bende jimerde cenk aşkalliye gidiyorum...evrim hanımla da ilgili güzel şeyler duymuştum..bende hareketlerini uzun zamandır hep sağ tarafta hissediyodum..bugün kontrole gittik...bebişlerin ikisi de sağ tarafta sayılır...nerdeyse sol taraf boş...belki de seninkiler de sola yüklenmiş olabilirler...ben hatta sağ bacağımda ağrı hissediyodum...bebişlerin sağda daha fazla yük vermesindenmiş...bugün kilolarını da ölçtü..biri 1300 diğeri 1400 gr olmuş..dr.umuz gayet iyi dedi...erken doğum riski için önümüzde hafta celeston iğne yaptırmamı istedi...32.haftadan sonra korkmayacağız..o haftaya kadar inşallah kolaylıkla geliriz dedi....
kilo konusunda bende tam 15 kilo aldım...64 kilodan 79 kiloya ulaştım..bugün hastanede tartıldım hatta...dr.um kiloyla ilgili hiç bi şey söylemedi...çok olsa kızardı...
aynı şekilde benmde bebekler sağda ve sağ ayağım ağrıyor. Sol karnım boş Özellikle diz kapağım çok kötü oldu. erkek dönmüş ikisi baş aşağı duruyorlar. Biz 32 haftaya ulaştık hedef 38 hafta 1 ocak bakalım neler olacak
uzunca bir aradan sonra herkese merhabalar... sanırım yazamayalı 4 ay oldu.. bebişlerimle birlikte hayatımda biçok şey değişti.. eşim işten ayrıldı 4 aydır bursada annemlerdeyiz.. yakın zamanda ev tutup buraya yerleşiyoruz inşallah.. eşim burda işe başlayacak.. bebişler bugün itibariyle tam 31 haftalıklar.. bugün 5 hafta aradan sonra doktora gideceğiz.. en son 26 haftalıklardı biri 970 gramdı diğeri 1000 maşallah.. bakalım şimdi ne kadar oldular çoookk merak ediyorum ikisini de çok özledim...:))) buarada benden sonra katılan arkadaşlar çok var onlar için söyleyeyim ikisi de kız bahar hastanesinde nagihan hanım doktorum.. sizlere bişey danışacağım sürekli yazılanları okuyorum da kasılmalardan falan bahsediyosunuz bende ya hiç olmuyor ya da ben anlamıyorum nasıl anlıyorsunuz ne olduğunu.. bazen nefes alamıyor gibi oluyorum karnım taş gibi oluyor ama doktor bebeklerin hareketlerinden dedi gerçekten de yukarı doğru çıktıklarında öyle oluyor ama şu kasılma nasıl oluyor hiç bilmiyorum yani olursa anlamayacağım doktora da söylemeyeceğim diye korkuyorum...
aynı şekilde benmde bebekler sağda ve sağ ayağım ağrıyor. Sol karnım boş Özellikle diz kapağım çok kötü oldu. erkek dönmüş ikisi baş aşağı duruyorlar. Biz 32 haftaya ulaştık hedef 38 hafta 1 ocak bakalım neler olacak
kızlar merhaba birşey sorucam size bende ikizlerime hamileyim 23. haftamızdayız bugün göbek deliğim ve çevresinde sızlama var. Sizlerde de oldumu?
uzunca bir aradan sonra herkese merhabalar... sanırım yazamayalı 4 ay oldu.. bebişlerimle birlikte hayatımda biçok şey değişti.. eşim işten ayrıldı 4 aydır bursada annemlerdeyiz.. yakın zamanda ev tutup buraya yerleşiyoruz inşallah.. eşim burda işe başlayacak.. bebişler bugün itibariyle tam 31 haftalıklar.. bugün 5 hafta aradan sonra doktora gideceğiz.. en son 26 haftalıklardı biri 970 gramdı diğeri 1000 maşallah.. bakalım şimdi ne kadar oldular çoookk merak ediyorum ikisini de çok özledim...:))) buarada benden sonra katılan arkadaşlar çok var onlar için söyleyeyim ikisi de kız bahar hastanesinde nagihan hanım doktorum.. sizlere bişey danışacağım sürekli yazılanları okuyorum da kasılmalardan falan bahsediyosunuz bende ya hiç olmuyor ya da ben anlamıyorum nasıl anlıyorsunuz ne olduğunu.. bazen nefes alamıyor gibi oluyorum karnım taş gibi oluyor ama doktor bebeklerin hareketlerinden dedi gerçekten de yukarı doğru çıktıklarında öyle oluyor ama şu kasılma nasıl oluyor hiç bilmiyorum yani olursa anlamayacağım doktora da söylemeyeceğim diye korkuyorum...
kızlar merhaba birşey sorucam size bende ikizlerime hamileyim 23. haftamızdayız bugün göbek deliğim ve çevresinde sızlama var. Sizlerde de oldumu?
merhaba kızlar,
aranıza yeni katılıyorum. herkese bebişlerini sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum. ben tüp bebek yöntemiyle ikizlere hamile kaldım şuan 16. haftamdayım. henüz cinsiyetlerini öğrenmedik haftaya öğreneceğiz. ben bebeklerimin hareketini ne zaman hissedeceğimi merak ediyorum. ve bu aralar bel ağrım var sizde de olmuşmuydu.
görüşmek üzere....
fatma maşallah başaşağı durmaları iyi bişeyy, pozisyonu almışş bebişler sana gelmeye hazırlanıyolarrinşalah hedefini bulursun sağlıkla canımm....
esila selam, seninle günlerimiz çok yakın:)) öğren bakalım bebüklerin kilosunu , kontrolün iyi geçer umarım. benm kasılma çok oluyo mesela sana anlatayım:)) karnının taş gibi olması bi kasılma belirtisi canım, rahmin büzülüyomuş gibi oluyoo, nefes sorunu da oluyoo... benm daha 2-3 haftadır var bunlar, erken gelmesin de bebişler bakalımm,haberleşiriz sık sık....
serap 27 çok saol canım güzel sözlerin için. sen nasıl oldun mide bulantısı falan....
ARKADAŞLAR MERHABA BEN DE ARANIZA YENİ KATILDIM 12 HAFTA 4 GÜNLÜK BEBİŞLERİM VAR.PAZARTESİ GÜNÜ BİRİNİN CİNSİYETİNİ ÖĞRENDİK ERKEKMİŞ. ÖTEKİ BELLİ ETMEDİ. HAYIRLISI BAKALIM. NE GÜZEL HAMİŞLİĞİ İLERLEMİŞ İKİZ ANNELERİNİ GÖRMEK. ALLAH HEPİMİZİ VE BEBİŞLERİMİZİ NAZARDAN KORUSUN...
bende jimerde cenk aşkalliye gidiyorum...evrim hanımla da ilgili güzel şeyler duymuştum..bende hareketlerini uzun zamandır hep sağ tarafta hissediyodum..bugün kontrole gittik...bebişlerin ikisi de sağ tarafta sayılır...nerdeyse sol taraf boş...belki de seninkiler de sola yüklenmiş olabilirler...ben hatta sağ bacağımda ağrı hissediyodum...bebişlerin sağda daha fazla yük vermesindenmiş...bugün kilolarını da ölçtü..biri 1300 diğeri 1400 gr olmuş..dr.umuz gayet iyi dedi...erken doğum riski için önümüzde hafta celeston iğne yaptırmamı istedi...32.haftadan sonra korkmayacağız..o haftaya kadar inşallah kolaylıkla geliriz dedi....
kilo konusunda bende tam 15 kilo aldım...64 kilodan 79 kiloya ulaştım..bugün hastanede tartıldım hatta...dr.um kiloyla ilgili hiç bi şey söylemedi...çok olsa kızardı...
tşk ederim canım mide bulantılarım azaldı sabahları kusuyorum bazende çok az kan geliyo druma sormayı unuttum cinsiyetlerini öğrendim üçlü testimizi yaptırdık bu arada kan problemim çıktı çok çok düşük dedi doktor iğne ve hap verdi inşallah bunlarla düzelir karnımda biraz belli olmaya başladı bebişler alt alta duruyorlar her şey için çok şükür hayırlısıyla doğum vakti gelip sağlıkla doğum yaparız inşallah hepimiz zaman hiç geçmiyor sanki
esila selam, seninle günlerimiz çok yakın:)) öğren bakalım bebüklerin kilosunu , kontrolün iyi geçer umarım. benm kasılma çok oluyo mesela sana anlatayım:)) karnının taş gibi olması bi kasılma belirtisi canım, rahmin büzülüyomuş gibi oluyoo, nefes sorunu da oluyoo... benm daha 2-3 haftadır var bunlar, erken gelmesin de bebişler bakalımm,haberleşiriz sık sık....
canım bu dediklerin bende nerdeyse 1 aydır var. hatta nefes kesilmesi dışında sadece karın sertliği 15 haftadan beri var.. 26. haftada doktora sorduğumda karnın sertleşmesi nefesin kesilmesi falan bebeklerin hareketlerinden dedi hakkatten de dikkat ediyorum nefesim kesiliyomuş gibi olunca karnım sertleşince dokunuyorum karnımın en tepesine çıkmışlar.. yani doktor erken doğum olabilir belirti var falan da demedi.. bakalım allaha emanet herşey..
esilam demek taşındın..hayırlı olsun...ben gerçekten merak etmiştim...maşallah büyütmüşsün bebişlerini..31 haftalık olmuşlar..kontrolden sonra haberlerini bekliuyoruz bakalım kaç kilo olmuşlar...
kasılmaları bende merak ediyorum nasıl anlayacağız diye...benimde sendeki gibi bazen karnım sertleşiyor..acaba onlar mı kasılma????
başaşağı dönmüşler demek...tabi doğuma hazırlanmış bebeklerinde...benim doktorum 32.haftayı atlatırsan bebekler daha sağlıklı olurlar demişti...tabi hedefimiz 36 hafta olmak...inşallah dayanabildikleri yere kadar dayanırlar...inşallah senin gönlüne göre de sana yeni yıl hediyesi gibi 31 aralık-1 ocakta gelirler..
bende hala daha devam ediyo..bence artık bebişlerimizin hızlı büyüme dönemlerinde olduğumuz için karnımız büyüyo diye düşünüyorum...
serapcım kan değerlerine üzüldüm ama endişelenme ben de aynı sorunu yaşadım geçen aya kadar hep düşüktü. taktiklerimi paylaşayım senle benm şimdi düzeldi. ferrum iğne( günde 1 ) ve freplex fol şurup(günde 2) kullandım ben de. her hafta 1 gün ıspanak yedim , yanında yoğurt olmamasına dikat et, demir kalsiyumla alınmamalı. pekmez içiyodum hergün olmasa da 1-2 yemek kaşığı, kuru üzüm bulundur yanında ara öğünlerde ağzına atıver:))) en en önemlisi protein canım, hafta da en az 4 tane yumurta, en çok da et... benm et yemediğim için düşmüş galiba 2 hafta günaşırı et yedim, değerlerimin hepsi düzeldi . senn de düzelir bunlara dikkat etbu arada kan geiyo demişsin ya, ilk 3 ayda benm de arada geliyodu, normalmiş, çok yoğun gelmiyosa sorun yok canım. bebekler yerini temizliyo derler....
buglem seni de çok merak ediyorum seninde herşeyinin normal gitmesine çok mutlu oldum inan.bir 30 u atlatssan senin için herşey mükemmel olacak sanırım.zaten 30 a şurda ne kalmışki.Allahın izniyle bu zamandan sonra herşey yolunda gidecektir zaten.senin bebişlerin daha da bir mucize.merakla bende bekliyorum açıkcası doğmaları.sen biliyorsundur.bebeklere ne kadar kıyafet aldın acaba.ben de aldım ama yetermi bilmiyorum.hastane çıkışı falan mesela kaç takım aldın.
sağol canım,Allah razı olsun..her şey normal diyor doktor,ama bende bir bel ağrısı başladı ki hiç sorma..yere bişey düşse eğilip alamıyordum zaten,fakat bu günlerde hafiften bile eğilemez oldum..dimdik durmak zorundayım..çok ağrıyor çok..bel fıtığı vardı bende..sanırım karnımın büyüklüğüne dayanamaz oldu..
bebeklerden biri 30 haftalık göründü ne hikmetse..ben hiç kilo almadılar zannederken maşallah dedi doktor..yaklaşık 20 günde ikisi birlikte 1,5 kilo almışlar..
doktor önce kasımı bi görsek diyordu,şimdide aralığı sonlandırsak diyor :)
canımsın ben çok şey almadım..burda okuduklarım gibi onar onar değilde üçer beşer aldım..aldıklarımda zaten mini minnacık..
çünkü çabuk büyüyecekler,büyüdükçe ona göre alıcam inş..
patikli pijama sanırım üçerden fazla
sadece üst zıbın oda aynısı üçer dörder tane
çıtçıtlı bady üçer dörder
atlet,külot
hastane çıkışı yani zıbın takımı 2 şer tane
normal takım üçer dörder
bir kaç tulum,bazısı hediye bile geldi şimdiden(kardeşler sağolsun)
eldiven
şapka
mendil
çorap( bi şeker çoraplar ki her gün bakasım geliyor onlara )
penye hırka aldım birer tane ama daha çok alınacak sonra
ikişer tane battaniye,yani dört tane
birer tane iyisinden havlu
birer tane lif ördüm
emzik ve askıları
biberon ve temizleyicisi
göğüs pedi
ıslak mendil
bebek şampuanı
tırnak makası
1 ve 2 numara bez
birer tane kaşık :) belki erken ama dayanamadım ..
annem dört tane yastık yaptı,ikisi küçük ,ikisi büyük..
yani canım anlıyacağın herşeyden var ama abartılı bir şekilde değil..
aklıma gelenlerbunlar..her şeyden yeteri kadar var sanırım..
ha birde pişik kremi ve göğüs için yara kremi alıcam sonra..onlarda listemde. . :)
büyüdükçe inşallah neler alırım ben onlara..yeter ki bir doğsunlar canlarım benim..
sende maşallah 20. haftayı devirmişsin..bi bakmışsın sen otuz benimde bebeklerim kucağımda olacak inşallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?