2012 kasım bebekleri büyüyor..

Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır giremedim nete taşınma telaşımız vardı. İnternetide ancak nakil yaptılar. Dünden beri kaçırdığım mesajların hepsini okudum benim durumumda olan varmı diye...

İki hafta önce, oğlumu emzirmeye çalışıyorum ama garibim ciyak ciyak ağlıyo memeyi alınca bayaa bi uğraştım susmadı sonra bi baktım süt gelmiyor. Açlışktan ağlıyormuş yavrum sütte yokmuş :KK43: sonra eşimi aradım gelirken mama al diye. Böylelikle bizde mamaya başlamış olduk. Taşınma telaşından sanırım o hafta içinde ara ara sütüm gelmediğinden mama verdim. Ve şimdi bu mama işi giderek sıklaştı çünkü oğlum artık beni emmek istemiyor :KK43: sol göğsümü zaten pek istekli emmiyorduda dünden beri ikisinide emmek istemiyor. Sadece geceleri emiyor yarı uykuluyken. Sütüm olmasa tabiki mecburum mama verecem ama sütüm varkende mama vermek istemiyorum. Acaba sağıpmı versem dedim, eşim çocuk dr una sormuş oda sağarsa bir haftada sütü kesilir demiş. Dün akşam eşim arkadaşına anlattı durumu onların bebeğide 1,5 yaşına geldi. Diş çıkarmaya başladığında hiç emzirmemiş eşi ısırıyormuş çocuk, aventin elkronik pompasını almışlar onunla sağıp vermişler hep, hiçte sütü kesilmemiş. Bizde dün gece hemen netten aynı pompayı sipariş ettik. Yinede korkuyorum ya sütüm kesilirse diye. Sağmasamda emmiyor yine kesilir herhalde bu gidişle. Artık mecburuz bu yolu denemeye çünkü mümkün değil emmiyor. Sadece geceleri emiyor. Başına böyle birşey gelen var mı ?
Siz ne düşünüyorsunuz ? Sütümü sağarsam kesilir mi ?

canım ben ilk bebegımde sagmıstım ilk bir hafta azaldı sonra süt yok oldu bitti. o yuzden şimdi emzirmeye çok önem veriyorum. Eğer pompa ile devam edeceksen çok sabırlı ve çok istikrarlı olman lazım. Gunde 2-3 kere sağmayla olmuyor. Aynen bebegi emzirir gibi her 2 saatte bir gece gündüz sağman lazım. beslenmene dikkat etmen lazım. madem bebegin emmiyor hala sütün varken makina gelir gelmez sağmaya başla unutma her iki saatte bir yoksa süt üretimi olmaz ve gider. inşallah güzel sonuç alırsın kolay gelsin.

Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır giremedim nete taşınma telaşımız vardı. İnternetide ancak nakil yaptılar. Dünden beri kaçırdığım mesajların hepsini okudum benim durumumda olan varmı diye...

İki hafta önce, oğlumu emzirmeye çalışıyorum ama garibim ciyak ciyak ağlıyo memeyi alınca bayaa bi uğraştım susmadı sonra bi baktım süt gelmiyor. Açlışktan ağlıyormuş yavrum sütte yokmuş :KK43: sonra eşimi aradım gelirken mama al diye. Böylelikle bizde mamaya başlamış olduk. Taşınma telaşından sanırım o hafta içinde ara ara sütüm gelmediğinden mama verdim. Ve şimdi bu mama işi giderek sıklaştı çünkü oğlum artık beni emmek istemiyor :KK43: sol göğsümü zaten pek istekli emmiyorduda dünden beri ikisinide emmek istemiyor. Sadece geceleri emiyor yarı uykuluyken. Sütüm olmasa tabiki mecburum mama verecem ama sütüm varkende mama vermek istemiyorum. Acaba sağıpmı versem dedim, eşim çocuk dr una sormuş oda sağarsa bir haftada sütü kesilir demiş. Dün akşam eşim arkadaşına anlattı durumu onların bebeğide 1,5 yaşına geldi. Diş çıkarmaya başladığında hiç emzirmemiş eşi ısırıyormuş çocuk, aventin elkronik pompasını almışlar onunla sağıp vermişler hep, hiçte sütü kesilmemiş. Bizde dün gece hemen netten aynı pompayı sipariş ettik. Yinede korkuyorum ya sütüm kesilirse diye. Sağmasamda emmiyor yine kesilir herhalde bu gidişle. Artık mecburuz bu yolu denemeye çünkü mümkün değil emmiyor. Sadece geceleri emiyor. Başına böyle birşey gelen var mı ?

Aynısını yaşadık canım tamamen aynı hemde benim hala ara ara sütüm azalıyo dün akşamda azaldı mesela ciyak ciyaktı bütün akşam sağdığım sütten vardı buzlukta onu verdim hemen gecd sakince uyudu tok olunca, bende aynı can havliyle avent aldım ve çokmemnunum ara ara sağıyorum artıyo bile, dün akşam yoktu mesela akşamdan beri 3 kez sağdım şuan göğsüm doldu

Dün akşamdan beri sütüm çok azdı meleğim almıyodu memeyi o yüzden, sabah emdi biraz bastı çığlığı o can havliyle buzluktan süt eritmeyle uğraşamıcam çok ağlıyo dedim evde sma mama vardı ondan yaptım, tiksinerek 30 cc kadar içti, tiksindiği suratından belliydi saat 8di içtiğinde uyudu hemen, saat 11 de altını değiştiriyodum birden acayip öksürmeye başladı nefes alamıyo çocuk gözümün önünde hemen kucağıma sldım sırtına vurmamla heryer kusmuk, ama ne kusmak midesi boşaldı resmen, üstünü değiştirdim çekyata yatırdım 2 dk sonra yine aynı, ölüyorum zannettim resmen :KK43:( ne memeyi aldı, ne biberon, ne kaşık, ne mama, nede süt çocuğun ağzına ne katsam öğürüyo :KK43:( doktora gittik muayene etti bağırsak hareketleri normal dedi, yarında aynı kusması devam ederse getir dedi, beğenmediği mamayı kesinlikle içirme dedi. Çok uzun anlattım ama size şunu dicem gözünüzü seveyim bebeklerinizi sırt üstü yatırıp el yıkamaya bile gitmeyin, o anda yanında olmasam kusmuğunda boğulacaktı kızım, allahım sen koru :KK43:(

Sızdırmaya hala bi çözüm bulamadık, pişik 3e geçtiğimizde bizdede oldu 10 gün falan ama bidaha olmadı şükür, ben premium care kullanıyorum acaba aktif baby sızdırmazmı dedim ama daha beter çıktı hiç emmiyo bi kere bez paşa paşa geri döndüm

ben de prima 3 egeçecektim bebeğimde ilk ikisinde hiç pişik olmadı üzüldüm şimdi

dr.brovn var bende ben memnunum. bir yere gittiğimde annem sağdığım sütü bu biberonla içiriyorbayılarak içiyor ve sonra kusmuyor. beni emdiğinde çoğu zaman kusuyor hava yuttuğu için.
bu arada ben mama hiç kullanmadım ama kullanırsam SMA alırdım.

bu arada oyuncağımız geldii çok sevdi. sizlerede tavsiye ederim 30 dk.dan azla kalıyor tek başına oyalanabiliyor.[/QUO

sütüm az olduğu için mama ağırlıklı besleniyor bebeğim 8 adet biberon var farklı markalardan 2 adet dr browns bieron kullanıyorum dr brownsun için de mekanizmaları takıp çıkarmak uğraştırıyor bebekte gaz problemi yoksa cam biberon alın derim cam nötr dür daha sağlıklı ve yıkadıktan sonra kolay kuruyor

Merhaba benim en başından beri sütüm pek olmadı
Son iki haftadır falan da sadece mama veriyorum
Sağdığım zaman günde max 50-60 cc çıkıyordu
Biz nerdeyse 2,5 aylık olduk
Oğlum 2780 gr ve 46 cm doğdu
Yani oldukça minikti
Geçtiğimiz hafta ki kontrolde 58 cm ve 5830 gr dı
Doktor gelişimini çok iyi buldu
Bir aylık kontrolde 3830 gr dı 5 kilo olsa sevinecektik ama çok daha fazla kilo almış
Doktor nasıl beslediğimi sordu
Ben 3 saatte bir 90 cc veriyorum
Bu kiloya az bi besin nasıl bu kadar almış hayret dedi
Görünüşte cılız bi çocuk sanırım kemikleri ağır
Sma kullanıyorum ben doktor eğer bu mamayı reddetmiyosa kesinlikle buna devam et dedi ve mamayı arttır dedi
Şimdi günde 4 kere 90 cc 4 kere 120 cc veriyorum
3 . Ayımz bitince de meyve sularıyla ek gıdaya başlayabilirmişiz
Birz uzun oldu ama umarım yardımcı olmuşumdur:KK34:

sma çok şekeri demişti bana eczacı bende milupa almıştım aslında bir kutu alıp denemek lazım

Merhaba arkadaşlar,

Birde çok aç olduğunda emzir mutlaka aksi halde dahada tiksiniyolar

kızlar öncelıkle hepınıze hayırı kandıller dılıyorum

yazdıklarınızı okudum hepsını bırden yazayım dedım
prıma 3 malesef bızdede sızıntı yaptı uzgunum hele gecen avm gıttık cocuk kaka yaptı heryerıne cıktı tam b fıyaskoydu
orda babannemıze gıttık cocuk sırt ustu yapıyodu yıne kaka yaptı seslı kakasından ben hc böyle bışey görmedım boynunun altına kadar resmen
ayyyy ne telaşa duşunun
sevalcım sanırım sen yazzmışsın kg olayını bızımde sağlık ocaktan fazla aldıgını duşunuyılar ama yapılcak bılşley yok emzırmıcmmı yanı
su an 7500 gr 3 ay ıcın ust sınırmış boyu 65 cm sağlık ocakta kendı dr unda 63 cm boyda emın degılım
bı arkadaşta bıngıldak erken kapanma demış eger kafa ölcumlerı normal gıdıyoss sorun yokmuş
Bıde hem anne sutu hem mama veren arkadaşlar
4.AY DÖNUM NOKTASI BEN KIZIMA HEM MAMA HEM ANE SUTU VERIYODUM O YUZDEN BENI EMMEK ISTEMEDI AKLI BAŞINA GELINCE
2 AYDA SUTUMU SAGARAK VERMEYE DEVAM ETTIM 6.AYDA TIKANDI TEDAVI FALAN DERKEN ANNE SUTU OLAYIMIZ O ZAMAN SONLANDI
AMA 4 YEGENIM HEM ANNE SUTU HEM MAMA ALDI VE ANNELERINI REDDETMEDILER BI BIZIM KIZ ARADAN ÖYLE CIKTI

Son düzenleme:
oğlum eskisi kadar çiş yapmıyor önceden akşam değiştirip yatırdığımda sabaha bezi dolu olurdu şimdi öyle değil neden acaaba herkes doyup doymadığını bezinden anlarsın diyor ya acaba doymuyomu

oğlum eskisi kadar çiş yapmıyor önceden akşam değiştirip yatırdığımda sabaha bezi dolu olurdu şimdi öyle değil neden acaaba herkes doyup doymadığını bezinden anlarsın diyor ya acaba doymuyomu

Benim oglanda aynisi
cis yapmiyo gerci biraz istahsizdi ama ona mi baglamaliyim acaba
bende doymadigini dusunuyorum
bi de bu sabah pipisinde bi sislik farkettim
aci yok dokununca aglamiyo
sonra doktorunu aradim mikrop kaptigini soyledi
suyla siliyorum oysaki altini sik sikta degistiriyorum neden boyle oldu acaba
moralim bozuldu belki bizimki ondan az cis yapiyodur
Ama ben normal olabilecegini de dusunuyorum
cunku yavas yavas beslenme araliklari da artacak belki daha az bez degistirmemiz de normaldir

Bu sabah annemle neden böyle acaba diye konuşuyoduk açıp burayı okuyunca gülümsedim :) bence demekki normal :KK66: gece olduğunun idrakına varıyolar belkide, karnının aç olduğunu düşünmüyorum çünkü sabah kalkınca gerine gerine osuruyo ve kaka yapıyo

Benim oglanda aynisi
cis yapmiyo gerci biraz istahsizdi ama ona mi baglamaliyim acaba
bende doymadigini dusunuyorum
bi de bu sabah pipisinde bi sislik farkettim
aci yok dokununca aglamiyo
sonra doktorunu aradim mikrop kaptigini soyledi
suyla siliyorum oysaki altini sik sikta degistiriyorum neden boyle oldu acaba
moralim bozuldu belki bizimki ondan az cis yapiyodur
Ama ben normal olabilecegini de dusunuyorum
cunku yavas yavas beslenme araliklari da artacak belki daha az bez degistirmemiz de normaldir

aynen benim oğlumda az çiş yapıyo.bende takıyodum artık bu duruma ama demek ki tek değiliz...bizim bide kaka sorunumuz var.4 günde benim zorumla yapıyo.fitil zeytin yağı aklınıza ne gelirse deniyorum böyle durumu olan varsa neler yapıyosunuz paylaşırmısınız...

aynen benim oğlumda az çiş yapıyo.bende takıyodum artık bu duruma ama demek ki tek değiliz...bizim bide kaka sorunumuz var.4 günde benim zorumla yapıyo.fitil zeytin yağı aklınıza ne gelirse deniyorum böyle durumu olan varsa neler yapıyosunuz paylaşırmısınız...

Benim oğlumda 3-4 gun de bir yapıo ben her mamasına bir cay kaşığı zeytinyağı koyuyorum
Doktor bir haftaya kadar yapmaması normal dedi
Her cocuğun metabolizması farklı dedi
Ben hiç mudahale etmiyorum kendi kendine yapmasını bekliyorum

2 bacaktan 1 koldan :2: bugün acı günümüz kızlr.Poyraz efe yıktı ortalığı dün geceden hazırdı zaten :KK1: 4 saatlik uyku ile duruyor...aşıdan sonra sürekli uyuyup uyanıyor.:26:
gelişimi maşallahı var geçen ay 53 cm di bu ay 57,5 çıktı zaten aldığım kıyafetler olmuyor artık:KK52: kiloya gelince 2 gıdım anne sütü ve mama ile 5700 olmuş.huysuzlanınca ortam değiştirin bol bol gezin dedi dr.teyzesi bize de bebek arabası almak şart oldu :nazar:
Ssiizin minnoşların da iyi haberlerini bekliyoruz.........
a bu arada belkki uykudan uyandı diye belki de huzursuz olduğundan pek bakmadı dr.teyzesinin ellerine,böyle kırmızı bir ışık tuttu sağa sola hareket ettirdi ama bizimkisi tınn
:KK50:

Endişelenecek bir şey yok,illa da bakacak değil daha küçük dedi ama bakalım kafaya takmazsam iyidir
:KK76:

kızlar öncelıkle hepınıze hayırı kandıller dılıyorum

yazdıklarınızı okudum hepsını bırden yazayım dedım
prıma 3 malesef bızdede sızıntı yaptı uzgunum hele gecen avm gıttık cocuk kaka yaptı heryerıne cıktı tam b fıyaskoydu
orda babannemıze gıttık cocuk sırt ustu yapıyodu yıne kaka yaptı seslı kakasından ben hc böyle bışey görmedım boynunun altına kadar resmen
ayyyy ne telaşa duşunun
sevalcım sanırım sen yazzmışsın kg olayını bızımde sağlık ocaktan fazla aldıgını duşunuyılar ama yapılcak bılşley yok emzırmıcmmı yanı
su an 7500 gr 3 ay ıcın ust sınırmış boyu 65 cm sağlık ocakta kendı dr unda 63 cm boyda emın degılım
bı arkadaşta bıngıldak erken kapanma demış eger kafa ölcumlerı normal gıdıyoss sorun yokmuş
Bıde hem anne sutu hem mama veren arkadaşlar
4.AY DÖNUM NOKTASI BEN KIZIMA HEM MAMA HEM ANE SUTU VERIYODUM O YUZDEN BENI EMMEK ISTEMEDI AKLI BAŞINA GELINCE
2 AYDA SUTUMU SAGARAK VERMEYE DEVAM ETTIM 6.AYDA TIKANDI TEDAVI FALAN DERKEN ANNE SUTU OLAYIMIZ O ZAMAN SONLANDI
AMA 4 YEGENIM HEM ANNE SUTU HEM MAMA ALDI VE ANNELERINI REDDETMEDILER BI BIZIM KIZ ARADAN ÖYLE CIKTI

ayy canım vlla çok sters yaptım ya olması gereknden fazla mı şimdi benm bebek. amcası fazla bile dedi.eve glip sevinsem mi üzülsemmi bilemedim.obez mobez olur die korktum.çocuk ağlıo rejıme mi sokayım yavrucagı :)) boyu 60 cm kilosu 3 aylık içn tam sınırda.7.500 işte benmkide.doğumda zaten 3 900 dü. ben bişey yapmıyorum ki emziriyorum .karnı toksa almıyo zaten memeyı. istedikçe veriyorum. ne su ne başka bişey hç bi şey vermedm bu zmna kdr çocuğa sadece emdi beni. bıngıldağı da ben yazdım canım :) amcası diyoki erken kapancak gbi falan demiş eşime. sordum ne olur bi riski olurmu die yok dedi. ebeyı aradım o da bırak d 3 ü dedi. şimdlk bırktım vermioyrum. çok korktum beyınle ilgli bişey olck diye.zaten 3 gündr hava acaip guzel guneşli. hep balkona çıkarıyorum gunes aldrıyorum. kafa ölçümleri 34 doğumda 38 olmuş şimdi.neyse bunları atlattım kafama takmıorum şuan.
ama bnm yeni takıntılarım var. 3 gün de anca kaka yapıyo ve kakası hafifi yesil ve pütürlü. çok da kötü kokuyo :) snraa aşıdan sonra bi acayip oldu bu kız 2 gun gece emmedi uyanmadı yani. dün gecede bir kez uyandı. çok deil birhafta önce 2 saatte bir uyanır emmk isterdi saatti şaşmazdı noldu bu aşı ne yaptı bu kıza böle. eşim diyo iyi işte uyu rahat et bu seferde uyanmıyo die ben uyuyamıyom. eski kızım çok yorardı beni ama ben o halini geri istyrum.saat 12 de emip uyuyup 6 da kalkarmı bii bebek yahu . nasıl acıkmaz acaba o iğneler mi uyuttu kızı. anlamadım gitti ??

Dün akşamdan beri sütüm çok azdı meleğim almıyodu memeyi o yüzden, sabah emdi biraz bastı çığlığı o can havliyle buzluktan süt eritmeyle uğraşamıcam çok ağlıyo dedim evde sma mama vardı ondan yaptım, tiksinerek 30 cc kadar içti, tiksindiği suratından belliydi saat 8di içtiğinde uyudu hemen, saat 11 de altını değiştiriyodum birden acayip öksürmeye başladı nefes alamıyo çocuk gözümün önünde hemen kucağıma sldım sırtına vurmamla heryer kusmuk, ama ne kusmak midesi boşaldı resmen, üstünü değiştirdim çekyata yatırdım 2 dk sonra yine aynı, ölüyorum zannettim resmen :KK43:( ne memeyi aldı, ne biberon, ne kaşık, ne mama, nede süt çocuğun ağzına ne katsam öğürüyo :KK43:( doktora gittik muayene etti bağırsak hareketleri normal dedi, yarında aynı kusması devam ederse getir dedi, beğenmediği mamayı kesinlikle içirme dedi. Çok uzun anlattım ama size şunu dicem gözünüzü seveyim bebeklerinizi sırt üstü yatırıp el yıkamaya bile gitmeyin, o anda yanında olmasam kusmuğunda boğulacaktı kızım, allahım sen koru :KK43:(

ayy geçmiş olsun canım. benm kızımda kusması gelince yatıyosa eger ağzına geleni geri yutuyor ya ondan sonra ağlamaya başlıyo yakıyo boğazını sanırım. ben korkumdan yastık kullnnıyorum artık. yatırrken de yan yatırıp yıne yastığa yatırıyorum.uzman tv de dinlemştm kusan bebekler kendini kurtaramıyomuş boğuluyomuş ani bebek ölümü bu sebeptenmş çok etkilendim . ve ben çok kafama takıyorum rahat rahat uyuyamıyorum. odadan dışarı çıksam iş yapmk için aklım onda oluyo doğru düzgn iş güç yapamıyorum. iki debir bakmaya geliyorum. hareket etmese uykusunda korkuyorum. öpüyorum tepki verecekmi die. o derece kafayı yicem ya :KK43:(

X