canım reflor kullanıyorum 2 gündür fayda etmedi muhtemelen dişlerden kaynaklı ishal bu aptamilin ishal önleyici mamasını aldım bakalım eve gideyim birde onu deneyeyim bütün dişleri harekete geçmiş durumda arka arkaya çıkaracak galiba hepsini nasıl dayansın ona küçücük bünye
arkadaşlar çok şükür sünnetimi olduk.ama bizimki çok zorlu geçti iki tane olunca birbilerinin ağlamasından etkileniyorlar.
bizde öğleden sonra hastaneye gittik yatışımız yapıldı odada beklemeye başladık.doktorumuz geldi bebekleri sevdi biraz.inanılmaz çocukları seviyor ya.sanki kendi bebeğiymiş gibi öyle bağrına basıyoki.çok iyi bir doktordu.kıyafetimizi getirdiler ilk önce emire giydirdik ve ameliyathaneye kadar biz yanında gittik onu doktorlara emanet ettik.birde kamera verdik çeksinler diye.yaklaşık yarım saat sonra oğlum çıktı ameliyathaneden baya bir ağlayarak.sonra diğer oğlum enesi hazırladık onuda kv götürdü ameliyhaneye eşim hep kapısında bekledi ikisinde bir şey lazım olursa diye.ben ağlayan oğlumu yatıştırmaya çalışıyordum.ve onu kucağımda uyuttum.o sakinleşti bu seferde diğer oğlum geldi ağlayarak tabi. ama hemen sustu bu oğlum normaldede daha uslu.sonra hemşireler geldi bilgi falan verdi.ve çıkışımız yapıldı.o sırada da iki oğlumda uyumaya başladı biri benim kucağımda diğeri kv nin kucağında.arabada hep uyudular bebişler.ama eve gelince çok terledikleri için üstlerini değiştirelim dedik bir ağlamaya başladılarsa yaklaşık bir saat susmadılar.sürmemiz için krem vermişlerdi onu sürdük.biraz rahatladır ve artık gülmeye başladılar.ağrı kesici de verdik.arada yine ağlıyorlar.daha hala tam susmuş değiller.ama uyuyorlar şuan.zor geçti açıkcası iki tane olunca ama çok şükür şimdilik iyiler.bir bu geceyi atlatsaydık hayırlısıyla çok iyi olacak.bu gece sanırım yanlarında nöbet tutacağız kv le.ben dururum diyor bakalım yanlarında.şimdilik bunlar aklma geliyor atladığım bişeyler olabilir.
bu şekilde geçti işte arkadaşlar
uhdecim ilacın ismi Diyacure 250 mg.bir poşetin yarısını veriyosun sanada çok geçmiş olsun canım.inşallah iyi gelir aptamilin maması.
melittacım senin kadar rahat geçmedi canım.benim bebişler biraz daha yaramaz sanırım.şimdilik iyiyiz bakalım
serapp27 bizimkide özel hastane canım bir bebeğe aynı sen gibi bir bebeğe 200 tl iki bebeğe indirim yapıyorlarmış 300 tl verdik ikisine.
Zeynepcim hayır olsun canım, isin zor kısmı bitti gerisi kolay artık :)
Kızlar, siz hangi marka biberon ve emzik kullanıyorsunuz? emzik nezaman kullanılmaya başlanıyor, biberon gibi hemen almam gerekir mı? Bi de silikon uç mü, kaucuk uç mü iyi? Ay ben bunları hiç bilmiyorum yaaa, büyük oglum hiç kullanmadı, acaba ucun seklinin falan bı önemi var mı?
arkadaşlar çok şükür sünnetimi olduk.ama bizimki çok zorlu geçti iki tane olunca birbilerinin ağlamasından etkileniyorlar.
bizde öğleden sonra hastaneye gittik yatışımız yapıldı odada beklemeye başladık.doktorumuz geldi bebekleri sevdi biraz.inanılmaz çocukları seviyor ya.sanki kendi bebeğiymiş gibi öyle bağrına basıyoki.çok iyi bir doktordu.kıyafetimizi getirdiler ilk önce emire giydirdik ve ameliyathaneye kadar biz yanında gittik onu doktorlara emanet ettik.birde kamera verdik çeksinler diye.yaklaşık yarım saat sonra oğlum çıktı ameliyathaneden baya bir ağlayarak.sonra diğer oğlum enesi hazırladık onuda kv götürdü ameliyhaneye eşim hep kapısında bekledi ikisinde bir şey lazım olursa diye.ben ağlayan oğlumu yatıştırmaya çalışıyordum.ve onu kucağımda uyuttum.o sakinleşti bu seferde diğer oğlum geldi ağlayarak tabi. ama hemen sustu bu oğlum normaldede daha uslu.sonra hemşireler geldi bilgi falan verdi.ve çıkışımız yapıldı.o sırada da iki oğlumda uyumaya başladı biri benim kucağımda diğeri kv nin kucağında.arabada hep uyudular bebişler.ama eve gelince çok terledikleri için üstlerini değiştirelim dedik bir ağlamaya başladılarsa yaklaşık bir saat susmadılar.sürmemiz için krem vermişlerdi onu sürdük.biraz rahatladır ve artık gülmeye başladılar.ağrı kesici de verdik.arada yine ağlıyorlar.daha hala tam susmuş değiller.ama uyuyorlar şuan.zor geçti açıkcası iki tane olunca ama çok şükür şimdilik iyiler.bir bu geceyi atlatsaydık hayırlısıyla çok iyi olacak.bu gece sanırım yanlarında nöbet tutacağız kv le.ben dururum diyor bakalım yanlarında.şimdilik bunlar aklma geliyor atladığım bişeyler olabilir.
bu şekilde geçti işte arkadaşlar
uhdecim ilacın ismi Diyacure 250 mg.bir poşetin yarısını veriyosun sanada çok geçmiş olsun canım.inşallah iyi gelir aptamilin maması.
melittacım senin kadar rahat geçmedi canım.benim bebişler biraz daha yaramaz sanırım.şimdilik iyiyiz bakalım
serapp27 bizimkide özel hastane canım bir bebeğe aynı sen gibi bir bebeğe 200 tl iki bebeğe indirim yapıyorlarmış 300 tl verdik ikisine.
zeynepcim canım benim hayırlı uğurlu olsunnn seninde oğluşların erkekliğe ilk adımlarını attılar ne güzell inş. bir sıkıntı olmadan geçirirsiniz, lokalmi oldular canım genel anestezimi onu merak ediyorum bilgilendirirsen çok sevinirim...
ishal mamasını aldım kullanmaya başladım gece normal yaptı ama sabah yine ishaldi bugün dr. götürecegim ne diyecek bakalım bütün dişleri kabarmış durumda çok sıkıntı çekiyor bebeğim ne zormuş diş işi böyle yahuuu yada benim oğlan böyle oldu bilemedim ki...
Kızlar, siz hangi marka biberon ve emzik kullanıyorsunuz? emzik nezaman kullanılmaya başlanıyor, biberon gibi hemen almam gerekir mı? Bi de silikon uç mü, kaucuk uç mü iyi? Ay ben bunları hiç bilmiyorum yaaa, büyük oglum hiç kullanmadı, acaba ucun seklinin falan bı önemi var mı?
zeynepcim canım benim hayırlı uğurlu olsunnn seninde oğluşların erkekliğe ilk adımlarını attılar ne güzell inş. bir sıkıntı olmadan geçirirsiniz, lokalmi oldular canım genel anestezimi onu merak ediyorum bilgilendirirsen çok sevinirim...
ishal mamasını aldım kullanmaya başladım gece normal yaptı ama sabah yine ishaldi bugün dr. götürecegim ne diyecek bakalım bütün dişleri kabarmış durumda çok sıkıntı çekiyor bebeğim ne zormuş diş işi böyle yahuuu yada benim oğlan böyle oldu bilemedim ki...
zyeneeeppp aynı şeyleri yaşamışız benim oğlumda ağladı ama kendinde olmadığı için bilinçli değildi.senin bebeklerin lokal mi oldular????
uyumaları ve rahatlamaları için ağızdan ilaç vermiş olabilirler benim oğlan gibi.yoksa o ağlamayla zaptedemezlerdi diye düşünüyorum.benim oğlan bile çok sessiz olmasına rağmen muayene ederken bacaklarını kapatıyordu.sünnet ederlerken hiç durmazdı oğlum.
güzel oğlum ameliyathane de bile gülücükler saçıyormuş doktor öyle demişti herhalde anlasaydı sünnet olduğunu beyaz önlüklüleri görünce ağlamaya başlardıdoktorumuzun bebeği beyaz önlüklü gördüğünde ağlayıp ortalığı yıkıyormuş.
çok sağol canım darısı doğacak olan oğluşlarının başına inşallah.prenslerim oğluşların olunca da burayı bırakmasssın inşallah..bana artık ilk günler çok uzak geliyor.yaşadıklarını yazarsan bizde kendi yaşadıklarımızı hatırlamış oluruz.ilk iki ay gerçi çok zor geçiyor.biraz zor giriliyor.
ben chicco biberon aldım almadılar avent aldm onuda almadılar.en sonunda basit bişey alıyım dedim vee nin biberonunu aldım eczaneden onu aldılar.sanırım hastanede normal biberonlara alışmışlardı avent chicconun ağzı farklı olduğu içinalmadılar.pahalı biberonlar boşa gitti anlıycağın ucuz olan işe yaradı.
çok sağol uhdecim darısı seninde başına tez zamanda kurtulursun inşallah.biz lokal anestezi olduk canım.ben direk lokal istiyorum dedim doktora bende öyle yapıcam zaten dedi.ilk 3 saat çok zordu gerçekten .bide iki tane olunca daha da zor.bi biri ağlıyor bi biri.birbirinin ağlamasını duyup daha ağladılar.ağlamaları sustu sonrada gülmeye başladılar.mamalarını yedirip yatırdık.gece çok güzel uyudular çok yorulmuşlar.bugünde çok şükür herşey yolunda gitti.çok şükür geçti o dakiklar.bir an için hiç susmayacaklar dedim.ama şimdi unuttuk gittik öyle rahatladımki üstümden sanki bir dağ kalktı.bugün küvetin içine su doldurup koyduk coştular bıraksan yüzecekler.dün bir görseydin canım hiç dönmüyolardı öyle acılarını biliyorlarki.bugün acıları geçince dönmeye başladılar.
seninde oğluşunun ishali düzelir inşallah canım.ishalden çok korkuyorum tuz kaybı tehlikeli.bikaç gün önce baya üzüldüm bu yüzden.senin oğlun diş çıkarmadan ishal olmuş ondan bişey olmaz allahın izniyle.dişleri bir çıksa huysuzluğuda geçer inşallah.mama işe yaradımı.bir ara bende alacaktım ama bizim burada yoktu o mamadan.anca internetten alabilirdik oda kaç güne gelirdi.
sağolasın melittacım çok şükür bizimkide bitti.yok uyutmadılar canım.çünkü içeriye kamera verdik çeksinler diye.bizim kuzular yıkmışlar ameliyathaneyi.çok az çekmişler ama.kamerayı açmayı becerememişler.birde doktorun sevdiği bir video var ben böyle çocuk seven doktor görmedim.faceye koyabilirim doktorla oğlumu.
ikizlerde mama takviyesi oldugu için ve de arada süt de sağdıgğm için 3 çeşit bibreon var evde. dr brwmns- mamalrını veriyorum. aventin pompasını kullandıgım için de aventin biberonları- sağdığım sütü veriyorum.
ama küçük oğlum meme almakta zrlandıgı ve her meme verişimde kavga ettiği için memeyi bırakır diye korktum. medela'nın anne memeseiyle uyumlu "medela calma" biberonunu aldım. şimdilik memnunum.ona vereceklerimi mümkün oldugunca bu biberonla vermeye çalışıyorum
çok sağol canım darısı doğacak olan oğluşlarının başına inşallah.prenslerim oğluşların olunca da burayı bırakmasssın inşallah..bana artık ilk günler çok uzak geliyor.yaşadıklarını yazarsan bizde kendi yaşadıklarımızı hatırlamış oluruz.ilk iki ay gerçi çok zor geçiyor.biraz zor giriliyor.
ben chicco biberon aldım almadılar avent aldm onuda almadılar.en sonunda basit bişey alıyım dedim vee nin biberonunu aldım eczaneden onu aldılar.sanırım hastanede normal biberonlara alışmışlardı avent chicconun ağzı farklı olduğu içinalmadılar.pahalı biberonlar boşa gitti anlıycağın ucuz olan işe yaradı.
çok sağol uhdecim darısı seninde başına tez zamanda kurtulursun inşallah.biz lokal anestezi olduk canım.ben direk lokal istiyorum dedim doktora bende öyle yapıcam zaten dedi.ilk 3 saat çok zordu gerçekten .bide iki tane olunca daha da zor.bi biri ağlıyor bi biri.birbirinin ağlamasını duyup daha ağladılar.ağlamaları sustu sonrada gülmeye başladılar.mamalarını yedirip yatırdık.gece çok güzel uyudular çok yorulmuşlar.bugünde çok şükür herşey yolunda gitti.çok şükür geçti o dakiklar.bir an için hiç susmayacaklar dedim.ama şimdi unuttuk gittik öyle rahatladımki üstümden sanki bir dağ kalktı.bugün küvetin içine su doldurup koyduk coştular bıraksan yüzecekler.dün bir görseydin canım hiç dönmüyolardı öyle acılarını biliyorlarki.bugün acıları geçince dönmeye başladılar.
seninde oğluşunun ishali düzelir inşallah canım.ishalden çok korkuyorum tuz kaybı tehlikeli.bikaç gün önce baya üzüldüm bu yüzden.senin oğlun diş çıkarmadan ishal olmuş ondan bişey olmaz allahın izniyle.dişleri bir çıksa huysuzluğuda geçer inşallah.mama işe yaradımı.bir ara bende alacaktım ama bizim burada yoktu o mamadan.anca internetten alabilirdik oda kaç güne gelirdi.
sağolasın melittacım çok şükür bizimkide bitti.yok uyutmadılar canım.çünkü içeriye kamera verdik çeksinler diye.bizim kuzular yıkmışlar ameliyathaneyi.çok az çekmişler ama.kamerayı açmayı becerememişler.birde doktorun sevdiği bir video var ben böyle çocuk seven doktor görmedim.faceye koyabilirim doktorla oğlumu.
ben bebişlerime avent in setini aldım. yeğenim 8 yaşında onada avent almıştım diğerlerini hiç istemedi onunla yedi hep mamasını. aptamil mama aldım çantamıza koyacağız. yalnız yeğenim doğduğunda hemşire ilk başta kaşıkla ver mamayı ağzına memeyi reddetmesin demiş bizde öyle yapmıştık kaşıkla beslemiştik daha sonrasındada emdiken sonra biraz mama yapıp biberonla yedirdik bende öyle yapmayı düşünüyorum. birde hastane biberonlarına ne gerk var alalım yanımıza kendi biberonuyla yesin mamalarını. süt sağma almadım ben alsam mı acaba diye düşünüyorum şimdide. doğuma az kaldıkça heyecan artıyor.
benim hiç aklıma gelmedi açıkcası.çok güzel bir fikirmiş video çekimi.allah damatlığını da görmeyi nasip etsin inşallah.nasıl olcak ,ne zaman olcak derken çok şükür atlattık bu sünnet işini de.benim face im yokama eşimin var belki oradan bakabilirim.nasıl bakılıyor?ne yazıcam face e?
özelden bildirirsen sevinirim.
Girerim tabii zeynepcim,hem size benimkilerin yaptiklarini anlatırım hem de sizden sorup öğreneceğim cok şey var, bırakmam yani burayı:) bebek bakmayı biliyorum ama ikiz bakmak hakkında hiç bı fikrim yok, bakalım neler bekliyor beni:)
Ay sende wee diyosun yani, onu da not aliyim hemen... saolun kzlar, gecen e-bebek'e gittim bir biberon alıp cikicaktim, bi suru marka, farkli farkli uc sekilleri, kaucuk mu silikon mü...vs derken abondene oldum geldim, cok iyi oldu önerileriniz...
ben bebişlerime avent in setini aldım. yeğenim 8 yaşında onada avent almıştım diğerlerini hiç istemedi onunla yedi hep mamasını. aptamil mama aldım çantamıza koyacağız. yalnız yeğenim doğduğunda hemşire ilk başta kaşıkla ver mamayı ağzına memeyi reddetmesin demiş bizde öyle yapmıştık kaşıkla beslemiştik daha sonrasındada emdiken sonra biraz mama yapıp biberonla yedirdik bende öyle yapmayı düşünüyorum. birde hastane biberonlarına ne gerk var alalım yanımıza kendi biberonuyla yesin mamalarını. süt sağma almadım ben alsam mı acaba diye düşünüyorum şimdide. doğuma az kaldıkça heyecan artıyor.
hastaeye kendi biberonlarımı götrüdm. ilk gün kendimde olmadıgımdan veremedim, annemlere hatırlatmak da aklıma gelmedi. ama ikinci gün biberonları hemşireye verdim, onunla getirdiler mamalarını .
süt sağma elimin altında sürekli. önce meme veriyorum, kalanını da sağıp vermeye çalışıyorum.
ikizler aynı anda uyanıp da ortalıgı yıktıklarında emziremiyorum. çünkü birinin seansı yarım saat sürüyor ve o sürede diğerinin beklemeye hiihiç mi hiç niyeti olmuyor :)meme olmasa da anne sütü anne sütüdür mantıgıyla 5 dk da iki memeyi de sağıp veriyorum.
slm 7haftalık hamıleyım ıkız bebek beklıyorz dun doktara gıttık ve pek ıyı seyler soylemedı rahımde sımdıden acılma varmıs 2haftada bır muane olmam gerekıyomus ve 3.ayımda rahıme dıkıs gerekırmıs boyle gıderse bebeklerımı 5 yada 6 aylıkken almamız gerekıyormus daha once boyle bı durumla karsılasan varmı yada bılgısı olan napmam gerekıyor ne yapmamam gerekıyor ve gebelıgımde cok zor gecıyor bulantı ve kusmalar cok fazla bu sebepten bııseyler yıyemıyorm bu durum bebeklerımı cok etkılermı benım buarada cok acıl ıkız gebelıkten ıyı anlayan bı dr arıyorum ıstanbulda oturuyorm yardımcı olursanız cook sevınırım
ben şimdiden annemi tembihliyorum biberon ve mamasını, emziklerini çantaya koyacam diye annem yeğenlerimden dolayıda tecrübeli. süt sağmayı o zamanda söylesem eşimde babamda hemen gidip medikalden alırlar ama genede bir bakayım. benim hala göğüslerim süt dolmadı ama anneme çekersem sütüm bol olur inşallah da fazla mama vermek zorunda olmayız. iki bebeği aynı anda emzirmek gerektiği söyleniyor bir şekilde aynı anda emzirmeye çalışmayı düşünüyorum tabi gerçekte nasıl yaparım onuda bilemiyorum.
bir tanıdığımız aynısını yaşadı canım. sürekli yatak istirahatiyle geçirdi dikiş atıldı ama sürekli ayaklar yukarıda yatarak doğum yaptı. akrabamız olan biriside maalesef dikiş atılmasına rağmen kaybetti. o yüzden çok çok dikkatli olman gerekiyor. sadece wc ve yemek için kalkman gerekebilir daha yolun çok başındasın allah korusun. birde stres yapma bende 2 defa sinir stresten dolayı kaybetmişti bebişlerimi. aman kaybedecem korkusuda yaşama sadece dikkatli geçirmen gereken uzun bir dönem var. allahım bebişlerini bağışlasın
slm 7haftalık hamıleyım ıkız bebek beklıyorz dun doktara gıttık ve pek ıyı seyler soylemedı rahımde sımdıden acılma varmıs 2haftada bır muane olmam gerekıyomus ve 3.ayımda rahıme dıkıs gerekırmıs boyle gıderse bebeklerımı 5 yada 6 aylıkken almamız gerekıyormus daha once boyle bı durumla karsılasan varmı yada bılgısı olan napmam gerekıyor ne yapmamam gerekıyor ve gebelıgımde cok zor gecıyor bulantı ve kusmalar cok fazla bu sebepten bııseyler yıyemıyorm bu durum bebeklerımı cok etkılermı benım buarada cok acıl ıkız gebelıkten ıyı anlayan bı dr arıyorum ıstanbulda oturuyorm yardımcı olursanız cook sevınırım
c.tesi günü oğlanı dr. götürdüm iyikide götürmüşüm ishalini dişlerden sanıyoduk ki herkes aynısını demişti maalesef benim oğlan enfeksiyon kapmış daha detaylı anlatmak gerekirse oğlum çişinin hepsini yapamıyomuş biraz yapıp geri kalanı maalesef böbreklerine gidiyomuş ve acilen sünnet ettirmem gerektiğini söyledi dr. şok oldum zaten sünneti düşünüyodum fakat diğerlerini beklemiyodum açıkcası bir ton ilaç verdi 13 gün sonra yeniden idrar tahlili ve ultrasyon istedi inş. sonuçlar iyi çıkarda biraz olsun moralim düzelir.
canım ishali diğer günlere nazaran azaldı fakat tam geçti diyemeyecegim günde 1 sefer ishal şeklinde gitti dün sonrasında normal kakasını yaptı ama bu mamadanmı kaynaklanıyor yoksa dr. verdiği ilaçlardanmı onu bilemeyecegim hem mamayı kullanıyorum hemde ilaçları hangisi etkili oldu inan bilmiyorum canım...
sünnetleri lokal olmuş sorun çıkmadığına çok sevindim artık bende hemen memlekete gittim gün yaptırırım bebeğimin huysuzluğu herşeyi çişini yapamamaktan kaynaklanıyomuş o kadarda götürdüm dr. kime güvenecegim bilmiyorum artık. neyse olan oldu sünnet işimizde hayırlısıyla halledelim ondan sonrası iyi olur inş.
bu arada kızımda grip oldu kücücük burnu akıyor yavrumun oğlanla uğraşacagız diye kızıma bakamadım ki doğru düzgün off off kafayı yemek üzereyim vallahi...
sabahleyin işe gelirken evde yine kızılca kıyamet koptu oğlum onu bırakıp işe gelmemi istemiyor ağlıyoda ağlıyo ağlayarak bırakıp çıktım evden içim acıyor ama ne yapayım başka çarem yokki.. evi aradım işe geldikten sonra neyseki susmuş fakat ben halen suçluluk duygusu içindeyim.....
apotheke korkma serklaj yaparler ve bol bol ıstırahat etmelisin.zaten gebelikte yapacağın başka birşey yok.sen iyi olursan bebeklerin de iyi olur.bu başlıkta birçok arkadaşın böyle sorunları oldu.serklaj yapıldı hemen hemen yatarak geçirdiler gebeliklerini ve bebeklerini kucağına aldılar.sen stres yapma.bol bol dinlen.doktorun söylediklerini uygula.
ileriki dönemlerde şikayetlerişn azalıcak.bişey olmaz senden besleniyorlar onlar.bende sürekli panik atak geçirirdim benim gibi bebeklerimde nefessiz kalıyorlardır oksijen gitmiyordur diye korkuyordum ama şimdi 7 aylıklar ve çok akıllılar hatta oğlum kucağımda klavyelere basmaya çalışıyor.
melitta cnm cok tesekkur edrım stres yapmıcam ıyıyım dıyorm ama kafamın ıcınde bırsuru sen en onemlısı bebeklerıme bısey olcak dıye cok korkuyorm suanda dr arıyorm ıyı bı dr benım halımden anlayan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?