2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

zeynepppppp bunlar ne kadar güzelller.nasıl diktin bu güzel şeyleri.eğer basit ise bana da öğret bende evde vakit geçiririm.harika olmuşlar.çok güzel görünüyorlar yaa... :)

arkadaşlaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrr merhabalar
çok mutluyum bugün dr .a gittik
bebişlerimin cinsiyetlerini öğrendik
biri kız biri erkek .muhteşemdi.inanılmaz güzel gelişmişler ama kız olan erkeğe göre biraz küçük ama erkek felaket gelişmiş inanamazsınız.dr boylarını iki büklüm olmuşlar ölçemiyorum dedi ölçemedi bile

mutluluktan uçuyorum.herşeyleri normal allaha hamd oılsun.iki hafta sonra renkli ultrasona gideceğim.ikiz gebeliklerde çok önem veriyoruz dedi.beş hafta sonra bi daha giriceksiniz dedi.rahim boyu ölçümünü bi daha ki gidişimde yapacak.bu sefer dr. çok ilgiliydi çoook iyiydi.hatta bebişlerimin ultrason resimlerini dosyasına zımbaladı

bende dedim ki dr. bey bebişlerimin ultrason resimlerini alabilir miyim?eski ultrason resimlerine baka bka yıprattım dedim.sonra zımbaları kopradı hadi al bakalım dedi.bende bi daha ki geldiğimde getiririm dedim.

renkli ultrasona gidilecek 2 hafta sonra.birde 5 hafta sonra.ikiz gebeliklerde ikili üçlü trarama testi yapılmadığı için daha bi özen gösterip takipleri artık sıklaştıracağız dedi.
allah ım tekmeleri falan dr ultrasonu oynattıkça tekme atıyorlardı hele ki erkek olan.

cisiyetine bakarken erkek olan bebişim bacaklarını bi açtı çükü göründü anaaaa gördüm dedim

dr. ultrasonlara bakarken vay bee biri kız biri erkek dedi

çok mutluyum bebişlerim için dua istiyorum....bebişlerimin tekmelrini hareketlerini pıt pıt diye hissediyorum hissetmeniz norma l dedi allaah ım rabbim şükürler olsun çok mutluyum.hala ağzım kulaklarımda.

Son düzenleme:
melittacım senin adına çok sevindim canım.demek bir kız bir erkek bebeğin olacak darısı başıma inşallah.herşeyinde normal olmasına çok sevindim.boyları kiloları kaç olmuşlar peki onu söyledimi doktor merak ettim.
yaptıklarını beğenmene sevindim melittacım.ama ah keşke buradan anlatılacak gibi olsa.ilk önce iyi bir dikiş makinesi sonra da biraz tecrübe gerekiyor sanırım.çünkü ben bunları yaptığımda iki sene kursa gitmiştim .eğer tabi dikiş tecrüben varsa yapabilirsin çok zevli gerçekten.

melittacığım çok sevindim,ne güzel haberlerle gelmişsin..Allah tamamına erdirsin inşallah..bebeklerin kaçar gram ? söylenildi mi?
dünde ben o heyecanı yaşamıştım..ilaç verdi mi doktor?

Son düzenleme:
zeynep diktiklerin muhteşem olmuş,ne güzel hepsi el emeği , göz nuru.. benim hiç vaktim yok..3 çocuk olduğu için evde ,sürekli okullarıyla,yemekle,bulaşıkla uğraşıyorum.. benim şansıma Allah 3 ten sonra verdi ikiz..fazla dinlenemiyorum malesef..

canlarım nasılsınız zeynepçim ellerine sağlık harika olmuş yaptıkların güle güle kullan melittacım gözün aydın çok sevindim bebeklerinin iyi olmasına inşallah böyle devam eder bebeklerin kilolarını paylaşmamışsın ilaç vesaire verdimi bende ekimin başında gidicem bebeklerimi görmeyeçok özledim onları minik oğluşlarım benim

melittacım tebrik ediyorum seni, benımkılerde öyle 1 i kız 1 i erkek nasıl bir sevinç tarifi yok, heleki iyi olduklarını öğrenmek o daha ayrı bır sevınç. İnşaallah Rabbım cümlemize kolumuz kanadımız kırılmadan boynumuz bükülmeden kucagına alıp analı babalı sağ sağlim sağlıklı bir şekilde büyütmeyi nasıp ederde sevincimiz yarım kalmaz. o tekmeleri ilerleyen dönemlerde gör, birtanesi yumrugunu bir ittirdi elinin üstündeki kemikleri bile hissettim :)) ağlamaklı oluyor insan. doktora en son gidişimde ne sordum bılıyormusun hocam bunlar bana vurdukları gibi birbirlerinede vururlarmı:) e tabiki zaman zaman olur dedi. eyvaahh ya bişey olursa kafalarına filan vurup dedim. güldü merak etme anne karnında zarar verecek kadar birşey olmadı henüz dedi :)) annelik duygusu bambaşka bişeymiş neler geliyor insanın aklına :))

Allah razı olsun canım arkadaşlarım bende çok mutluyum.hemen ölçüleri yazıyorum ama bebekler ikibüklüm olduğu için malesef boylarını ölçemedi bu sefer ama çok çok iyi dedi.fakat malum kız olan solda altta biraz küçük diğerine göre.erkek olan sağda üstte :)

erkek : 147 gr
kız : 121 gr

erkek
--------------
BPD :38.7 mm FTA :941 mm2
FL :20.5

kız
----------------
BPD :34.6 mm
FL : 20.2 mm
FTA :883 mm2

Son düzenleme:
filorinda , zeynep , yasemin , buğlem hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar. :)

bana dr. ultrasonla bebeklre bakarken karnın kalın dedi ve fitil yazdı çok afedersiniz popodan iki gün kullan bırak dedi.sabah akşam.

onun dışında ekstradan yanında olsun diye yine demir kan ilacı multivitamin yazdı.kullanıyordum zaten onları. sadece fitil yazdı.iki hafta sonra renkli ultrason birde 5 hafta sonra renkli ultrasona girecem.inşallah onlarda sorunsuz çıkar inşallah :) bebişlerimi sağsalim kucağıma almak istiyorum.

şu anda tek bi üzüntüm var annem ameliyat olacak gidecektim ama gidemicem.bebekleri riske atmamak için.annem izmirde ben kıbrıstayım.birde hast.harap olurum diye Allah korusun birşey olur diye gidemicem.

rabbimden herşeyin hayırlısını diliyorum.

ama çok mutluyum bebişlerimin hareketlerini hissettikçe daha mutlu oluyorum.dr a dedim ki ben pıt pıt lar ufak kıpırtılar hissediyorum .geçen gün göbeğimin kenarında bariz görünüyordu bi hareket dedim.bebeklerinizin hareketleri oğlunuz fazla gelişmiş zayıfsınız hissetmeniz normal dedi.sağda çok hissediyorum özellikle kalbalıkta pıtpıtlaşıyorlar :)

nasıl mutlu oldum anlatamam :):):):)

rabbim herkese bu güzel duyguyu nasip etsin inşallah anne olamayan tüm bayanlara bu güzel duyguyu nasip etsin inşallah.

ben de ikiz bebeklerimi bekliyorum. 24. haftam bitmek üzere, çift yumurta ikizlerim biri kız biri erkek. 51 kiloyla hamile kalmıştım 8 kilo aldım. bebeklerimin dünyamıza gelişi tahmini ocak 16( 40 haftaya göre tabii) . bazı eksiklerimizi almaya başladık bile çok mutluluk verici:)) minik minik kıyafetler, çoraplar vb. kendimi şanslı hissetmeye başladımm bile, bi de sağlıkla kucağımıza gelsinler de:)) hepimize mutlu hamileliklerr

merhaba nergis benm de biri kız biri erkek, 24 haftalık. senn haftandayken benm de oğluşum küçüktü ama bi sonraki kontrolde aynı kilodaydılar, şimdi de aynı gidiyolar, inşalah doğuma kadar öle olur:) kızın oğlunu yakalar ilerki haftalarda inşalah. sağlıklı olmalarına sevindim:)

fatosyy hoşgeldın aramıza, bebeklerın hayırlı olsun canım, benımkılerde cıft yumurta 1 i kız biri erkek, bende senın gıbı 51 kg hamıle kaldım, 32. haftam bıttı 59 kg oldum. dr 2 hafta daha atlatabılırsek ne mutlu bıze dıyor. dedıgın gıbı kıyafetler bıle acayıp mutlu edıyor ınsanı. ben aldıklarımı yıkadım utuledım. çamasırları bıle severek yıkayıp astım ütüledım. ne kadar görmemiş hıssedıyorum kendımı :))) e görmedık tabı 32 i me geldım nerdeyse :)) Rabbım ıkız verdı İnşaallah cümlemize kucagımıza nasıp ederde sağ salım analı babalı buyuturuz.

teşekkür ederim yasemin. senn haftan benden ileri olduğu için ütüyü falan halletmişsin ne güzel :)) ben okuldan doğum iznime ayrıldığım zaman düşünüyorum yıkayıp ütülemeyi. ama gerçekten zevklidir yaa, onlar için alışveriş yapmak bile nasıl mutlu ediyo beni anlatamam. tekmelerini hissettiğim zaman kendimi gülümserken yakalıyorum, bazen gözlerim doluyoo:86 ben kilo yönünden senden öndeyim galiba , ama iştahım da yok neden kilo aldım anlamadım. doktorum fazla meyveden demişti, şaşırıyorumm bakalım bundan sonra nasıl olcak kilo durumu. maşallah yasemin ben de senn haftana ulaşırım inşalah, sağlıkla canım:)

merhaba fatosyy aramıza hoşgeldin :) bu arada adım melitta :) inşallah aynı kiloya ulaşırlar 3 aylıklarken aynılardı kiloları boyları vs. ama bu ay kızım solda aşşağı da ve küçük çıktı ama dr. gelişimi çok çok iyi dedi.ikizlerden biri genelde küçük olur dedi.bende zaten gr. duyunca rahatladım.biizm bebişlerin gr.ları ayına göre iyi.en son boyları da öyleydi cm olarak ama bu sefer dr. ölçemedi iki büklümler dedi :):):):) rabbime şükür iyi olmaları beni sevindirdi inşallah hep böyle gider.

sen nasıl beslendin ?süt içebiliyor musun?ben tiskindim aslında süt bebişlere çok güzel kilo aldırıyor.tabi et yiyince de bebişlere yarıyor.izmirdeki diyetisyenim demişti.dediği gibi beslendim.ama sütten tiksindim.aslında bebişlerimin bu kadar iyi olmasını ilk iki ay beslendiğim şeylere borçluyum :):):):)

hele hareketlerini ve bazen pıt pıtlarını hissetmek daha başka bir duygu. :)

---------------------------------------------------

yasemincim senin bebişlerinin boyu ,gr. kaç?kaç aylık senin bebişler?

kusura bakma melitta mjı gönderdikten sonra fark ettim adını:)) sağlıklı olmaları zaten önemli olan, sevindim bebişlerin ii olmalarına. benm 1 hafta sonra kontrolüm var bakalım kaç kilo oldular merak ediyorum ben sütü çok severim günde en az bi büyük bardak içiyorum, akşam yemeklerinde hemen hemen her akşam ayran içiyorum. ama bnm de etle sorunum var ben manisalıyım, ege kültürü işte sebze zeytinyağlı severim, yeşillik severim ama ettt melitta bnm hemogramım çok düşük 8 , demirim düşük, ve 50 gr yüklemesinde de biraz yüksek çıktı haftaaya 100 gr yapılcak ilaç kullanıyorum ama senn bi önerin var mı? değerlerimin böle olması canımı sıktı aslında bakalım. baya dikkatli besleniyorum, zorla da olsa et yiyorumm herşey bebükler içinnn:))

önemli değil :))) anaaam bende izmirliyim :):):))aramız yarım saat :) :)
ne güzel süt içebiiyorsun ben tiksindim ama bi bardakta olsa artık başlayacağım.beslenmen çok güzel bence.bende artık kırmızı et yiyebiliyorum ama beyaz et pek yiyemiyorum.inşallah tiksintim geçer.onu da yemeye başlarım :)
inan hiç bir bilgim yok ama dr. sanırım diyet veriyor.ama gebelik şekeri doğumdan sonra geçiyor iyorlar.önemli olan kalıcı olmaması.eminim bilgisi olan üye arkadaşlar yardımcı olacaktır.benim daha şeker yüklemesi yapılmadı.şimdilik değerlerim normal ama ileride nolur bilemiyorum çünkü bebişler büyüdükçe bizim vücut dengemiz bozulucaktır.
evet ya herşey bebişlerimiz için onlar sağlıklı olsunlarda gerisi sorun değil :)

hoşgeldin canım aramıza, nasılsın,karnında ağrı filan oluyor mu, ilaç kullanıyor musun? alışveriş yaptın mı :)

hoşgeldin canım aramıza, nasılsın,karnında ağrı filan oluyor mu, ilaç kullanıyor musun? alışveriş yaptın mı :)

merhaba buglem, hoşbuldumm:) iyiyim saol, tabi kasık ağrıları sıkıştırmalar( özellikle yemeklerden sonra) bel ağrısı vb oluyo ama napalım 2 bebek taşıyoruz normal galiba ilaç demir ve kan desteği için şurup kullanıyom, bi de elevite bu hafta başladım. sen nasılsın ? alışverişimi tamamladım sayılır, çok zevkli :) ufak tefek şeyler kaldı. sen ne yaptın? ben beşik 1 tane geniş aldım, siz ne dersiniz bilmem, nasıl olsa yanımda yatıcaklar başta! oto koltuğu , battaniye, bornoz, küvet, ateş ölçer....vb. aldık. arabalarını da yaza doğru düşünüyoruz, zaten yeni doğunca lazım olmaz, pusetle taşıcaz :) bunlardan bahsetmek bile süperrrr her anının tadını çıkarmak istiyorumm :))

melittacım bebeklerının kg ları güzel maaşallah çok sevındım senın adına. benımkılerın boyu artık ölçülemiyor, malum içerisi kalabalık:)) birinin ayakları diğerının yüzünde, birinin elleri diğerının yüzünde:)) ... kızımız 1760 gr oğlumuz 1790 gr . 32 haftamız bıttı. dr bıle maaşallah dedı görünce şaşırdı. bızım gecen haftaya kadar hep kız kg sı fazlaydı. sonra erkek ataga kalktı o gectı. aralarındakı farkı sorun etme illakı fark oluyor. gecen haftaya kadar bızım hep kızımız 150-200 gr kadar önde olurdu. şimdi degıstı. bakalım doğuma kadar nolucak.

fatosyy benım erken doğum ihtımalım oldugu ıcın utu, doğum cantası, alışverıs hepsını erken hallettık. düşük riskim oldugu ıcın ve bayabı kg kaybetmiştim kaç yıllık işimden bile ayrıldım, yeterkı iyi olsunlar. bız ıkı adet park yatak aldık boyutları 90*55. yatak odam kucuk bıraz. tek genıs alsak kısa bır sure sonra dönüyorlar. dıger besıklerdende ıstemedım cunku park yatak derınlesıyor ya cokcukları düşürmeyelım dedım. süsüne degıl kullanısına bakmak zorundaydım yanı. ben vitamın,demır,kan,magnezyum, progestan, karacıger kolestazı ıcın hap..... bunları kullanıyorum. kan ılaclarını ıhmal etme bence. hhaftada en az 2 gün et ye ve kan yapıcı meyveler ye mesela kokulu sıyah cekırdeklı uzum. her meyveyıde cok yememelısın şeker cıkmıs bendede cıktı ordan bılıyorum mesela muz, ıncır, beyaz küçük üzüm, hurma, kavun, karpuz bunlar baya bı şekerlı az ye yedıkten sonrada tarcınlı süt yada yogurt ye. bana şeker 100 gr yüklendı dıetısyene gıtmem gerekıyordu ama gıtmedım. kadın dogumcunun verdıgı dıet lıstesını uyguladım, 15 er gün arayla açlık tokluk ölçtüler Allah a şükür normal çıktı. ama riske atmamak için doktor dıete devam dıyor. çünkü hızlı kilo almak şekeri tetikliyor ve şeker bebeklere çok zararlı. dıet verırlersede gözünü çok korkutmasın sebze ve meyve agırlıklı zaten, bebeklere yarayan şeyler var, hamur işi ve tatlıdan uzak duruyorsun. ana öğün ve ara öğünleride atlamaman gerekiyor. kendını bu tür şeyler ıcın üzme İnşallah geçici olur şekerimiz ve dıger rahatsızlıklarımız. Allah beterınden korusun, sag salım atlatmayı nasıp etsın cümlemize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…