2012 kasım bebekleri büyüyor..

ayy canım vlla çok sters yaptım ya olması gereknden fazla mı şimdi benm bebek. amcası fazla bile dedi.eve glip sevinsem mi üzülsemmi bilemedim.obez mobez olur die korktum.çocuk ağlıo rejıme mi sokayım yavrucagı :)) boyu 60 cm kilosu 3 aylık içn tam sınırda.7.500 işte benmkide.doğumda zaten 3 900 dü. ben bişey yapmıyorum ki emziriyorum .karnı toksa almıyo zaten memeyı. istedikçe veriyorum. ne su ne başka bişey hç bi şey vermedm bu zmna kdr çocuğa sadece emdi beni. bıngıldağı da ben yazdım canım :) amcası diyoki erken kapancak gbi falan demiş eşime. sordum ne olur bi riski olurmu die yok dedi. ebeyı aradım o da bırak d 3 ü dedi. şimdlk bırktım vermioyrum. çok korktum beyınle ilgli bişey olck diye.zaten 3 gündr hava acaip guzel guneşli. hep balkona çıkarıyorum gunes aldrıyorum. kafa ölçümleri 34 doğumda 38 olmuş şimdi.neyse bunları atlattım kafama takmıorum şuan.
ama bnm yeni takıntılarım var. 3 gün de anca kaka yapıyo ve kakası hafifi yesil ve pütürlü. çok da kötü kokuyo :) snraa aşıdan sonra bi acayip oldu bu kız 2 gun gece emmedi uyanmadı yani. dün gecede bir kez uyandı. çok deil birhafta önce 2 saatte bir uyanır emmk isterdi saatti şaşmazdı noldu bu aşı ne yaptı bu kıza böle. eşim diyo iyi işte uyu rahat et bu seferde uyanmıyo die ben uyuyamıyom. eski kızım çok yorardı beni ama ben o halini geri istyrum.saat 12 de emip uyuyup 6 da kalkarmı bii bebek yahu . nasıl acıkmaz acaba o iğneler mi uyuttu kızı. anlamadım gitti ??

Gece olduğunu anlamaya başlamış annesi, kızın büyümüş işte :KK66:

ayy canım vlla çok sters yaptım ya olması gereknden fazla mı şimdi benm bebek. amcası fazla bile dedi.eve glip sevinsem mi üzülsemmi bilemedim.obez mobez olur die korktum.çocuk ağlıo rejıme mi sokayım yavrucagı :)) boyu 60 cm kilosu 3 aylık içn tam sınırda.7.500 işte benmkide.doğumda zaten 3 900 dü. ben bişey yapmıyorum ki emziriyorum .karnı toksa almıyo zaten memeyı. istedikçe veriyorum. ne su ne başka bişey hç bi şey vermedm bu zmna kdr çocuğa sadece emdi beni. bıngıldağı da ben yazdım canım :) amcası diyoki erken kapancak gbi falan demiş eşime. sordum ne olur bi riski olurmu die yok dedi. ebeyı aradım o da bırak d 3 ü dedi. şimdlk bırktım vermioyrum. çok korktum beyınle ilgli bişey olck diye.zaten 3 gündr hava acaip guzel guneşli. hep balkona çıkarıyorum gunes aldrıyorum. kafa ölçümleri 34 doğumda 38 olmuş şimdi.neyse bunları atlattım kafama takmıorum şuan.
ama bnm yeni takıntılarım var. 3 gün de anca kaka yapıyo ve kakası hafifi yesil ve pütürlü. çok da kötü kokuyo :) snraa aşıdan sonra bi acayip oldu bu kız 2 gun gece emmedi uyanmadı yani. dün gecede bir kez uyandı. çok deil birhafta önce 2 saatte bir uyanır emmk isterdi saatti şaşmazdı noldu bu aşı ne yaptı bu kıza böle. eşim diyo iyi işte uyu rahat et bu seferde uyanmıyo die ben uyuyamıyom. eski kızım çok yorardı beni ama ben o halini geri istyrum.saat 12 de emip uyuyup 6 da kalkarmı bii bebek yahu . nasıl acıkmaz acaba o iğneler mi uyuttu kızı. anlamadım gitti ??

cnm benım takılcak bışey yok kı bıde anne sutu ıle sonucta
benım kzımda cok kg lıydı krkularım vardı obez falan olur dıyee hareketlenınce hepsı gıttı cnm
bebgınde artık duzene gırmış cnm sakın canını sıkma sssevın hatta
kaka olayına gelınce bızımde kakamız bı ara öyleydı tahlıl yaptırdık bışey cıkmadı anne sutu emen bebk her renkte yaparmış
d3 u bırakma olayını bıde cocuk dr una sorsaydın cnm bılıyosun anne sutunde olmayan tek vıtamın

bu arada sut durumu nasıl benım bı kaç gundur azaldı humana falan toparlamaya calısıyorum
bıde saatlımı emzırıyosun emzırme duzenın nasıl

Gece olduğunu anlamaya başlamış annesi, kızın büyümüş işte :KK66:

ya canınm bi anda çocuğun huyu değişince hemen panik yapıyorum ben. çok kuruntuluyuım acaba şöyle mi böyle mi ?? eşim diyo uyusa suç uyumasa suç . :) bu gece özellikle bakacam saate dakikası dakikasına not alacam kaç saat uyudu diye. 12 de uyursa 3 te ve 6 da uyanmasını isterim en azından. alışkın değilki bu bünye sabaha kadar uyumaya kızım sayesine :)

ayy geçmiş olsun canım. benm kızımda kusması gelince yatıyosa eger ağzına geleni geri yutuyor ya ondan sonra ağlamaya başlıyo yakıyo boğazını sanırım. ben korkumdan yastık kullnnıyorum artık. yatırrken de yan yatırıp yıne yastığa yatırıyorum.uzman tv de dinlemştm kusan bebekler kendini kurtaramıyomuş boğuluyomuş ani bebek ölümü bu sebeptenmş çok etkilendim . ve ben çok kafama takıyorum rahat rahat uyuyamıyorum. odadan dışarı çıksam iş yapmk için aklım onda oluyo doğru düzgn iş güç yapamıyorum. iki debir bakmaya geliyorum. hareket etmese uykusunda korkuyorum. öpüyorum tepki verecekmi die. o derece kafayı yicem ya :KK43:(

cnm eger uykunu etkılıyosa korkuların yan yatma yastıgı al ben kızımda kullandım bebedorun urununu cok kusan bı bebektı onunla yan yattıgı ıcın tıkanma boğulma rıskı ortadan kallkıyo

Benim oglanda aynisi
cis yapmiyo gerci biraz istahsizdi ama ona mi baglamaliyim acaba
bende doymadigini dusunuyorum
bi de bu sabah pipisinde bi sislik farkettim
aci yok dokununca aglamiyo
sonra doktorunu aradim mikrop kaptigini soyledi
suyla siliyorum oysaki altini sik sikta degistiriyorum neden boyle oldu acaba
moralim bozuldu belki bizimki ondan az cis yapiyodur
Ama ben normal olabilecegini de dusunuyorum
cunku yavas yavas beslenme araliklari da artacak belki daha az bez degistirmemiz de normaldir

Bu sabah annemle neden böyle acaba diye konuşuyoduk açıp burayı okuyunca gülümsedim :) bence demekki normal :KK66: gece olduğunun idrakına varıyolar belkide, karnının aç olduğunu düşünmüyorum çünkü sabah kalkınca gerine gerine osuruyo ve kaka yapıyo

Benim kızımda eskisine nazaran çişini az yapıyor. :KK34:

teşekkür ederim rahatladım valla sanırım bu durum normal hepimizin bebişleri az çiş yaptığına göre sanırım bez masraflarımızı aza indirmeye çalışıyorlar:)

tatlım mehaba benımde oğlum 3 aydır sadece anne sutu alıyo 2 gundur azalma oldu sutumde kızım oğlum arka arkaya hastalandı uykusuzluk stresten sanırım oldu
bulguru yaptım okuyunca kayısı hoşaf yoktu kayısı suyu ıctım
onun yanısıra duydukllarımı uyuluyorum boza madensu dereotu yarın yazarım sonucları ınşalla bendede ıse yarar eskı mıktarında olur sutum

meraba canm
cok gecmis olsun allah sifa versin

evet stres de etkiliyo
Allah sutumuzu artirsin insallah
ben kizima sadece 40 gun kendi sutumu vermistim.
suan onume gelen herseyi yiyorum ayni durumla karslasmiyim diye
yetigi yere kadar vericem artk olmayinca olmuyor ne yapalim sonrada mecbur mama vericem

bu arada gec cevap verdim kusura bakma canm yeni gordum.

meraba canm
cok gecmis olsun allah sifa versin

evet stres de etkiliyo
Allah sutumuzu artirsin insallah
ben kizima sadece 40 gun kendi sutumu vermistim.
suan onume gelen herseyi yiyorum ayni durumla karslasmiyim diye
yetigi yere kadar vericem artk olmayinca olmuyor ne yapalim sonrada mecbur mama vericem

bu arada gec cevap verdim kusura bakma canm yeni gordum.

rıca ederım tatlım
gecmış olsun dıleklerın ıcın teşekkur ederım
cnmarttırma cabasındayım hala ınşaala eskı formuna kavusur
sanırım bebek doyıyor bı huzursuzkufu yok ama ıste yıne anne yuregı bana daha boş gelıyo
artık elımızden gelenı yapıcaz cnm
anne sutu dıye dırenıp aglatıp uzmucez bebeklerımızı dımı ama

Son düzenleme:
buda arasımızın 3 ay resmı $Picture0069.jpg

kızlar anne memesine en yakın biberon hangisi biliyormusunuz işe başlıyacağım için oğlumun biberona alışması lazım gerçi arada bir mama veriyorum ama ağırlıklı anne sütü aldığı için her seferinde biberonu almakta zorlanıyor . iyice alışması lazım ne önerirsiniz , hangi mama ve hangi biberon.

canım çok sıkılıyor bu duruma :KK19:

selam tatlım.doğum sonrası izni uzatacaklarmış inşallah öyle olur benimde şubatta iznim bitiyor umarım o zamana kadar uzarda bizde bebişlerimizle daha çok ilgileniriz böylece.

Dün akşamdan beri sütüm çok azdı meleğim almıyodu memeyi o yüzden, sabah emdi biraz bastı çığlığı o can havliyle buzluktan süt eritmeyle uğraşamıcam çok ağlıyo dedim evde sma mama vardı ondan yaptım, tiksinerek 30 cc kadar içti, tiksindiği suratından belliydi saat 8di içtiğinde uyudu hemen, saat 11 de altını değiştiriyodum birden acayip öksürmeye başladı nefes alamıyo çocuk gözümün önünde hemen kucağıma sldım sırtına vurmamla heryer kusmuk, ama ne kusmak midesi boşaldı resmen, üstünü değiştirdim çekyata yatırdım 2 dk sonra yine aynı, ölüyorum zannettim resmen :KK43:( ne memeyi aldı, ne biberon, ne kaşık, ne mama, nede süt çocuğun ağzına ne katsam öğürüyo :KK43:( doktora gittik muayene etti bağırsak hareketleri normal dedi, yarında aynı kusması devam ederse getir dedi, beğenmediği mamayı kesinlikle içirme dedi. Çok uzun anlattım ama size şunu dicem gözünüzü seveyim bebeklerinizi sırt üstü yatırıp el yıkamaya bile gitmeyin, o anda yanında olmasam kusmuğunda boğulacaktı kızım, allahım sen koru :KK43:(

tatlım kaçıncı ayına kadara bebek yan yatırılmalı hani o kusmayı yutmasının risk oluşturma dönemi kaçııncı ayda bitiyor.bide bizimkine gaz geliyor ağzına uyurken gooook diye ses geliyor resmen gerçi yan yatırmış oluyorum ama buda boğulma riskine sebep olurmu acaba.ilk çocuğum hiçbişey bilmiyorum resmen kusura bakmayın herşeyi sorarım artık ben.

bişey soracam bide sizlerde gaz sancısı için bebeklerinize rezeneyi yada kimyonu kaynatıp içirdinizmi ne ölçüde ve kaç gün sürdü bu işleminiz.ben içirmeye başladı 2 gündür rezeneye başladım.1. gün 1 çay kaşığı verdim 2gün 2 çay kaşığı verdim.daha bugün verdim akşam 6 da başlıyor genelde gaz sancısı gece 11 e kadar ağlıyor hep zeytinyağı filan sürüyorum pışpış filan derken helak oluyor canım kızım. rezeneyi verme konusunda doğrumu yapıyorum bilmiyorum ya zarar verirse diyede korkuyorum gerçi.
kimyon mu versen acaba o dahamı az zararlıdır acaba.

bide emzik almıyor benim kızım nasıl alıştırdınız.pzt. 2 aylık olacak inşallah ama emzik kesinlikle almıyoruz.nasıl alıştıracam bilemedim vallahi.

bişey soracam bide sizlerde gaz sancısı için bebeklerinize rezeneyi yada kimyonu kaynatıp içirdinizmi ne ölçüde ve kaç gün sürdü bu işleminiz.ben içirmeye başladı 2 gündür rezeneye başladım.1. gün 1 çay kaşığı verdim 2gün 2 çay kaşığı verdim.daha bugün verdim akşam 6 da başlıyor genelde gaz sancısı gece 11 e kadar ağlıyor hep zeytinyağı filan sürüyorum pışpış filan derken helak oluyor canım kızım. rezeneyi verme konusunda doğrumu yapıyorum bilmiyorum ya zarar verirse diyede korkuyorum gerçi.

bide emzik almıyor benim kızım nasıl alıştırdınız.pzt. 2 aylık olacak inşallah ama emzik kesinlikle almıyoruz.nasıl alıştıracam bilemedim vallahi.

bebeğin gazını bol bol çıkarıyor mu acaba?6da başlıyor dediğin gaz sancısı değil bence.nerdeyse tüm bebekler ilk aylarında günde bir defa uzun süreli ,akşam saatlerinde ve zor susturulan ağlamaları huzursuzlukları oluyor.bu duruma kolik deniyor diye biliyorum.benim bebeğimin de 15 20 dk sürüyordu giderek iyice azaldı süresi.bebeğim 5 şubatta 2 aylık olacak bu arada.
birkaç kaşık rezenenin de zararı olmaz çok fazla kişi veriyor.benim de kaynanam bir kaç kaşık nane suyu vermişti.ben böyle şeylere pek inanmıyorum ama zararı olmaz diye bir şey dememiştim.
emziği benim bebeğim de almıyor.en başta ben vermek istemedim.sonra da o almadı.emziğe bir şeyler sürüp vereyim de alışsın diye düşünme bence...

kızlar valla ne güzel sizler herşeyi yiyorsunuz ben gaz yapar korkusundan herşeyi düşünerek yiyorum hatta bulgur gaz yaptığı için 3 aydır ağzıma bile sürmedim:KK43:
canm bizde cok cektik su gazdan cocuk iknmaktan kipkirmizi oluyordu. bir haftadir Nurse harvey's kulaniyorum gercektende eskiye gore cok daha iyi en azindan artik geceleri uyuyor :)

Rezeneyi ben sordum doktora verebilirsin hicbisey olmaz dedi..bi tane gaz ilaci verdi her emzirmeden once ver hicbiseyi kalmaz dedi hep ayni seyi duydugumuzdan pek inanmamistim ama gercekten super biseymis adi''infacol. Tavsiye ederim emzigide biseyler bandirarak alistirdim.kizimada oyle yapmistim ozaman ilerde yemekde ayirt etmiyolar herseyin tadina alisiyolar

cnm eger uykunu etkılıyosa korkuların yan yatma yastıgı al ben kızımda kullandım bebedorun urununu cok kusan bı bebektı onunla yan yattıgı ıcın tıkanma boğulma rıskı ortadan kallkıyo

buralarda varsa alırım canım. bi dışarı çıkamıyozki bebk arabası daha almadık.yeni sipariş verdik netten. o gelene kadar da kar yağar. soğukta hç çıkamam. senin kullndığın yastığın linkini atarmsn canım

Songuulll sen bunun 3 aylik oldugundan eminmisin:-) :-) kis oturuyo ya bu:-) 1 ayda bukadar degiscekmi benimkide boyle olcakmi:-) :-) :-)
Bi an kendimi gordum sanki pijamalar ayni ya:-) :-) :-)

haha cnm 1 ay cok farkedıyo ınan senın paşada bı dahakı aya böyle olucak
oturma olayıda fotoluk cnm daha erken
demek arkadan gördun he vallla cok rahatlar elımde olsa cıkartmıcam hıc

X