- 16 Ekim 2010
- 2.011
- 0
-
- Konu Sahibi aycaeceberen
- #2.601
ikiside sezaryan 22 kasımda yaptım. Bende 2. Adada oturuyodum merdivenle iniliyodu apartmana. buraya iş için gelmiştim orda ev tutmuştum o zamanlar ama aslında izmitliyim zaten.
aynen aynen saç kurutma makinesi ile yaşıyoruz resmen.Elevit varsa evde bence onları kullan, vitamin takviyesi olsun. Her emzirme öncesi de serum fizyolojikle burun aç mutlaka, rahat emsin ki çabuk toparlasın.
Merakettiğim bir şey var: kolik sancılarımız sırasında saç kurutma makinesi acayip işimize yaradı ama artık sancısı olmasa da kızım bağımlı gibi saç kurutmasız düzgün,hava yutmadan ememiyor. Mıkır mıkır poposunu oynatıp duruyor. Bizim modelden başka var mı? Ben bunu çok merak erdiyorum...
bnm kide öle cnm yarım saat 1 saat arayla emmek istiyo veriyorum bende.bazen 5-10 dk emerken bazen de yarım saat memede kalıo bizimki memeyi çok seviyo aslında seninki öle devamlı emmiodur doyduktan sonra çekiş şekliyle keyif yapıodur.adam akıllı bnm oğlumun da gündüz gece uykusu yok hep omuzda orda burda vakit geçirioruz memede uyuyo kaldırıorum 10 dk sonra ayakta.gece allahtan biraz 2 den sonra uyuyoda az da olsa uykumu alıorum yoksa halim perişannn..yalnız sadece gece yatarken ver uyuması için gündüz bence mamayla besleme.senin sütün yetiodur süt yapıcı şeyle iç ye mesela tahin helvasıı humananın still tea çayı çok iyi gelio denemeni tavsiye ederim..
biz üç ayımızı bitirdik. dediğin gibi bazen 5 10 dk sonra hareketleniyo, kaldırıyorum, çıkarıyo gazını tekrar uyuyo. ama daha önceleri her emzirmeden sonra çıkarıyodum gazını. ben her ihtimale karşı hala gaz damlamızı kullanıyorum doğal olduğu için.
1-arkadaşlar bişey soracam 28 kasımda doğdu kuzum benim şimdi kaç aylık oluyoruz şu ay işini anlamıyorum.28 ocakta 2 ayı bitti yani üç aylıkmı olduk.
yoksa 2 ay 5 günlük diyemi hesap edecem.uzman tv den filan bebek gelişimini izlemek istiyorum 2 aylık kısmınamı bakacam 3 aylık kısmınamı onu keşfedemedim
2-bide kızım daha tartılmadık evdeki tartıya baktığımda 5400 civarı kaç numaralı bebek bezi olmalı ben 2 yi kullanıyorum ama 3 e geçmenin zamanı geldimi acaba.
3-bide geceleri 5 6 saat uyuyor uyanmıyor emmiyor bu 2-3 gündür normalmi bu kadar aç kalması kötü değilmi sizce
Hadi ya komsu olcakmisiz nerdeyse
Günlerce gecelerce meme kavgası yaptığımız kızım şimdide biberon almıyo ve ayın sonunda işe başlıcam, tavsiyesi olan varmı?
benım oglum her daim ağladığı içingazından da aglıyo heralde bacaklarını çekiyo falann..ne zaman düzelicez hiçç bilmıyorumm ağlayan cocuk cok zormuşş,, dün çok iiydi bak hakkını yemıyım oğlumun ama bugun kalktıgından beri çok fenaa
kızlar son zamanlarda prıma kaka sızdırıyo cış sızdırıyo sızde durumlar ne bıkere huggıes aldım onuda sevmedım sın ne kullanıyosunuz
Evet canım ya nerdeyse komşuymuşuz :) bana kalsa orda oturmaya devam ederdimde eşimin evi bu tarafta yani körfezdeydi bende onun yanına taşındım.seninde mi 2 bebiş var birincisi kız mı erkek mi kaç yaşında? benim bilgisayar açmaya hiç fırsatım olmuyor. ancak cep telefonundan giriyorum. zaten internet açılışı sayfası karınlar kulübü kasım anneleri oldugu için zor olmuyor ama acele yazıcam diye sürekli harf hatası yapıyorum
kaç günlük canım benimkide gaz sancısından çok ağlıyor ne zaman gececek bende merak ediyorum
maşallah başını kaldırıyor resmen benimki 2 ay 5 günlük kaldıramıyor daha normalmi acaba.
bendede öyle oldu acaba noyumu büyütsem 3 e mi geçsem dedim
Günlerce gecelerce meme kavgası yaptığımız kızım şimdide biberon almıyo ve ayın sonunda işe başlıcam, tavsiyesi olan varmı?
bebegin kaç aylık canımTiny love gym aldık canım. İlk iki gün pek ilgilenmedi ama şimdi epey zaman geçiriyor onunla. Sonradan d
kkat ettimde tesadüfen tutmuy oyuncaklar, baktığı oyuncağı tutup çekeliyor çünkü
canm benmkide 4-5saat uyuyo gece ama yatmadan önce emzirerek uyutuyorum normal bence gün içinde acısını cıkartıyor zaten1-arkadaşlar bişey soracam 28 kasımda doğdu kuzum benim şimdi kaç aylık oluyoruz şu ay işini anlamıyorum.28 ocakta 2 ayı bitti yani üç aylıkmı olduk.
yoksa 2 ay 5 günlük diyemi hesap edecem.uzman tv den filan bebek gelişimini izlemek istiyorum 2 aylık kısmınamı bakacam 3 aylık kısmınamı onu keşfedemedim
2-bide kızım daha tartılmadık evdeki tartıya baktığımda 5400 civarı kaç numaralı bebek bezi olmalı ben 2 yi kullanıyorum ama 3 e geçmenin zamanı geldimi acaba.
3-bide geceleri 5 6 saat uyuyor uyanmıyor emmiyor bu 2-3 gündür normalmi bu kadar aç kalması kötü değilmi sizce
aynen aynen saç kurutma makinesi ile yaşıyoruz resmen.
humananın still çayı gerçekten sütü artırıyormu bende almak istiyorum deneyimlerinizden faydalanmak istiyorum memnunmusunuz.
tatlım şu ay işini tam anlamıyorum bana öğretirmisin biz şimdi 64 günlüğüz yani 2 aylık oluyoruz değilmi.
selam kızlar
canım çokkk sıkkın dün benden 1 hafta önce dogum yapan arkadsın yanındaydık.benım bebegım onunkının yanında minnacık kaldı .kılosunu falan demiyor tabi.dün akşamdan beri kaka yapıyordu bebeğim meme bol gelıyor dedım o yaptı ben emzirdim her emzirmede altına yaptı cahillik meger ishal olmuş sabah yeşile dönunce anladım dr gittik sagolsun benim doktor he olabılır yok öyle bişi internette yazılana inanamayın siz biraz pimpiriksiniz açıklama falan yapan biri değil anlıyacagınız tutturdu gecen ay 5 kılo bu ay 5.900 iyi almıs işte dedim o bir önceki aydı gecen ay 5.4 kıyafetleri düşüp bu ayda 5.7 oluyor eşimde ondan yana çıktı eve geldiğimde takip defterini bulup eşimin gözüne soktum beni yalancı cıkarıyon .dr mezureyi almıs öyle bir boy ölçtuki benım bebe oldu 67 cm .bir ayda 7 cm almıs sankı evde kendim ölçtüm 62cm la havle çektim neyse tahlil vermem gerekti beni bir odaya aldılar odada sonradan öğrendimki çocuk bronşitmiş yatırmıslar .neyse tahlilde 1 2 lökosit cıktı hemen antibiyotik verdi dedim antibiyotik olmasa nasıl geçecekmiş dedim heryerde antibiyotiklerin zararları falan var eşim hemen dr tarafında tek kaldım sinirlerim bozuldu üstüne birde o çocugu görünce moral 0 e dedim lohusa bile olamadım 3 Aydır uyku uyumadım dinlenmedim sabah kalk kahvaltı öglene yemege eve geliyorlar yemek hazırla aksam yemegı ev bulasık yemek ayyyyyyy çok bunaldım çenem düştü burda siz yazıyonuz ya aguluyor ya bende benım bebegımın ses cıkarmasını agulama sanıyordum meger o cocugu görunce resmen cocuk harfler cıkıyor benımkısı ıse sadece ııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı sizce bir sorunmu var ben depresyondamıyım?
antibiyotik kullanayım mı 1 2 lökositle
kızlar meme ucumda biraz beyazlık var.ne olduğunu anlayamadım.arada bide içerden zonkluyo.geçmişte okuduğumda iki kiide daha varmış galiba ama cvp yazan olmamış.böyle bişey başına gelen oldumu acaba?
slm cnm
bebeklerimiz daha çok küçükler ve en önemlisi bize çok muhtaçlar.kendimizden vazgeçtik bebek ve ev için.(saçımı tarayamadığım,dişimi fırçalayamadığım günler çok oluyo)inan canı sıkkın olan bir tek sen değilsin.hepimiz öyleyiz.geceleri uykumuz defalarca bölünüyo,kahvaltı ,ev işi,öğle ymeği,akşam yemeği derken bide bakıyorum saat olmuş 11.geceleri uyanmadan sabahı etsem hiç bişeyim kalmıycak ama olmuyo işte.beni bi bıraksalar 2 gün aralıksız uyurum heralde.yemek bile aramam sadece tuvalet için kalkardım.bazen banada baya bi geliyolar ama sonra bebişime bakınca yatışıyorum.bence bunları eşinle paylaşmalısın.sana daha fazla yardım etsin.ben benimkini sıkıştırıyorum valla.kaynanam görmesin bu arada :)) evi ona temizlettiriyorum.yetişemediğimde yemek saatlerinde yardım ediyo.etmese bile çocuğu oyalıyo oda lazım sonuçta.bazen bi bulaşık makinesini bile boşaltsa çok şey valla.bir haftadırda çocuğu arada ona bırakıp dışarı çıkıyorum.çok iyi geldi.bence sende denemelisin.geçenlerde de hamama gittim.ohhhhh rahatladım.yakın zamandada kuaföre gidip saçımı boyatıcam.
çocuğunun kilosuna gelince sıkma canını bu kadar.bence kendi çocuğunu başkalarıyla bu kadar çok kıyaslama.çocuğun sağlıklıysa bırak 1 kilo eksik olsun.ama dil gelişimi konusunda bebişinle daha çok konuşmanı tavsiye ederim.bunun için ayrıca bir zaman ayırmana gerek yokki.hareketlerini dile getirsen oda olur.yemekmi yhapıyosun al bebişi mutfağa yemeğin aşamalarını anlat.inan onu dinlemek bile çok hoşlarına gidiyo.sonra bi bakıyosun agucuklar peş peşe geliyo.bizim özel baba saatimiz var.eşim akşamları oğlumu alır yatak odasına giderler.eşim yatak odasında ona hikaye okur.ilk başlarda dinlemiyordu ama şimdi bi görsen çok seviyo.hikayenin arkasınada o marifetlerini sergiliyo.[/Q
benım yasadıgım yer çok küçük ne kuaför ne gezecek yer ne bir dost ne bir akraba ne komşu evler sobalı tek oda ben büyükşehirden buraya geleli 4 sene oldu sürekli konusuyoruz bebegımle anlamadım gitti