2012 kasım bebekleri büyüyor..

2. Merak ettigim konu ise giydirme
Daha önce konuşuldu mü bilmiyorum ama bilenler yardımcı olsunlar lütfen, evimiz kombili ve oda termostati var sıcaklık genelde 24 ile 25,5 derece arasında.
Nasıl giydirmeliyim, üzerine ne örtmeliyim?

Sicaga cok alissin istemiorum rahat buyutmek istiyorum bebegimi Ama yine dr dayanamayip birkac kat giydiriyorum. Bir Patikli alt uzerine 1 askili citcitli body + 1 kisa kollu body + uzun Patikli tulum. Ustune ince polar pattaniye... Sapka ve eldiven. Doğru mü yapıyorum emin değilim.

Kizlar kendimi baya unutturdum kusura bakmayın ama Mira'm doğduktan hemen sonra sarılık ile şimdi de burun tıkanıklığı ile savaşıyor. Bugün 17.gunumuz tikanik burunla başımız belada. Yattığı oda 24-25 derece, buhar makinesini ara ara yarimsar saat çalıştırıyoruz, gunde 3-4 kez burnuna once solusyon damlatip sonra nazal aspiratorle çekiyorum ama o minik burun hala tikali.

Sizin çözüm önerileriniz neler?

cnm valla kelın ılacı olsa kendı başına surer hesabı aras ında tıkanıyo bende aynılarını yapıyorum
ama ne hıkmetse gunduz bışey yok gece oluyo bende senın dedıklerını yapıyorum rahatlıyo bıraz
3 aya kadar agızlarında nefes almayıda bılmezlermış

Kizlar kendimi baya unutturdum kusura bakmayın ama Mira'm doğduktan hemen sonra sarılık ile şimdi de burun tıkanıklığı ile savaşıyor. Bugün 17.gunumuz tikanik burunla başımız belada. Yattığı oda 24-25 derece, buhar makinesini ara ara yarimsar saat çalıştırıyoruz, gunde 3-4 kez burnuna once solusyon damlatip sonra nazal aspiratorle çekiyorum ama o minik burun hala tikali.

canım sırasıyla aynı şeyleri bizde yaşadık sırasıyla. tıkalı burnuz hala devam ediyor.

kendi dr mu bize BRUNO verdi. günde 5 defa 1 damla damlattıktan sonra aspiratörle damlayı çek dedi ama çok faydasını görmedik. hatta bi akşam aynı hastanenin nöbetçi dr na gittik adam çatlak çıktı:) ama tekniği iyiydi. burun deliğinin birini 1 eliyle kapatıp diğer eliyle diğer deliğe bruno serumunu sıktı,sıkılanı geri çekti serumun içine.bize de yapın dedi ama biz yapamayızz dedik:)

nemlendirici soğuk üfler dedi onun yerine tencereyle su kaynat odaya koy dedi.birde ben kalöriferin üzerine havlu ıslatıp koyuyorum.

Daha önce konuşuldu mü bilmiyorum ama bilenler yardımcı olsunlar lütfen, evimiz kombili ve oda termostati var sıcaklık genelde 24 ile 25,5 derece arasında.

Sicaga cok alissin istemiorum rahat buyutmek istiyorum bebegimi Ama yine dr dayanamayip birkac kat giydiriyorum. Bir Patikli alt uzerine 1 askili citcitli body + 1 kisa kollu body + uzun Patikli tulum. Ustune ince polar pattaniye... Sapka ve eldiven. Doğru mü yapıyorum emin değilim.

cnm ben altına bı patıklı alt ustune corap
ustune uzun kollu cıtcıtlı uzun kollu bady
en ustte tulum yada alt ust takım gıydırıyorum yanı 2 kat
uydugundada hafıf bu antıbakterıyal battnıyleer varyda ondan örtuyorum
şapka eldııven hıc kullanmıyorum evde

cnm ben calsıyum kullanıyrum
sut verdıgım surece kullanıcam
kan hapına deavm edıyodum fakat bende gebelık sonrası kabız yaptı makat catlagını azdırdı dr bıraktırdı
ama ılk adet kanaman yoğun olucaktır o zman hemen başla dedı
evet canım bendede yaptı , bende ara ara alıyorum birde keçi boynuzu pekmezi içiyorum.

vallaha canım bizdede durumlar aynı burnumuz hep tıkalı giydirdiklerini bende öyle yapıyorum , 2 body, 2 alt üstüne bir ince swet. ama ben 2 battaniye örtüyorum hele banyodan sonra çok korkuyorum üşüyecek diye.şapka hep var ama eldivenleri çıkardık.

Son düzenleme:

ben burun temizleme işini damla damlattıktan sonra kulak çöpünü gül suyu ile ıslatıp buruna sokuyorum anca öle geliyo pislikler, aspiratör yetersiz kalıyo bide chicco düşün yani.

canım sırasıyla aynı şeyleri bizde yaşadık sırasıyla. tıkalı burnuz hala devam ediyor.

kendi dr mu bize BRUNO verdi. günde 5 defa 1 damla damlattıktan sonra aspiratörle damlayı çek dedi ama çok faydasını görmedik. hatta bi akşam aynı hastanenin nöbetçi dr na gittik adam çatlak çıktı:) ama tekniği iyiydi. burun deliğinin birini 1 eliyle kapatıp diğer eliyle diğer deliğe bruno serumunu sıktı,sıkılanı geri çekti serumun içine.bize de yapın dedi ama biz yapamayızz dedik:)

nemlendirici soğuk üfler dedi onun yerine tencereyle su kaynat odaya koy dedi.birde ben kalöriferin üzerine havlu ıslatıp koyuyorum.

kuzum bı catlakta burada var bende aynı şekılde yapıyorum öbur turlu acmıyo cunku
uzman tv dede ızledım dr öle dedı tıkanıklıgın acılması ıcın
havluyu bende koyuyorum cnm

çok fazla değilmi? ben içine bi zıbın üstüne badi,alta patikli don:) bide ayaklara çorap o kadar.. banyo yaptığımızda şapka takıyorum.

cnm herzaman kendı gıyıdgının bi kat fazlası
senın don bıraz eksık geldı bana

ya yok patikli alt ama ben penye battaniyeye sarıyorum alt taraf hep kapalı oluyo haliyle. öle bile terliyo bizimki.sizin gibi olsak biz krize gireriz:) sonuçta emzirirken kaldırdığınızda o ter üstünde soğursa daha kötü. erkek çocuk pek sıcak sevmez.

ya yok patikli alt ama ben penye battaniyeye sarıyorum alt taraf hep kapalı oluyo haliyle. öle bile terliyo bizimki.sizin gibi olsak biz krize gireriz:) sonuçta emzirirken kaldırdığınızda o ter üstünde soğursa daha kötü. erkek çocuk pek sıcak sevmez.

hımmmben sarmıyorum cnm hıc uyudugunda battanıye hafıfce serıyorum
öle hıc terledıgını görmedım daha
bızımkıde şapkaya acaıp tepkılı bıyere gıderken takıyoruz o kafadan cıkarmak ıcın ne mucadele verıyo

hımmmben sarmıyorum cnm hıc uyudugunda battanıye hafıfce serıyorum
öle hıc terledıgını görmedım daha
bızımkıde şapkaya acaıp tepkılı bıyere gıderken takıyoruz o kafadan cıkarmak ıcın ne mucadele verıyo

2 kat giydiryosan gerek yok zaten battaniye ye. biz şapkayı baştan taktığımız için öle garipsemiyo Allahtan. Sonuçta kış bebeğiyiz arabamızda yok mecburuz takmaya.

bedenini saran çıtçıtlı body içe,üstüne patikli body üste ayaklara çorap[ dr.umuzun önerisidir.]yataktan kaldırdığımda bi hırka yetiyor eldivenleri çıkarttık,şapka giymek istemiyoruz.evin ısısı kontrol altında ki olmasa da ben sarıp sarmalamayı sevmiyorum pek.
annem ilk oğluma bakarken onu sarıp sarmalar bohça ederdi çocukum 10.yaşına geldi yazın bile bi çarşafa sarınmadan böyle mumya gibi olmadan yatmaz
:KK9:

2 kat giydiryosan gerek yok zaten battaniye ye. biz şapkayı baştan taktığımız için öle garipsemiyo Allahtan. Sonuçta kış bebeğiyiz arabamızda yok mecburuz takmaya.

ay bzımkını bız pek alıştırmadık şapkaya evde takmaya
şimdi dışarı cıkarken bı zırlıyoo araba var ama ınsan cıplak kafaylada cıkaramıyo

bedenini saran çıtçıtlı body içe,üstüne patikli body üste ayaklara çorap[ dr.umuzun önerisidir.]yataktan kaldırdığımda bi hırka yetiyor eldivenleri çıkarttık,şapka giymek istemiyoruz.evin ısısı kontrol altında ki olmasa da ben sarıp sarmalamayı sevmiyorum pek.
annem ilk oğluma bakarken onu sarıp sarmalar bohça ederdi çocukum 10.yaşına geldi yazın bile bi çarşafa sarınmadan böyle mumya gibi olmadan yatmaz
:KK9:

bende yarenı penye battanıyeye sarardım
şimdi kolaysa bu paşayı sar oh koca ınsan gıbı öle serbest uyuyokı rahat rahat

canım rezeneyi nasıl içiyorsun , aktardan tohum olarak alıp demleyip içiyorum ben , poşet çay filan içiyorsan onlar o kadar çok fayda etmiyor kabızlık konusuna :KK17: benim hemoroidim vardı allahtan kabızlık yaşamdım :KK17:

liptonun poşet çay rezenesini içiyorum , seninkini deneyeyim bende aktardan alayım o zaman

canım nazardanda oluyormuş böyle şeyler, süt bir anda gelip tıkanmışta olabilir
benim bildiğim geçmediyse tabi dene istersen , ılık duş al duşta tarakla aşağıya göğüs ucuna doğru tara göğsünü duştan çıkıncada eşine yada annene tarat tarakla , ve okuyup üflesinler hemen geçer , tecrübeyle tabidir :21::21::21:

deneyecem kozete geçmedi hala , hatta göğüs pompası almayı düşünüyordum , kuvvetli pompalarsam açılır mı diye

X