2012 kasım bebekleri büyüyor..

gaz artı bebekler eskisine göre elleriyle bacaklarıyla daha çok hareketleniyolar. acaba bunu göz önünde bulunduruyolar mı? ben sorunca hayır 4.ayda hareketlenme olur dedi drmuz. ya bide baba da bende minyonz

valla canım ister istemez insanın morali bozuluyo yaa. hele ilk çocuk olunca çok pimpirikleniyosun. anneme sordum. mama verme sütün varsa dedi. anne sütü ile beslenen çocuklar zaten mamayla beslenen çocuklara göre biraz daha zayf olur dedi. bi de bazı çocuklar mama tadı alınca meme de emmezmiş.

inş dediğin gibi bu 10 gün biraz zorlayarak uykudan uyandırarak emzireyim de mamaya gerek kalmaz.

canım bence bosuna telaslanıyorsun, sütün varsa mamaya hiç hiç gerek yok, anne sütüyle beslenen bebekler organik bebeklerdir, sağlık bakanlığı bosuna bas bas bagırmıyor ilk 6 ay anne sütü diye, bana göre cocugun kilosu değil saglıklı olması, hareketli olması, akıllı olması daha önemli, ben nerede normal kilolu bir bebek görsem daha cin cin bakıyor etrafa, çocukları et tavugu gibi mamayla şişirmeye hiç gerek yok bence

Oyun halısı almak ısteyen arkadaslar bende 1 hafta önce aldım playgro nun mutlu cıftlıgının kızım ıcıne yatırınca bayılıyor hem seslı he ısıklı bır muzık kutusu var ayrıca cıkartılabılıyor. Kızım en cok aynasını sevdı sureklı aynaya bakmak ıstıyor bıde halının uzerındeyken o kadar jhareketlıkı pırt pırt gazınıda kendısı cıkarıyor halının ınce olabılecegını dusunen arkadaslar ıcıne battanıye serebılırsınız kenarları katlabıldıgı ıcınde yuvarlanma tehlıkesıde kalmıyor bız aslında chıcconunkını alıyorduk e bebekten ılgılenen mgaza elemanı bunu onerdı bu daha buyuk dıye

Merhaba güzel anneler,

Ne zamandır nete giremiyordum, misafirler vs. derken ancak vakit bulabildim. Dün başıma çok ilginç bir şey geldi. Kızım tam 3 aylık oldu dün. Nedense sabahtan sonra akşama kadar sol göğsümü hiç emmek istemedi. O kadar ki bakmak bile istemiyordu. Bakıp kafasını çevirip dudağını büze büze ağlıyordu. Akşam çok panik oldum. Acaba memeyi mi bırakıyor diye...=( Bildiğim herkesi aradım. Sonra görümcem böyle şeyler olabildiğini hatta geçici de olmayabileceğini söyledi. Onun oğlu 3-4 aylıktan sonra yine aynı sol göğsünü hiç emmemiş, hatta sol göğsü bi beden büyükmüş artık o zamandan beri. Bebekler çok hassas olurmuş, göğüste süt ekşimesi olurmuş ve 3. aydan sonra koku duyuları da geliştikçe bu konuda çok hassaslaşırlarmış. Neyse ki gece tekrar memeyi aldı. İyice acıkınca verdim. Ama önce sütümü sağıp memeyi boşalttım. Yıkandım güzelce...=) Kızım beni pis buldu herhalde diye :KK9: Ama bazen göğüs pedleri de ekşi kokabiliyor, insan başının kalabalığından değiştirmeyi unutuyo, ona bile sinirlenebilirlermiş. Başka arkadaşların da başına gelir diye paylaşayım dedim.

Ben de bugün ilk kez tek başıma banyo yaptırdım. Biraz üşümüş gibi geldi sardım sarmaladım uyuttum. Yarın da 3. ay kontrolümüz var. Umarım herşeyimiz yolundadır.

Herkese kolaylıklar...

Merhaba güzel anneler,

Ne zamandır nete giremiyordum, misafirler vs. derken ancak vakit bulabildim. Dün başıma çok ilginç bir şey geldi. Kızım tam 3 aylık oldu dün. Nedense sabahtan sonra akşama kadar sol göğsümü hiç emmek istemedi. O kadar ki bakmak bile istemiyordu. Bakıp kafasını çevirip dudağını büze büze ağlıyordu. Akşam çok panik oldum. Acaba memeyi mi bırakıyor diye...=( Bildiğim herkesi aradım. Sonra görümcem böyle şeyler olabildiğini hatta geçici de olmayabileceğini söyledi. Onun oğlu 3-4 aylıktan sonra yine aynı sol göğsünü hiç emmemiş, hatta sol göğsü bi beden büyükmüş artık o zamandan beri. Bebekler çok hassas olurmuş, göğüste süt ekşimesi olurmuş ve 3. aydan sonra koku duyuları da geliştikçe bu konuda çok hassaslaşırlarmış. Neyse ki gece tekrar memeyi aldı. İyice acıkınca verdim. Ama önce sütümü sağıp memeyi boşalttım. Yıkandım güzelce...=) Kızım beni pis buldu herhalde diye :KK9: Ama bazen göğüs pedleri de ekşi kokabiliyor, insan başının kalabalığından değiştirmeyi unutuyo, ona bile sinirlenebilirlermiş. Başka arkadaşların da başına gelir diye paylaşayım dedim.

Ben de bugün ilk kez tek başıma banyo yaptırdım. Biraz üşümüş gibi geldi sardım sarmaladım uyuttum. Yarın da 3. ay kontrolümüz var. Umarım herşeyimiz yolundadır.

Herkese kolaylıklar...

cnm benım ne tatlı tatlı yazmışsın nedensse okurken tebessumle okudum bende anlam veremedık
benım sıpamda sol mememı pek sevmıyo ama bende ısrarla en ac oldugunda ılk onu verıyorum mecbur emıyo
ne guzel annesı banyoyuda yaptırmışsın kendın ınsan ılk banyo yaptırdıgında kendıne tamamdır deyıp bı guven gelıyo degılmı bana öyle olmuştu
demek sızde 3 aylıksınız bızde ayın 19 unda 3 aylık olduk kontrolumuzde guzel gectı
bende 2 gundur kendı kendıne uyutabılme cabasındayım ınşalla bu şekılde devam eder
yarın guzel haberlerınızı beklıyoruz cnm

melıkecıgım napıyosun cnm hıc yazmıyosun gebeyken yazardın cok guzel sohpetın vardı bebış fırsat vermıyomu yoksa

:KK8:selam annişler.perşembe aşı zamanımız bakalım o günü nasıl atlatacağız....
bu aralar huyumuz değişti daha minnak ama agu bugu sesler çıkartıp biz sanki hiç bebe görmemişiz gibi davranıyoruz sayesinde
:KK1:

canım bence bosuna telaslanıyorsun, sütün varsa mamaya hiç hiç gerek yok, anne sütüyle beslenen bebekler organik bebeklerdir, sağlık bakanlığı bosuna bas bas bagırmıyor ilk 6 ay anne sütü diye, bana göre cocugun kilosu değil saglıklı olması, hareketli olması, akıllı olması daha önemli, ben nerede normal kilolu bir bebek görsem daha cin cin bakıyor etrafa, çocukları et tavugu gibi mamayla şişirmeye hiç gerek yok bence

yanı sut varsa ımkan varsa tabı anne sutu verıılmelı
ama onun dışında mama verılmek durumunda kalınabılıyo
normal kg lı bebklerın daha cın cın baktıgıda görecelı bı olay
bu tarz bebek eylemlerı bence kg ıle nıtelendırılmemelı

kızlar netim yapıldı :) herkese merhaba.. hasta olan bebişlere acil şifalar dilerim öncelikle
2. ay aşımızı olduktan sonra kızımın huyu tamamen değişti. bir anda nasıl olur böyle değişiklik hayret ettim.
normalde gece 11 1 arası uyumayan bebek uyur oldu. veee saatte bir emmek isteyen bebek dün gece 12 de emzirdm uyuttum sabah 6da uyandı ve emdi.dr a götürecem en kısa zmnda. huzursuzluk oldu aşıyı olduğumuz ilk gün sadece. durup durup ağlamalrı vardı o kadar. ateşi çıkmadı allaha şükür. bıngıldağı için erken kapanack gbi demişti sağlık memuru ( eşimn amcası oluyo bu kişi . aşıları yapan kişi ) d 3 ü kullnma falan demedi ama ben ebemizi aradım d3ü bırak dedi. bıraktım artık ama şimdilik. çocuk dr una muayene ettirip ona göre davranıcam. burada dr yok maalesef. en kısa zmnda ayarlmamız lazım kendimizi. çok kafama takıyorum bu bıngıldak konusunu. inşş bişey çıkmaz. bu arada söylemeden edemeyecegim. bebeğimn kilosunu fazla buluyor sağlık memuru amcası. bu da sorun olur mu korkuyorum inanın. bnm gbi varsa yaşayan yardımcı olabilirmsnzz ??

Selam guzel anneler artık herkesın bebeklerı yavas yavas daha ıyı olmaya basladı kılosuan takılmıs herkes bızde 3kılo dogduk ama 37haftada dogum yaptım ben bır ay sonunda 4500gr oldu 2ayda 5300 oldu ay sonu ası ve kontrolumuz var bakalım kac olduk ben arada mam verıyorum gunde bır yada ıkı tabı oda 60cclık sutume gore ılk zamanlar cok aglıyordu gunde 3kere falan verıyrduk mamayı ama hıcte alıskanlık yapmadı aksıne mama bıle yese meme ıstyor uzerıne yanı her cocuga gore degısıyor eger bebeklerınızın aglaması huysuzlugu yoksa vermeyın ama varsa bence gunde bırkackere verın deneyın bakalım degısım olucakmı kızlar ıshal asısı yapıyorlarmıs 3ayda cocuk doktorum dedı yapılcak dye sızınkıler oldumu yada bahsettımı boyle bıseyden:KK9::KK9::KK9:

Selam guzel anneler artık herkesın bebeklerı yavas yavas daha ıyı olmaya basladı kılosuan takılmıs herkes bızde 3kılo dogduk ama 37haftada dogum yaptım ben bır ay sonunda 4500gr oldu 2ayda 5300 oldu ay sonu ası ve kontrolumuz var bakalım kac olduk ben arada mam verıyorum gunde bır yada ıkı tabı oda 60cclık sutume gore ılk zamanlar cok aglıyordu gunde 3kere falan verıyrduk mamayı ama hıcte alıskanlık yapmadı aksıne mama bıle yese meme ıstyor uzerıne yanı her cocuga gore degısıyor eger bebeklerınızın aglaması huysuzlugu yoksa vermeyın ama varsa bence gunde bırkackere verın deneyın bakalım degısım olucakmı kızlar ıshal asısı yapıyorlarmıs 3ayda cocuk doktorum dedı yapılcak dye sızınkıler oldumu yada bahsettımı boyle bıseyden:KK9::KK9::KK9:

seninle aynı şeyleri yaşıyoruz.benim oğlumda mama yese bile emmek istiyo arkasından.günde 1 kere 60 cc lik veriyorum bende ama 2 gündür istemiyo mamayı.aşı ya gelince rotavirüs aşısını getirttik eczacımızdan yarın inşaallah olucaz.çok araştırdım herkes tavsiye ediyo.bu arada 74 günlüğüz.3.ay kontrolünde aşı yok izlem var dedi ebe bana...

Selam kizlar. Prima 3. Boy hem sizdiriyor hem pisik yapiyor ama 1 ve 2 boyle degildi. Basina boyle bir sey gelen var mi. Ne kullaniyorsunuz ?

yarın 2.ay aşımız var çok korkuyorum ya zaten hasta biraz bıde onun huzursuzluğu gelcek şimdi:KK43: çok sık uyanyo benımkı duzgunuyumuyo helekı gece saat başı kalkıyo 5 den sonrada pek uyumuyo hepppp emiyo,yatıpda bi düzgün bakınması yok yahuu sizinkiler nasıll,,yani çokk nadir kendi kendine bakıyo arada gülüyo okadar, onn dışında ağlak ve hepp meme kucak...

Selam kizlar. Prima 3. Boy hem sizdiriyor hem pisik yapiyor ama 1 ve 2 boyle degildi. Basina boyle bir sey gelen var mi. Ne kullaniyorsunuz ?

ben molfix 3 numara kullanıyorum hiç pişik olmadı,,primada kullandım o daha dar oyuzden belkı çıkıyodur çiş molfix genişş

kızlar anne memesine en yakın biberon hangisi biliyormusunuz işe başlıyacağım için oğlumun biberona alışması lazım gerçi arada bir mama veriyorum ama ağırlıklı anne sütü aldığı için her seferinde biberonu almakta zorlanıyor . iyice alışması lazım ne önerirsiniz , hangi mama ve hangi biberon.

canım çok sıkılıyor bu duruma :KK19:

kızlar anne memesine en yakın biberon hangisi biliyormusunuz işe başlıyacağım için oğlumun biberona alışması lazım gerçi arada bir mama veriyorum ama ağırlıklı anne sütü aldığı için her seferinde biberonu almakta zorlanıyor . iyice alışması lazım ne önerirsiniz , hangi mama ve hangi biberon.

Canim ben hepsini denedim avent, chicho ve can biberonları en son Dr brown aldım gaz yapıyı digerleri gerçi benim kizim biberonu coklatarak emiyo ve hava tutuyo ana elinden gelen bısey yok :KK43: yine en iyisi de brown derim ben

Bu Arada 2. Ay asımızı olduk dün aksam iyiydi bugun sabah ateşi 38 oldu cok da huzursuz ası yerleri de kipkirmizi bozuk 1 lira kadar neredeyse sizin de kızardi mı ası yerleri

mama olarak ben sma gold kullanıyorum.anne sütüne en yakın mama old.söylüyorlar.şeker oranı diğerlerinden düşük olduğu için anne sütüyle uyumluymuş.milupanın şeker oranı daha yüksekmiş.
biberon olarak ben dr brown biberonundan kullanıyorum.eğer bundan almayı düşünürsen şişkin olan modeli almanı tavsiye ederim uzun olanın meme ucu daha uzun gibi oğluşum uzunun ucunu sevmedi.

dr.brovn var bende ben memnunum. bir yere gittiğimde annem sağdığım sütü bu biberonla içiriyorbayılarak içiyor ve sonra kusmuyor. beni emdiğinde çoğu zaman kusuyor hava yuttuğu için.
bu arada ben mama hiç kullanmadım ama kullanırsam SMA alırdım.

bu arada oyuncağımız geldii çok sevdi. sizlerede tavsiye ederim 30 dk.dan azla kalıyor tek başına oyalanabiliyor.

seninle aynı şeyleri yaşıyoruz.benim oğlumda mama yese bile emmek istiyo arkasından.günde 1 kere 60 cc lik veriyorum bende ama 2 gündür istemiyo mamayı.aşı ya gelince rotavirüs aşısını getirttik eczacımızdan yarın inşaallah olucaz.çok araştırdım herkes tavsiye ediyo.bu arada 74 günlüğüz.3.ay kontrolünde aşı yok izlem var dedi ebe bana...

bızım 3ay asımız var ay sonunda yapılıcak bırde doktorumuz ıshal asısı dedı acaba aynı asımıkı sormak lazım ebeye rotavırus dedıgınız ası ne oluyr acaba benım doktorun dedıgı asımıkı

X