-
- Konu Sahibi aycaeceberen
Selam Güzel anneler ve yavruları,
Bugün bizim 40ımız çıktı çok şükür. 40 günü geride bıraktık bakalım huyu değişir 40ından sonra daha rahat edersin diyenlerin dedikleri olacak mı ? :)
40 mevlidimizi henüz okutmadık çünkü Cuma günü ailemin yanına gidiyorum İstanbul'a ve orada sevdiklerimle beraber çıkartmak, okutmak istedim.
Bunlar dışında gaz sorunumuzu zinco ve colica herbal şurup ile çözdük daha doğrusu rahatladık şükürler olsun. Şimdi daha iyi. Geceleri bazen uyuyor bazen hiç bir şekilde uyumuyor saatlerce fıldır fıldır gözlerle bizleri seyrediyor. Bazen zombi gibi ortalıkta dolaşıyorum, rengim sap sarı kendime bakacak fırsatım yok. Allahtan kardeşim yanımda ve bana yardımcı oluyor o gittiğinde ne yaparım bilmiyorum.
Bebeğimizin her geçen gün büyümesini, suratının değişmesini,vücudunun şekillenmesini büyük bir keyifle izliyoruz.Önceleri en küçük boy kısa çorap diz altı çorap olurken şimdilerde normal şekilde oluyor. Ve gelişimimiz çok güzel şükürler olsun inşallah hep böyle gider.. 39 günlükken 4600 gr ve 57 cm olmuşuz.. doğum kilomu 3070 ve boyumuz 49 cm idi..
Teyzesi resmini çekerken sıkıntıdan patlayıp somurtan Nisa :)
Eki Görüntüle 569427
ya kzlar benım kızında emzırıorum emzırıorum agzı hep aranıo hep acık sutum yetmıomu yaa mama verıorum onuda yıyo ne yapcagımı şaşırdım wallaa uzuluorum doymuo dıe
selam kızlar,
biz dün tam 1 aylık olduk.
gidip aşımızı olduk,sürekli ıkınıyordu , doktorumuz çok gazı var bebeğin dedi.
sürekli memede kalmak istediğini , ve kustuğunu söyledim.
bebeğin isteğine göre hareket etmiycez , emme refleksi o hep aranır dedi.
yediğini daha sindiremeden bir daha yediği içinde içeride sürekli gaz birikir dedi.
2 saatte bir emzireceksin, onun dışında aralarda istesede verme dedi.
sen kendini düşün 3 öğün yiyeceğine 6 öğün yersen ne olur dedi.
zaten 3 ay sonra bitecek gaz sancıları dedi.
alması gerektiği kilonun 2 katını almış dedi.
gaz ilacı olarak colico verdi.devam et dedi.
1 ay sonrada 3 tane aşısı varmış.yine aynı gün kalça usg sine gün aldık.
boyumuz 55 cm. kilomuz 4950
ha bu arada yıkarken kulaklarına su kaçmasını söyledim ,
öyle bir şey yok o batıl eski inançlar dedi.
kulak zarını anlattı, yani zarın yapısını su kaçsada içeride çıkmaz bir sokağa denk gelir ileriye zaten su gidemez dedi.
kızlar slm. ya dün annem güne gitmiş. arkadaşının torununu anlattı da maşallah. ne güzel yatağında uzanmış hiç ağlamadı kendi kendine oynadı gidene kadar, bi kezemzirmek için kucağına aldı dedi. benim kuzum mümkün değil yerde bıraksam durmaz. bi şekilde duruyo, altını açtığımda kendi kendine oynuyo. onun dışında kucakta ve popoya pış pış istiyo cadıvar mı bebeği çok uslu olan, ve bunu nsıl başardınız sevgili anneler?
bu arada o bebekte bizimiyle yaşıtmış
Selam Güzel anneler ve yavruları,
Bugün bizim 40ımız çıktı çok şükür. 40 günü geride bıraktık bakalım huyu değişir 40ından sonra daha rahat edersin diyenlerin dedikleri olacak mı ? :)
40 mevlidimizi henüz okutmadık çünkü Cuma günü ailemin yanına gidiyorum İstanbul'a ve orada sevdiklerimle beraber çıkartmak, okutmak istedim.
Bunlar dışında gaz sorunumuzu zinco ve colica herbal şurup ile çözdük daha doğrusu rahatladık şükürler olsun. Şimdi daha iyi. Geceleri bazen uyuyor bazen hiç bir şekilde uyumuyor saatlerce fıldır fıldır gözlerle bizleri seyrediyor. Bazen zombi gibi ortalıkta dolaşıyorum, rengim sap sarı kendime bakacak fırsatım yok. Allahtan kardeşim yanımda ve bana yardımcı oluyor o gittiğinde ne yaparım bilmiyorum.
Bebeğimizin her geçen gün büyümesini, suratının değişmesini,vücudunun şekillenmesini büyük bir keyifle izliyoruz.Önceleri en küçük boy kısa çorap diz altı çorap olurken şimdilerde normal şekilde oluyor. Ve gelişimimiz çok güzel şükürler olsun inşallah hep böyle gider.. 39 günlükken 4600 gr ve 57 cm olmuşuz.. doğum kilomu 3070 ve boyumuz 49 cm idi..
Teyzesi resmini çekerken sıkıntıdan patlayıp somurtan Nisa :)
Eki Görüntüle 569427 [/QUOT
cnn merhaba maşalla kırkınız cıkmış bızde 48 gunluk olduk
kızımız baya buyumuş annesı 4600 guzel kg ye ulaşmış
bızde 42 gunlukken gıttık 5600 du cok hızla buyuyolar
cımcıme en son banyo yaptıgında mıyışıktı maşalla bu resımde fıldır fıldır
rahat bıkaç saat uyumaz bence
cnm mevlude az kaldı he amannn oda bı stres onuda atlatın ınşalla
ben mevlutten önce sacımı kestırdım boyattım ohhhhh dıbı cıkan sacımdan öööö gelmıştı
cok cabuk buyuyolar be hankarım ben doyamıyorum oğlumu koklamaya aradada öpmeden edemıyorum kacırıyorum
herkeze asla dıyorum ben kaçamak yapıyorum
valla günler geçmiyor diyodum ama ne zaman 40 günü geride bıraktık anlamadım bile evet bayagı yoruluyoruz , yorgunluk, uykusuzluk tavan yapmış durumda ama günler geçince geriye döndüğümde sanki o günleri yasayan ceken ben değilmişim gibi :) büyüdükçe yüz ifadeleri cok daha farklılasmaya baslıyor bebişlerimizin. mevlit için herseyimiz daha doğrusu fikirlerimiz hazır, menümüz filan zaten bebek sekerlerimiz , çikolatalarımız filan onlar dogmadan hazırlanmıstı geriye bir menüdeki malzemeleri temin kalıyor :) o da en basiti.
ben de kızım uyanıkken artık yoruldugumda uyusun istiyorum uyudugunda ise öyle özlüyorum ki uyansın diyorum :) ne öpmeye ne koklamaya doyamıyorum senın gibi.
Merhaba,
aynen benimde oğlum böyle canım.biz 45günlük olduk.uyanık olduğu zaman sürekli memede kalmak istiyor.ve aynen dediğin gibi kucakta sürekli.gaz sancısını bizde çekiyoruz.bende hiçbir iş yapamıyorum.Allah sabır versin sana bir çocuğun daha varmış.
Emzik sorunu bizdede var. Bugün avent aldırıp denicem bakalım onu alır inşallah
Maşallah bebeğin çok tatlı
ben 40ı çok bekledim, ama düzelme yok malesef:2: Düzen tutturmak ne kadar sürer bilmiyorum, 40ı geçtik,3 ve 6 ayı bekliyorum inaşllh yakın zamanda düzelir.
Bir arkadaşın bebeği 11de yatıp 7de uyanıormuş maşallah
her bebeğin huyu suyu farklı işte
cnm valla bizde de düzelme yok gibi her bebek bir değil demek ki doktorumuz zaten en gec 6 aya kdr düzene girer dedi ben de gün sayıyorum acıkcası bu tempo beni çok yoruyor ne iş ne yemek yapamıyorum.
ya kzlar benım kızında emzırıorum emzırıorum agzı hep aranıo hep acık sutum yetmıomu yaa mama verıorum onuda yıyo ne yapcagımı şaşırdım wallaa uzuluorum doymuo dıe
sütün yetip yetmediğini doktordaki kilo gelişiminde anlıyorsunuz canım. kendini üzme yetmezse mama verirsin mama da zehir değil şükredelim ki mamayı kabul ediyorlar ya reddetselerdi halimiz ne olurdu.
benim kızımda ilk zamnlar öyleydi hep aranıyodu hiç doymak bilmiyo diye gülüyoduk. ama sonra anladım ki sütüm dmla damla geliyomuş yani azmış. zamnla sütüm çoğaldı allaha binlerce kez şükür ki baktım bebeğim emiyo sonra kendi bırakıyo bıraktıktan snra elimi ağzına getiriyorum ağzını açmıyo anladım ki artık doyuyo. çünkü göğsümü açar açmaz sütüm fışkırıyo. hal böle olunca mamayı bıraktım. çünkü göğüsler sütle dolunca insanı rahatsız ediyo sırtın ağrıyo o ağırlığı taşımaktan. göğüşlerin geriliyo acıyo. göğsü boşaltması lazım rahatlamak için. ama sonraları 2 saatte bir emzireceğiniz için yani sık sık olacagı içn göğüs okadar dolamıyo ve acımıyo. az bişey dolunca emzirip boşaltıyosun zaten. mamayı hiç vermeyın derim. benim kızım 34 gunlük ve 1 paket aptamili bitirdk ayrıca emziriyodum da. o kutuyu bitirdim bi daha da vermeyı düşünmüyorum. sütüm sütyenime sızıyo göğüs pedini ıslatıyoken ben mama vereem sütünüzn kıymetını bilin her bi damlasını bebeğinize verin çünkü anne sütü çok değerli. sağlıkla büytmeniz dileğmle. ayrıca anne sütüyle ilgili bildiklerim ve onayladıklarım var. anne sütü alan bebek pişik olmuyo karnı ağrımıyo. mamanın suyunu herseferinde aynı yapamıyoruz ama anne sutu her zmn aynı derecede . çok fazla da hasta olmuyo tabi.anne sütü diyorum herseyın doğalından yanayım sizde buna dikkat edin farkı göreceksiniz.
keşke sütümüz yetse de vermesek mama, bebek açlıktan helak olup ağlamaya başlarsa senin de sütün olmasa ne yapıcan vermicen mi mama ? sütün var diye mamaya bu kadar tepkilisin keske bizim de yetse , doysa ve mama vermesek . kim ister ki yavrusunun sütünün yanında mama ile beslenmesini.inşallah hepimizin sütü zamanla artar da mama vermeyiz bizlerde.
bizde bugün 1 aylık olduk. hepatit 2. doz aşımızı olduk. kalça usgmizi olduk... herşey yolunda çok şükür..
3220 doğup yoğun bakımdan sonra 2990la çıkmıştık hastaneden.. şimdi 4560 grmız:)
ve bugün 'dumanoğlu'nu ve tatlı kızını da gördüm :) öyle güzel dudakları var ki tam bir pamuk prenses :) maşalllahhh
oğlumun poposu fena halde pişik oldu dün geceden beri ne yaptıysam geçmedi yavrum ağladıkça içim eriyoo. pişik problemi yaşayanlar geçmesi için ne yaptınız ne kadar sürede iyileşti?????
henüz pşik olmadık. ama kullandığın bez markasını ve ıslak mendilii değiştir istersen ve sıkça altını aç. böylece daha az pişik olur. her marka her bebeğe yaramıyor.oğlumun poposu fena halde pişik oldu dün geceden beri ne yaptıysam geçmedi yavrum ağladıkça içim eriyoo. pişik problemi yaşayanlar geçmesi için ne yaptınız ne kadar sürede iyileşti?????
sağol canım teşekkür ederim müzik açık demişsin. ben kolik müzik açıyorum senin kızın neyi dinliyor bakalım? işe yarıyorsa bizde dinleyelim.maşallah canım iyi olmanıza çok sevindim, gelişimine de kocaman bir maşşallah Allahım nazarlardan saklasın.
canım benim kızım hiç pişik olmadı ben altını en fazla 2-3 saatte bir açıyorum mutlaka ( gece bu süre 4 saati buluyor ) kakasını yaptığı gibi de hemen açıyorum. niveanın pişik kremini ve bepanthol sürüyorum bazen de dalinin pudrasını sürüyorum. ayrıca ıslak mendil olarak da uni baby saf su ile ıslaılmıs olanı kullanıyorum bu sekılde pişikle hiç tanışmadık inşallah da tanışmayız. benim görümcem pişik olduğu anda eski kremlerden hametanı sürerdi kızına ve anında düzelirdi.inşallah senin bebeğinin de hemen geçer pişiği.
sağol canım teşekkür ederim müzik açık demişsin. ben kolik müzik açıyorum senin kızın neyi dinliyor bakalım? işe yarıyorsa bizde dinleyelim.
benim oğlumda öyle hem emziriyorum arada mama veriyorum
bizde bugün 1 aylık olduk. hepatit 2. doz aşımızı olduk. kalça usgmizi olduk... herşey yolunda çok şükür..
3220 doğup yoğun bakımdan sonra 2990la çıkmıştık hastaneden.. şimdi 4560 grmız:)
ve bugün 'dumanoğlu'nu ve tatlı kızını da gördüm :) öyle güzel dudakları var ki tam bir pamuk prenses :) maşalllahhh
bizim kız da sürekli aranıyordu mama ile takviye yapınca doydugunda aranması kesildi. doydugunu da şu şekilde anlıyorum parmağımı dudaklarına yanastırıyorum agzını acıp emmeye calısıyorsa ac calısmıyorsa tok :) canım biz de colica ve zinco kullanıyoruz , colica günde 3 sefer 2 ml zinco da 2 sefer 4 damla seklinde masallah cok sukur bayagı gaz konusunda rahatladık. senin minnoşun gelişimi de cok guzelmişben de gündüzleri 2 saatte bir meme 2 saat sonra mama şeklinde besliyorum kuzumu geceleri de 3-4 saatte bir bu tempoda gidiyoruz.
ah maşallah ne güzel ya ben de böyle bebişleri görünce nasıl özeniyorum , bizimki de imkanı yok boş boş durmuyor şimdi bile bi ayağım ile anakucagını sallıyorum zaten uyanık oldugu muddetce müziğimiz acık kyoksa durmuyor artık beynim sesten iflas etmiş durumda, inşallah bugünler geçece ve bizler rahata ericez yeter ki kuzularımız sağlıklı olsunlar.
bnde mama verdim ama verdiğime pişmanım siz pişman olmayın diye söylüyorum.valla günler geçmiyor diyodum ama ne zaman 40 günü geride bıraktık anlamadım bile evet bayagı yoruluyoruz , yorgunluk, uykusuzluk tavan yapmış durumda ama günler geçince geriye döndüğümde sanki o günleri yasayan ceken ben değilmişim gibi :) büyüdükçe yüz ifadeleri cok daha farklılasmaya baslıyor bebişlerimizin. mevlit için herseyimiz daha doğrusu fikirlerimiz hazır, menümüz filan zaten bebek sekerlerimiz , çikolatalarımız filan onlar dogmadan hazırlanmıstı geriye bir menüdeki malzemeleri temin kalıyor :) o da en basiti.
ben de kızım uyanıkken artık yoruldugumda uyusun istiyorum uyudugunda ise öyle özlüyorum ki uyansın diyorum :) ne öpmeye ne koklamaya doyamıyorum senın gibi.
cnm valla bizde de düzelme yok gibi her bebek bir değil demek ki doktorumuz zaten en gec 6 aya kdr düzene girer dedi ben de gün sayıyorum acıkcası bu tempo beni çok yoruyor ne iş ne yemek yapamıyorum.
sütün yetip yetmediğini doktordaki kilo gelişiminde anlıyorsunuz canım. kendini üzme yetmezse mama verirsin mama da zehir değil şükredelim ki mamayı kabul ediyorlar ya reddetselerdi halimiz ne olurdu.
keşke sütümüz yetse de vermesek mama, bebek açlıktan helak olup ağlamaya başlarsa senin de sütün olmasa ne yapıcan vermicen mi mama ? sütün var diye mamaya bu kadar tepkilisin keske bizim de yetse , doysa ve mama vermesek . kim ister ki yavrusunun sütünün yanında mama ile beslenmesini.inşallah hepimizin sütü zamanla artar da mama vermeyiz bizlerde.
haklısın canım. ben bazen hakiki makine açıyorum :) öyle ağladığı oluyor ki insan o an herşeyi gözden geçiriyor yeter ki susup rahatlasın diye.bu miziği dinletiyorum canım saç kurutma makinası sesi, sadece bunda saknleşiyor ve hemen duruyor Saç Kurutma Makinesi HQ ( Hair Dryer Sound ) - YouTube arada keman sesleri dinletiyorum biraz oyalanıyor. saç kurutma mak. sesi artık bizi delirtti ama bebeğimiz için her seye değer yeter ki o sakinleşsin.
canım kalça usg si nasıl oluyor ultrasonla mı bakıyolar film falan mı cekiliyo yoksa ?
aynen hankar dediğin gibi sütümüz yetse mama mı veririz , çocuk aç biliyorsun emziriyorsun emziriyorsun , bırakınca yine aç aranıyor ağlıyor mecbur mama veriyorsun
ben mama vermiyorum. en son gecen hafta verdim bin pişman oldum mamayı yiyo üstüne bi de beni emmek istiyo hal böle olunca yedikleri fazla geldi o gece sabaha kadar kıvrandı yavrum. döküverdim mamayı. bu arada kesinlikle biberonla vermeyin. illede verecekseniz kaşıkla verin mamayı. akış hızı fazla oldugundan sizinkini alınca sinirlenebilir bebeğiniz. memeden daha az akıyor cünkü ilk günler. sonra coğalacak bizimkinin agzından filan tasıyo artık. doysada doymasada hala aranıyo. olumsuz düşünmeyin.
polikistikoverli annekusmanın doymakla ilgisi yok.. fazlasını kusmuyorlar.
gelişemeyen mide ve bağırsak sistemi yüzünden kusuyorlar.
kilo alımı iyi olabilir, benimki de çok iyiydi. "sadece sütünle doyar,mama verme" dedi doktor. demesi kolay. çok ağlıyordu..dinlenmek için vermek zorundaydım. bebek de daha huzurlu oluyordu.
sürekli memede tutmak ,sürekli ağlaması çok yorucu oluyor ve insanın sinirleri yıpranıyor, sadece anne sütü vereceğim diye harap olmanın psikolojiyi bozmanın,eşinizi çocuğunuzu üzmenin bir anlamı yok bence.
bu günler de geçecek diye düşün, 3,5 aylık olsun sindirim sistemi düzelsin,herşey düzelecek.
maşallah canım seninkininde kilo alımı iyiymiş.bu arada ben doğumdan sonra kimseyi takip edemedim neden yoğun bakımda yattınız canım.bizde bugün 1 aylık olduk. hepatit 2. doz aşımızı olduk. kalça usgmizi olduk... herşey yolunda çok şükür..
canım vallahi doktorun dediği gibi 2 sate bir vereim dedim ne mümkün saat 3 te bir uyandı saat 20,30 da uyudu.hep ağladı gazı vardı herhalde yavrum hep bacağını çekti birde aşı huzursuzluk yapmışmıdır bilmiyorum.sürekli emmek istedi. arada yine mama verdim ölüyorum yorgunluktan belim kopacak gibi nerdeyse süt olurmu göğüslerim bomboş , yumuşacık sanki.dediğin gibi canım mama verince hiç aranmıyor çocuk elimle kontrol ediyorum ama eğer sütüm azsa hep aranyor.gelde mama verme.sen neden kendi göğsündeki sütü de biberonla veriyorsun canım bu arada bende de dr. browns un biberonu var. birde chico sipariş ettim anne memesine yakın olan kauçuk .birde nasıl pompa ile sağıyorsun canım bende pompa alıcamda araştırıyorum.bizim kız da sürekli aranıyordu mama ile takviye yapınca doydugunda aranması kesildi. doydugunu da şu şekilde anlıyorum parmağımı dudaklarına yanastırıyorum agzını acıp emmeye calısıyorsa ac calısmıyorsa tok :) canım biz de colica ve zinco kullanıyoruz , colica günde 3 sefer 2 ml zinco da 2 sefer 4 damla seklinde masallah cok sukur bayagı gaz konusunda rahatladık. senin minnoşun gelişimi de cok guzelmişben de gündüzleri 2 saatte bir meme 2 saat sonra mama şeklinde besliyorum kuzumu geceleri de 3-4 saatte bir bu tempoda gidiyoruz.
canım bu müzikleri nasıl dinletiyorsunuz bilgisayar ve telefon radyasyon yayar diyorlar yanında çalıştırmaın diyorlar bende saç kurutma makinasını açıyorum evde sürekli.ama bu linki sevdim nasıl çalıcam ?:44:bu miziği dinletiyorum canım saç kurutma makinası sesi, sadece bunda saknleşiyor ve hemen duruyor Saç Kurutma Makinesi HQ ( Hair Dryer Sound ) - YouTube arada keman sesleri dinletiyorum biraz oyalanıyor. saç kurutma mak. sesi artık bizi delirtti ama bebeğimiz için her seye değer yeter ki o sakinleşsin.
polikistikoverli anneseni burda görmek ne güzel arada gel canım bilgilerini paylaman güzel olmuş.
maşallah canım seninkininde kilo alımı iyiymiş.bu arada ben doğumdan sonra kimseyi takip edemedim neden yoğun bakımda yattınız canım.
canım vallahi doktorun dediği gibi 2 sate bir vereim dedim ne mümkün saat 3 te bir uyandı saat 20,30 da uyudu.hep ağladı gazı vardı herhalde yavrum hep bacağını çekti birde aşı huzursuzluk yapmışmıdır bilmiyorum.sürekli emmek istedi. arada yine mama verdim ölüyorum yorgunluktan belim kopacak gibi nerdeyse süt olurmu göğüslerim bomboş , yumuşacık sanki.dediğin gibi canım mama verince hiç aranmıyor çocuk elimle kontrol ediyorum ama eğer sütüm azsa hep aranyor.gelde mama verme.sen neden kendi göğsündeki sütü de biberonla veriyorsun canım bu arada bende de dr. browns un biberonu var. birde chico sipariş ettim anne memesine yakın olan kauçuk .birde nasıl pompa ile sağıyorsun canım bende pompa alıcamda araştırıyorum.
Canım ben her zaman dediğim gibi cok şükür mamayı reddetmiyorlar ve yine şükürler olsun ki sutumuz az da olsa geliyor yine vitaminini alıyor sütten. Canım ben sutum günlük ne kadar geliyor diye sağdım her zaman sağmıyorum arada bebisim uyurken göğüslerim cok ağrırsa veya dışarı çıkacaksak dışarıda rahatça emzirmem olmaz diye sağıyorum biberonla veriyorum çünkü kasık ile iki saatte bitiryo cok uzun sürüyor ve huzursuz oluyor. Biberon anne memesine en yakın olduğu için memeyi bırakma riski cok az. Chicco kullanma derim o cok gaz yapıyor Dr browns cok cok iyi cok memnun kaldım gazını bayagi azalttı.
canım bu müzikleri nasıl dinletiyorsunuz bilgisayar ve telefon radyasyon yayar diyorlar yanında çalıştırmaın diyorlar bende saç kurutma makinasını açıyorum evde sürekli.ama bu linki sevdim nasıl çalıcam ?:44:
polikistikoverli anneseni burda görmek ne güzel arada gel canım bilgilerini paylaman güzel olmuş.
maşallah canım seninkininde kilo alımı iyiymiş.bu arada ben doğumdan sonra kimseyi takip edemedim neden yoğun bakımda yattınız canım.
canım vallahi doktorun dediği gibi 2 sate bir vereim dedim ne mümkün saat 3 te bir uyandı saat 20,30 da uyudu.hep ağladı gazı vardı herhalde yavrum hep bacağını çekti birde aşı huzursuzluk yapmışmıdır bilmiyorum.sürekli emmek istedi. arada yine mama verdim ölüyorum yorgunluktan belim kopacak gibi nerdeyse süt olurmu göğüslerim bomboş , yumuşacık sanki.dediğin gibi canım mama verince hiç aranmıyor çocuk elimle kontrol ediyorum ama eğer sütüm azsa hep aranyor.gelde mama verme.sen neden kendi göğsündeki sütü de biberonla veriyorsun canım bu arada bende de dr. browns un biberonu var. birde chico sipariş ettim anne memesine yakın olan kauçuk .birde nasıl pompa ile sağıyorsun canım bende pompa alıcamda araştırıyorum.
canım bu müzikleri nasıl dinletiyorsunuz bilgisayar ve telefon radyasyon yayar diyorlar yanında çalıştırmaın diyorlar bende saç kurutma makinasını açıyorum evde sürekli.ama bu linki sevdim nasıl çalıcam ?:44: