2012 kasım bebekleri büyüyor..

ayy ondanmı çocuk çok ağlıyor bide ağlaması nasıl birdenbire çığlıkla demekki ağrısı o an geliyor ondan oluyor.
evet kusmuyor ne imiş kilosu azmış ya reflü iseymiş boşuna ilaç bencede kullanmayacam herhalde

aaa reflü değilmiymiş enfeksiyonu nasıl anladılar canım.idrarlamı acaba bizdede mi var idrar verecez ama şu poşete yapmıyor yaaa nasıl verecem onuda bilmiyorum.
tatlım içimi rahatlattın evet kakamız sıvı ve hızlı geliyor ondan oldu herhalde dün biraz sıkıldım hop süt gene azaldı canımı sıkmamaya çalışacam artık ama yapı meselesi hemen üzülüyorum herşeye ben ya.

tatlım çok sağol sende yukardada yazdım dün sıkıldım biraz süt gene azaldı olan sütümdende olacam üzülmemeye çalışıyorum inşallah yapabilecem

canım bişey yoktur bebişinde ya sakın bozma moralini bence sadece biraz tembellik yapıyordur ondan ne nörolojisi filan .

çok sağol canım benim.iyiki varsınız moralimi düzeltiniz.

Kilo az alıyor diye reflumu olurmuş bunuda ilk duydum, hani çok kusarda kilo ondan almıyor der amenna reflu denirde kusmadan nasil oluyor...
Çok enteresan bebek agliyilorsa kolik diyip geciyorlar ona alistik artikta artık heralde kilo almayanada reflu bahanesi buluyorlar demekki...

Bu bebekleri hiç goturmeyelim bari dr'a reflu ve kolikten baska biseyleri yok demekki..

Bizim hala kusmamiz var dr dün biraz kati besle hala cok kusarsa 7 . Ayi dolunca bakılmalı dedi...
Ve benim oğlum aglamiyor öyle..

O çatlaklar çok kati ve sıvı kakadan oluyor onu düzenkemek icin ona bifiform drops al eczaneden bağırsak florasini düzenlemeye yardimci iyi huylu bakteriler var içinde bu düzenler kakasini .. onu. I süre kullan bende kullandim baya ise yaradi bizde...

evet yine ben :18::18::18: benim kız 3. bezinde yani yaklaşık 1 saat sonra kaka bile denmez çünkü kakadan çok mukus vardı rengi yeşildi ve küçük tırnağım kadar kırmızı leke gördüm :KK43::KK43::KK43::KK43::KK43::KK43: doktordan randevu aldık ama ne zaman biliyo musunuz en erken cuma günü varmış diğer günler dolu 3 gün kendimi yer yer bitiririm artık ilk defa görüyorum gerçi ve kızımda hiç huzursuzluk yok o kadar cadı ki sırıtıp duruyo şimdi de uyudu uyanıp kaka yapmasını bekleyeceğim acaba ben mi yanlış gördüm lekeyi ya ne zormuş evlat Allah hasta olan bebeklere tez zamanda şifa versin... yediğimden kaynaklı olabilir mi bu yeşil sümük bi de ilk iki kaka koyu kahverengi ve pütür yoktu anlamadım ki ya
Yeşil mukuslu kaka normal canım endişe etme... Yinede kakayi dikkatli takip et öyle leke vs varmı diye..

Ben her kakasini inceliyorum annem bana gülüyor boncukmu arıyorsun diyor...

3 gün sonraya randevu olayida çok vahim ya devlet hastanesimi randevu aldığın yer .. özeldeyse daha vahim..

stekinözcanan cnm eğerki balgamı varsa öksürük hırıltı falan ağızdan çıkaramayınca yuttukları için kakadan çıkıyormuş. gördüğün kanda belki zorlanıp çatlak olmuştur onun kanıdır bunlar iyi ihtimaller. birde sümüksü kaka ve kan amipin birde besin alerjisininde işareti olabiiyormuş. Sgk yla anlaşmalı hastaneler 5-10 tl ye gaita testi yapıyorlar. bence ara sor eğer yaptırabilirsen kakasını al yarım saat içinde götür gaita testi yaptır. eğerki kötü birşey varsa laborant bile söyler içinde bu var diye. sonrada o tahlili cuma günü doktorunuza gösterirsin. nasılsa dr cuma günü aynı tahlilden ister. Yerinde olsam brn böyle yapardımki iki çocugumun kakasında idrarında bişey görsem hemen götürüyorum laboratuara.

canım üzme kendini kilosu maşallah iyi merak etme 3 aydan sonra kilo alımı hızlı bir şekilde azalmaya gidiyor demişti doktorum bak benim oğlum 4 kilo doğdu 4. ay sonunda 6700 dü esas az kilo alan benim oğlum mamaya başladık 3 buçuk aylıkken cumarrtesi kontrolümüz var bakalım duruma göre ek gıdaya geçicez sıkma canını ve kendini suçlama olan sütünü de kaçırma lütfen

fıstığım kafana takma muhtemelen yapmayı bitirmemişti sen temizledin normalde dolu dolu bir kaka yapıcaktı herhalde kızçen sen arada temizliyince sana iki kez gibi gelmiştir evham yok :)

maşallah RECES rabbim nazardan koruuusn.

günaydın fıstıklar işe gelmek hergünkü gibi çok zor geldi bilmiyorum alışabilecekmiyim sabah güzel güzel gülen iki gözü arkanda bırakıp işe gelmek hiç iyi gelmiyor bana eve gittiğimde o bakışlarını görmeniz lazım zor Allah tüm çalışan annelere sabır versin.
size bahsedememiştim ne zamandır doğru düzgün yazamıyorum bizi geçen ay kontrolümüzde doktorumuz çocuk nörolojisine yönlendirmişti çünkü benim paşam tam olarak başını tutamıyordu. geçen ay istanbul acıbademde gittiğimiz doktorumuz gevşek bebek tanısı koydu 40 gün sonra tekrar gelmemizi istedi bu cumartesi gidicez erdem geçen aya göre maşallah başını çok daha iyi tutuyor hafif hafif basma hareketi de yapmaya başladı çok korkuyorum kötü birşey çıkacak diye beyin ultrasonu çekildik normal çıktı kilo alımımız az normalde 5. ayın sonunda doğum kilosunun 2 katına çıkmış olması gerekiyormuş ama erdem 4 kilo doğmasına rağmen 30.unda 5 ayını dolduracak geçen ay 6700 dü 8 kilo olması mümkün değil 3 buçuk aylıkken mamaya da başladık neden oluyo bilmiyorum sizin durumlarınız nedir bu arada erdem dönmeye çalışıyor yardımla dönüyor yana kendi kendine dönüyor yardımlada yüz üstü dönüyor acaba geçmi yapıcak yoksa bir sıkıntımı var bilmiyorum kızlar kaafam çok karışık çok korkuyorum dua edin de birşey çıkmasın ne olur :KK43:(
geçmiş olsun bebegine.. benim eltimin oğlu öyleydi..
Bebegin destekli oturabiliyormu?

Onu çocuk norologuna goturdunmu?
Eğer goturnediysen mutkaka götür derim canım...
Benim eltimin bebegide kafasını tutamadı baya bisure geç gelişim gösteriyor demişler.. çocuk oturamamis vs derken yaşına gelince dr nöroloji Ye yollamış surekli fizik falan gördude toparladı.. kaslari zayifmis sürekli hareketleri var kaslarını güçlenedirmek için...

Nekadar erken ögtenirsen sorununu daha çabuk çözersin...
Inşallah hiç birşeyi yoktur ama mutlaka çocuk norologuna göster annesi onu...

Yeşil mukuslu kaka normal canım endişe etme... Yinede kakayi dikkatli takip et öyle leke vs varmı diye..

Ben her kakasini inceliyorum annem bana gülüyor boncukmu arıyorsun diyor...

3 gün sonraya randevu olayida çok vahim ya devlet hastanesimi randevu aldığın yer .. özeldeyse daha vahim..

bu bogede bildigimiz duydugumuz en iyi cocuk doktoruna randevu aldik ozel yok yani varsa bile o doktor kadar tecrubeli degil baska dr a gidip yanlis teshis konulmasindansa adam gibi cocuk hastanesine goturcem icim rahat etsin cunku bi cocuk dr yuzunden bebegimin gobegi tam 36 gun sonra dustu bu yuzden dr onemli ama ona da talep cok iste bekleyecez yapacak birsey yok

geçmiş olsun bebegine.. benim eltimin oğlu öyleydi..
Bebegin destekli oturabiliyormu?

Onu çocuk norologuna goturdunmu?
Eğer goturnediysen mutkaka götür derim canım...
Benim eltimin bebegide kafasını tutamadı baya bisure geç gelişim gösteriyor demişler.. çocuk oturamamis vs derken yaşına gelince dr nöroloji Ye yollamış surekli fizik falan gördude toparladı.. kaslari zayifmis sürekli hareketleri var kaslarını güçlenedirmek için...

Nekadar erken ögtenirsen sorununu daha çabuk çözersin...
Inşallah hiç birşeyi yoktur ama mutlaka çocuk norologuna göster annesi onu...

gittik norologa canım cumartesi tekrar kontrole gidicez şuan doktor yasak dediği için oturtmuyorum ama kucağımda oturrma pozisyonunu çok seviyor yatmamak için direniyor

canım üzme kendini kilosu maşallah iyi merak etme 3 aydan sonra kilo alımı hızlı bir şekilde azalmaya gidiyor demişti doktorum bak benim oğlum 4 kilo doğdu 4. ay sonunda 6700 dü esas az kilo alan benim oğlum mamaya başladık 3 buçuk aylıkken cumarrtesi kontrolümüz var bakalım duruma göre ek gıdaya geçicez sıkma canını ve kendini suçlama olan sütünü de kaçırma lütfen

fıstığım kafana takma muhtemelen yapmayı bitirmemişti sen temizledin normalde dolu dolu bir kaka yapıcaktı herhalde kızçen sen arada temizliyince sana iki kez gibi gelmiştir evham yok :)

günaydın fıstıklar işe gelmek hergünkü gibi çok zor geldi bilmiyorum alışabilecekmiyim sabah güzel güzel gülen iki gözü arkanda bırakıp işe gelmek hiç iyi gelmiyor bana eve gittiğimde o bakışlarını görmeniz lazım zor Allah tüm çalışan annelere sabır versin.
size bahsedememiştim ne zamandır doğru düzgün yazamıyorum bizi geçen ay kontrolümüzde doktorumuz çocuk nörolojisine yönlendirmişti çünkü benim paşam tam olarak başını tutamıyordu. geçen ay istanbul acıbademde gittiğimiz doktorumuz gevşek bebek tanısı koydu 40 gün sonra tekrar gelmemizi istedi bu cumartesi gidicez erdem geçen aya göre maşallah başını çok daha iyi tutuyor hafif hafif basma hareketi de yapmaya başladı çok korkuyorum kötü birşey çıkacak diye beyin ultrasonu çekildik normal çıktı kilo alımımız az normalde 5. ayın sonunda doğum kilosunun 2 katına çıkmış olması gerekiyormuş ama erdem 4 kilo doğmasına rağmen 30.unda 5 ayını dolduracak geçen ay 6700 dü 8 kilo olması mümkün değil 3 buçuk aylıkken mamaya da başladık neden oluyo bilmiyorum sizin durumlarınız nedir bu arada erdem dönmeye çalışıyor yardımla dönüyor yana kendi kendine dönüyor yardımlada yüz üstü dönüyor acaba geçmi yapıcak yoksa bir sıkıntımı var bilmiyorum kızlar kaafam çok karışık çok korkuyorum dua edin de birşey çıkmasın ne olur :KK43:(

canim gecmisi anca okudum cok gecmis olsun bi icimizdeki sıkıntılar hic bitmeyecek degil mi insallah birseyi yoktur bebisinin uzulme demek kolaymis elinde degil insanin iyide anca tutacak bbek basini anlamadim taniyi gevsek bebek bence birsey cikmayacak ayrica 8 olmasa bile 7 nin uzerindedir merak etme icini ferah tut ama bi sorun var bu gunler gecmiyo ben cumaya kadar sen cumartesiye kadar nasil bekleriz bilmem

stekinözcanan cnm eğerki balgamı varsa öksürük hırıltı falan ağızdan çıkaramayınca yuttukları için kakadan çıkıyormuş. gördüğün kanda belki zorlanıp çatlak olmuştur onun kanıdır bunlar iyi ihtimaller. birde sümüksü kaka ve kan amipin birde besin alerjisininde işareti olabiiyormuş. Sgk yla anlaşmalı hastaneler 5-10 tl ye gaita testi yapıyorlar. bence ara sor eğer yaptırabilirsen kakasını al yarım saat içinde götür gaita testi yaptır. eğerki kötü birşey varsa laborant bile söyler içinde bu var diye. sonrada o tahlili cuma günü doktorunuza gösterirsin. nasılsa dr cuma günü aynı tahlilden ister. Yerinde olsam brn böyle yapardımki iki çocugumun kakasında idrarında bişey görsem hemen götürüyorum laboratuara.

haklisin canim iste o kakanin miladi doldu cok oldu yapali ondan sonrada cikmadi ses soluk tekrar bugun tekrarlarsa dedigin gibi yapayim

Cnm betulum bak 4o gun onceymis o zaman erdem 3.5 aylikti bence kafana takma arkadadim bak bu ay tutmaya baslamis arkadasimin iki cocuguda 6 7 aya kadar hic dik durmadilar kucakta kambur gibi hamur gibiydiler hatta ama sonrasinda gelisii. Gosterdiler her bebek bir degildir tatlim yaren 4 ile 5 ara dondu arad 3.5 ayluk eminim cts hersey yolunda gozukuck arkadadim sorun olsa film dede cikardi emin ol sadece erdenin zamana ihtiyaci var taylim

bu bogede bildigimiz duydugumuz en iyi cocuk doktoruna randevu aldik ozel yok yani varsa bile o doktor kadar tecrubeli degil baska dr a gidip yanlis teshis konulmasindansa adam gibi cocuk hastanesine goturcem icim rahat etsin cunku bi cocuk dr yuzunden bebegimin gobegi tam 36 gun sonra dustu bu yuzden dr onemli ama ona da talep cok iste bekleyecez yapacak birsey yok

Iyi bildiğinden asla şaşma.. benim kotu dr tecrübelerimi yazsam destan olur.. hem kendim hem çocuklarım icin gittigim bi çok dandik dr var.. 2 kere iki farklı hastalıktan ameliyat olmalısın dediler fıtık var bende çok kötü yürüyemezsin dediler 5 sene önce .. işin erbabı bi dr'a gittim o belimden ameliyatta olmadim bak üstüne çocukta dogurdum..

Gebeliktede previa vardı drun biri kanamalarim olduğu için bugün durmayacagini bebeği alırız rahmini alırız seni bile kurtaramayiz dedi..
Oysa ben gittim sezeryan oldun gayet sorunsuz 10 saat sonrada bebisimle evdeydim... Oyuzden dr çok onemli güvendiğin dr'u beklemen gayet mantıklı..
Helke hemoroid maceram varki hic anlatmiyim onuda hemen ameliyat dediler onuda ameliyatsiz bir yöntemle kurtardım.. allah hepimizi iti dr larla karşıkastirsin.

gittik norologa canım cumartesi tekrar kontrole gidicez şuan doktor yasak dediği için oturtmuyorum ama kucağımda oturrma pozisyonunu çok seviyor yatmamak için direniyor
çok guzel demek oturmak istiyor ...Insallah bişey cikmaz sen yinede ihmaletme tabi götür bakalım nedicekler...

beysalcım bencede bişey çıkmayacak
bu arada herkese selam kızlar bugün geç geldim..

Iyi bildiğinden asla şaşma.. benim kotu dr tecrübelerimi yazsam destan olur.. hem kendim hem çocuklarım icin gittigim bi çok dandik dr var.. 2 kere iki farklı hastalıktan ameliyat olmalısın dediler fıtık var bende çok kötü yürüyemezsin dediler 5 sene önce .. işin erbabı bi dr'a gittim o belimden ameliyatta olmadim bak üstüne çocukta dogurdum..

Gebeliktede previa vardı drun biri kanamalarim olduğu için bugün durmayacagini bebeği alırız rahmini alırız seni bile kurtaramayiz dedi..
Oysa ben gittim sezeryan oldun gayet sorunsuz 10 saat sonrada bebisimle evdeydim... Oyuzden dr çok onemli güvendiğin dr'u beklemen gayet mantıklı..
Helke hemoroid maceram varki hic anlatmiyim onuda hemen ameliyat dediler onuda ameliyatsiz bir yöntemle kurtardım.. allah hepimizi iti dr larla karşıkastirsin.

pes diyorum cnm ya Allahin sevgili kuluymussun da dr kurbani olmamissin kimseye guven yok valla kiz kardesim seneye dr olacak o bile bi suru dr var ama sadece adi doktor hic biseyden anlamiyorlar diye benim kiz da bi daha yapmadi bisi ishal degil demekki

Selamlar..
Fırsat buldum kaçıverdim, bi hızla geçmişi de okudum..
fburak; canım hayırlısıyla problemsiz atlatırsınız Allah' ın izniyle sünnetinizi.. Geçmiş olsun paşamıza..
Beysal; takibinizi ihmal etmiyorsun annesi bişeycikler çıkmaz Allah' ın izniyle..bi günleri bi günlerini tutmuyo ki sıpaların, yavaş yavaş herşey..
yine hasta olan bebişlerimiz var Allah şifasını versin kuzucuklarımızın..
benim sıpa da mızmız valla ama neden yapıyor anlamış değilim.
neyse ben işe devam edeyim, iş dolu valla..yorgunum, uykusuzum..
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun..
öpüyorum hepinizi..:KK16:

merhaba teyzoşlar..ben çok hastayım kızlar sesim hafif kısıldı oksürük baş ağrısı berbat..ablamızda oksürüyor kütür kütür..

Merhaba güzel annelerim,

epeydim giremiyorum umarım herkes ve bebişleri iyidir.
bizim kuzumuzda büyüyor çok şükür:)
bişey sormak istiyorum aranızda regl olan var mı sanırım oluyorum biraz tedirginim :)

Selamlar..
Fırsat buldum kaçıverdim, bi hızla geçmişi de okudum..
fburak; canım hayırlısıyla problemsiz atlatırsınız Allah' ın izniyle sünnetinizi.. Geçmiş olsun paşamıza..
Beysal; takibinizi ihmal etmiyorsun annesi bişeycikler çıkmaz Allah' ın izniyle..bi günleri bi günlerini tutmuyo ki sıpaların, yavaş yavaş herşey..
yine hasta olan bebişlerimiz var Allah şifasını versin kuzucuklarımızın..
benim sıpa da mızmız valla ama neden yapıyor anlamış değilim.
neyse ben işe devam edeyim, iş dolu valla..yorgunum, uykusuzum..
Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun..
öpüyorum hepinizi..:KK16:

inşallah canlarım hepimizin sağlığı yerinde olsun inşllah

merhaba teyzoşlar..ben çok hastayım kızlar sesim hafif kısıldı oksürük baş ağrısı berbat..ablamızda oksürüyor kütür kütür..
çok geçmiş olsun tam geçiş mevsimi dikkatli olma lazım
Merhaba güzel annelerim,

bişey sormak istiyorum aranızda regl olan var mı sanırım oluyorum biraz tedirginim :)
40 tan sonra hemen oldum ben 3 kere oldum bu dördüncüyü bekliyorum canım olan da var olmayan da

çok geçmiş olsun tam geçiş mevsimi dikkatli olma lazım
Merhaba güzel annelerim,

40 tan sonra hemen oldum ben 3 kere oldum bu dördüncüyü bekliyorum canım olan da var olmayan da

Merhaba güzel annelerim,

bende adet oldum canım 2. ayımda..
herkkese göre deyişiyomuş..

bu arada kızlar bu sebze preleri
nil sevmedi..
ne yapıcam bilmiyorum yaa off.

X