2012 kasım bebekleri büyüyor..

benim oğluşumda geçen pazartesi 4620 gr idi. yani 40 günde yaklaşık 2100 gr almış. biz 2750 doğduk 2540 a kadar geriledik 5 günde.sonra kilo almaya başladık şükür. şimdi nereyse 2 ye katladık:)

alttan gaz sıkıntısı yaşadığımızda uykuya dalma problemi yaşıyoruz anca saç kurutma makinesi kurtarıyo bizi... var mı bizim gibi olan:)

oh maşalla annesıcok guzel gelışmış
aras 5.gun kontrolunde 3780 den 3760 a duşmustu 20 gr vermıştı

Ya kızlar bugün bizim 15.günümüzdü doktora gittik artık uyurken uyandırmana gerek yok dedi ama kafam bulandı benim, kaldırmayan varmı aranızda acaba?

Ya kızlar bugün bizim 15.günümüzdü doktora gittik artık uyurken uyandırmana gerek yok dedi ama kafam bulandı benim, kaldırmayan varmı aranızda acaba?

tatlım senın bebgın daah cok kucuk 2 saatte bır mutlaka uyandır
bak benım bebgım 1.5 aylık dr enfazla 3 saat uyku dedı bızımkı bazen kaptırıyo kendını uykuya ben uyandırıyorum
dr gerekırse sat kur dedı ac uyumaya alışırsa öle gıder ve gelışımı acısından olumsuz etkıler dedı

Günaydın kızlar :KK16:
uzun zaman oldu giremeyeli ama oğlum maşallah hiç fırsat vermiyor :emir_bebek:
şu an 2 saatlik uykuyla duruyorum, her gecemiz en fazla 4 saat uykuyla geçiyor, ne zaman sabaha kadar uyucak bu çocuk acaba :26:
bide büyüme atağı mı geçiriyor ne anlamadım yarım saatte bir yalanıyor meme istiyor,
benimde malesef sütüm doyurucu olmadığı için mama takviyesi yapmak zorunda kalıyorum,
her istediğinde memeye dayıyorum ama bir saat önce boşalttığı için fazla gelmeyince basıyor çığlıyı, her saat başıda mama veremem ki :18:
Allahtan emzik alıyor da biraz oyalıyorum öyle.

yüz üstü uyuma tehlikeli değilmi ani bebek ölümlerine yol acıyomuş allah esirgesin dikkatli ol benim oğlan cok gaz sıkıntısı çekiyoruz hiç ilac etki etmiyo ne yapıcam bilmiyorum korkumdan bişey yiyemiyorum kabız oldum kafayı yicem bu gidişle

oğlumdan fırsat bulup yazamıyorum kızlar bizim bugün 35. günümüz kırk çıkarması yapan var mı aranızda nasıl yapılıyor?? bir de erkek çocuk için 40 beklenmeye gerek yok die duymuştum 30dan sonra yapılır denildi bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

kıyafet konusunda en az giydiren benim heralde alttan kısa kol ya da kolsuz çıtçıtlı bady üstüne bi tulum o kadar banyo yaptığında çıtçıtlıyı uzun kol giydiriyorum. dr. da çok giydirmeyin dedi şimdiye kadar da üşütmeyle ilgili bi sorun yaşamadık evin ısısı 24-25 derece uyurken üstüne penye battaniye örtüyorum çorap ilk günler giydiriyodum ama sonradan giydirmedim.. siz tulumların içinden mi yoksa üstünden mi giydiriyosunuz çorapları? bir de biz henüz yastık kullanmaya başlamadık sizler yastık kullanıyomusunuz???

yüzüstü uyumayı bizden başka seven var mı?saatlerce uyuyabiliyoruz böyle:)

uyanınca da pırt pırt gaz çıkarıyoruz:)

benim üzerimde yüzüstü yatmaya bayılıyo cnm çoğu zaman öyle uyutuyorum özellikle sabaha karşı uayndığında tekrar yatağa koyamıyorum hemen uyanıyor bende üzerime yatırıp birlikte uyuyoruz :) gazı olduğunda da öyle yatırmaya çalışıyorum karnımız temas ettiği için vücut ısısından sanırım gaz çıkarması kolay oluyo

tatlım senın bebgın daah cok kucuk 2 saatte bır mutlaka uyandır
bak benım bebgım 1.5 aylık dr enfazla 3 saat uyku dedı bızımkı bazen kaptırıyo kendını uykuya ben uyandırıyorum
dr gerekırse sat kur dedı ac uyumaya alışırsa öle gıder ve gelışımı acısından olumsuz etkıler dedı

bizimkide bir iki gecedir uyanmıyo dr. 3 saati geçirme dedi ben de saat kurup uyandırıyorum emzirip yatırıyorum içimden bi ses o uyuyo rahatını bozma diyor ama aç olduğunu düşününcede dayanamıyorum..

kızlar bebeişleriniz toplam kaç saat uyanık kalıyo en uzun uyanık kaldığı süre ne kadar oluyo bizimki gün içinde normalde 1 saat ya da 2 saat uyanık kalıyo ama saat 9 olduysa gece 2 ye kadar imkanı yok uyutamıyorum

Bakıyorumda herkes in bi sılkıntısı var
Benim oğlanda iki gündür emmeyi bıraktı
Kafayı yicem artık eskiden yarı uyur vaziyette iken emiyodu şimdi ağzında tutuyo sadece
Var mı önerisi olan:KK14:

oğlumdan fırsat bulup yazamıyorum kızlar bizim bugün 35. günümüz kırk çıkarması yapan var mı aranızda nasıl yapılıyor?? bir de erkek çocuk için 40 beklenmeye gerek yok die duymuştum 30dan sonra yapılır denildi bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

kıyafet konusunda en az giydiren benim heralde alttan kısa kol ya da kolsuz çıtçıtlı bady üstüne bi tulum o kadar banyo yaptığında çıtçıtlıyı uzun kol giydiriyorum. dr. da çok giydirmeyin dedi şimdiye kadar da üşütmeyle ilgili bi sorun yaşamadık evin ısısı 24-25 derece uyurken üstüne penye battaniye örtüyorum çorap ilk günler giydiriyodum ama sonradan giydirmedim.. siz tulumların içinden mi yoksa üstünden mi giydiriyosunuz çorapları? bir de biz henüz yastık kullanmaya başlamadık sizler yastık kullanıyomusunuz???

canım öncelikle güle güle büyüt bebişini. ben mevlüt yaptım 40ını uçurudk. 39 günlüğüz bugun.banyo yaptırdım ve 40 tane bugdaya ihlas okunmuştu onunla başından aşağı su döktüm ertesi gün ben kırklandım.bu kadar. 38. günde kırklayabilirsn. bnde az giydiryorum. içine uzun çıtçıtlı badi. altına ayaklı tulum üzerine tulumun üstünü.soba yanmadığı zmn şapkası ve eldivenleri oluyo.bazen içine kısa kollu çıtçıtlardan.
bez olarak kaç no kullanıyosun şuan ? ve kaç kilo doğdu bebeğin şuan kaç kilo.
ben prima 3 no kullanıyorum 39 günlük bebeğime :) kilosu ıyı çok şükür.
emzik kullanıyomusunuz. geceleri kaç saatte bir emmek istiyo. uykuları nasıl paylaşırsanız sevinrm bebeklerimiz aynı sayılır. yanlış bişey yapıyomuyum diye düşünmekten bi hal oldum :)

biz 2 gün önce kırkımız çıktı banyosuna kırk kaşık su ilave ettik yıkama kovasına da benim yüzüğümü koyduk o suyla yıkadık bende aynı şekilde gusül abdestinden sonra 40 kaşık su ilave ettiğim yüzüğümün olduğu suyu dökündüm artık kırk olayımız bitti sonrada kırk uçurmaya gittik gittiğimiz yerlerden de yumurta topluyoruz çok eğlenceli oluyor :):)
yeni evim yeni yerleşim bölgesinde olduğu için elektirik hattını yeni döşüyorlar o yüzden de sürekli elektriğimiz kesiliyor elektrik sorun değil ama doğalgazda kapanıyorbugünde kesildi anneme geldim bende sizlere bakıyım dedim ama gündüzleri kimsecikler olmuyor sanırım burada hepinizi çok merak ediyorum ne durumdasınız bebişleriniz nasıl

bu arada ben üşümesinden çok korkuyorum içine bir tane kısa kollu çıtçıtlı altına külotlu çorap üstüne tulumu ve yeleğini giydiriyorum penye ve polar bahtaniye örtüyorum evdeyken şapkayı evdeyken takmıyoruz eldiveni bayadır takmıyoruz
bu gece bende sızmışım o da sızmış 5 saat uuyumuş yavrum nasıl içim gitti uyandığımda ağlamadn mıkırdanıyordu aldım baya bi emdi uyudu ama vicdan azabı çektim resmen aç bıraktım diye

Son düzenleme:
kızlar ben üstünü 3 kat altını 2 kat giydiriyorum,

kendi giydiğimizin bir fazlası mantığıyla ,

yani biz iki kat giydiğimize göre çocuğa; bir kısa kollu bir uzun kollu body üstünede kıyafaetini giydiriyorum ,

bazılarınız iki kat demiş ben çokmu gydiriyorum acaba :44: :26:

bu aralar tam 6-7 saat uyanık kalıyor ve sürekli ağlıyor ne yapacağımızı şaşırdık , perişanları oynuyorum.

özellikle gece 3 olmadan yatmıyor

benim oğlumda 6-7 saat uyanık.. özellikle 7-12 arası.. gece de gündüz de aynı şekilde...

kendini oyalayamadığından sürekli ağlıyor kucaktan da tatmin olmuyor. sürekli pozisyon değiştiriyoruz.en sakinlediği şey iki kişinin battaniye ile sallaması...
sürekli ıkınma hareketleri yapıyor.gaz faaln çıktığıda yok. beslenmeme de çok dikkat ediyorum ama niye yaptığını henüz anlayamadık.
giyimden bahsetmişsiniz.. ben içine kısa kollu çıtçıtlı badi banyo yaptıysa uzun kollu badi.. alta çorap . üstüne bir tulum yada alt üst penye giydiriyorum. içerisi gayet sıcak o yüzden çok kalın giydirmiyorum.

ve bu arad bizz bugün Sünnet oluyoruz :))))

akşam 5 de rendavumuz. bizim için dua edin acımadan atlatalım. pipi ucu darmış ileride sorun çıkarmasın diye şimdiden kestiricez.

tarifi buldum

YARIM FİNCAN SUYUN İÇİNE YARIM ÇAY KAŞIGI KİMYON VE KÜP SEKERİN DÖRTTE BİRİNİ KOYUP BİR KERE KANATMANIZ
YETERLİ… ILIK HAİNDE VERİP GÜNDE 1 YADA GAZ DURUMUNA GÖRE 2 KERE VERMENİZ YETERLİ..(ST.BY.ESRA EROL)

vallaha yarencim işe yarasın sana çok dua edicem:))

kızlar ben bu tarifi denedim bugun simdilik ii gibiyiz ama akşamını bilmem 2cay kaşıgı bebişime verdim kalanı kendim içtim yarım fincan :26:insaallah işe yarar 2gündür cok yordu oglumda böle gazlıydı:KK52:

benim oğlumda 6-7 saat uyanık.. özellikle 7-12 arası.. gece de gündüz de aynı şekilde...

kendini oyalayamadığından sürekli ağlıyor kucaktan da tatmin olmuyor. sürekli pozisyon değiştiriyoruz.en sakinlediği şey iki kişinin battaniye ile sallaması...
sürekli ıkınma hareketleri yapıyor.gaz faaln çıktığıda yok. beslenmeme de çok dikkat ediyorum ama niye yaptığını henüz anlayamadık.
giyimden bahsetmişsiniz.. ben içine kısa kollu çıtçıtlı badi banyo yaptıysa uzun kollu badi.. alta çorap . üstüne bir tulum yada alt üst penye giydiriyorum. içerisi gayet sıcak o yüzden çok kalın giydirmiyorum.

akşam 5 de rendavumuz. bizim için dua edin acımadan atlatalım. pipi ucu darmış ileride sorun çıkarmasın diye şimdiden kestiricez.
canım hadi inşallah sorunsuz atatırsınız bizde düşünüyoruz yaptırmayı gelince anlatırsın naısl geçtiğini.Allah yardımcınız olsun.

kızlar ben bu tarifi denedim bugun simdilik ii gibiyiz ama akşamını bilmem 2cay kaşıgı bebişime verdim kalanı kendim içtim yarım fincan :26:insaallah işe yarar 2gündür cok yordu oglumda böle gazlıydı:KK52:
inşallah sizde işe yarar ben yaptım hatta o gün dahada bir ağladı sanki.2 gün 2 çay kaığı verdim. anlamadım neden fayda etmediki :26:

dene dene ben dün yaptım bebeğğe vermedim kendim içtim 2 fincan o gece rahat uyudu rahat uyuttu ....zaten kimyon severim sık sık az miktarda yemeklere koy gaz için birebir...

kızlar ben dün akşam yemeğine pırasa çorbası yaptım lezzetli değildi ama oğlum dün gece çok iyi uyudu:nazar::nazar::nazar:

hayırlı olsun:KK9:

ay hayırlı olsun umarım sıkıntısız geçer sünnet ne olur döndüğünde deneyimlerini paylaşırmısın bende izindeyken yaptırıyım diyorum doktorumz tavsiye etti

X