2012 kasım bebekleri büyüyor..

maşallah saçlara bak =)

ya kzlar benım kızında emzırıorum emzırıorum agzı hep aranıo hep acık sutum yetmıomu yaa mama verıorum onuda yıyo ne yapcagımı şaşırdım wallaa uzuluorum doymuo dıe

benim kızımda ilk zamnlar öyleydi hep aranıyodu hiç doymak bilmiyo diye gülüyoduk. ama sonra anladım ki sütüm dmla damla geliyomuş yani azmış. zamnla sütüm çoğaldı allaha binlerce kez şükür ki baktım bebeğim emiyo sonra kendi bırakıyo bıraktıktan snra elimi ağzına getiriyorum ağzını açmıyo anladım ki artık doyuyo. çünkü göğsümü açar açmaz sütüm fışkırıyo. hal böle olunca mamayı bıraktım. çünkü göğüsler sütle dolunca insanı rahatsız ediyo sırtın ağrıyo o ağırlığı taşımaktan. göğüşlerin geriliyo acıyo. göğsü boşaltması lazım rahatlamak için. ama sonraları 2 saatte bir emzireceğiniz için yani sık sık olacagı içn göğüs okadar dolamıyo ve acımıyo. az bişey dolunca emzirip boşaltıyosun zaten. mamayı hiç vermeyın derim. benim kızım 34 gunlük ve 1 paket aptamili bitirdk ayrıca emziriyodum da. o kutuyu bitirdim bi daha da vermeyı düşünmüyorum. sütüm sütyenime sızıyo göğüs pedini ıslatıyoken ben mama vereem sütünüzn kıymetını bilin her bi damlasını bebeğinize verin çünkü anne sütü çok değerli. sağlıkla büytmeniz dileğmle. ayrıca anne sütüyle ilgili bildiklerim ve onayladıklarım var. anne sütü alan bebek pişik olmuyo karnı ağrımıyo. mamanın suyunu herseferinde aynı yapamıyoruz ama anne sutu her zmn aynı derecede . çok fazla da hasta olmuyo tabi.anne sütü diyorum herseyın doğalından yanayım sizde buna dikkat edin farkı göreceksiniz.

bizde bugün 1 aylık olduk. hepatit 2. doz aşımızı olduk. kalça usgmizi olduk... herşey yolunda çok şükür..

3220 doğup yoğun bakımdan sonra 2990la çıkmıştık hastaneden.. şimdi 4560 grmız:)

ve bugün 'dumanoğlu'nu ve tatlı kızını da gördüm :) öyle güzel dudakları var ki tam bir pamuk prenses :) maşalllahhh

oğlumun poposu fena halde pişik oldu dün geceden beri ne yaptıysam geçmedi yavrum ağladıkça içim eriyoo. pişik problemi yaşayanlar geçmesi için ne yaptınız ne kadar sürede iyileşti?????

bizim kız da sürekli aranıyordu mama ile takviye yapınca doydugunda aranması kesildi. doydugunu da şu şekilde anlıyorum parmağımı dudaklarına yanastırıyorum agzını acıp emmeye calısıyorsa ac calısmıyorsa tok :) canım biz de colica ve zinco kullanıyoruz , colica günde 3 sefer 2 ml zinco da 2 sefer 4 damla seklinde masallah cok sukur bayagı gaz konusunda rahatladık. senin minnoşun gelişimi de cok guzelmiş ben de gündüzleri 2 saatte bir meme 2 saat sonra mama şeklinde besliyorum kuzumu geceleri de 3-4 saatte bir bu tempoda gidiyoruz.

ah maşallah ne güzel ya ben de böyle bebişleri görünce nasıl özeniyorum , bizimki de imkanı yok boş boş durmuyor şimdi bile bi ayağım ile anakucagını sallıyorum zaten uyanık oldugu muddetce müziğimiz acık kyoksa durmuyor artık beynim sesten iflas etmiş durumda, inşallah bugünler geçece ve bizler rahata ericez yeter ki kuzularımız sağlıklı olsunlar.

maşallah canım iyi olmanıza çok sevindim, gelişimine de kocaman bir maşşallah Allahım nazarlardan saklasın.

oğlumun poposu fena halde pişik oldu dün geceden beri ne yaptıysam geçmedi yavrum ağladıkça içim eriyoo. pişik problemi yaşayanlar geçmesi için ne yaptınız ne kadar sürede iyileşti?????

canım benim kızım hiç pişik olmadı ben altını en fazla 2-3 saatte bir açıyorum mutlaka ( gece bu süre 4 saati buluyor ) kakasını yaptığı gibi de hemen açıyorum. niveanın pişik kremini ve bepanthol sürüyorum bazen de dalinin pudrasını sürüyorum. ayrıca ıslak mendil olarak da uni baby saf su ile ıslaılmıs olanı kullanıyorum bu sekılde pişikle hiç tanışmadık inşallah da tanışmayız. benim görümcem pişik olduğu anda eski kremlerden hametanı sürerdi kızına ve anında düzelirdi.inşallah senin bebeğinin de hemen geçer pişiği.

henüz pşik olmadık. ama kullandığın bez markasını ve ıslak mendilii değiştir istersen ve sıkça altını aç. böylece daha az pişik olur. her marka her bebeğe yaramıyor.
bepanten krem kullanabilirsin istersen

sağol canım teşekkür ederim müzik açık demişsin. ben kolik müzik açıyorum senin kızın neyi dinliyor bakalım? işe yarıyorsa bizde dinleyelim.

sağol canım teşekkür ederim müzik açık demişsin. ben kolik müzik açıyorum senin kızın neyi dinliyor bakalım? işe yarıyorsa bizde dinleyelim.

bu miziği dinletiyorum canım saç kurutma makinası sesi, sadece bunda saknleşiyor ve hemen duruyor Saç Kurutma Makinesi HQ ( Hair Dryer Sound ) - YouTube arada keman sesleri dinletiyorum biraz oyalanıyor. saç kurutma mak. sesi artık bizi delirtti ama bebeğimiz için her seye değer yeter ki o sakinleşsin.

aynen hankar dediğin gibi sütümüz yetse mama mı veririz , çocuk aç biliyorsun emziriyorsun emziriyorsun , bırakınca yine aç aranıyor ağlıyor mecbur mama veriyorsun

ya kzlar benım kızında emzırıorum emzırıorum agzı hep aranıo hep acık sutum yetmıomu yaa mama verıorum onuda yıyo ne yapcagımı şaşırdım wallaa uzuluorum doymuo dıe

benim oğlumda öyle hem emziriyorum arada mama veriyorum

ben mama vermiyorum. en son gecen hafta verdim bin pişman oldum mamayı yiyo üstüne bi de beni emmek istiyo hal böle olunca yedikleri fazla geldi o gece sabaha kadar kıvrandı yavrum. döküverdim mamayı. bu arada kesinlikle biberonla vermeyin. illede verecekseniz kaşıkla verin mamayı. akış hızı fazla oldugundan sizinkini alınca sinirlenebilir bebeğiniz. memeden daha az akıyor cünkü ilk günler. sonra coğalacak bizimkinin agzından filan tasıyo artık. doysada doymasada hala aranıyo. olumsuz düşünmeyin.

canım kalça usg si nasıl oluyor ultrasonla mı bakıyolar film falan mı cekiliyo yoksa ?

haklısın canım. ben bazen hakiki makine açıyorum :) öyle ağladığı oluyor ki insan o an herşeyi gözden geçiriyor yeter ki susup rahatlasın diye.

canım kalça usg si nasıl oluyor ultrasonla mı bakıyolar film falan mı cekiliyo yoksa ?

ultrasonla bakılıyor canım. iki kalçayıda ölçüyorlar açılarını.

aynen hankar dediğin gibi sütümüz yetse mama mı veririz , çocuk aç biliyorsun emziriyorsun emziriyorsun , bırakınca yine aç aranıyor ağlıyor mecbur mama veriyorsun

Mamaya ben de ilkin cok tepkiliydim cok üzülüyordum sanki zehir varıyormuş gibi hissediyordum sora cok araştırdık ve devam sütunun anne sütüne en yakın sut olduğunu gördük. Benim Dayim kırk yıl önce mama yokken anne sütunu reddetmiş o zamanlar mamada yokmuş anneannem muhallebi pirinç unu lapasi ile beslemiş ve Dayim maşallah zehir gibi Zeki ve bir sorunu yok. Olmayınca olmuyor ne yaparsak yapalım olmuyor. Sutum bugun sağdım günde kac ml çıkıcak diye onikide 80 ml dörtte 75 ml ve saat 7 de 50 ml çıktı. Cocuğumun içmesi gereken sut 600-800 ml arası benden günde en fazla 400-500 ml sut çıkıyorsa diğer kalan sut miktarını mecburi mama ile takviye edicem yoksa yavrum perişan olur. O yüzden artık mama kötüdür pistim vermeyin diyenlere senin sütun olmasın bebegin ağlasın sen dayan verme diyorum.

Canım ben sagdigim sutu de biberonla mamayı da biberonla veriyorum. İki biberon kullanıyorum chicco ve Dr browns ikisinin de ucu anne memesine en yakın yani az akitan tek uclu olandan böyle olunca da ne memeyi ne de biberonu bırakmadı kızım. Ben 41 gündür bu sekilde emziriyorum ve mememi aynı iştahla hiç zorlanmadan emiyor.

polikistikoverli anne seni burda görmek ne güzel arada gel canım bilgilerini paylaman güzel olmuş.

maşallah canım seninkininde kilo alımı iyiymiş.bu arada ben doğumdan sonra kimseyi takip edemedim neden yoğun bakımda yattınız canım.

canım vallahi doktorun dediği gibi 2 sate bir vereim dedim ne mümkün saat 3 te bir uyandı saat 20,30 da uyudu.hep ağladı gazı vardı herhalde yavrum hep bacağını çekti birde aşı huzursuzluk yapmışmıdır bilmiyorum.sürekli emmek istedi. arada yine mama verdim ölüyorum yorgunluktan belim kopacak gibi nerdeyse süt olurmu göğüslerim bomboş , yumuşacık sanki.dediğin gibi canım mama verince hiç aranmıyor çocuk elimle kontrol ediyorum ama eğer sütüm azsa hep aranyor.gelde mama verme.sen neden kendi göğsündeki sütü de biberonla veriyorsun canım bu arada bende de dr. browns un biberonu var. birde chico sipariş ettim anne memesine yakın olan kauçuk .birde nasıl pompa ile sağıyorsun canım bende pompa alıcamda araştırıyorum.

canım bu müzikleri nasıl dinletiyorsunuz bilgisayar ve telefon radyasyon yayar diyorlar yanında çalıştırmaın diyorlar bende saç kurutma makinasını açıyorum evde sürekli.ama bu linki sevdim nasıl çalıcam ?:44:

Ben telefondan dinletiyorum cunku sessiz olunca agliyor tam yanibasinda olacak ama mp3 alıcam o daha az zararlı ben artık ondan bundan sakinmiyorum gecen bir doktor dünya steril bir ortam degıl herseyden sakinamazsiniz biraz rahat olun dedi ben de cok pimpirikliydim daha sakinim artık.

meme başı yara olunca mecbur bugün sütü sağıp biberondan verdim. belki kaşıkla vermek daha iyiydi ama zaten memeyi alıyor sorun değil, sadece bu gün alamadı.ve dikkat ettim de mama ve anne sütü takviyesi bir süre gitmek zorunda ilk hafta tam alışamadı emmeye sarılık arttı bu yüzden anne sütü yeterli gelmiyordu şimdi bugünkü kontrolde bunu daha iyi gözlemledik
15 günde 3500 ile 3610 arası bir değişim var bu durumda süt yeterli gelmiyor galiba
:44:
dr da zaten 150 alsa iyiydi ama sık sık emzir diyor
sıkı mı kaldı 1 saat 1,5 saat memede kalıyor beyimiz

canım biz zor bir doğum geçirdik. oğlum çatıda sıkıştı. doğduğunda siyah mor arası bir renkti. kafası çok uzamıştı. ve ememedi. mama verdiler kumuş hep. kaka yapmadı. mide ve bağırsakları çalışmadı. tüm iç organlarının usgsi çekildi. idrar kan tahlilleri falan. ertesi gün beslenme başladı. bağırsak genişlemesi varmış. sonra tam çıkacağı gün bir de sarılık çıktı. buda kan uyuşmazlığına bağlı bir sarılıktı bir gece de onun için kaldı. ve doğumda köprücük kemiği kırılmış yavrumun. ama bir sıkıntı yokmuş kaynamış bile.
yaa oldukça zor kavuştuk biz birbirimize...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…