çıktı sonuçlar canım görüştüm dr. enfeksiyon halen geçmemiş iğne verdi bu seferde 7 gün yaptırılacak sonra yine tahlil geçmezse sebebi araştırılacak idrar nereye kaçıor diye testler yapılacakmış nasıl iş anlamadım vallahi enfeksiyon geçer geçmezde sünnet yaptırılacakmış öyle dedi oğluşum iğnelere nasıl dayanacak bilmiyorum mecbur elden birşey gelmiyorki haberler böyle işte canım
günaydın kızlar... doktorum doğuma 4500 tl istedi. ama bnm emekli sandığım var. acaba sgk ile anlaşmalı bi hastanede mi doğum yapsam? hem doktorumu bırakmak istemiorum hemde hamileliğim zaten zor geçio bebeklerim ikiz güvenemiyorum kimseye.sgk ile anlaşmalı medikal park ın ücretide 1650 tl ymiş.siz olsanız npardınız?
günaydın kızlar... doktorum doğuma 4500 tl istedi. ama bnm emekli sandığım var. acaba sgk ile anlaşmalı bi hastanede mi doğum yapsam? hem doktorumu bırakmak istemiorum hemde hamileliğim zaten zor geçio bebeklerim ikiz güvenemiyorum kimseye.sgk ile anlaşmalı medikal park ın ücretide 1650 tl ymiş.siz olsanız npardınız?
melittaaaa gel kız ıkuma uzaktan ölee
slm kızlar biz geldikk kızlarr bugün ikili testtimizi yaptırdık çok şükür 1.1 diğieri 1.2 çıktı çok şükür ALLAHIMA bide cinsiyetini sordum biri kıza benziyo çıkıntısı yok diğeride erkege benziyo çıkıntısı var diye gösterdi ama 5. ayda kesin belli olur dedi ben şimdi bebek kıyzfetleri almak istiyorum özellikle kız kıyafetleri napcam kızlar alıyımmı bir ay daha bekliyeyimmi??
meraba arkadaslar doom yapan arkadaslara hayirli olsun .... hamile olanlarada ALLAH salikla kucaklarina almayi nasip etsin ..... bende ikizlere hamileyim 10 haftalik .. tup bebek tedavisile hamile kaldim daha cok yeni ... sizin bilgileriniza ihtiyacim var gecen hafta biraz kanamam oldu ve ben cok korktum has. gitim bebisler iyidi ve simdi kanamada durdu ama ben halen korkuyorum bise olur diye .... sizlerde yasadinizmi boyle seyler ..........
cnm melittayı ben de cok merak ediyorum ama onun haftası benden de öndeydi zannediyorum yapmıstır dogumunu. allah hepimizim yardımcısı olsun. bana gelince cok heycanlıyım artık. her gece rüyamda dogim yaptıgımı görüyorum. hormonlarım tavan yaptı sanırım sürekli aglamak geliyor icimden. son 5 günüm hayırlısıyla. gecmek bilmiyor ve iple çekiyorum onlara kavuşacagım anı. kısmetse epidural sezeryan olucak. dualarınıza ihtiyacım var..
arkadaşlar beklenen haber geldi.. artık oğullarım eşim ve ben evimizde kocaman bir aile olduk. Alah herkese bu günleri görmeyi nasip etsin. inşallah bundan sonra hastanelere sadece kontroller için gideriz.
çok sevindim nurtenciğim..bizde yarın iki haftalık olacaz inşallah...bebeklerin nasıl ,göbekleri düştümü..bizim ki dün düştü..nasıl besleniyorlar..tek mi bakıyorsun..sarılıkları nasıl..
tinkerbell,ben ve bebeklerim iyiyiz çok şükür,tek bakıyorum ,kızım ve eşimde yardımcı oluyor ama dışardan kimse yok ..annem 4-5 gün kaldı,geri gitti..idare etmeye çalışıyoruz..bakımları şimdilik zor değil gibi..küçük oldukları için uyuyorlar..,sezeryandan sonra toplanmak biraz zor oluyor..ilk günler kesinlikle yardımcın olması lazımmış..bunu anlamış oldum yani..inşallah sizinkiler daha kolay olur..
gülizelif senden ne haberler var cnm..
beni unutmuş olabilirsiniz :)) 45 gün önce kızlarım dünyaya geldi hem de normal doğumla.. normal doğum süper bişey... ama tabi sağlıkla olsun hangi şekilde olursa olsun... deneyimlerimi paylaşabilirim korkunç doğum hikayelerine inat içinizi rahatlatabilirim kızlarr... :)))
bir çocuk doğurmaktan tek farkı arka arkaya iki bebek gelmesi..:) biri başı aşağıdaydı diğerinin yukarda. baş aşağı olan geldikten sonra 3-4 dk içinde diğerini ayaklarından tutup çekti ikiz doğurmak tek bebekten daha fazla sancı çekmek demek olmuyor sancı aynı ıkınma aynı.. ama benim tek farkım açılmalarım olduğu halde aşırı bi sancı çekmedim toplam sancı 6 saat sürdü son 2 buçuk saat sancı fazlaydı ama dayanılmayacak gibi değil en ağır sancılar son 45 dkda oldu o berbat gerçekten ama bence ameliyattan kat kat iyi.. doğumdan sonra sadece iki üç gün dikişlerin acısı oldu sonra o da geçti dikişler de zaten 15 gün içinde kendiliğinden eridi ben doğumdan 3 gün sonra çarşıya çıkıp bebişlerimin eksiklerini aldım :)) kızlarım 35 haftada geldiler son bir hafta sürekli büyük tuvaletimi yaptım yani hergün 2-3 saatte bir tuvalete çıktım sürekli karnım ağrıdı annemle çarşıya çıkacaktım gitmeden önce bi doktora gidip söyleyelim dedik nstye bağladılar sancı gözüktü alttan muayene etti 3 cm açılma vardı yattım sancıları durdurmaya çalıştılar ama açılmalar durmayınca doğurmak zorunda kaldım..:)) allah hepinize benim gibi doğum nasip etsin.. buarada bişey olur diye çok evham yapma. ben son 1 ay sürekli dışarlardaydım ev taşıdık eksikler vardı sürekli dükkan dükkan gezdim belki farkında olmadan bu sayede doğumu kolaylaştırdım normal doğum olmasını sağlamış olabilirim.. velhasıl kelam şayet doktorun cesaretliyse işinin ehliyse normal derse itiraz etme derim hiç de korkma.. doğum sancısı denen şey abarttıkları kadar dayanılmaz bişey değil evet çok ağrılı ama korkunç değil.. senin bebişlerin cinsiyeti ne..?
çıktı sonuçlar canım görüştüm dr. enfeksiyon halen geçmemiş iğne verdi bu seferde 7 gün yaptırılacak sonra yine tahlil geçmezse sebebi araştırılacak idrar nereye kaçıor diye testler yapılacakmış nasıl iş anlamadım vallahi enfeksiyon geçer geçmezde sünnet yaptırılacakmış öyle dedi oğluşum iğnelere nasıl dayanacak bilmiyorum mecbur elden birşey gelmiyorki haberler böyle işte canım
çok şükür birşey olmaması gayet iyi canım çok çok geçmiş olsun sizede...dr. bundan bahsetti voyding yapılacak dedi çok tşk.bilgilerin için canım en azından nasıl bir yol izlenecek öğrendim sayende..bu voydinge bebek nasıl dayanacak ya yap çişini deyince anlayıp yapmazki ayol :)) bizim dr. iğneleri kullanalım şayet geçmezse böbreğe kaçış varmı diye voyding yapacagız dedi bende nasıl birşey diye bakacaktım şimdi.. inş. iğnelerle geçerde gerek kalmaz hiç bir şeye canım yaa.. inan bebekler rahatsız olacagına bizler olalım en azından derdimizi biliyoruz. dün ilk iğnemizi olduk.. bu arada oğlumun ishalide baya azaldı neden onu blmiyorum işte. Allahım hepimizin yardımcısı olsun inş...bizlere güç kuvvet versinki bebeklerimize yetelim eksik kalmayalım ....Uhdecim, ben de oğlum da bu idrar yolları ve böbrek olayından cok çektik, maalesef bizde anatomik bozukluk vardı ama ameliyatla düzeltildi ikimizde de bı sorun yok simdi, demem o ki bu alanda yapılabilecek bütün testler, sintigrafi, emar, tomografi...vs bize yapıldığı için iyi biliyorum eğer dr'lar idrarın böbreğe geri kaçtığından supheleniyorlarsa bunu sadece voyding denen bir metodla anlayabilirler, tahlillerden veya başka bir tetkikle bu sonuca ulaşmaları imkansız, bilgin olsun. Voyding söyle bisey; sondayla idrar kesene girilip bildigin serumla dolduruyorlar, tamamen dolunca isemeni istiyorlar, sen yattığın yerde iserkende bildigin kara filmini çekiyorlar, eğer böbreğe kacak varsa hem böbrekten idrar kesene inen kanalda hemde idrar kesının boşaltım yaptıgı kanalda sıvı görünüyor, kacak yoksa sadece idrar kesenin boşaltım yaptıgı kanalda sıvı görünüyor. Verilen sıvıda herhangi bir ilac yok, sadece röntgen sırasındaki ışınlara maruz kalınıyor, yapılan diğer sintigrafiydi, emardi hepsinden daha kolay ve zararsız bı yöntem. Olurda size voyding yapılmadan idrar böbreğe kaçıyor derlerse mutlaka voyding iste, neler görüyoruz duyuyoruz, akıllarına göre is yapmasınlar. İnşallah bunlara gerek kalmadan antibiyotikle çozersiniz ısı, tekrar gecmis olsun canım...
sanırım antibiyotik iğneler.bizim bebeklerde öyle hergün gidip sağlık ocağına yaptırıyorduk.sen yıpranıcaksın ama merak etme inşallah geçecek.bi güzelde sünnet olur oğlun bir oh çekersin.iki bebek olunca bir de yalnız olunca çok zorlaşıyor herşey.tek bebeğe bile katlanamayanlar zorlananlar var.bizlere sabrını veriyor allah.
benimkiler de bi hayli hareketlendiler.evde durduramıyoruz.oğlum tamamen iyileşti.şimdi herkese bebekken ettirin sünneti rahat edin diyorum.şimdi oğlum kucağımda tuşlara basmak için çığlıklar atıyor.babamızda nöbetçi.birde duş aldılar.
yeni bir düzen oturtmaya çalışıyorum şimdi uykudan tut mama ve gezmeye kadar herşey..tek çocuk olsa sorun yok ama iki tane aynı dönem bebekleri olunca problem fazla oluyor.aralarında bir yada iki yıl olsa yine iyi.biri katı gıda ve tuvalet adabını öğrenip birde kendini ifade edene kadar aradan çıkmışken yeniden bebek büyütmesi kolay olurdu ama ileride kazara olmazsa yada allah tan birşey olmazsa 30 yada 32 yaşında bir daha düşünüyorum.inşallaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh
Uhdecim, işlem sırasında sürekli bı hemşire bebeğin basında bekliyor, idrar kesesi dolunca bebek kendiliğinden isiyor, hemsirede hemen koşup filmini çekiyor...aslında bebeklerin çekimi daha kolay oluyor çünkü bana ise simdi dediklerinde iseyememistim, insanın bilerek altına isemesi zor bisey:)
Benim oğluma voyding çekilirken daha 20-25 gunluktu, sakinleştirmek için uğraşmak zorunda kalmamıştık, belki size sakinleştirmem gerekebilir...
çok şükür birşey olmaması gayet iyi canım çok çok geçmiş olsun sizede...dr. bundan bahsetti voyding yapılacak dedi çok tşk.bilgilerin için canım en azından nasıl bir yol izlenecek öğrendim sayende..bu voydinge bebek nasıl dayanacak ya yap çişini deyince anlayıp yapmazki ayol :)) bizim dr. iğneleri kullanalım şayet geçmezse böbreğe kaçış varmı diye voyding yapacagız dedi bende nasıl birşey diye bakacaktım şimdi.. inş. iğnelerle geçerde gerek kalmaz hiç bir şeye canım yaa.. inan bebekler rahatsız olacagına bizler olalım en azından derdimizi biliyoruz. dün ilk iğnemizi olduk.. bu arada oğlumun ishalide baya azaldı neden onu blmiyorum işte. Allahım hepimizin yardımcısı olsun inş...bizlere güç kuvvet versinki bebeklerimize yetelim eksik kalmayalım ....
antibiyotik canım dün ilk iğnemizi olduk hayırlısıyla inş. geçerde başka birşeye gerek kalmaz sünnetimizide oluruz biraz rahat ederiz artık.inan bende rahatsızım grip oldum benimkide baya şiddetli olur inan ilaçlarla ayakta duruyorum, bebekler iyi olsunda ben bütün sıkıntılara razıyım onlar acı çekmesin yeterki...
Allahım gölüne göre versin canım demek üçüncü bebek gelecek inş. istediğin gibi olur ama sizde ırsi oldugunu biliyorum ikizlerin üç derken birde bakmışsın dört olmuş oyyyy kurban olurum ne güzel olur yaaa çift çift.
valla ben düzenden falan geçtim ama doğrusu senin yaptıgın güzelce bir düzen kurr daha rahat edersin canım.. inan dediğin dogru herkes tek çocukta feryat figan ediyoalr bzler ikizlerle uğraşıyoruz Allahım bol sabır güç kuvvet versin hepimize çok zor işimiz .
bugun ogrendm cemıl beyın capada muane etmedıgını pekı ozel hastane bellı bı yerdemı yoksa bı kac yer mı muane ucretı ne kadar cnm ve senın dogumuda cemıl beymı yaptı
canım arkadaşım nedir bu çektiğin yaa rabbim şifalar versin.çok üzüldüm.geldi mi üst üste geliyor herşey.özeline msj atacağım bi ara bak olur mu ?
evet eğer kazara olmazsa üç yada beş yıl sonra düşünüyorum. o zaman bebeklerim 4-5 yaşında olacaklar.tabi Allah yine bana anneliği layık görürse olur.
yumurta takibi yaptırmadım doğumdan sonra ama iki yıl önce 2010 da fizik tedavi görürken ve korunuyorken gebe kalmışım o da ikiz gebelikti.bir kız bir oğlan.düşük.baya uzun bir hikaye.ama düşünce hiç üzülmemiştim.çünkü o kadar çok sancı çektim ki onlar düşene kadar sancım bitince anamdan yeni doğmuş gibi oldum.
sonra birkaç ay sonra rutin kontrole gittim.kan tahlili yapıldı.gebesin diyemem iki gün sonra gel bi daha yapalım dedi ama ben şoklarda nasıl yaaa dedim.iki gün sonra gene gittim.gebesin hayırlı olsun dedi hemşire.iki gün sonra gene gel gene tahlil.
ben tabi eşime sürpriz yapıcam ya sonuçta bu da sürpriz bir bebek gittim patik aldım birde bebeğimin ağzından "canım babacım beni çok özlemişsin annem söyledi.uzun bir yoldan geleceğim 9 ay sonra yanındayım.şimdiden seni çok seviyorum babacım" diye mektup yazdım.
eşimin iş arkadaşıyla beraber yollatıcam sana bir paket geldi diye.eşim çünkü çok istiyordu çocuğumuz olmasını ben istemiyordum neyse iki gün sonra gittim dönüşte de komşu ma bırakıcam eşine vermesi için paketi.
hastaneye gittim.hemşire kan değerlerin düşmüş gebelik yok.ben yine şoklarda nasıl yaa dedim elimdeki bi önceki kağıtları gösterdim.yüksek çıkmıştı dedim.açıklamasını yaptı.ondan sonra da adetle atarsın dedi.gerçekten de öyle oldu ben adet oldum o da öyle gitti.
iyi ki de önce den yollatmamışım yalancı durumuna düşecektim.
bu bebeklerim ise tayinimiz çıktı.o zaman izmire gittik ama benim karnım çok ağrıyor.izmir e gelene kadar da kıvrandım araba da .bikaç gün sonra da eşim doktora götürdü.acildeki doktor bişeyin yok dedi."nasıl yok karnım çok ağrıyor dedim.(aklımdan geçen de ev toplarken kesin enfeksiyon kaptım) "gebesin kadın doğumcu ya git "dedi.
tabi ben yine şoklarda.dışarıya çıkınca da eşim ne dedi neyin varmış dedi.bende gebeymişim dedim.ahhaaa dur bi arabaya gidelim öyle söyle dedi.arabaya bindik.şimdi söyle dedi.gebeymişim sen yaptın dimi dedim. :):):):)
böyle bir anım var işte. ama bu bebeklerimden önce.tüplerimde tıkanıklık ve genişleme var demişti iki doktor tüp bebek demişti.yanlış hatırlamıyorsam o düşüklerden dolayı tahrip olmuştu hatta başlık bile açmıştım burada.zaten başlığı açarken de bu bebeklerime gebeymişim
ama sağolsun gittiğim iki doktor ise hiçbirşeyin yok gebe kalabilirsin demişti.birde çok zayıfım ayrıca da rahmim ters.anneminde iki kere peşpeşe ikizleri düşmüştü tutunamamışlardı.doktoru vücudun taşımıyor demiş.bana da gittiğim bi doktor demişti vücudun taşıyamadı diye.annemem mi çektim tek gebelik olana kadar hep düşecek mi acaba diye çok korkuyordum....
biraz uzun oldu ama böyle bir hikayem var işte :):):):)
Ayol seninkiler kesin ikiz olur yine:) 3 degil 4 cocuk dusunuyosaniz yapın bı daha valla, kısmete bak, süper, hayırlısı olsun canım:)
sanırım evet belki de üçüz de olabilirrabbim yine anneliği layık görürse ve sağlığım el verirse gerçekten istiyorum.önce bu bebekleri büyüteyim geleceklerini hazırlayım inşallah düşünüyorum.eşim soktu aklıma kalabalık aile istiyor.ben istemiyordum ama şimdi çok istiyorum.bu sefer daha tecrübeli olarak yaşicam gebeliğimi ve bebeklerimi büyütmeyi inşallah.
burada geçen sene ben gebe iken yabancı bir aile vardı.kadının üç yaşında ikiz bir kız bir oğlan çocukları vardı.bir daha doğurdu ikiz bir kız bir oğlan :):):):) yani dört tane çocuğu oldu
Allah gönlüne göre versin canım:) benim oğlumdan sonra iki oğlan daha geliyor ya simdi, esim bı de kiz yaparız olur diyor, saka yapiyosun heralde hadi oda ikiz olursa diyorum oooo samda kayısı diyor:) çıldırmış bu adamlar galiba:) allahım hakkımızda hayırlısını versin inşallah...
sanırım evet belki de üçüz de olabilirrabbim yine anneliği layık görürse ve sağlığım el verirse gerçekten istiyorum.önce bu bebekleri büyüteyim geleceklerini hazırlayım inşallah düşünüyorum.eşim soktu aklıma kalabalık aile istiyor.ben istemiyordum ama şimdi çok istiyorum.bu sefer daha tecrübeli olarak yaşicam gebeliğimi ve bebeklerimi büyütmeyi inşallah.
burada geçen sene ben gebe iken yabancı bir aile vardı.kadının üç yaşında ikiz bir kız bir oğlan çocukları vardı.bir daha doğurdu ikiz bir kız bir oğlan :):):):) yani dört tane çocuğu oldu
canım arkadaşım nedir bu çektiğin yaa rabbim şifalar versin.çok üzüldüm.geldi mi üst üste geliyor herşey.özeline msj atacağım bi ara bak olur mu ?
evet eğer kazara olmazsa üç yada beş yıl sonra düşünüyorum. o zaman bebeklerim 4-5 yaşında olacaklar.tabi Allah yine bana anneliği layık görürse olur.
yumurta takibi yaptırmadım doğumdan sonra ama iki yıl önce 2010 da fizik tedavi görürken ve korunuyorken gebe kalmışım o da ikiz gebelikti.bir kız bir oğlan.düşük.baya uzun bir hikaye.ama düşünce hiç üzülmemiştim.çünkü o kadar çok sancı çektim ki onlar düşene kadar sancım bitince anamdan yeni doğmuş gibi oldum.
sonra birkaç ay sonra rutin kontrole gittim.kan tahlili yapıldı.gebesin diyemem iki gün sonra gel bi daha yapalım dedi ama ben şoklarda nasıl yaaa dedim.iki gün sonra gene gittim.gebesin hayırlı olsun dedi hemşire.iki gün sonra gene gel gene tahlil.
ben tabi eşime sürpriz yapıcam ya sonuçta bu da sürpriz bir bebek gittim patik aldım birde bebeğimin ağzından "canım babacım beni çok özlemişsin annem söyledi.uzun bir yoldan geleceğim 9 ay sonra yanındayım.şimdiden seni çok seviyorum babacım" diye mektup yazdım.
eşimin iş arkadaşıyla beraber yollatıcam sana bir paket geldi diye.eşim çünkü çok istiyordu çocuğumuz olmasını ben istemiyordum neyse iki gün sonra gittim dönüşte de komşu ma bırakıcam eşine vermesi için paketi.
hastaneye gittim.hemşire kan değerlerin düşmüş gebelik yok.ben yine şoklarda nasıl yaa dedim elimdeki bi önceki kağıtları gösterdim.yüksek çıkmıştı dedim.açıklamasını yaptı.ondan sonra da adetle atarsın dedi.gerçekten de öyle oldu ben adet oldum o da öyle gitti.
iyi ki de önce den yollatmamışım yalancı durumuna düşecektim.
bu bebeklerim ise tayinimiz çıktı.o zaman izmire gittik ama benim karnım çok ağrıyor.izmir e gelene kadar da kıvrandım araba da .bikaç gün sonra da eşim doktora götürdü.acildeki doktor bişeyin yok dedi."nasıl yok karnım çok ağrıyor dedim.(aklımdan geçen de ev toplarken kesin enfeksiyon kaptım) "gebesin kadın doğumcu ya git "dedi.
tabi ben yine şoklarda.dışarıya çıkınca da eşim ne dedi neyin varmış dedi.bende gebeymişim dedim.ahhaaa dur bi arabaya gidelim öyle söyle dedi.arabaya bindik.şimdi söyle dedi.gebeymişim sen yaptın dimi dedim. :):):):)
böyle bir anım var işte. ama bu bebeklerimden önce.tüplerimde tıkanıklık ve genişleme var demişti iki doktor tüp bebek demişti.yanlış hatırlamıyorsam o düşüklerden dolayı tahrip olmuştu hatta başlık bile açmıştım burada.zaten başlığı açarken de bu bebeklerime gebeymişim
ama sağolsun gittiğim iki doktor ise hiçbirşeyin yok gebe kalabilirsin demişti.birde çok zayıfım ayrıca da rahmim ters.anneminde iki kere peşpeşe ikizleri düşmüştü tutunamamışlardı.doktoru vücudun taşımıyor demiş.bana da gittiğim bi doktor demişti vücudun taşıyamadı diye.annemem mi çektim tek gebelik olana kadar hep düşecek mi acaba diye çok korkuyordum....
biraz uzun oldu ama böyle bir hikayem var işte :):):):)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?