2012 kasım bebekleri büyüyor..

aynen canım yaa bu damla vermek işkence dün mesela veremedim, ağzını aça aça ağlarken verebiliyorum anca, neyse kaşıkla vermek biraz daha rahat öyle vereyim bari
bu arada hiç ucunu vermedim, kahverenginin hepsini alıyor ama yine yara yine yara :KK43: çok kötü acıyor yaa napcam bilemiyorum resmen yarık orası :KK43:

geçmş olsun canm ya. onlar için nelere katlanıyorz annelk işte. hametan pişiği anında geçirdi bizim . meme ucu içinde kullanılr diye yazıyodu. belki iyi gelr dene bi

slm herkese bizim de daha yeni 1 ayımız doldu, dayanamayıp anneme geldim yoksa depresyona girmek üzereydim zira tuvalete gidecek zamanım olmuyordu, bir de ben de kedi var iki çocuklu gibiyim, biri kucağımdayken birini emziriyordum düşünün artık, neyse şimdi biraz rahat ettim şükür, okuyorum da herkesde aynı şikayetler, gaz sorunu, uykuya dalamama, böyle böyle geçiyor günler, bu arada sağ meme ucum yarılmış durumda bağıra çağıra emziriyorum :KK43: hava alsa iyi olacak gibi, denemediğim krem kalmadı sanırım bu meme yarası sabır işi, aventin kalkanını aldım bakalım biraz kurutmasını sağlayabilirim
devit vermek sıkıntı oluyor yaa, ağlarken anca verebiliyorum yani dik konumdayken gelmiyor hemen ağzına kafasını sağa sola çeviriyor ağzından başka her yerine geliyor, bu deviti rahat veren var mı? yarın 1 aylık aşısına gidicez sağlık ocağına, bu arada ben ayrıca çocuk doktoruna götürmüyorum, yani bir sıkıntı olmadığı sürece gerek görmüyorum
10 gün sonra lohusalık bitiyor, bu arada ben de kanama durumu sarı sarı hala geliyor, dikişlerim düştü şişlik falan yok ama ara ara yorulunca ve ayakta durunca ağrıyor, bu arada benim eşim de sabırsızlanmış durumda, hani istek var da korku da var yani, ilk gece sıkıntısı çekmedim ama bu doğum sonrası çekicem gibi geliyor nasıl olur bilemiyorum, zaten bebek fırsat bırakmıyor ki 5 dak beşiktaş olur olsa olsa:KK37: bu arada spiralde istemiyorum yarın minipil doğum kontrol hapı alıcam, eşim istemiyor ben korunurum diyor ama riske alamam ben:KK52:

canım ben damlayı kaşığın ucuna damlatıyorum sonra oğluşuma veriyorum böyle daha rahat ettim.diğer türlü heryerimize damlıyo durmuyo benimkide.

Kızlar fazla gelemiyorum çünkü bilmeden bı gazman doğurmuşum :KK43: cok gaz sorunu var kizimin bu arada birsey soracağım arkadaslar besledikten sonra yarım saat gaz çıkartmaya çalışıyorum popunu sırtını sıvazlıyorum ama artık çıkartmıyor bı yolu var mı hemen kaldırırsam kusuyo 5 dak sonra kaldırıyorum acaba ondan mı çıkmıyor bı akıl verin nolur ya :KK43:

gazman doğurmuşum cümlesi çok hoşuma gitti aynen valla ben de öyle :) benimki memede uyuyo ve uyuduğu zaman çıkaramıyo gazını yatırıyorum ve başını bekliyorum o gaz onu bir süre sonra (bazen yarım saati geçiyo) rahatsız etmeye başlıyo o zaman alıyorum omzuma bi iki dk içinde çıkarıyo nadiren çıkaramadığı oluyo o zaman da popodan çıksın artık die bırakıyorum sabrım kalmıyo çünkü ama iş popodan zorlamaya gelince çok pişman oluyorum yavrum kıvrandıkça.. keşke bi çözümü olsaydı bu gazın mesela popodan pompa gibi bişeyle çekilebilseydi :)
benim oğlumda çok gazlı bir bebek. ama çoğunu kendi çıkarıyor.
kendim bu aralar rezene kimyon içiyorum su kaynatıp demliyorum. biraz faydası oldum. birde sab simplex diye bir damla veriyorum. ve dizime ters yatırıp gaz masajı yapıyorum.sırtını ovup poposuna vuruyorum rahat çıkarıyor.
süt ve süt ürünleri tüketme yalnız bunlar çocuklarda çok gaz yapar. bazı bebeklerin bünyesi çok hassas herşey dokunabiliyor.kendi yemeklerine kimyon atarak ye birkaç gün sonra faydasını göreceksin..

kızlar dün gece oğlum akşam 5 den gece 2 ye kadar uykuya dalamadı. çok esniyor ama 10 dk. uyuyup yine açıyor gözlerini kocaman.hep 12 gibi uyuyan çocuk akşam çok sıkıntılıydı. dün kırkladık. acaba ondan mı ...

bu arada biz salı günü sünnet olmuştuk bugün itibariyle iyice iyileştik :) düşünenler varsa hiç korkmasın.

erca bizim doğum günleri aynıymış aynı gün kırklayıp aynı gün aynı sorunu yaşamışız valla dedim çocuk kırklandı iyice delirdi oysaki gaz sorununu kırklanınca biraz aşar die düşünmüştüm ve bizim düzen düzelmediği gibi iyice bozuldu çocuğum her an ıkınma çabasında sizde durum ne şimdi iyi misiniz ?? sünneti biz de düşünüyoruz ama 6. ayında felan olsun istiyoruz bakalım hayırlısı sizin de gözünüz aydın olsun sünneti de aradan çıkarmış oldunuz rabbim nice güzel günlerini görmeyi nasip etsin..

cnm emzirdikten hemen sonra kaldırmazsam benimkide çıkarmıyo.çıkarsada omzuma biraz çıkarıyo önemsemiyorum.belki bir müddet hemen sonrasında kaldırırsan alışır sonrasında kusmaz.dene istersen.ama çok kusuyorsa bir doktora danış istersen.birde meme değiştirirkende gaz çıkarmak gerekiyomuş aklında bulunsun.

ben emzirince hemen kaldırıyorum ama uykuya dalmış oluyo ve bazen rahat çıkarsada çoğu zaman çıkaramıyo gazını..

kızlar bende müthiş bi baş ağrısı başladı acaba yorgunluk ve kansızlıktan olabilir mi dr.um kan ilacına devam et demişti valla bu koşturmacada aklıma gelmiyoki içeyim :KK43: sizlerden de yaşayan var mı bu sorunu

gazman doğurmuşum cümlesi çok hoşuma gitti aynen valla ben de öyle :) benimki memede uyuyo ve uyuduğu zaman çıkaramıyo gazını yatırıyorum ve başını bekliyorum o gaz onu bir süre sonra (bazen yarım saati geçiyo) rahatsız etmeye başlıyo o zaman alıyorum omzuma bi iki dk içinde çıkarıyo nadiren çıkaramadığı oluyo o zaman da popodan çıksın artık die bırakıyorum sabrım kalmıyo çünkü ama iş popodan zorlamaya gelince çok pişman oluyorum yavrum kıvrandıkça.. keşke bi çözümü olsaydı bu gazın mesela popodan pompa gibi bişeyle çekilebilseydi :)

erca bizim doğum günleri aynıymış aynı gün kırklayıp aynı gün aynı sorunu yaşamışız valla dedim çocuk kırklandı iyice delirdi oysaki gaz sorununu kırklanınca biraz aşar die düşünmüştüm ve bizim düzen düzelmediği gibi iyice bozuldu çocuğum her an ıkınma çabasında sizde durum ne şimdi iyi misiniz ?? sünneti biz de düşünüyoruz ama 6. ayında felan olsun istiyoruz bakalım hayırlısı sizin de gözünüz aydın olsun sünneti de aradan çıkarmış oldunuz rabbim nice güzel günlerini görmeyi nasip etsin..

ben emzirince hemen kaldırıyorum ama uykuya dalmış oluyo ve bazen rahat çıkarsada çoğu zaman çıkaramıyo gazını..

kızlar bende müthiş bi baş ağrısı başladı acaba yorgunluk ve kansızlıktan olabilir mi dr.um kan ilacına devam et demişti valla bu koşturmacada aklıma gelmiyoki içeyim :KK43: sizlerden de yaşayan var mı bu sorunu

evet canım sünneti aradan çıkardık teşekkür ederim. bence düşünüyorsanız bir an evvel yaptırın. çocuk dönmeye emeklemeye başlamadan yapılırsa daha rahat olur. ayrıca ilk 3 ayda bebeklerin pipi çevresinde yağlanma fazla olmadığından sinirleri de fazla gelişmediğinden fazla acı çekmezlermiş. bizimki inanki 5 dk. iğne acısı dışında sünnetle ilgili hiç acı çekmedi şimdide geçti zaten.
şimdi daha çıldırdık. saat 12 de beşiğinde uyuyan bebek battaniyede sallatıyo kendi ve çıldırmış gibi ağlıyor. sanarsın o sesle sürekli iğne yapılıyo canı yanıyo. bizde çingene beğişi kurduk şimdi mışıl mışıl uyuyor.
gece 3 e kadar ağladı. çok yorulduk. 3 kişi zor hakettik. kırkımızda çıktı artık başbaşa kalmaya başlarız nasıl olacak bilmem.

kızlar bu kullandığınız damla burun tıkanıklığı için mi ? bizimkinde gece uyurken çok hırıltı var

Gamzecim arıyorum ulaşamıyorum sana telefonun kapalı????
Bende burdan yazıyorum nasılsınız bakalım... Müsaitsen arayayım bi sesini duyayım.

kızlar mandalina , portakal gaz yapıyormuş, acaba elmada yapıyormu bilen varmı ?

bu arada marul , tatlı bal kabağı, taze üzüm çok süt yapıyormuş,

yakında gıdalardaki gaz uzmanı olup çıkıcam araştırmaktan :KK1:

canım benim dr um mandalina için sıkıntı yok dedi ben abartıyorum çünkü mandalina konusunda.

kızlar benım bebısım gece 1.30olmadan uyumaz o saate kadar emer bakınır ve aglar uykusuz ve braz gazlı bır cocuk ama bu aksam aglamaya basladıgında sac kurutma makınesını calıstrdım sustu ve uyudu kapattıgım zaman tekrar uyandı agladı bı daha yaptım yne uyudu super bsy ya tavsıye edyrm herkes denesın en azından aglamasını susturuyr suan uyuor kapattım makıneyı ne kadar etkı eder bılmem ama deneyın tavsıye eden arkadasıma cokk tesekkur ederım bılıyrdum ama denememıstm etkısı olmaz dye ama oldu valla:KK9::KK9::KK9:

rica ederim canım. sendede işe yaradığına sevindim. tam ıkınırken sağ el-sol ayak veya sol el-sağ ayak çaprazlamasına değdirmeyi de dene faydasını göreceksin..

Arkadaşlar merhaba bende kasım annesiyim kızım 24 günlük oldu. geçen cuma sağlık ocağından arayıp topuk kanını tekrar vermemizi söylediler. sebep olararakta topuk kanını doğumdan tam 48 saat 1 dakika sonra aldıklarını aslında en az 48 saat 15 dakika sonra olmalıymış. sizin yada tanıdıklarınızın başına böyle bişey geldimi ne olur cevap verin . çok endişeliyim .sütüm kesildi üzüntüden :KK43:(((

Arkadaşlar merhaba bende kasım annesiyim kızım 24 günlük oldu. geçen cuma sağlık ocağından arayıp topuk kanını tekrar vermemizi söylediler. sebep olararakta topuk kanını doğumdan tam 48 saat 1 dakika sonra aldıklarını aslında en az 48 saat 15 dakika sonra olmalıymış. sizin yada tanıdıklarınızın başına böyle bişey geldimi ne olur cevap verin . çok endişeliyim .sütüm kesildi üzüntüden :KK43:(((

benimde oğlum 26 günlük birincisi endişelenecek hiç bir şey yok 24 saat sonunda topuk kanı alınabilir sağlık ocağından arayıp neden söylediler böyle anlamadım 24 saat beklenme nedeni de bebeğin yeteri kadar beslenmiş olması gerekli ikinci topuk kanı alımını sağlık ocakları 6-7 ci günü yapıyor bebeğimin topuk kanı 24 saat sonra alındı ikinci kanıda 6 günü verdim endişelenme ve bebeğinle zamanın tadını çıkar ve unutma bebeğinin beslenmesi için senin sütüne ihtiyacı var süt içinde senin düzenli beslenmene ve morale ihtiyacın var

benimde oğlum 26 günlük birincisi endişelenecek hiç bir şey yok 24 saat sonunda topuk kanı alınabilir sağlık ocağından arayıp neden söylediler böyle anlamadım 24 saat beklenme nedeni de bebeğin yeteri kadar beslenmiş olması gerekli ikinci topuk kanı alımını sağlık ocakları 6-7 ci günü yapıyor bebeğimin topuk kanı 24 saat sonra alındı ikinci kanıda 6 günü verdim endişelenme ve bebeğinle zamanın tadını çıkar ve unutma bebeğinin beslenmesi için senin sütüne ihtiyacı var süt içinde senin düzenli beslenmene ve morale ihtiyacın var

valla bende anlamadım buişi kafam karıştı. doğum yaptığım hastanede hemşire resmen yanımızda 48 saatin dolmasını bekledi ve tam dolar dolmaz bebeğimden kan aldılar.
biliyosun bu kanlar ankaraya gidiyo sağlık ocağına da ankaradan haber verilmiş bu kan çok erken alınmış tekrar alınsın diye.

Selam kizlar ben de 2 kasimda normal dogurdum. Ben cok acaip bi gaz cikarma yontemi buldum valla onu yapinca fiiirrttttt diye bi 10 saniye kadar cikiyo popodan :))) rahat uyuyo kivranmadan.. Uyurken kivrandiginda aciyorum altini bi elimle dizlerini karnina itip diger elimle poposunun deligini aciyorum yanaklardan tutup cok rahat cikiyo sonrada uyuyo. Sab simplex cok iyi gaz icin tavsiye ederim..

Ha bir de GAZASON diye bi masaj yagi var eczaneden alin birde youtube dan bebek gaz masajini izleyin sabah aksam duzenli yapin masaji yanindada gunde 4 kere 3damla sab simplex verin sonra bana dua edin :)

kızlar bişey sorucam
benım doğum sonrası ellerimde ağrı olmaya başladı,yanı sadece sol elimde vardı,o da serumdan dolayıdır diye düşünmüştüm iğne yeri yeri çok acımıştı çünkü sonra 3-4 gun sonra bırden sağ elimdede başladı aynı yerde ağrı ,baş parmağımın kökünden bileğime kadar bi ağrı,kuvvetsizlik var, 1 ay oldu geçmedi halabebeği zor alıyorum bazenokadar helekigeceleri daha kötü oluıyo .aynı şeyi yaşayan varmı

selam arkadaşlar
birkaç gündür daha doğrusu ilk duyduğum andan beri kafamı kurcalayan bir şey var,bizim ön fontanel yani alnının üst tarafındaki bıngıldak olması gerekenden küçük.Sağlık ocağında da götürdüğüm çocuk dr.u da önemli olmadığını kafa büyümesini takip ettiklerini büyüme olmazsa sorun olacağını söylediler FAKAT ; araştırıyorum hiç hoş şeyler duymuyorum yok zeka geriliği yok kafa şeklinin bozulması yok ameliyat bir sürü şeyle karşılaştım.
Şimdi perşembe günü ilk aşımızı olacağız ve kontrole gideceğiz, yine soracağım yine aynı cevabı alacağım farkındayım ama erken kapanırsa bu ön taraf ? ? ?

selam arkadaşlar
birkaç gündür daha doğrusu ilk duyduğum andan beri kafamı kurcalayan bir şey var,bizim ön fontanel yani alnının üst tarafındaki bıngıldak olması gerekenden küçük.Sağlık ocağında da götürdüğüm çocuk dr.u da önemli olmadığını kafa büyümesini takip ettiklerini büyüme olmazsa sorun olacağını söylediler FAKAT ; araştırıyorum hiç hoş şeyler duymuyorum yok zeka geriliği yok kafa şeklinin bozulması yok ameliyat bir sürü şeyle karşılaştım.
Şimdi perşembe günü ilk aşımızı olacağız ve kontrole gideceğiz, yine soracağım yine aynı cevabı alacağım farkındayım ama erken kapanırsa bu ön taraf ? ? ?

benim oğlumunda bana göre bıngıldağı çok küçük 1.5cm falan anca...
ama dr. hiçbişiy demedi. sağlık ocağıda hiçbişiy demedi. çok fazla takmana gerek yok bnce.

aynen canım yaa bu damla vermek işkence dün mesela veremedim, ağzını aça aça ağlarken verebiliyorum anca, neyse kaşıkla vermek biraz daha rahat öyle vereyim bari
bu arada hiç ucunu vermedim, kahverenginin hepsini alıyor ama yine yara yine yara :KK43: çok kötü acıyor yaa napcam bilemiyorum resmen yarık orası :KK43:

ben kaşığa göğsümden üç beş damla süt sıkıyorum sonra üzerine üç damla d vitaminini damlatıp veriyorum çok kolay oluyor :KK66: birde arkasından yalanıyor çok tatlı görünüyor =)

X