2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

merhaba kızlar,

aranıza yeni katılıyorum. herkese bebişlerini sağlıkla kucağınıza almanızı diliyorum. ben tüp bebek yöntemiyle ikizlere hamile kaldım şuan 16. haftamdayım. henüz cinsiyetlerini öğrenmedik haftaya öğreneceğiz. ben bebeklerimin hareketini ne zaman hissedeceğimi merak ediyorum. ve bu aralar bel ağrım var sizde de olmuşmuydu.
görüşmek üzere....

kızlar merhaba birşey sorucam size bende ikizlerime hamileyim 23. haftamızdayız bugün göbek deliğim ve çevresinde sızlama var. Sizlerde de oldumu?

esilam demek taşındın..hayırlı olsun...ben gerçekten merak etmiştim...maşallah büyütmüşsün bebişlerini..31 haftalık olmuşlar..kontrolden sonra haberlerini bekliuyoruz bakalım kaç kilo olmuşlar...
kasılmaları bende merak ediyorum nasıl anlayacağız diye...benimde sendeki gibi bazen karnım sertleşiyor..acaba onlar mı kasılma????

başaşağı dönmüşler demek...tabi doğuma hazırlanmış bebeklerinde...benim doktorum 32.haftayı atlatırsan bebekler daha sağlıklı olurlar demişti...tabi hedefimiz 36 hafta olmak...inşallah dayanabildikleri yere kadar dayanırlar...inşallah senin gönlüne göre de sana yeni yıl hediyesi gibi 31 aralık-1 ocakta gelirler..

kızlar merhaba birşey sorucam size bende ikizlerime hamileyim 23. haftamızdayız bugün göbek deliğim ve çevresinde sızlama var. Sizlerde de oldumu?

bende hala daha devam ediyo..bence artık bebişlerimizin hızlı büyüme dönemlerinde olduğumuz için karnımız büyüyo diye düşünüyorum...

esila selam, seninle günlerimiz çok yakın:)) öğren bakalım bebüklerin kilosunu , kontrolün iyi geçer umarım. benm kasılma çok oluyo mesela sana anlatayım:)) karnının taş gibi olması bi kasılma belirtisi canım, rahmin büzülüyomuş gibi oluyoo, nefes sorunu da oluyoo... benm daha 2-3 haftadır var bunlar, erken gelmesin de bebişler bakalımm,haberleşiriz sık sık....

serap 27 çok saol canım güzel sözlerin için. sen nasıl oldun mide bulantısı falan....

arkadaşlar merhaba ne zamandır internete giremiyordum bol bol ıstırahat ettim.sayfaları okumadan msj yazayım dedim.

bugün renkli ultrasona girdik.bebişlerin gelişimleri iyi fakat karın çevresi bir hafta geri çıktı.biraz üzüldüm.onun dışında herşeyleri çok güzel çıktı. dr. umu değiştirdim.bu dr. da yatış yapacak sanırım.
kan değerlerim düşmüş.iki hafta sonra gene gideceğim.tetkik yapılacak ve yatış olacak.

kızım da oğlumda çok güzel görünüyorlardı.

kızım oğlumun göğsüne yatmıştı. birde kızım parmaklarını açmış nanik yapıyordu :):):) dr. gösterdi renkli ultrasonda muhteşemlerdi.her gittiğimizde şaşırtıyorlar bizi.kontrolleri sıklaştırdık.sürekli rahim boyu ölçümü yapılıyor iyi çıktı şükürler olsun

bana şu konu da yardımcı olur musunuz ? aranız da var mı karın çevresi bir hafta geriden gelen ?

bu arada bazı arkadaşları merka ediyorum.
gülizelif nerede?ibremine doğum yapmıştı nerede?

haberiniz var mı arkadaşlar

ve merak ettiğim diğer arkadaşlar da var.inşallah iyilerdir.

anlatacağım çok şey var fakat artık pc başında vakit geçiremiyorum.iyi oldukça inşallah yazacağım.

hepiniz rabbime emanetsiniz.

benim de ilaybrs gibi hala o sızlama devam ediyo, bebeklerin hızlı gelişiminden kaynaklanıyo. merak etme kötü bişey değil ilerki haftalarda artabilir endişelenme.

hoşgeldin aramıza:)) artık kesin bu kontrolde öğrenirsin, eğer kapatmazsa bebişlerr hayırlısı olsun, sağlıklı olsunlar da:) hareketlerini hissetmek kişiye göre değişir canım. ben senn haftanda hafifçe hissediyodum sırtüstü yatınca , ama asıl 20. haftada rahat hissedersin, müthişşş bişey az kaldı senn de hisetmene... bel ağrısı da normal, genelde hisseden oluyo, bende olmamıştı, ağır kaldırma, dinlen canımm..

tşk ederim canım mide bulantılarım azaldı sabahları kusuyorum bazende çok az kan geliyo druma sormayı unuttum cinsiyetlerini öğrendim üçlü testimizi yaptırdık bu arada kan problemim çıktı çok çok düşük dedi doktor iğne ve hap verdi inşallah bunlarla düzelir karnımda biraz belli olmaya başladı bebişler alt alta duruyorlar her şey için çok şükür hayırlısıyla doğum vakti gelip sağlıkla doğum yaparız inşallah hepimiz zaman hiç geçmiyor sanki

ARKADAŞLAR MERHABA BEN DE ARANIZA YENİ KATILDIM 12 HAFTA 4 GÜNLÜK BEBİŞLERİM VAR.PAZARTESİ GÜNÜ BİRİNİN CİNSİYETİNİ ÖĞRENDİK ERKEKMİŞ. ÖTEKİ BELLİ ETMEDİ. HAYIRLISI BAKALIM. NE GÜZEL HAMİŞLİĞİ İLERLEMİŞ İKİZ ANNELERİNİ GÖRMEK. ALLAH HEPİMİZİ VE BEBİŞLERİMİZİ NAZARDAN KORUSUN...

hoşgeldin canım evet çoğumuz öyle bayağı ilerdeler bizden Allah'ım korusun hepsini hayırlı olsun bebişlerin erkek olanı bende 12.haftada öğrendim kızı 16.haftada

Arkadaşlar merhaba.8 yıllık evliyim.tüm çabalara rağmen bebeğim olmadı.500 yasin adadım.benim için okuyacak arkadaşlar varsa özelden msj atabilirmi...

merhaba herkese..

ilaybarscığım,haftam seninle aynı olduğu için senden alıntı yapayım dedim:)
öncelikle bebişlerine ve sana kırkbinkere maşallah..inşallah daha uzun haftalar görürüz.

bende bugün doktora gittim..bebeklerden biri 1430,diğeride 1330 du..
biri 40 diğeri 38 cm di..
karın çevreleri,suları,rahim ağzı ölçümümüz filan her şey çok iyi çıktı..
nidilata,magnezyuma ve demir hapına devam dedi..
15 günde bir doktora görünmemi söyledi...
ve sonrasında bildik öğütler vs.vs..

melittacığım hiç korkma,bebeklerin karın çevreleride dahil bütün gelişimleri bir hafta geriden gelebilir..ilerdede olabilir..önemli olan sağlıklı olup olmadığı..iyi olmana çok sevindim..ara sıra haberlerini yaz yinede..bizi merakta bırakma canım..

ilaybarscığım ,bebek odası konusunda fikrimi sormuşsun ama bizde fazla oda olmadığı için ben oda hazırlamadım..şimdilik bebeklerin ve benim çantam hazır,ıslak mendiline kadar herşeyini aldım..emzik askılarını bile :)
beşikte normal eski demir beşik ,yaza kadar idare edecez,sobalı yerdeyiz..yazdan sonra da Allah kerim..

sen neler aldın,neler yaptın canım..

aramıza yeni giren arkadaşlar hepiniz hoşgeldiniz..bütün güzel dualrım sizinle ve hepimizle olsun inşallah..

melitta bende senin gibi herkesi merak ediyorum..ve dediğin gibi sandalyede fazla oturamaz oldum..keşke dizüstü pc miz olsaydı :)
lütfen bayanlar ara sıra haberdar edin kendinizden..inşallah hepiniz çok çok iyisinizdir..
herkesi Allaha emanet ediyorum..

serapcım kan değerlerine üzüldüm ama endişelenme ben de aynı sorunu yaşadım geçen aya kadar hep düşüktü. taktiklerimi paylaşayım senle benm şimdi düzeldi. ferrum iğne( günde 1 ) ve freplex fol şurup(günde 2) kullandım ben de. her hafta 1 gün ıspanak yedim , yanında yoğurt olmamasına dikat et, demir kalsiyumla alınmamalı. pekmez içiyodum hergün olmasa da 1-2 yemek kaşığı, kuru üzüm bulundur yanında ara öğünlerde ağzına atıver:))) en en önemlisi protein canım, hafta da en az 4 tane yumurta, en çok da et... benm et yemediğim için düşmüş galiba 2 hafta günaşırı et yedim, değerlerimin hepsi düzeldi . senn de düzelir bunlara dikkat et bu arada kan geiyo demişsin ya, ilk 3 ayda benm de arada geliyodu, normalmiş, çok yoğun gelmiyosa sorun yok canım. bebekler yerini temizliyo derler....

melitta ne zamandır gürünmüyordur.merak ediyordum bende.iyi olmana mutlu oldum.demek hastaneye yatacaksın.karın çevreleri ne oluyor acaba ben onu hiç duymamıştım.çok geçmi,ş olsun canım.
buglem seni de çok merak ediyorum seninde herşeyinin normal gitmesine çok mutlu oldum inan.bir 30 u atlatssan senin için herşey mükemmel olacak sanırım.zaten 30 a şurda ne kalmışki.Allahın izniyle bu zamandan sonra herşey yolunda gidecektir zaten.senin bebişlerin daha da bir mucize.merakla bende bekliyorum açıkcası doğmaları.sen biliyorsundur.bebeklere ne kadar kıyafet aldın acaba.ben de aldım ama yetermi bilmiyorum.hastane çıkışı falan mesela kaç takım aldın.

kızlarımın ikisi de 2 kilo olmuşlar maşallah.. bi de canım karın sertleşmesine doktor kasılma falan demedi bebeklerin hareketlerinden dedi endişelenme bence..

canım tşk ederim verdigin bilgiler için bakalım iğneye başladım iki günde bir vurul dedi gyneferon hap vermişti zaten onu da kullanıyorum kan yapacak her şeyi yiyemiyorum şansımda ama elimden geleni yapıcam oğlum ve kızım için inşallah günler geçmiyor sanki geçsede doğuma gelsem diye bekliyorum hayırlısıyla Rabbim hepimize güzel evlatlar sağlık nasip eder inşallah

sağol canım,Allah razı olsun..her şey normal diyor doktor,ama bende bir bel ağrısı başladı ki hiç sorma..yere bişey düşse eğilip alamıyordum zaten,fakat bu günlerde hafiften bile eğilemez oldum..dimdik durmak zorundayım..çok ağrıyor çok..bel fıtığı vardı bende..sanırım karnımın büyüklüğüne dayanamaz oldu..
bebeklerden biri 30 haftalık göründü ne hikmetse..ben hiç kilo almadılar zannederken maşallah dedi doktor..yaklaşık 20 günde ikisi birlikte 1,5 kilo almışlar..
doktor önce kasımı bi görsek diyordu,şimdide aralığı sonlandırsak diyor :)
canımsın ben çok şey almadım..burda okuduklarım gibi onar onar değilde üçer beşer aldım..aldıklarımda zaten mini minnacık..
çünkü çabuk büyüyecekler,büyüdükçe ona göre alıcam inş..
patikli pijama sanırım üçerden fazla
sadece üst zıbın oda aynısı üçer dörder tane
çıtçıtlı bady üçer dörder
atlet,külot
hastane çıkışı yani zıbın takımı 2 şer tane
normal takım üçer dörder
bir kaç tulum,bazısı hediye bile geldi şimdiden(kardeşler sağolsun)
eldiven
şapka
mendil
çorap( bi şeker çoraplar ki her gün bakasım geliyor onlara )
penye hırka aldım birer tane ama daha çok alınacak sonra
ikişer tane battaniye,yani dört tane
birer tane iyisinden havlu
birer tane lif ördüm
emzik ve askıları
biberon ve temizleyicisi
göğüs pedi
ıslak mendil
bebek şampuanı
tırnak makası
1 ve 2 numara bez
birer tane kaşık :) belki erken ama dayanamadım ..
annem dört tane yastık yaptı,ikisi küçük ,ikisi büyük..
yani canım anlıyacağın herşeyden var ama abartılı bir şekilde değil..
aklıma gelenlerbunlar..her şeyden yeteri kadar var sanırım..
ha birde pişik kremi ve göğüs için yara kremi alıcam sonra..onlarda listemde. . :)
büyüdükçe inşallah neler alırım ben onlara..yeter ki bir doğsunlar canlarım benim..

sende maşallah 20. haftayı devirmişsin..bi bakmışsın sen otuz benimde bebeklerim kucağımda olacak inşallah :)

Ayy ne güzel ya. okurken çok heyecanlandım. bizde o günlere gelicez İnşallah. Aldıklarını güle güle kullanmayı nasib etsin Rabbim. sonra sorarız sıze neyden ne kadar lazım oldu, aldıklarınızı kullandınızmı dıe? Ama sizin cevap verecek vaktiniz olur mu onu bilemem Rabbim hepimizin bebeklerini sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasib etsin (AMİN)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…