2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

geceliklsiz olmaz tabi ilk bikaç gün mecbur giyicez.sabun tozu makineler için var canım.farketmez makinede yıkayabilirsin.sabun tozunun üstünde yazıyor.yıkayacağın kıyafetlere bağlı derecesi.arkasına bakarsın.penyeleri falan 40 da yıkayabilirsin.zaten temiz kıyafetler fazla dereceye gerek yok.

Fazla ayakta kalmamaya çalış cnm. Benim yorulunca bu arada çok çabuk yoruluyorum artık ....
Büyük olasılıkla eczanelerde vardır melitta. Ben bizim burda joker mağazasında görüyorum Başka büyük bebek mağazalarında da vardır.

bi bakayım kantinde sabun tozu var mı ? çocuklar için deterjan görmüştüm ama sabun tozunu görmedim.hiç dikkatimi çekmemiş.özellikle bakayım.makine de yıkarım .sağol zeyneppppcim.

----------------------------------------

tinkerbell .çok ayakta durmuyorum duramıyorum daha doğrusu.hemen bebekler karnımın altına iniyor.dün alışveriş merkezine gitmiştik.bir kadın bana bakıp senin bebek fazla durmaz erkenden alırsın kucağına dedi.
halbuki bebeklerim :):):):) ama korkuyorum şikayetlerimden dolayı.30. haftayı bi görsem allah ın izni ile.rabbime emanet yavrularım.
hareket edemiyorumki neredeyse evde bi yemek yapıyorum sonra hep yatıyorum.dinleniyorum yoruluyorum zaten halsizlik bitkinlik hissediyorum. birde bebeklerin hareketlerini aşşağıda hissediyorum sanki bi anda fırlicaklarmış gibi çok korkuyorum.
rabbime emanetler bi türkiyeye gitsem allah ın izni ile erkende doğsalar küvöze koyarlar.

amaan çok dertliyim tinkerbell o yüzden erkenden hazırlık yapmak istemiyorum.hergün yeni bi sorun çıkıyor artık alıştım bi 30 .hafta mı doldursam allah ın izni ile inşallah.

bu arada başlığa bakınca dertli olan çok nadir arkadaş var.hep ben miyim sorun yaşayan.kimsenin gebelik şikayetleri yok mu ?

slm arkadaşlar bende ikizlerime hamileyim ama daha yolun başındayız 15 .haftadayız.ben size gebelikle ilgili bir şey sorucam.bende pıhtılasma sorunu cıktı pzrtsı tekrar test yaptırıcam yıne dusuk cıkarsa iğneye başlıycaz dedi doktorum.aranızda kan sulandırıcı iğne kullanan var mı?birde benim bulantım hala devam ediyor birşey yiyemiyorum dogru düzgün bulantı ikizlerde daha fazla oluyor diyorlar beta hcg seviyesi daha yüksek olduğu için sizlerin bulantılarınız ne zaman geçti.

melittacım, senin kalbin temiz arkadaşım..

melittacım, senin kalbin temiz arkadaşım..

ya tesadüf ya telepati yada dediğin gibi kalbim temiz :) ama seni görmek bebişlerininve senin iyi olduğunu bilmek çok güzel ve sevindirici .

bebişlerin nasıl ? büyüdüler mi ? benim karnım önde gidiyor artık maşallah gelişimleri iyi ama en son renkli ultrasona girdiğimde karın çevreleri bir hafta geri çıktı.ama gr ları iyiydi

Son düzenleme:
Melittacım canım merak etme kimsenin çook rahat geçirdiğini sanmıyorum. ama her kez katlanmaya çalışıyor sanırım. ben kanamadan korkuyordum onu geçtim şimdi kalbim beni çok rahatsız edıyor. tansiyonum 8/5 aralarında ondanmı bılmıyorum ama yatınca kalbım agzımdan cıkcakmış gibi oluyorum. cumartesı kardiolojiye gidicem, dr.um gönderdi. bakalım ne dıycek. kasık agrılarımı hiçe sayıyorum. 3 aylık oldum ama karnım 5-6 aylık gıbı herkez anlıyor hamıle oldugumu daha 2.aydan bu yana. son ayımı çok merak edıyorum. ikizlerde normalden daha çok mu büyük oluyor?

melittacım pıhtılaşma konusunda bir bilgim yok. ama benim hiç mide bulantım olmadı desem yalan olmaz. kişiden kişiye değişiyor bunlar.

büyüdüler maşallah yaa. ama işte korkular ve sıkıntılar hiç bitmiyo, hep şekil değiştiriyo şu su olayı ailece çok canımızı sıktı. kızlar aklınızda olsun en ufak bi şekilde sızıntı da hissetseniz hemen doktora başvurun. hissetmeden amnio sıvısı sızabiliyor ve bebeklerinizi susuz bırakabilir. bu da facia demek.. doktor bi ped hazırlayıp verdi, eğer gelen sıvı amnio sıvısıysa o pedin rengi mor oluyor. ben pedi koyduğumda sızıntı kesilmişti tespit edemedik. ama aklınızda bulunsun ve takip edin diye söylüyorum.

melittam, göbeğim aldı başını gitti. ama herkes çok beğeniyor çünkü sadece göbeğim şişti. başka hiçbir yerimde değişiklik yok. diyorlar nası ikiz hamilelik bu.. maşallah diyeyim, gerçi bundan sonra hızla kilo alırım ama 6 ayı tamamlamışken böyle olmak beni sevindirmiyo değil. ben normalde de iriyim, diyordum ki iyice topaç olurum ama öyle olmadı allahtan. en son bu hafta biri 750 diğeri 650 gr olmuşlardı. doktor da bebekler de iri, nerdeyse iki hafta önden gidiyolar dedi, çok mutlu oldum. hayırlısıyla bi tamamlasak allahım yaa, başka bişey istemem. hepimiz için duacıyım.

ilk defa duyuyorum eczanelerde falan satılır mı bu ped.kenarda bulunması gerekn birşey bence. o korku bi ara bende de olmuştu o kadar çok korkmuştum ki.bazen su gibibişey geliyor altımda ıslaklık hissediyorum bakıyorum sıvı.bi süre sonra beyaz oluyor.inşallah akıntıdır su falan değildir.gerçi dr. umu her sorunumda bilgilendiriyorum ama çokta korkuyorum.oyüzden erken doğum riski var.28.haftaya gelsem içim rahat edicek.30. görsem inşallah daha ne isterim.

benimde öyle biliyor musun sadece göbeğim var :) ooo maşallah ne yiyip içiyorsun böyle kaçıncı haftadasın ? maşallah maşallah nazar değmesin.bende bebişlerimi sağlıklı bi şekilde kucağıma almak istiyorum.bende çok çok dua ediyorum hepimiz için.rabbim bizleri ve bebişlerimizi korusun inşallah

Son düzenleme:

benim ilk dört ay normal karın gibiydi kimse pek anlamzdı gebe olduğumu hele ikiz olduğunu duyunca herkes şok geçirir nasıl taşican derdi.şimdi karnım çıktı.tek gebeliğe göre 8 aylık gibi.

senin aylarındayken o kalp çarpıntıları ağrıları beni nasıl rahatsız ederid.ve panik atak geçirirdim.buradaki arkadaşlar bilirler.neler çektim rabbim bilir ama şimdi diyorum ki o dertler bende olsa gene bebişlerim iyi olsun.ama her ikisi de kötü.

kan değerlerin düşmüş olabilir.birde ikiz gebelik olduğu için kan dolaşımı ikiye katlanıyor bu da çarpıntı yapıyor nabız hızalanıyor haliyle panik atak oluyor demişti.
yani kan dolaşımı çarpıntı yapabiliyor benim göğsümden fırlicak diye resmen ödüm kopardı.sanki durucak kalbim ben durduğunu hissedicem ve bitti diye düşünüyordum.sonrada haliyle gözlerim doluyordu bebişlerim aklıma geliyordu hemen kendimi sakinleştirip burnumdan derin bir nefes alıp ağzımdan veriyordum.özellikle dinlenirken yatarken.

annelik güdüsü işte baya bi duygusallaştım.

çok çok geçmiş olsun inşallah bişey çıkmaz rabbim şifa versin benimde tansiyonum düşüktür hep.bi önceki dr kontrolümde 11 çıkmıştı şaşırmıştım ama bu son gittiğimde yine 8 di .
evet karın ikiye katlanıyor ama kişiden kişiye değişiyor.kızların mı olcak ? sadece kasığın mı ağrıyor ? bel ağrın baş ağrın yok mu ?

canım çok geçmiş olsun eminim bilgisi olan arkadaşlar cvp vericektir.
mide bulantıları normal .benimde oldu kussam daha iyiydi kusamayınca başağrısı yapıyor o mide bulantıları adamı delirtiyor.
benim ara ara oldu birde 4 ayda yanma oldu.ara ara oluyor yine.

klap carpıntısı olur bunu bılıyorum ama yınede endişem kalmasın onun ıcın geç olmadan kontrol edılmekte istiyorum. sürekli 90-95 atıyor. bebeklerinin nesi var canım niye kötü dedin annelik güdüsü hem çok güzel hemde çok zor bişey. hep bişey olmasın endişesi içinde ömür tüketiyoruz. daha da yolun en başındayız. kız olunca mı karın büyük oluyormuş? kasık agrısı değilde adet sancısı gıbı karın agrım oluyor. henüz belim agrımıyor. ama baş ağrısı 2 gündür var. sanırım tansiyondan diyorum ama bilemiyorum.

tabi en güzelini yapıyorsun hiçbirşey için geç kalmamak lazım ihmale gelmez.görünmekte fayda var.cümle eksik olmuş.
hamdolsun bebişleri şimdilik iyi ama karın çevrleri bir hafta geri çıktı.bu beni çok üzdü.birde oğluşumun boyunna kordon dolalıymış.
internette bi dr. sitesinde baktımbebekler anne karnında kordonlarıyla oynar yazıyor içim rahatlsa da tedirginim birde erken doğum riski var.korkuyorum işte.herşey sorunsuz olsun istiyorum.

kasık ağrısı olunca kız olur derler :) ileriki aylarda bel ağrın olur bebişler yer açıyor demektir kasık ağrısı da rahim büyüyor.ama benim gebelik süresi bounca hem belim hem kasığım aprıyordu mahvoldum baya.
o yüzden hep bana bi kız bi erkek dediler hep.

ağrıların normal.baş ağrıların normal tabi tansiyonu ihmal etme.tansiyondan da kaynaklanabilir ama tansiyon normal ise gebelikten.
burundan tahriş olmuş gibi kan gelmesi normal.ama oluk oluk gelirse tehlikeli.
bel ağrısı sırt ağrısı göğüs ağrısı olcak normal.kasığında batmalar olcak . vs vs

kendini üzme tamam mı arkadaşım onlar onu kolye sanmıştır oynuyorlardır :) içini ferah tutmaya çalış. karın çevreleri önemli bir şey mi?
tecrübelilerden bilgi almak iyi oluyor. bakalım belim mi kasığım mı ağrıyacak. Gönül istiyor ki hiç bir yerim ağrımasın :) içime hep bir kız bir erkek gibi doğuyor ama hayırlısı bakalım ocak basında belli olacak inşallah.

gideceğin kontrolde belli olur inşallah.benim oğluşum üç aylıkken belli oldu kızımın poposu dönüktü :) hiç oralı olmamıştı :)

eğer gerilemeye devam ederse hafta olarak iyi değil.birde beden olarak tümden kafa çevresi kol bacak baş popo mesafesi vs. gerien gelirse yani tümden o zmaan da tehlikeli ama bi haftadan bişey olmaz normalmiş.

bi daha ki kontrolü dört gözle bekliyorum o zaman ferahlicam.herşey bebiişlerimin sağlığı için.

ileriki aylarda ağrır ama çünkü bebişler kendilerine yer açıyorlar.ah dimi keşke hiçbiyerimiz ağrımasa karnıomız şişse sorada bebişleri alsak kucağımıza ama gel gelelim anneliğin kutsallığı sanırım bu ağrılarda :):):):)
rabbim gönlüne göre versin inşallah hayırlı sağlıklı bebişler nasip etsin inşallah.
benim eşimini çine bi kız bi oğlan doğuyodu benim iki oğlan doğuyodu ama eşimin kalbi temizmiş onun dediği çıktı ?

eşinin içine ne doğuyor ? hiç fikrini söylüyor mu ?

3 ayımız doldu ama dun gırdım 4 lü ultrasyonda göstermediler bi türlü. biri hiç durmuyo kıpır kıpır, biri elını koymuş kafasına keyıf yapıyor. başka bir sorun olmaz ise İnşallah bir dahaki kontrolumuz 4,5 aylıkken. o zaman ögreniriz İnşallah. eşim hiç yorum yapmıyor. hayırlısı olsun başka bişey istemiyorum diyor.
bir daha ki kontrolde Çok güzel haberlerini alırsınız İnşallah canım.

maşallah maşallah :):):) rabbim bağşılasın :)oh oh yerim ben onun keyfini :):):):) süre baya uzunmuş bir buçuk ay.senin için zor geçcek.
beim eşimde yorum yapmazdı.eli ayağı düzgün sağlıklı olsun derdi farketmez derdi.kızı oğlu olacağını öğrenince.kızım bi doğsun ısırıcam dedi iyimi :

vaaay rengini belli ettin maşallah dedim :):):):)

inşallah canım inşallah hayırlı ve güzel haberler alırım.evlatlarımı sağsalim sağlıklı bir şekilde kucağıma almak istiyorum kisiini de istiyorum .

bu arada ben müsade istiyorum dinleneyim çok oturdum.sende dinlen .yarın görüşürüz .kendine ve bebişlerine iyi bak rabbime emanetsiniz.hayırlı geceler :)

vaay demek kızı ısıracak :)))))
bakakım bizimki ne yapacak merak ediyorum. erkekler daha çok saklıyorlar düşüncelerini. ay biz heyecandan her şeyi söyleyiveriyoruz :)) bende yatıyım canım. bebişlerine selam soyle benden.
RABBİM İSTEYENLEREDE VERSİN. Bekleyenlerinde kucaklarına saglıkla sıhhatle almayı nasib etsin. hayırlı geceler

kızlar her zaman kontrolden gelince ii haberler veriyodum ama bu sefer malesefff size de daha önce bahsetmiştim şikayetlerimden özellikle son hafta, onlar boşa değilmiş tabi.... dr bu sefer alttan baktı şikayetlerimi söleyince ve rahim ağzı fazlasıyla açılmış dedi, 2 hafta bile dayansan siper olur dedi:26: galiba bnm bebişler erken çıkmak istio devamlı yatmamı ve 2 hafta daha dayanmamı söledi, yani bundan sonra yatışşşş:18:ÇOK KORKUYORUM( ben en azından 36-37 olsun isterdim... bugün ciğer geliştirici iğnemi oldum, nidilat verdi günde 4 defa, nst de sorun yok, kiloları kızım 2100, oğluş 2000 , suları da iyi şimdilik. her an hazırlıklıyım kızlar artık, sağlıklı olsunlar ve küvöze girmesinler istiyorum, inşalah doğum planlı olur ben elimden geleni yapıcam, çok hareketli bir insanım ama 2 hafta yatıcam bakalım. biraz daha benimle kalın annelerinin melekleriii size de yazmaya çalışırım, şuan bile acı çekiyorum alttan, hepinizi öptüm göbişlerden....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…