2012 kasım bebekleri büyüyor..

ben bı gun ykıyo bıgın yıkamıyorum duzenımız böyle ama bazen ışım bıtıyo
hergun yıkadıgımda oluyo extradan

merhaba, benim oğlumun yüzü de önce çok sivilceliydi, sivilceler geçti şimdi yanaklar kabuk bağladı kırmızı kırmızı. dr. a ben de götüreceğim ama bir kaç gün sonraya kaldı., sizin dr. ne dedi paylaşır mısın canım?

iyi güzelim çok şükür bugün adatıpa gidicez bütün yüzümüzde pütürler çıktı ama böyle garipler kaşları falan çok kötü oldu adatıptaki dermatoloji bölümüne götürecem umarım bir sıkıntı yoktur yavrum yüzüstü yatırdığımda hemen kaşımaya çalışıyo yüzünü sürüyor yastığa öyle yani.

merhaba canım benim oglumdada vardı 3,5 sene önce çok kötü olmuştu keçe keçeydi yüzü doktor alerjik dedi dediğin gibi kortizonlu bir krem ve damla vermişti ultralan adında bir krem kızımdada vardı eveli gün bir kere sürdüm pek bişey kalmadı ben kullan derim yoksa daha kötü oluyo ilerisi egzama demişti doktorum çok kaşınır rahatsız eder bebegi demişti

benimki egzama dedi ilerlemiş dedi zaten ama eşimdede var egzama o bile ağır die doktorun verdiği ilacı kullanmıyo ben nasıl bebeğime süreyim :KK43:

cnm merhaba demek dr un egzama dedı hım bak onu bılemedım cnm bende nette araştırırken görmuştum arasında egzamamı dıye dr degıl dedı
hatta bı topik vardı orda sezeryanla doğum yapanlarda öle oluyo yazıyodu
cnm bı dr a daha götur aynısını derse tedavıye gecersınız cunku yayılabılıyo

valla bigün tüm gün uyuyo bi gün hiç uyumuyo düzenimiz bozuldu kaşınıo yüzünü sürecek bir yer bulduğunda hemen kaşımaya çalışıo yavrucum anlamıyodur da içim gidio :KK43:

bizim de 27. günümüz ve 3 gündür kırmızılıklar var yüzümüzde sarı sarı sivilcelerde var malesef canım benim bakınca üzülüyorum. süt yarayınca et önü deniyormuş eskilerden bu şekilde yorumlar geldi.. ama sizlerden okuduğum kadarıyla başka yorumlarda olmuş... aradaki farkı nasıl anlayacağım acaba? ve neden oluşuyormuş bilgisi olan?

kızlar varmı acaba benim oğlan gibi gazman bir bebek daha merak ediyorum..

dün gece yine saat 2 de bir uyandı sabah saat 10 da yattı , o saate kadar, hopat, zıplat, salla emzir, altını aç , neler yapıyorum ,

yediklerime dikkat edicem diye aç geziyorum desem yeridir.

rezene+ kimyon içmekten içim dışım kimyon oldu.

kahvaltı etmiyorum , meyve yemiyorum ,bulgur pilavı , yeşillik soğan marul , yoğurt, yumurta daha sayamadığım bir çok şeyi yemiyorum herşey gaz yapıyor. :KK50:

ama karar verdim bundan sonra mercimek, nohut , fasulye vb. dışında herşeyden az az yiycem bir arkadaş uyardı beni sen hiç bir

şey yemiyorsun bu çocuk nerden ne vaitamin alacak diye, gerçektende öyle yemesemde gaz var,

bari biraz yiyeyimde bebeğim vitamin alsın.

kucakta gezdirip hoplatıp zıplatmaktan, ayakta sallamaktan tutun herşey yapıyoruz ,

belimi ve ayaklarımı hissetmiyorum bazen korkuyorum yığılığ bir yere kalıcam diye.

sab simplex, colica , acı elma yağı, kimyonlu tarif, denemediğim şey kalmadı. :KK19:

yarı kırkı çıktıktan sonra çocuk bir başladı ogün bu gündür hep gaz

2 aylık olmamıza az kaldı belki biraz daha düzelir diye ümit ediyorum.

Zinco,iberogas,sap simplex,kimyon yağı
Ya hepsii denedim sap simplex ve kimyon birazişe yaramış gibiydi
Ama c.tesi gününden beri uyukusu yarım saati geçmio
Artık çıldırcam uykusuzluktan başım ağrıdan çatlıo
Ne zormuş gazlı bebek
Kucakta pışpışlamaktam belim ve kollarım koptu

Eger emziriyorsan, Ben aktardan rezene tohumu tane kimyon ve anason aldım 3ünü karıstırıp koca bi fincan içtim her gün benim kızda o günden beri ne gaz kaldı ne uykusuzluk masallah. şiddetle tavsiye ediyorum. bi demliğe 1er tatlı kaşığı koy demle iç.

BioGaia Damla 36,00 TL fiyatı en ucuz BioGaia Probiyotik yorumları
bu gaz ilacını duyan varmı aranızda çok iyi diyorlar,
probiyotik ler sayesinde sindirim sitemini düzenliyormuş,
zaten benim doktorum çok emip sindidirmediği için bu kadar gazlı diyor,
geçen gece acillik olduk
acaba birde bunumu denesem
kullanan varmı

biz yaklaşık 15 gündür kullanıyoruz biogaia damlayı..gaz problemimiz tamamen geçti diyemem ama biraz rahatlattı bebeğimi sanki...zaten 7 günden sonra etki etmeye başlıyor

bizim de 27. günümüz ve 3 gündür kırmızılıklar var yüzümüzde sarı sarı sivilcelerde var malesef canım benim bakınca üzülüyorum. süt yarayınca et önü deniyormuş eskilerden bu şekilde yorumlar geldi.. ama sizlerden okuduğum kadarıyla başka yorumlarda olmuş... aradaki farkı nasıl anlayacağım acaba? ve neden oluşuyormuş bilgisi olan?

cnm bızım cıldımız hassas ve kuruymuş dr krem verdı ıyı geldı
takı dun baamız öpene kadar yıne başladım surmye babayada kaşlarımızı cattık öpmek yok dıye

kızlar gece gece aklıma takıldı 1 aylık olan bebişler seslendikleri zaman dönüp bakar mı ,bakmasa da gözü ile arar mı sesi.sizin bebişler yapıyor mu böyle:KK51:
ben artık şaklaban oldum günlük yaptıklarımı ninni gibi şarkı gibi söylüyorum bizimki hiçç oralı değil.ben ona bakmadığım zman ise ilgileniyor benimle :KK9:

dün gece yine saat 2 de bir uyandı sabah saat 10 da yattı , o saate kadar, hopat, zıplat, salla emzir, altını aç , neler yapıyorum ,

kahvaltı etmiyorum , meyve yemiyorum ,bulgur pilavı , yeşillik soğan marul , yoğurt, yumurta daha sayamadığım bir çok şeyi yemiyorum herşey gaz yapıyor. :KK50:

ama karar verdim bundan sonra mercimek, nohut , fasulye vb. dışında herşeyden az az yiycem bir arkadaş uyardı beni sen hiç bir

şey yemiyorsun bu çocuk nerden ne vaitamin alacak diye, gerçektende öyle yemesemde gaz var,

kucakta gezdirip hoplatıp zıplatmaktan, ayakta sallamaktan tutun herşey yapıyoruz ,

belimi ve ayaklarımı hissetmiyorum bazen korkuyorum yığılığ bir yere kalıcam diye.

sab simplex, colica , acı elma yağı, kimyonlu tarif, denemediğim şey kalmadı. :KK19:

Aynı ben işte artık belim koptu kucakta pışpışlamaktan
Sinirim bozulmadı değil hani
Bende artık bu çocuğun neyi var bi tarafımı ağrıyo die doktorunu aradım
Şikayetler gaz olduğunu gösterio dedi
3. Aydan sonra geçmesini umuyorum dedi
Bende artık sadece umabiliyorum

Eger emziriyorsan, Ben aktardan rezene tohumu tane kimyon ve anason aldım 3ünü karıstırıp koca bi fincan içtim her gün benim kızda o günden beri ne gaz kaldı ne uykusuzluk masallah. şiddetle tavsiye ediyorum. bi demliğe 1er tatlı kaşığı koy demle iç.
Emziriyodum canım başlarda ama artık sütüm çok az o yüzden emmiyo
Mümkün olduğunca sağıp veriyorum
Söylediğin tarifi de emziriken içiyodum
Ondan mı bilmem ama gaz problemimiz yoktu hakkaten
Ama artık emmediği için faydasını göremiyorum ne yazık ki
geçen gece acillik olduk
kullanan varmı
Bende gördüm internette ama nasıl olduğu ile ilgili bi fikrim yok ne yazık ki

geçen gece acillik olduk
kullanan varmı
canim ben buraya yazmıştım geçen haftalar icinde bende kızıma kullanıyorum zaten çok gazlı bi bebek degil kızım çok şükür bizim mama ictigimiz icin tuvalet sorunumuz vardı onun icin önermişti doktorumuz ben kakasini zorlanmadan yaptığı zaman vermiyorum eğerki.huzursuzsa veriyorum zaten günde 5 damladan fazla veremiyorsun....

Mama veren annelere benimde bi sorum olucak,biz kızıma 7 günlük olduğundan beri aptamil 1 manasıni veriyoruz,sanırım aptamil pre. Ile baslamamiz gerekiyordu ben yurt dışında yaşıyorum buradaki doktorlarda bu saatten sonra mamayi değiştirmemizi uygun bulmuyorlar ama kızım zaman zaman kabızlık yaşıyor,bugün aptamilin comfort mamasini aldim bu biraz daha sindirimi kolay bir mama ama bunuda sürekli iciremiyorsun kabızlık döneminde iciriliyor,sizler hangi mamayi veriyorsunuz,kabızlık sorunu yaşıyormusunuz??

canim ben buraya yazmıştım geçen haftalar icinde bende kızıma kullanıyorum zaten çok gazlı bi bebek degil kızım çok şükür bizim mama ictigimiz icin tuvalet sorunumuz vardı onun icin önermişti doktorumuz ben kakasini zorlanmadan yaptığı zaman vermiyorum eğerki.huzursuzsa veriyorum zaten günde 5 damladan fazla veremiyorsun....

Mama veren annelere benimde bi sorum olucak,biz kızıma 7 günlük olduğundan beri aptamil 1 manasıni veriyoruz,sanırım aptamil pre. Ile baslamamiz gerekiyordu ben yurt dışında yaşıyorum buradaki doktorlarda bu saatten sonra mamayi değiştirmemizi uygun bulmuyorlar ama kızım zaman zaman kabızlık yaşıyor,bugün aptamilin comfort mamasini aldim bu biraz daha sindirimi kolay bir mama ama bunuda sürekli iciremiyorsun kabızlık döneminde iciriliyor,sizler hangi mamayi veriyorsunuz,kabızlık sorunu yaşıyormusunuz??

cnm merhaba ben mama kullanmıyorum ama kk da ıkı arkadaşımızın bebgınede aptamıl kabız yaptı bebeloca gectıler rahat ettıler

kızlar gece gece aklıma takıldı 1 aylık olan bebişler seslendikleri zaman dönüp bakar mı ,bakmasa da gözü ile arar mı sesi.sizin bebişler yapıyor mu böyle:KK51:
ben artık şaklaban oldum günlük yaptıklarımı ninni gibi şarkı gibi söylüyorum bizimki hiçç oralı değil.ben ona bakmadığım zman ise ilgileniyor benimle :KK9:

cnm daha erken 2 aya yaklaşırken sanırım başladı aras tepkı vermeye

Merhaba vanim.ben once emziriyorum sutum yetmefigi icin ardindan mama veriyorum.gunde 1kere comfort veriyorum diger ogunlerde aptamil veriyorum.hem kakasini zorlanmadan yapiyor hem de doyuyor.butun ogunlerde cimfort verirsen cok cabuk acikir hemde lakasini biriktirmesi baya zaman alir

biogaia ben kullanıyorum burda seydam yazmıştı doktoruma sordum o da deneyebilirsiniz gaz ilacının hangisinin kime fayda edeceği belli olmaz dedi bende denedim ve diğerlerine göre daha iyi sab da fayda etmişti ama bi süre sonra sanırım bağışıklık kazandıyolar bide domates ve salatalıkta gaz yapıyomuş been onların gaz yaptığını öğrendiğimden beri yemiyorum gaz problemimiz biraz daha azaldı ve bende artık ne yiyeceğimi şaşırmış durumdayım bişey yerken 10 dk düşünüyorum malesef:KK43:

Ben daha önce de yazmıştım sma kullanıyorum ben anne sütüne en yakın ve yağlı olan mama bu imiş.
Danıştığımız birçok doktor ve eczacı bunu önerdi
Kabızlık için bişey diyemiycem bazen hergün yapıo bazen 3 günde bir yapıo

cnm ben bu sitede gaz sorunu için nar suyunu okumuştum ve bebeğime uyguladım ondarmıdır bilmem ama bebeğimin gerçekten gaz problemi çok az.doğunca 1 çay kaşığı nar suyu verdik.denermisin bilmiyorum ama bir sabah aç karnına ver istersen.hatta birkaç gün denenebilir diye düşünüyorum sonuçta doğal bişey.denemekten bişey çıkmaz bence.birde yemediklerini saymışsın baya bir kısıtlamışsın kendini.bidefa kahvaltı günün en önemli öğünü atlamamalısın.yumurta protein deposu atlarsan nerden alcak vücudun.ben her sabah yerim.sadece meyvelerden mandalina ve portakalı yemiyorum birde pilav ve fasulye.bunun dışında herşeyi yiyorum .sende abartmadan ye bence.birde bişey sorucam.sütünün yettiğinden eminmisin.sağıp miktarına bakmanı tavsiye ederim.bazaen gazla açlık belirtileri karışabiliyo birbirine.bebeğin ne kadarlık bilmiyorum ama 2.ayda 90ml içilmesi gerekiyomuş

Arkadaşlar bişey soracam, benim kanamam 27. Gün gibi tamamen kesildi ve ondan sonra sarı bi akıntım oldu oda sonradan açıla açıla beyaz akıntıya dönüştü. Ama 37. Günümde tekrar kanamam olmaya başladı ve bugün 41. günüm hala devam ediyor. Adet kanaması mıdır acaba bu ? Gerçi benim adet kanamalarıma göre bu daha fazla ama :S Aranızda başına böyle bişey gelen var mı?

benimki konuşunca çok dinler mırıltılarla karşılık vermeye çalışıyo 4-5 gündür.bikaç kerede anakucağında yatarken odada beni takip ettiğini gördüm.parmaklarımı hareket ettirincede takip ediyor.yanlız takipte sağ-sol takip ediyor kafasının üstüne bakamıyor.yani kısıtlı.
herşeyi şarkı gibi veya konuşarak anlatman bence çok iyi.o dinlemese bile duyuyor.ben anaokulu öğretmeniyim.hocalarımız bebeklerle düzgün kelimeler kurarak konuşmanın beyin gelişimi için çok faydalı old.söylerlerdi.gerek velilerimden gerekse meslektaşlarımın çocuklarından edindiğim gözlemlerden çok konuşulan çocukların diğerlerinden daha farklı old.gördüm.kelime dağarcıkları daha geniş oluyor.yaşıtlarına nazaran daha uzun cümleler kuruyorlar ve düzgün konuşuyorlar.ben bebeğimle karnımdayken bile çok konuşurdum.karnımdayken başladık klasik müziğe ve şarkı söylemeye.eşim hikaye okudu.şuan bebeğim seslere karşı çok ilgili.dinlettiğim müzikleri tanıyo.söylediğim şarkılarla sakinleşiyo.eşim her gece hikaye okur bundan çok hoşlanıyo.bebek bu ne anlar deyip geçmemeli bence.

X