canım banada şubatın sonu demişti ama tam hafta olarak birşey demedi bu gidişimde sorarım artık bende bakalım ne diyecek....benimde normalde 6 marta denk geliyor ama normal olsaydı 40 haftanın bitimi yani
bana 37 hafta alırız dedi
günaydın canım,nerelerdesin sen,nasıl gidiyor hamilelik,ara sıra haberdar et bizi :)
canım bakıyorum topiğe pek hareket yokk bende çıkıyorum bundan böyle girerimmm merak etmeee sennn.... çok şükür bebişlerimde bende gayet iyiyiz bir problemimiz yok şimdilik inş. bundan sonrada olmazzz hiç birimizin sağlıklı sıhhatli alırız bebişlerimizi kucagımıza
arkadaşlar ben pazartesi doktora gittim. 22+3te yani. bebeklerin kiloları ortalama 530 gram çıktı nasıl sizce?????
canım ben senden çok gerideyim hiç bilmiyorumki başka da kimse yok sanırım
Canım merhaba, bizim 5 haftada gittiğimizde tek keseydi. Dr 2 hafta sonra gelin bebeği ve kalp atışını görürürz dedi,
bir gittik ki, iki kese, iki bebek, iki kalp atışı :))
kan değerimde bir gün gecikmeyle 472 çıkmıştı
hoşgeldiniz,amin inşallah..ben 2 aylıkken öğrendim..ilk ayımda kesem bile zor görünmüştü..tek yumurta ikizi olduğu için sonradan bölünmüş ve ben bir ay ikiz olduğunu bilmeden gezdim,tozdum..belkide ilerleyen günlerde görülür..tekte olsa ikizde olsa Rabbim hayırlı hamilelik dönemi ve doğum nasip eylesin inşallah..
amin canim hepimiz icin hayirli dogumlar olsun insallah..ben de saniirim bekleyecegim biraz daha ve dedigin gibi tek ya da daha fazla hic önemli degil saglikla kucagimiza alalim yeterki..
peki ailede ikizlik var miydi? ya da herhangi bi ilac kullandin mi?
canım bende de nefes sorunu var,bazen soluğum kesilecek gibi oluyor..doktoruma sormuştum,o da düz yatma dedi,bende zaten düz yatınca hiç nefes alamıyorum dedim...yan tarafına yat dedi..özellikle soluna..ben sürekli yan tarafıma yatıyorum..soluma ,bazende sıkılıp sağıma yatıyorum ama orda da bebeğin üzerine yatmış gibi olduğumdan hemen geri vazgeçiyorum :)
kıyafet konusunda canını sıkma canım,bir iki derken bi bakmışsın bir sürü olmuş,her şeyden al ama fazla abartma..çünkü çabuk büyüyecekler..büyüdükçe alırız inşallah..
beşikte yerimiz olmadığı için ben almadım.eski sistem demir elle sallanan beşik ayarladık..yaza kadar idare edecez,yazdan sonra ne olur bilemem..otomatik sallanan beşikleri övdüklerini duymuştum..yani annenin yarı yardımcısıymış..
ben birde külotlu çorap alıcam ,sipariş verdim getirecekler..ikişer tane yeter şimdilik ..bi yere giderken aşı filan altından giydiririm diye..bir eksiğimde banyo küveti..oda oldu mu tamam inşallah..
al al bitmiyor vallahi :)
nasıl beslendiğimi sonra yazarım inşallah,çünkü zamanım kalmadı,çocuklar okuldan gelicek,yemek hazırlamam lazım :)
bu nefes sorunu herkesde var sanırım.napalım çekicez artık.sık sık az az yemek lazım aslında .bir anda çok yiyince nefes darlığı yaşanıyor.çok abartmayı kıyafet konusunda bende istemiyorum ama şimdilik az aldım sanırım.neyse daha zamanımız var alırız inşallah.
ben daha yeni başladım sayılır alışverişe.yinede bu ay çok fazla masraf ettik sanırım.bebek kıyafetleri gerçekten çok pahalıymış.şimdi şimdi anlıyorum.halbuki belkide bikaç ay anca giyecekler.bir tane bebeğe kıyafet almakla iki bebeğe kıyefet yada lazım gereçleri almak arasında çok fark var.mesela önceden bir çocuğum olsaydı şimdi onun beşiğini bazı kıyafetlerini ve bir sürü şeyini kullanabilirdi ikicinci bebek.şimdi ikisi de aynı anda gelince çok daha masraflı.mesela iki beşik alınacak.biz almıycaz ama olsun.herşeyin bide kalitelisini almaya kalkınca işler biraz karışıyor. :26: neyse bebek rızkıyla gelirmiş.Allahım dağına göre kar veriyor.siz şimdilik beşiğe çare bulmussunuz.şimdilik yeter ondan sonra da Allah büyüktür bir çaresine bakarsınız artık.sen dedikten sonra aklıma daha da yattı sallanan beşik
arkadaşlar ben bu topiği yeni gördüm. ben de ikizlere hamileyim. 22+6 haftalık hamileyim. inşallah 2 oğlum olacak. netteki hesaplayıcılara göre 16 mart doğumum. ama doktor şubatın sonun DOĞRU olabilir dedi. hayırlısı artık. sağlıklı olsunlar da ne aman doğarlarsa doğsunlar. listeden bahsetmişsiniz ama ben göremedim. bu arada şimdiye kadar 8 kilo aldım. çok mu sizce doktorum pek kilomla ilgilenmiyor.
günaydın kızlar bende ikiz bebek bekliyorum
sezeryan yapacak arkadaşlar
doktorunuz kaçıncı haftada alacak diye birşey söyledimi merak ediyorum
kizlar merhaba herkese güzel saglikli hayirli bi hamislik dönemi diliyorum..
rabbim saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah..
size bi sorum olacak..bebislerin ikiz oldugunu ne zaman ögrendiniz?ben 6. haftamin icindeyim dün gittik ultrasona ve sadece kese göründü ici ya da ne durumda oldugu görünmedi(yurtdisindayim ve ultrason vs. pek fazla gelismis bi ülke degil burasi)bi hafta sonra tekrar bakacaklar..kan teste v.s de yaptirmadilar hic...
benim ailemde cok fazla ikiz var ve bende süpheleniyorum..hemen görülebiliyor mu ?
kızlar merhaba bana yardım edermisinz benmde ikizlerim var bugün 3 ay oldu hamileyim dr a gittim bugün ense testleri yapıldı dr ii dedi şükürler olsun 4 ncü ayda 4 boyutlu ultrasona gircekmişim sizler girdinzmi nasıl bişe çoook merak ediyorum ne çıktı yada neler belli oluyor tam olarak banada anlatırmısınız ççooooooooooooooooook korkuyorum dr dedi 2li3lü test yapmıyalım onlar doğru olmuyo die bana anlatırmısınız sizin nasıl geçtiiiii
hoşgeldin canım:) ikizlerin sağlıkla gelsin inşalah. kilo konusu kişiye göre değişir fazla takılma, kilo yapacak şeylerden uzak urmaya çalış ikizlere hamileyiz tek bebeğe göre zaten fazla alıcaz. ben şimdiye kadar 13 kilo aldım:) sadece göbiş var:)) 28. haftadan sonra hem bebekler hem sen daha fazla kilo alıcaksın. bebişlerinin kilosunu da okudum gayet iyi bence... onları besleyecek sana kilo yapmayacak şekilde beslen ben öle yapıyorum...
hşgeldin buba:) benm de birinin kalp atışını 1 hafta sonra öğrenmiştik, inaşalah senn de öledir. 6. haftada biri sonraki kontrolde diğerinin kalp atışı. çift yumurta çift kese benmdöllenmelerinin arasında 3 gün vardı, öle olabilir senn de... benm de aile de var:) hayırlısı canım tek de olsa iikiz de olsa sağlıklı olsun
canim insallah, hic önemli degil tbikide tek ya da ikiz olmasi ama ailede olunca insan merak ediyor..rabbim sizlere kolaylik versin saglikla kucaginiza alin insallah meleklerinizi
maşallahh canım güzel kiloları inş. böyle devam ederlerrrarkadaşlar ben pazartesi doktora gittim. 22+3te yani. bebeklerin kiloları ortalama 530 gram çıktı nasıl sizce?????
bu nefes sorunu herkesde var sanırım.napalım çekicez artık.sık sık az az yemek lazım aslında .bir anda çok yiyince nefes darlığı yaşanıyor.çok abartmayı kıyafet konusunda bende istemiyorum ama şimdilik az aldım sanırım.neyse daha zamanımız var alırız inşallah.
ben daha yeni başladım sayılır alışverişe.yinede bu ay çok fazla masraf ettik sanırım.bebek kıyafetleri gerçekten çok pahalıymış.şimdi şimdi anlıyorum.halbuki belkide bikaç ay anca giyecekler.bir tane bebeğe kıyafet almakla iki bebeğe kıyefet yada lazım gereçleri almak arasında çok fark var.mesela önceden bir çocuğum olsaydı şimdi onun beşiğini bazı kıyafetlerini ve bir sürü şeyini kullanabilirdi ikicinci bebek.şimdi ikisi de aynı anda gelince çok daha masraflı.mesela iki beşik alınacak.biz almıycaz ama olsun.herşeyin bide kalitelisini almaya kalkınca işler biraz karışıyor. :26: neyse bebek rızkıyla gelirmiş.Allahım dağına göre kar veriyor.siz şimdilik beşiğe çare bulmussunuz.şimdilik yeter ondan sonra da Allah büyüktür bir çaresine bakarsınız artık.sen dedikten sonra aklıma daha da yattı sallanan beşik
hoşgeldin canım:) ikizlerin sağlıkla gelsin inşalah. kilo konusu kişiye göre değişir fazla takılma, kilo yapacak şeylerden uzak urmaya çalış ikizlere hamileyiz tek bebeğe göre zaten fazla alıcaz. ben şimdiye kadar 13 kilo aldım:) sadece göbiş var:)) 28. haftadan sonra hem bebekler hem sen daha fazla kilo alıcaksın. bebişlerinin kilosunu da okudum gayet iyi bence... onları besleyecek sana kilo yapmayacak şekilde beslen ben öle yapıyorum...
cevabın için teşekkürler... ben ikili üçlü test yaptırmadım ama ayrıntılı ultrason da yaptırmadım.. ayrıntılı ultrasonu hangi haftada yaptırdınız ve kendi doktorunuz mu yaptı? 24. haftaya girdim geç mi kaldım acaba..?
canım ayrıntılı ultrason 4. ayda oluyo genelde geç değil yani. benim dr odasında vardı 4 boyutlu her kontrolde bakıyo yani. ama diğer arkadaşlar bahsediyodu da başka dr bakmış. ikiz gebelikte ayrıntılı ultrason çok önemli canım, ense kalınlığı çok önemli ihmal etme canım. iyi haberlerini bekliyoruz:))
Bence sen doktorunu ara sor ya da hatırlat zamanı fazla geçmeden.18-24 arası Gerçi yukarda da yazdım ben sana okumadın galiba daha öncekilerde problem görünmesede yapıldı Doğumsal problemlerin tanınmasına yardımcı olan detaylı ulrasonografi bu. Bütün organlara bakılıyor.arkadaşlar ya herkes yaptırdı mı şu ayrıntılı ultrasonu? ben 4. aya kadar başka bir doktora gidiyordum o bana ense kalınlıklarında bir sorun görünmüyor demişti. geçen ay doktorumu değiştirdim. 2 kontrolumde de bi sorun görmedi doktor. acaba o yüzden mi istemedi ki??? kafam karıştı şimdi...
Özgecim slmgünaydın kızlar bende ikiz bebek bekliyorum
sezeryan yapacak arkadaşlar
doktorunuz kaçıncı haftada alacak diye birşey söyledimi merak ediyorum
benimde normalde 6 marta denk geliyor ama normal olsaydı 40 haftanın bitimi yani
bana 37 hafta alırız dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?