-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #4.061
canım dun gece nasıl uyudunuz
yıkadıktan bir saat sonra kadar uyudu çok şükür =)
Benimde sütüm azaldığından avetin biberonuyla mama verdim. Günde 1-2 defa sadece. Alışmaz dedim ama 4-5 gün sonra beni emmemeye başladı. Her bebek aynı değildir ama bir iki öğün derken haftasını bulmadı bıraktı yani, bilginiz olsun.bende de aventin bir tane biberonu var ama onda ememiyor oğlum sanki , dr brown's var bir tane onu kullanıyorum genelde . sadece bir ya da iki öğün vermekle birşey olacağını sanmıyorum . hem seninde göğüsler dolar bu arada . hem zırt pırt emme istediği azda olsa değişir devam sütü doyuracağı için
Canım geçmiş olsun. Biberon verirsen seni emmeyi bırakabilir. Benimki o yüzden beni emmiyor artık. Sütümü sağıpta veriyorum.
Songül nereden aldın o ar mamayı yaa Aptamil ar dan bahsediyorsun demi? Benim oğlumda çok kusuyor, burdan okumuştum kusab bebeklere iyi geldiğini ama bulamadık marketlerdecnm kk dan arkadasım vardı o 3 saate verıyodu ılk kendı emzırıyodu sonra mama
ama bak mutlaka AR mama al cnm kusan bebekler ıcın bırebır
ben yarene hep ondan kullandım
Doğru bak benim oğlumda gece kusmuyor. İlginç gerçekten.yok bende karşı değilim gerektiği zaman elbete vercem yalnız kızımdan çok çektim oğlumda öyle olsun istemiyorum o yuzden beni bırakmasını istemiyorum. ben yarın alıyım önce emzirim sonra acıkmasını bekleyip devam sütünü veriyim. emzirirken resmen sk tutuyorum ya o kadar az emiyorki daha kucağımdan bırakmadan kusuyor kusmasım diye emzirdikden sonra kucagımda bekletiyorum yine kusuyor gaz çıkarırken yine kusuyor. zaten kafası vücudundan daha yukarda emziriyorum dr bi ilaç verdi kusması için eşim eczanede sormuş bu ne için diye eczacı bulantı önleyici demiş. bide bu ilacı denicem. yalnız şu varki gece emince kusmuyor gündüz kusuyor tuhaf değil mi
Songül nereden aldın o ar mamayı yaa Aptamil ar dan bahsediyorsun demi? Benim oğlumda çok kusuyor, burdan okumuştum kusab bebeklere iyi geldiğini ama bulamadık marketlerde
bebeğinize su veriyor musunuz ?
Bende deneyeyim şu 10 cc eksik suyla hazırlamayı bakalım. Sağol canımZzeyno cok haklisin.. Kim ister bebeği emmeyi bıraksın, mama alsın? Ama gerekince yapacak birsey yok canım. Merak ettigim bebeğinin dogum ağırlığı be kadardı? Eğer 4.ayda iki katı olduysa kilosu korkacak birsey yok. 3. Aydan sonra bebekler ayda 400-600g alıyorlar, ilk 3 aya gore azalıyor yani. Eğer bunlara gore az kilo aldıysa ve bu kadar sık kusuyorsa reflu acısından değerlendirilmeli bence. Hatta ilaç baslanip kilo alımı takip edilebilir. Çünkü reflusu varsa ve kilo almamasına sebep buysa mama da başlasan kusacagindan kilo alamayabilir. Bu arada mama secimi reflu icin ar olmalı veya mamayı biraz koyü hazirlayabilirsin, beelirtilenden 10 cc eksik suyla mesela. Ama sonra arada mutlaka su içirir dengeyi sağlamak gerekir.
Beslenme sıklığı icin her emzirme sonrasi uygun olur canım. Böylece hem dengeli beslenir hem de senin memenden beynine giden süt üretimi icin gerekli olan uyarı azalmamış olur. Emzirmeyi atlarsan sütunde azalma olabilir. 4 aylık bebekleri 3-4 saatte bir beslemek yeterli..tabi iyi alırlarsa. Sürekli saatte bir beslenirse atıştırmaya alisip asla doyuncaya kadar emmiyorlar) çünkü cok sevdikleri meme hep yanıbaşlarında oluyor, ne guzel !!!
Hayır canım mamada veriyorum. Sütüm yetmiyor.sadece anne sütümü veriyorsun ?
Kipa, migros ve tansaşa baktık yoktu. Eczanelere bakalım o zaman. Sağol canımcnm eczane ve marketlerde var daha koyu kıvamlı oluyo cnm kusmayı önluyo mamA VERIYOSAN TAVSIYE EDERIM
Sadece anne sütü verirken su vermiyordum. Ama mamada vermeye başladığımdan beri veriyorum. Hem kaşıkla veriyorum kaşığada alıştıbebeğinize su veriyor musunuz ?
kipa, migros ve tansaşa baktık yoktu. Eczanelere bakalım o zaman. Sağol canım
sadece anne sütü verirken su vermiyordum. Ama mamada vermeye başladığımdan beri veriyorum. Hem kaşıkla veriyorum kaşığada alıştı
Bencede öyle mantıklı ama bizim babamız herşeyi biliyorya taa doğduğundan beri su verelim su verelim deyip durdu. Ben inat ettim anne sütü verirken vermedim :) oda inat etti mamaya başlayınca vermeye başladım artık :)bı yerde okumuştum
mama su ıle yapıldıgı ıcın su vermek gerekmezmış dıye ne kadar doğru bılemedım
Olurmu canım sağol iyi yaptın söyledinde hem benimki beğenirse belki başkasıda kullanır bebeği beğenmez. Sen paylaşmışsın birisi faydalanır elbetPlnoz cnm ar mama alırsın bebış sevmezse eger ARKADASIMIN dr u devam sutuyle karıştır ver demış sende öle yaparsın cnm
ay kendımede guldum bı an sankı sımdı gıttın aldın geldın bebek begenmedı bende m-önerıde bulundum
ıcım mı tez anlamadım
neyse annecıkler ben kacıyım yavrucuklarımı yıkıcam gece gelırım nasıp olursa
Bencede öyle mantıklı ama bizim babamız herşeyi biliyorya taa doğduğundan beri su verelim su verelim deyip durdu. Ben inat ettim anne sütü verirken vermedim :) oda inat etti mamaya başlayınca vermeye başladım artık :)