2012 kasım bebekleri büyüyor..

şimdi sayfanın yukarısına doğru git ...sağda seçenekler var orada bu yazıya abone ol diyor...abone olduğunda kk yı açıp kontrol paneline geldiğinde aboneliklerini görürsün..kasım anneleri grubu diyelim başlığın yanında bir zarf var orada üstüne geldiğinde bu yazıya en son atıyorum 20.03.2013 de cevap yazmışsınız der.....
yaparken bi,raz zahmetli oluyor ama eski sayfalara da göz gezdirmiş olunuyor böylece
bu arada sen sorduğun sorunun cevabını alıyor olabilirsin ve tabiki de bilemeyebilirsin bana neden cevap vermediklerini...ama bunu yapan sensin :KK52:

cevabın ıcın tesekkur ederım hemen yapıcam
aaaa ben bılmeden neler yapmısın sende alınmıssın sanırım ama haberım bıle yok oysakı bılgım varsa yazmaya dıkkat ederım en son sma mama sordugunu hatırlıyorum hıc bı bılgım yok dıye yazmamıştım ama kasıtlı bısey yok kımsye olması ıcın sebepte yok
neyse olduda sorarsan sana karsı daha hassas davranırım bılemedım sımdı ne yazayım

nasıl o kadar hasta oldu ki ?

Malesef buyuk cocuk olunca evde kucugu korumak zor... Abisinden bulasti ve atlatamadi... Alerjisi varmis ondanda zor ve siddetli gecirdi hastaligi... Griple basladi bir gunde cigerlere indi... Tikanmadan bir gun once dr daydik aylik kontrolu vardi hic biseyi yoktu.. ertesi sabah birden oldu.. Dr'a gittim oda sasirdi dun hic birseyi yoktu dedi nasil birden bukadar kotulesti dedi... Inan bilmiyorum kalkti bagiriyordu anlam veremedim getirdim dedim... Iyiki gelmissin dedi az kalsin nefes alamadigi icin gidiyormus kuzum.. Allah korudu resmen...

Malesef buyuk cocuk olunca evde kucugu korumak zor... Abisinden bulasti ve atlatamadi... Alerjisi varmis ondanda zor ve siddetli gecirdi hastaligi... Griple basladi bir gunde cigerlere indi... Tikanmadan bir gun once dr daydik aylik kontrolu vardi hic biseyi yoktu.. ertesi sabah birden oldu.. Dr'a gittim oda sasirdi dun hic birseyi yoktu dedi nasil birden bukadar kotulesti dedi... Inan bilmiyorum kalkti bagiriyordu anlam veremedim getirdim dedim... Iyiki gelmissin dedi az kalsin nefes alamadigi icin gidiyormus kuzum.. Allah korudu resmen...

gercekten bebeklerı korumak zor canım ve bırdende hasta oluyolar bak sende hemen goturmusun dr a ,gecmıs olsun bebısıne Allaha emanet hepsi

cnmmm gel buraya ep senın tecrube lazım bvbıze

Ahh canim vakit bulursam gelirim niye gelneyim... biliyorsun sen hastaliklardan neler cektik... Basimi kasimaya bile zor vakit buluyirdum.. Simdilik sukur daha iyiyizde bakiyorum biyerlere... Bide telden giriyorum genelde zorlaniyorum takip etmekte mesajlar arada kayniyor...

gercekten bebeklerı korumak zor canım ve bırdende hasta oluyolar bak sende hemen goturmusun dr a ,gecmıs olsun bebısıne Allaha emanet hepsi

Evde baska cocuk olunca hele dahada zor..
Birde alerjik sebepler var tabi toza tuye karsi bunlarda zorlastiriyor ha bide reflusude zorlastiriyor... Suan refluyu durdurmak icin 2 ilac aliyor yinede kusuyor Malesef..
Melekler koruyor onlari...

Inan bisey anlamadimki aglama vs yoktu bagiriyordu resmen garipsedim hic oyle bagirmazdi kalktiginda.. yani sanseseri goturdum diyelim evde durup ne oldugunuda anlamaya calisabilirdim goturmeye bilirdim...

Rabbim esirgesin bebislerimizi..

Mama takviyesi bende yaptim her iki oglumdada .. benim sutum zor geliyor ilk basta...

Eger sutunuz gercekten yetmiyorsa emzirmenin hemen arkasindan bir miktar mama takviyesi yapmak daha mantikli... 1 saat 1.5 saat sonra yaparsaniz beslenme duzenini o sekilde kurarsiniz gununuz surekli boyle kisir donguyle devameder....

Emzirmeden hemen sonra mamayi verirseniz o ogun icin doymus olur 3 ila 4 saate kafar tok kalir...

merhaba arkadaşlar bu akşam özel bi çocuk hastanesinin aciline gittik dr muayene etti oğlum grip olmuş boğazı şişmiş. bir sürü ilaç vardi. kusması içinde bulantı önleyici kocaman bi ilaç verdi. idrar tahlili yapıldı temiz çıktı. ancak dr oğlumu çok zayıf buldu oğlum 6 kg 64 cm. 3 saatte bir emzir dedi her ağladığında verme böylece karnı doyar ve kusmaz dedi. ama nasıl olur zaten çocuk 1-2 dk emip bırakıyor memeyi istemiyor itiyor 3 saatte bir emzirirsem dahada zayıflamazmı. mamaya gerek yok sen emzir. 3 saati uygula 15-20 gün sonra tekrar gel dedi. o zaman bakarız dedi bizden haberler böyle çok şükür.

çok geçmiş olsun ..bizde çok zor bi hastalık dönemi atlattık allah yardımcın olsun .. bebeğin hasta olması çok zor:KK43: şuan hasta zaten fazla emmek istemeye bilir.. o yüzden o 3 saat olayını daha rahat ayarlayabilirsin belki.. yada acıktığını hissttğin anda onun ilgisini başka yönlere yöneltip oyalayabilirsin...

mesela benim oğlumun bazı sevdiği şeyler var onları yaptığım zaman süresince gayet güzel oualayabiliyorum onu.. sizinde mutlaka vardır ilgisini çeken bişeyler ilgi göstermek, kucakta dolaşmak, masal dinlemek ve şarkı dinlemek gibi..

Kızlar dönüş iyi olmus kendi yerimize :) bizimde cuma günü kontrolümü vardı ek gıdaya geçmiyoruz anne sütüne devam bide Dr göğsünü dinlerken bizimkinin hosuna gitti gülmeye başladı Dr muck muck öptüüü

adım ilknur. bebeğim erkek, adı kuzey :),19 kasım doğumlu. çıkmak üzereydim Songül. cevapsız bırakmak istemedim. kuzuyu besleme zamanı geliyor. hepinize iyi geceler!

bi 19 kasım doğumlu daha:KK1: biz de 19 kasım doğumluyuz canım. bi kaç kişi daha vardı burada 19 kasım doğumlu. o gün ne çok bebiş dünyaya gelmiş meğer. saat kaçta doğdu bebeğin canım merak ettim:KK1:

benim oğlumda eymen =) o da sakinken emer ağlasın emmez . ağlamasının şiddeti artsın hele hepten kızar hiç almaz o zaman çok zor oluyor işte . bazen emmek istediğinde ben hemen emziremem o zaman işte bir başlar ağlamaya kesinlikle emmez bir daha . prensipleri var :p =)

ayni benim kız prensipte üzerimize yok emme konusunda inada bindimi hayatta emmiyor sinirinden kendini sıkıyor terliyor ama çok tatlı sinirleniyor ya çok komik :-) şimdi uyuyor hava çok güzel uyansaydı dışarı çıkacaktık ama gıcıklık ya uyuyor ışte normal zaman olsa yarım saat uyup kalkar iki saattir uyuyor dün bebek arabası aldık bugün gezecektik kaldı başka sefere galiba :-)

yok bende karşı değilim gerektiği zaman elbete vercem yalnız kızımdan çok çektim oğlumda öyle olsun istemiyorum o yuzden beni bırakmasını istemiyorum. ben yarın alıyım önce emzirim sonra acıkmasını bekleyip devam sütünü veriyim. emzirirken resmen sk tutuyorum ya o kadar az emiyorki daha kucağımdan bırakmadan kusuyor kusmasım diye emzirdikden sonra kucagımda bekletiyorum yine kusuyor gaz çıkarırken yine kusuyor. zaten kafası vücudundan daha yukarda emziriyorum dr bi ilaç verdi kusması için eşim eczanede sormuş bu ne için diye eczacı bulantı önleyici demiş. bide bu ilacı denicem. yalnız şu varki gece emince kusmuyor gündüz kusuyor tuhaf değil mi

Zzeyno cok haklisin.. Kim ister bebeği emmeyi bıraksın, mama alsın? Ama gerekince yapacak birsey yok canım. Merak ettigim bebeğinin dogum ağırlığı be kadardı? Eğer 4.ayda iki katı olduysa kilosu korkacak birsey yok. 3. Aydan sonra bebekler ayda 400-600g alıyorlar, ilk 3 aya gore azalıyor yani. Eğer bunlara gore az kilo aldıysa ve bu kadar sık kusuyorsa reflu acısından değerlendirilmeli bence. Hatta ilaç baslanip kilo alımı takip edilebilir. Çünkü reflusu varsa ve kilo almamasına sebep buysa mama da başlasan kusacagindan kilo alamayabilir. Bu arada mama secimi reflu icin ar olmalı veya mamayı biraz koyü hazirlayabilirsin, beelirtilenden 10 cc eksik suyla mesela. Ama sonra arada mutlaka su içirir dengeyi sağlamak gerekir.
Beslenme sıklığı icin her emzirme sonrasi uygun olur canım. Böylece hem dengeli beslenir hem de senin memenden beynine giden süt üretimi icin gerekli olan uyarı azalmamış olur. Emzirmeyi atlarsan sütunde azalma olabilir. 4 aylık bebekleri 3-4 saatte bir beslemek yeterli..tabi iyi alırlarsa. Sürekli saatte bir beslenirse atıştırmaya alisip asla doyuncaya kadar emmiyorlar :KK66:) çünkü cok sevdikleri meme hep yanıbaşlarında oluyor, ne guzel !!!

bi 19 kasım doğumlu daha:KK1: biz de 19 kasım doğumluyuz canım. bi kaç kişi daha vardı burada 19 kasım doğumlu. o gün ne çok bebiş dünyaya gelmiş meğer. saat kaçta doğdu bebeğin canım merak ettim:KK1:

Saat 09:00'da doğdu.sezaryen ile ama :KK66:) 19 kasim nüfusa hayırlı uğurlu olsun o zaman :KK66:)) ve bütün bebeklerimizin şansları cok bahtları açık olsun canım :KK66: seninki kız mı erkek mı?

merhaba annecikler iki gün sonra 4. ayımızı dolduruyoruz . bende mama sandalyesi bakmaya başladım 5. ayın bitiminde kullanmaya başlarız diye düşünüyorum . bir yandan korkmuyorda değilim benimki çok fena kucakta durmak istiyor . mama sandalyesinde ya durmazsa diye de düşünmüyor değilim. ana kucağını büyük bir sehpanın üzerine koydum benimle aynı oturma seviyesinde oluyor , yanıma çekiyorum . sürekli ilgilensemde kucak istiyor . mama sandalyesi daha oturur pozisyonda belki sıkılmaz diye düşüncelerle bir yandan bakmaya başladım. siz ne yapmayı düşünüyorsunuz ; aldınız mı , alacak mısınız ?

merhaba annecikler iki gün sonra 4. ayımızı dolduruyoruz . bende mama sandalyesi bakmaya başladım 5. ayın bitiminde kullanmaya başlarız diye düşünüyorum . bir yandan korkmuyorda değilim benimki çok fena kucakta durmak istiyor . mama sandalyesinde ya durmazsa diye de düşünmüyor değilim. ana kucağını büyük bir sehpanın üzerine koydum benimle aynı oturma seviyesinde oluyor , yanıma çekiyorum . sürekli ilgilensemde kucak istiyor . mama sandalyesi daha oturur pozisyonda belki sıkılmaz diye düşüncelerle bir yandan bakmaya başladım. siz ne yapmayı düşünüyorsunuz ; aldınız mı , alacak mısınız ?

cnm ben daha önceden aldıgım urunu paylaşmıstım hatırlarsan renk sormusstum
yarenın yoktu aslında hıc eksıklıgını hıssetmedık ne yalan dıyım
ama kullananlar cok memnunlar ablam falan mutlaka al dedı aldım mutfagım kucuk pratık hafıf katlanabılen aldık cnm

ayni benim kız prensipte üzerimize yok emme konusunda inada bindimi hayatta emmiyor sinirinden kendini sıkıyor terliyor ama çok tatlı sinirleniyor ya çok komik :-) şimdi uyuyor hava çok güzel uyansaydı dışarı çıkacaktık ama gıcıklık ya uyuyor ışte normal zaman olsa yarım saat uyup kalkar iki saattir uyuyor dün bebek arabası aldık bugün gezecektik kaldı başka sefere galiba :-)

cnm arabanız hayırlı olsun hangı modelden aldınız

Devam sütü vermeyi düşündük biZde ama iyi olacak derken ya daha kötü edersem beslenmesini? Bide küçücük biberonu var 15 cc lik onla su veriyorum daha biberonu emmeyi çekmeyi bilmiyor. evde avent biberon var doğmadan almıştık bir kaç tane. acaba o biberonu emerse anne sütünü bırakırmı. şu beslenme konusundan bıktım usandım arkadaşlar ben aç büyüdüm annem terlikle yedirmedikçe yemezdim ya uyur numarası yapardım ya da karnım ağrıyor diye ağlardım. o kadar sevmezdim yemek yemeyi. şimdiki aklım olsa hepsini yerdim tabi. neden öyleymişim anlam veremiyorum. şimdide kızım aynısını yapıyor bana 2,5 yaşında maşallah zekilikte üstüne yok ama bir deri bir kemik 11 kg. 1 yaşını 8 kg ile tamamladı. emmedi heçeşit mamaları devam sütlerini denedik ne yedi ne içti. Anlaşıkan oğlumda zayıf olcak.
Canım geçmiş olsun. Biberon verirsen seni emmeyi bırakabilir. Benimki o yüzden beni emmiyor artık. Sütümü sağıpta veriyorum.

cnm ben daha önceden aldıgım urunu paylaşmıstım hatırlarsan renk sormusstum
yarenın yoktu aslında hıc eksıklıgını hıssetmedık ne yalan dıyım
ama kullananlar cok memnunlar ablam falan mutlaka al dedı aldım mutfagım kucuk pratık hafıf katlanabılen aldık cnm

evet hatırlıyorum lila rengiydi seninki =) markasından emin değilim sunny miydi ?

X