2012 kasım bebekleri büyüyor..

Bizde bruno kullanıyoruz. aspiratör bişey gelmiyo bende kulak çöpünü gül suyu ile ıslatıp öyle temizliyorum damladan sonra... başka türlü olmuyo çünkü aspiratör işe yaramayınca enjektörle bile denedik ama nafile..

bende sizin gibi sırayla emziriyordum. geçenlerde doktorum programında bununla ilgili konu işlenmiş.

Memeden gelen ilk süt bebeğin su ihtiyacını karşılarmış. En sonundaki kalan sütte yağ,mineral vs. ihtiyaçlarını karşılarmış. Ve meme tam boşalmazsa beyne memede hala süt var mesajı gidermiş ve süt üretimi azalırmış.. bende bunu duyduktan sonra sağı 2 kez solu 2 kez emziriyorum sırayla çünkü bebeğim memede uyuyo.

bu arada dün gece 22.30 gibi banyo yaptık banyodan sonra hemen emzirdim 23.00 te. gece 4.15 gibi uyandı. yaklaşık 5 saat uyudu yani. biz 43 günlüğüz bu kadar ara vermek normal mi?

evt inanılmaz acı veriyor göğüslerim kızlar acıya acıya emzirmeye çalışıyorum, kanıyor hep uçları, iyi bakarsam sık sık sık emmesine rağmen 1 haftada geçer mi diyorsunuz? her emişte üzerindeki kabuğu söküp alıyor bebeğim meme ucum bir türlü iyileşemiyor haliyle, bende katlanıyorum acısına. demek karbonatlı su ve zeytinyağı kullanıyoruz 1 haftada geçiyor....

sorma cnm bızımkıde 2 gecedır 4 saat oluyo uymaya devam edıyo ama ben kıyamıyom yavrum ac ac uyumasın dıye zorla emzırıyorum uyurken pekte almak ıstemıyo gercı ama
dr lara göre gece uykusunda ıse uyandırmamak gerekıyomuş 2.ayında bebekte bu arada bızdde 45 gunluguz
öncekı gece bızımkıde banyo yapmıştı onunda etkısı var dıye duşundum am dun gece yapmadı
sanırım ay ılerledıkce dahada uykcu oluyolar

Bizimkide öyle sanırım
Hep aranıyo bende aç diye doyurdukça çıkarıo
Emziğe alışsın istemiyodum ama bende veriyorum emzik
Humanayı da denedim cnm ama bana bi faydası olmadı
Şimdi solgarın b 12 vitaöminimkullanıyorum süt yapıo dedilermsanırım o biraz işe yaradı
En az kilo bende gitti herhalde sadece 4 kilo gitti 10 kilom duruo malesef
Bide ben kilolu hamile kalmıştım
Toplam 20 kilo fazlam var:18:

dumanoğlu cevap için teşekkürler çok tatmin edici bir cevap oldu, doktorumla irtibata geçtim o da garmastan krem verdi aldık sürdüm inşallah işe yarar dur bakalım
basur içinde bir fitil verdi ama dediğin gibi bol su da tüketmek lazım

benimkide sürekli kusuyor canım hep aranıp doymuyor diye veriyorum ama çocuk sürekli fazlasını çıkarıyor sıkıyorsa vermeyeyim basıyor çığlığı , demek solgar B12 vitamin süt yapıyor hadi inşallah artar canım. süt çok değişken bazı gün az bazı gün çok iyi oluyor.bende humana alıcam.

kızlar 2 gündür bebeğimin kaka sıkıntısı var gibi 2 gün önce 2 gündür kakasını yapmadığını fark ettim bebeğimin günde bikaç kez olurdu halbuki kızarıyor zorluyor emmiyordu doğru düzgün annem yeğeniminde kabızlık problemi olduğunda ufak bir parça sabunu poposuna koydukmu hemen yapardı dedi dayanamadık yaptık anında annem popodan elini çekemeden eline avcuna yaptı kakasını (müthiş işe yarıyor aklınızda bulunsun) kakası yapış yapış sarı ve çok kokuyordu üzüldüm 100-150 ml mama veriyorum emzirmemin dışında mama sonrası çok çok az su bunların dışında bişey vermiyorum ve daha bugün 24 günlük bebeğim kabızlık değilmiş bu araştırdığım kadarıyla çocuk zorlamıyor çok kusmuyor ve rahatsız olmuyorsa 14 günde bir bile olabilirmiş kaka... yeterki sert olmasın bizde sertlik yok ama yapış yapış uzuyor kakası sizce neden ve normalmidir acaba sizinkilerin kakası ne durumda:26:

bu arada sormayın başıma geleni ben doğum sonrası hemoroid(basur) oldum inanılmaz acı çekiyorum kanıyor bile kabız oldum geçen belkide dişimi sıkmaktan tuvalete çıkacağım zaman oturup ağlar oldum biraz daha sabredicem sonra dr yolu gözükecek sanırım ben doğum sonrası kontrolüme gitmedim kötü ettim sanırım ama daha 4-5 gündür sıkıntı başladı benim kabızlıkta etkilemiş olabilirmi bebeğimi acaba:26:

canım sahi benim hamilelikten önce basur problemi vardı doktor duphalac diye bir şurup bide dediğin gibi fitil vermişti şimdi hatırladım kadın dogumcumda duphalac yazmıştı ben hiç kullanmadım bagırsaklarım iyi çalıştıgı için onuda kullanıbilirsin oda basur için

canım bebişin sulu olması az kaka yapması normal benim ogluş tam 9 gün yapmamıştı doktorumuzda sizi bez masrafından kurtarıyo demişti gayet normalmiş bende kulak pamugu ile yaptırmaya ugraşıyodum çok ıkınıp sıkılıyodu aglıyodu yapamayınca bende yaptırıyodum mecburen bayabi ugraşmıştım yanlız çok zor oluyo kaka tam bi problem ya basurada sıcak suya oturmak biraz rahatlatıyo bilgin olsun acını hafifletir biraz

kızlar sabah doktora gidicez ne olur kızım için dua edin çok yoruldum artık korka korka doktora gidicem inanın ayaklarım geri geri gidiyo artık korkuyorum gene kızımın sarılıgı yüksek çıkıcak diye karnıma agrılar giriyor toplamda 9 gün fototerapi aldık geçmıyo geçmiyo kuzum dogalı 25 gün oldu ama 9 günü gözü kapalı çıplacık ona sarılamadan ışıgın altından çıkaramadan geçti yarın napıcaz bilemiyorum dua ediyorum inşallah kullandıgımız hap işe yarar diye

cnm benım bende aynını sorcaktım benımde tospıkım gunde 5 6 yaparken dunden berı yapmadı haftaya kadar normalmış ama bırden degıştı uzenı ama onda bı sıkıntı yok sukur
bende oğumdan sonra kan suruba başlayınca makat catlagı basgösterıkı bıde sezeryan olmasına ragmen
surubu bıraktım kabızlık gıttı
onu cekecegıme kansız kalırım daha ıyı vc ızdırap olmuştu bana

çok geçmiş olsun cnm. benimde bebeğim 1 gece kaldı 25 e yükselmişti. topuktan kan almaları maf ediyor beni,içim gidiyor resmen. Allah yardımcınız olsun. acil şifalar versn bebşine. sarılık için ne hapı kullanıyorsun bu arada. ben şekerli su veriyorum sabah akşam. arada mama da takviye yapıyrum sütüme..

cnm benım ya kıyamam ınşalla guzel haberlerle gelırsın yavrucugun hep sağlıcakla koynunda olur
ah cn bı an duşundumde bız yok kakasıydı gazı dıyoruz aslında sukur etmek lazım saglıcakla yanımızdalar
şimdi senın gözunde hıcbırı yoktur yavrun yanında olsun daha ne ıstrsın dımı

canım ben bişey tıkamıyorum.dr anne karnında zaten su içinde olduğu için banyo yaptırırken kulağına sıu kaçırırm diye korkma,kulağına bişey tıkamana gerek yok dedi.

herşey yoluna girecek inşallah canım. benim oğlumda 6 gün kaldı yoğun bakımda zor oluyor malesef ama yeterki Rabbim dermansız dert vermesin. geçicek bugünler.

güzel haberler bekliyoruz.

canım ben bişey tıkamıyorum.dr anne karnında zaten su içinde olduğu için banyo yaptırırken kulağına sıu kaçırırm diye korkma,kulağına bişey tıkamana gerek yok dedi.

sağolun kızlar 2. bebek bu bizim tıkaç filan kullanmadık emrede suda kaçmadı benim kociş tutturdu su kaçarsa diye bide sor bakalım kulupteki arkadaşlarına napıyorlarmış diyo banada inanmıyor :)))

benim oğlumun yüzünde çenesi yanakları burnun kenarlarında isilik çıktı kıpkırmızı nasıl geçecekki bunlar?
aranızda bebeğine böyle olan varmı?

benim oğlumun yüzünde çenesi yanakları burnun kenarlarında isilik çıktı kıpkırmızı nasıl geçecekki bunlar?
aranızda bebeğine böyle olan varmı?

evet canım benım oğlumdada var cok kırmızı deiller ama var yınede bebe yağı sürme,elle cokda temas etme geçer bı sure sonra ınsallah

evet canım benım oğlumdada var cok kırmızı deiller ama var yınede bebe yağı sürme,elle cokda temas etme geçer bı sure sonra ınsallah

bazen kıpkırmızı oluyorlar bazen geçiyor gibi anlamdım ki.geçselr bari hiç bişey sürmiyorum kaynamış suyla pamukla siliyorum arada. bide bugün zeytin yağla sildim.

bazen kıpkırmızı oluyorlar bazen geçiyor gibi anlamdım ki.geçselr bari hiç bişey sürmiyorum kaynamış suyla pamukla siliyorum arada. bide bugün zeytin yağla sildim.

havaya adapte olamadı bebişler zamanla duzelır tabi.bende sütümü sağıyoum yüzüne parmağımla heryerıne yayıorum sanki hafiflio gıbı öyle yapınca..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…