canım geçmiş olsun benim kanamam birkaç kez olmuştu demiştim onlar için doktorum bi iğne verdi zor bulunuyor demişti pluton depont adı doktoruna sor istersen bulabilirsen bayağı faydası oluyor
kızlar bi şey soracaktım size 17 haftam yeni bitti benim bazen göbeğimin tam altı sertleşiyor yumurta gibi sizlerde de bu haftalarda oluyor muydu
dikkat et canım progestanını iğneni düzenli kullan bi de dinlenmeye çalış bol bol bebeğin eşi oluyomuş ona değdiği zaman da kanama olurmuş önemli bi şey deildir Allahın izniylecanım ben haftada 2 kez oluyorum o iğneden zaten. ilk zamanlar vurulunca duruyordu kanamam. amam şimdi banamısın demıyor. o yumurta lar bızım bebeklerımız canım. ben 8 hafatan bu yana hissediyorum. yatınca saga sola donunce yer değişiyorlar. onlara dokunmak çok hoşuma gidiyor :) en azından yaşadıklarını gezdiklerini hissediyorum.
dikkat et canım progestanını iğneni düzenli kullan bi de dinlenmeye çalış bol bol bebeğin eşi oluyomuş ona değdiği zaman da kanama olurmuş önemli bi şey deildir Allahın izniyle
bu arada bi sertlik bir iki gün hissettim yeni inşallah bebişlerimiz iyilerdir
inşallah canım hayırlı haberlerle gelirsinteşekkür ederim canım. saat 2 de kontrolum var bakalım ne dıycek dr. çok merak edıyorum. ben cok erken hissettim elimi karnıma koydugum zaman nerede olduklarını biliyorum. yumurta gıbı bişeyler. İnşlallah iyilerdir İnşallah.
inşallah bazen seyriyor ama tam adlandıramıyorumkızlar bebişlerinizi hissettiğinizde inşallah içiniz daha rahat edicek korkmayın üzülmeyin.bende bebişlerimi çok erken hissettim ama oğluşumu daha erken hissettim.şimdi maşallahları var. :):):)
hareket ettikleri zaman içim rahatlıyor bi dr. a ultrason için gitmek istiyorum o kadar :):):):):)
Arkadaslar merhaba insaallah herkes iyidir..uzun zamandir internete giremiyorum,sizleri habersiz biraktim ozellikle melittacim ve ilaybrs hakkinizi helal edin
18 ekim de yani 37 +1 de dogum oldu,tansiyonum yukseldi ve kizimiz mor dogdu oksijen verildi ama cok sukur simdi iyiyiz..kizimiz 2500,oglumuz 2300 dogdu kuvozede girmedik..oglumuzun gaz problemi var dogru duzgun uyumuyor ve cok agliyor.Annem yanimda olmasa ne yapardim bilmiyorum,ben sadece emziriyorum ve mama veriyorum,altlarini ustlerini annem degistiriyor..uykusuzluk bazen beni cok zorluyor,gunde sadece 1 ya da 2 saat uyudugum bile oluyor..daha uzun yazmak isterdim ama suan yine Kayra Kerem agliyorRabbim yardimcimiz olsun..
bu arada melittacim bizim hastane de yani yakin doguda askerlere indirim varmis,3000 lira olan dogum paketi 2000 kusure geliyormus,eger ilgilenirsen detaylarini ogrenebilirim..
sizler nasilsiniz?musait oldukca girmeye calisirim insaallah..Rabbim herkesin yardimcisi olsun,saglikli dogumlar nasip etsin
inşallah canım hayırlı haberlerle gelirsin
inşallah bazen seyriyor ama tam adlandıramıyorum
Kızlar 2 gündür kasığıma ağrı giriyor Tek taraflı 4-5 saniye falan sürüyor. Özellikle dün 3-4 kere oldu Sanki ters bir hareket yapmışım gibi sizdede oldu mu ya da oluyormu bu tip kramplar ?
bugün kontrolüm vardı.çok şükür herşey normalmiş bebişler iyiymiş.kiloları da 2.5 haftada yüzde yüz büyümüşler.birisi 500 gr diğeri 530 gr olmuş.bir hafta ileriden gidiyorlarmış.annemlere gitmem bebeklere yaradı sanırım.çok iyi besledi annem sağolsun.gelişimleri çok iyi dedi..benim için tek sorun nefes sorunu.doktor ikiz olduğu için bu kadar erken nefes problemi yaşamaya başlamıssın dedi.tek gebelikte bu belirtiler 7.inci 8inci aylarda çıkıyormuş.ben şimdiden bu kadar nefes sorunu yaşıyorsam ilerisini hiç düşünemiyorum.yedi kutu aynı şuruptan yazdı.mecbur içiceğim neyapıyım.
kızlar bi şey soracaktım size 17 haftam yeni bitti benim bazen göbeğimin tam altı sertleşiyor yumurta gibi sizlerde de bu haftalarda oluyor muydu
o seyirmeler bebişlerin işte :) 4 - 5 ay gibi karnında hafif tekme gibi kalkıp inme olur tam net olmaz ama sen içerden hissettiğin için dışardan da bakınca bebişin olduğunu anlarsın :)
benim 4 aylıkken dışarıdan az az belli oluyordu.içerden hissettiğim an karnımı açıp baktığımda bebişimin tekmesini görüyordum :):)
rabbim evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin inşallah ( amin )
canım endişelenecek bişey yoktur diye düşünüyorum, ben de yaşamıştım kasık ağrısını, dr ilk 3 ayda normal olduğunu sölemişti, adet dönemindeysen ondan da olabilir benm özellikle o dönemde çok olurdu. yine de kontrolünde dr sorarsın için rahatlar:)
zeynepcim çok sevindim bebüklerin iyi maşallahvalla benm de annem geldiğine beslenmem baya iyiydi, şimdi de eşim bakıyo bana ama anne gibi olmaz ben de nefes sorunu yaşıyodum senn haftalardayken ama yemek yediğimde genelde oluyodu, benm karnımda, midemde devamlı şişkinlik hissi oluyodu o nefes sorunu yaşatıyodu, senn nasıl canım gün içinde mi yaşıyosun? sol tarafına yatıp dinlenmeyeçalış öle olunca:) hemen geçiyo zaman bi bakmışın 7. 8. ayındasın bi bakmışın doğurmuşuzzzz ayyyy düşünmek bile süperrrr....
canım üstte de yazmıştım bende şişkinlik çok olmuştu senn haftalarda falan normal yani sertlik hissi... bir de adet görmediğimiz için ilk 3 ayda falan vücut buna alışıyo tabii... olumsuz düşünme canım
kızlarrr neler yapıyosunuz, topik baya ilerlemiş ne güzell, yazdıklarınızı okuyorum bazen yazamıyorum.... kendimden bahsedeyim biraz : hergün büyüdüklerini hissediyorum , hergün karnımda daha fazla yer kaplıyolarr bu yüzden de en ufak hareketlerini hissediyorum artık, süperr bişeyy ama bazen canım da yanmıyo değil:26: dirseğine dizine dokunuyorum sanki hissediyolar ikisi birden eşimin ve benm dokunduğum yere geliyolar:))) kafaları artık tam hissediliyo, kaburgama batıyoo, fatmacım sen de bahsetmişsin ben de yaşıyorum aynı sorunu... izne ayrıldığım için bebüklere örgü örüyorum çok şirin oluyo yaaartık tam olarak doğuma hazırım bebüklerin dolabını beşiğini kurduk, oda yaptık, eşyalarını yerleştirmek çok zevkliydi, eşimle... benm ve bebüklerimin çantaları ayrı ayrı hazır kapının önünde, hayırlısı artık :))) yarın kontrolüm var bakalım dr doğum tarihini verir heralde, sizi haberdar ederim şekerlerr
ibremine canım çok güzel bebekler ve sen sağlıklısın, inşalah biz de o günleri senn gibi mutlu yaşarız. sağlıklı beraber uzun bi ömür geçirin inşalahh... melittacım kendin için en doğru kararı vermişsin zaten, bebeklerin sağlıkla kucağına gelsin.
kızlar hastane çantanızı hazırladınız mı bebekleriniz ve kendiniz için ?
hastane çantasında neler olması gerekiyor.not alıcam :) türkiyeye gittiğimde hazırlicam çantamı.
birde bebekler ve anne için ayrı çantalar mı hazırlanıcak ?
serapp27 ben çalışabildiğim kadar çalışmayı düşünüyodum ,kalan izni de doğum sonrasına atarım diye ama hiç düşündüğüm gibi olmadı:))) yasal olarak ikiz gebelikte 30. haftada izne ayrılabilirsin, 10 hafta önce , 8 hafta sonra izin var... ben 30. haftamı dört gözle bekledim ve hemen ayrıldım zaten fazla çalışmak ve enerji sarfetmek de erken doğum riskiini artırıyo diye bnm dr çalışmama onay vermemişti canım....şimdi evde doğumu bekliyorum
melittacım bnm de hazır hastane çantam tabi bebekler ve bnmki ayrı çantalarda. bi de bebeklerin kıyafetlerini de çanta içinde 2 ayrı poşete koydum bn canım bi arkadaşım önermişti... bi kaç şey ekleyeyim doğumdan çıkınca kendimzii ii hissetmek için bikaç makyaj malzemesi, lohusa tacınızı unutmayın kızlarrr kırmızıı:))) bi de pastorize süt, çıkınca içmek için süt artırıcı
limancım bebişlerin iyi olmasına çok sevindim, inşallah ben de size güzel haberlerle döenrim kontrolden:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?