2012 kasım bebekleri büyüyor..

evet canım aynı hastane aynı doktor ve bebişler aynı gün dogdugu için randevularımızda aynı güne verildi biliyomusun aynı gun dogum yapmışız ve odalarımız yan yanaymış birbirimizden habersizmişiz ben nasıl oldun diye sorana kadar meger birlikteymişiz ya allah biliyo ya hep içimden öle geçiyodu diyodumda ona denk geliriz belki diye

yaaa ınanmıyorum yok böyle bişey
ay keşke haberınız olsaydı ne kadar guzel olurdu
pekala nasıl anladınız cnm

bak ıdmanlısın cnm en azından aradan cok zaman gecmemış
bızım bezımız sızdırmıyo cnm yatmadan degıştırıyorum
aslında dr larda gece uykusunda kaka yapmadıktan sonra deıştırmeyı önermıyo
aras ta kesılıkle altını deıştırdıgımde böcuk böcuk bakınıyodu
oğlunun ne kadar surmuştu cnm
benım yaren 40 gunde duzene gırmıştı ama o 40 geldı bana 40 yıl

canım bez prima premium cre kullanıyorum sızdırmıyo ama çok şişiyo oglum 3,5 yaşında ve hala gece uyanıyo 1 kerede olsa 10 ayda yürüyene kadar gazını çektim hemde kolikti zor bi bebekti

merhaba arkadaşlar nasıl gidiyo bakalım benim kızın ayarı kaçtı ya akşam çok geç uykuya dalıyo yada sabaha karşı 3 gibi uyanıyo sonra 6 ya kadar boncuk boncuk bakıyo allahtan uykuya düşkün degilimde bünye oglumdan halen antremanlı oldugu için kaldırıyo sizin kuzular nasıl sabaha karşı uyanan varmı merak ediyorum beşiğinde durmak istemiyo yatakta zaten oglum ben bide eşim 3 kişi yatıyoruz bide kızı yatıracak yer kalmıyo hadi artık kuzuların odaya ogluşun yataga yatıyoz bakışıyoz kızla zor oluyo o saatte emiyo yine uyumuyo

:KK9::KK9:benim eşim vardiyalı çalışıyor yıllardır tek yatarım sabah bi bakmışım 3 kişi uyanmışız bazen sabah eşim evdeyken 4 kişi uyanıyoruz:KK9:bebek olduktan sonra yasakladım kocayada çocuklara da yassak :KK52:

canım seninle tanıştıgıma çok memnun oldum denk gelirmiyizki diyodum nasılda denk geldik maşallah senin kuzuya tam tosuncuk olmuş :nazar::nazar::nazar: hiçde o huysuz bebişe benzemiyo maşallah uslu uslu uyuyodu annesibenim bıdık nasıl sarı gördün demi garibim bi dogdugu gün bem beyazdı işte sonra sarardıkta sarardık

yaa canım bir 10 dk sonra görseydin acıbadem bizim sesimizle yankılandı :) açtık da battaniyede salladık artık.
benimkinin de teni hala sarı. olsun yaa napalım atlatsınlar da...
inşallah yine denk geliriz. biz salı günü sünnet olucaz...

kuzular nasılsınız kuzucuklarımız artık kucaklarımızda ve bizler daha başka başka paylaşımlara başladık ben yine acaba yanlış mı yapıyorum diye hergün üzülüyorum bebeğime 60ar ml den gnde 3 kez aptamil mamaveriyorum 180 ml ediyor sütüm yok değil ama maşallah bizimki eme eme bitirdi beni her saat başı istiyor anlamadım beni emiyor emiyor 5 dk. sonra ağlıyor mamayı veriyorum hemen alıyor kıtlıktan çıkmış gibi neden bilmem sizler sütünüzün yetip yetmediğiyle ilgili nasıl kanılara vardınız ben nasıl anlıycam bunu etrafım görenler doymuyor bu çocuk bak mamayı alınca kesiliyor sesi diyor sizceeeeee:26:

selam kızlar sütünüzü çoğaltmak için size bi öenrim var 1 büyük çay bardağıda olur ufak su bardağıda olur yada geniş kavanoz büyük olmayan içine biraz pamuk azcık kolonya olur alkol olur 1-2 damla çakmakla yakın eskilerin bardak vurması gibi göğsünüzün üstüne bi kaç yerine vurun 1-2 dk bekletip çekin süt kanalları açılacağı için sütünüz daha çoğalacaktır inşallah bebeklerinizle sağlıklı hayırlı mutlu yıllar geçirin.

selam kızlar sütünüzü çoğaltmak için size bi öenrim var 1 büyük çay bardağıda olur ufak su bardağıda olur yada geniş kavanoz büyük olmayan içine biraz pamuk azcık kolonya olur alkol olur 1-2 damla çakmakla yakın eskilerin bardak vurması gibi göğsünüzün üstüne bi kaç yerine vurun 1-2 dk bekletip çekin süt kanalları açılacağı için sütünüz daha çoğalacaktır inşallah bebeklerinizle sağlıklı hayırlı mutlu yıllar geçirin.

şaşkınlık içindeyim denemeye çalışıcam mama vermek istemiyorum ama acaba ben mi çabuk pes ediyorum ufff :KK31:

kuzular nasılsınız kuzucuklarımız artık kucaklarımızda ve bizler daha başka başka paylaşımlara başladık ben yine acaba yanlış mı yapıyorum diye hergün üzülüyorum bebeğime 60ar ml den gnde 3 kez aptamil mamaveriyorum 180 ml ediyor sütüm yok değil ama maşallah bizimki eme eme bitirdi beni her saat başı istiyor anlamadım beni emiyor emiyor 5 dk. sonra ağlıyor mamayı veriyorum hemen alıyor kıtlıktan çıkmış gibi neden bilmem sizler sütünüzün yetip yetmediğiyle ilgili nasıl kanılara vardınız ben nasıl anlıycam bunu etrafım görenler doymuyor bu çocuk bak mamayı alınca kesiliyor sesi diyor sizceeeeee:26:
canım beimkide ayne alattığın gibi emdikten sonra mamayı ver bayıla bayıla yer.sütümde oluyo ama anlayamadım gitti.doymayımı bilmiyorlar acaba diycem ama mama yedikten sonra hiç aranmıyor.

bizim oğlanı yüzüstü yatırıp sırtını ovalayınca rahatlıyo uykuya bile dalıyorda.

birde sağ el- sol ayak ve ya sol el -sağ bacak birbirine değdirilince müthiş gaz çıkarıyo:) bu da eski usul bilginiz olsun:)

önceki yazıyı kopyaladım:)
hemen deniycem bunu canım sağol.

yaaa ınanmıyorum yok böyle bişey
ay keşke haberınız olsaydı ne kadar guzel olurdu
pekala nasıl anladınız cnm

canım özelden yazışınca haberimiz oldu

:KK9::KK9:benim eşim vardiyalı çalışıyor yıllardır tek yatarım sabah bi bakmışım 3 kişi uyanmışız bazen sabah eşim evdeyken 4 kişi uyanıyoruz:KK9:bebek olduktan sonra yasakladım kocayada çocuklara da yassak :KK52:

ya canım ya emzirmek için bile yataga zor oturuyorum oglan ayagını kolunu atıyo üstüme daral geldi artık ya adamada git DİYEMİYORUM ARTIK
yaa canım bir 10 dk sonra görseydin acıbadem bizim sesimizle yankılandı :) açtık da battaniyede salladık artık.
benimkinin de teni hala sarı. olsun yaa napalım atlatsınlar da...
inşallah yine denk geliriz. biz salı günü sünnet olucaz...
sünnet bayabi rahatlatıyo canım erkek çocuklarına bence dogar d ogmaz yaptırmak lazım rahat oluyo sonrası

tatlım sutunun beebgıne yetıp yetmedıgını en doğru dr kontrolunde bebeın kg alımında anlarsın sadece anne sutu alarak bakalım ne kadar k alıyo
cunku bızımkıde uyanıkken sureklı emmek ıstıyo emınım kı versem mama hayır demez cunku benıde ıhtıyacı dışında emıyo sonra cıkarıyo tabıkı
ama mam verceksen önce emzır sonra mama ver arkadaşımın dr u öle tavsıye edıyo sutude epten azalmasın dıye

cnm benım Allah analı bablı buyutun bebışınızı
cnm ya dr gercekten cok önemlı bızım dr umuzda sutun yetıp yetmedıgının en ıyı kanıtı kg alımı dıyo
haftada 40 gr gercekten cok azmış bııerde dr maduru olmuşsunuz
yavrucak acmış demek cnm acken huzursuzluk falan yapmadımı hıc[/QUOTE
yapmaz mı arkadaşım gündüz yetiyordu gece uyumuyordu kızım, zombi gibiydim bir emzirmem en az 1 saat sürüyordu damlasa bile 1 saatte 1 çay bardağı dolar. Sabaha kadar ayaktaydım gece 1 kere mama veriyordum. Şimdi yavrum toparlandı sütüm azıcık geliyor ama yinede kızımı emziriyorum inan emzirmek mama vermekten daha zahmetsiz kolay. İnşallah sütüm çoğalır da mama vermeme gerek kalmaz.

Son düzenleme:
cnm ya dr gercekten cok önemlı bızım dr umuzda sutun yetıp yetmedıgının en ıyı kanıtı kg alımı dıyo
yavrucak acmış demek cnm acken huzursuzluk falan yapmadımı hıc

yapmaz mı arkadaşım gündüz yetiyordu gece uyumuyordu kızım, zombi gibiydim bir emzirmem en az 1 saat sürüyordu damlasa bile 1 saatte 1 çay bardağı dolar. Sabaha kadar ayaktaydım gece 1 kere mama veriyordum. Şimdi yavrum toparlandı sütüm azıcık geliyor ama yinede kızımı emziriyorum inan emzirmek mama vermekten daha zahmetsiz kolay. İnşallah sütüm çoğalır da mama vermeme gerek kalmaz.

yavrucak acmış demek cnm acken huzursuzluk falan yapmadımı hıc[/QUOTE

ya cnm bak ıste o yavrucak bu durumdayken nasıl vermıcen mama
aslında son zmanlarda anne ustunde fazla baskı kuruldu tamam en saglıklısı anne sutudur ama
öle duruma geldıkı 6 ay sadece anne sutu sloanı annelerı bebklerı bu durumdayken bıle kendılerını suclu hıssetmelerıne sebep verıyo
yok ıste sut napsın evlat benım yavrumun unde aldıgı 40 gr dan fazlayken bırakılsında bu yavru haftada 40 gr alıp sabaha kadar bagrıltılsınmı

yarencim ben oğlanın emziğini değiştircemde bambino almayı düşünüyırum seninki damaklı kauçukmu yoksa silikonmu
damaksız olanlarane memesine daha çok benziyor kullansak ne olur acaba diş yapısını bozermıki.

ya cnm bak ıste o yavrucak bu durumdayken nasıl vermıcen mama
aslında son zmanlarda anne ustunde fazla baskı kuruldu tamam en saglıklısı anne sutudur ama
öle duruma geldıkı 6 ay sadece anne sutu sloanı annelerı bebklerı bu durumdayken bıle kendılerını suclu hıssetmelerıne sebep verıyo
yok ıste sut napsın evlat benım yavrumun unde aldıgı 40 gr dan fazlayken bırakılsında bu yavru haftada 40 gr alıp sabaha kadar bagrıltılsınmı

benim sağlık ocağında ki takipçim 60 annenin 50si mamada veriyor bebek haftada 500gr alıyor diyor dr o yüzden emzirmek istemediğini mama vermek istediğini düşünmüştür dedi. Dr göğüs uçlarımı gösterseydim anlardı dedim bende uçları kopacak gibi artık kanayana kadar emziriyorum sonra çekmek zorunda kalıyorum dedim. Kaynanam da diyor biz bebek doymadığı zaman mama veriyorduk diyor. Allah bebişlerimize sağlık versin...

yarencim ben oğlanın emziğini değiştircemde bambino almayı düşünüyırum seninki damaklı kauçukmu yoksa silikonmu
damaksız olanlarane memesine daha çok benziyor kullansak ne olur acaba diş yapısını bozermıki.

merhaba cnm benımkı damaklı slıkon
cnm ben damaklı tercıh edıyorum yaren 3.5 yaşına kadar emdı damak yapı bozulmadı hıc

benim sağlık ocağında ki takipçim 60 annenin 50si mamada veriyor bebek haftada 500gr alıyor diyor dr o yüzden emzirmek istemediğini mama vermek istediğini düşünmüştür dedi. Dr göğüs uçlarımı gösterseydim anlardı dedim bende uçları kopacak gibi artık kanayana kadar emziriyorum sonra çekmek zorunda kalıyorum dedim. Kaynanam da diyor biz bebek doymadığı zaman mama veriyorduk diyor. Allah bebişlerimize sağlık versin...

evet cnm ya bı sen degılsın yanı bende kızımda verdım doymak bılmıyodu
şimdi arasa vermıyorum ablasının aldıı k de devam edıyo 42 unde 1800 gr aldı ama k alması duşuk olsaydı yada emıp emıp huzursuz bebk olsaydı verırdık duşunmedn
eskı anneler cok verıyolarmış mama benım eşim kaynım 1 ay emmışler kv nın sutu yokmuş vermış oda mama bıde sımdıkı mamalar gıbı mamalr nerde 35 sene önce

günaydın arkadaşlar benim ogluşumun ilk aylarda kilo alımıda güzeldi 1,500 falan alıyodu tam tosuncuk olmuştu ama sürekli aglıyodu dediğiniz gibi sürekli aglıyodu gerçi gece gündüz fark etmiyodu onun için ama gecelri daha bi başka aglıyodu yarım saatte bi kalkıyodu emmeye başladımı en az yarım saat tutuyodu süt müt kalmıyodu ah bileydim gecelri mama verirdim hiç degilse o da bende rahat ederdim anne sütünün sindirimi daha çabuk oldugu için sanırım kuzular erken uyanıyo mama tok tutuyo demekki huzursuzlukları azalıyo ben mamaya karşı degilim ama sütü gelirkende bebek emecek oldugu halde vermeyenide anlayamıyorum kardeşimin karısı sütü geldiği halde mama veriyo gece gündüz farketmiyo sütün geliyosa önce emzir yazık kuzucuk faydalansın

oğlumun poposu fena halde pişik oldu dün geceden beri ne yaptıysam geçmedi yavrum ağladıkça içim eriyoo. pişik problemi yaşayanlar geçmesi için ne yaptınız ne kadar sürede iyileşti?????

canım hametan ve travazol. çok iyi geliyo anında geçiriyor

X