• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

uhdem canım arkadaşım rabbim şifalar vesin.zeynepppp ve sen ishal diiyince aklıma enfeksiyon geldi.bizde 25 günlükken ısparta daki doktorumuzun verdiği vitaminden doalyı bağırsak enfeksiyonu olmuştuk.ağır gelmişti bebeklere ve ishal yapmıştı.biz anlamamıştık ve kanlı kaka yapmışlardı.oğlum üç gün kaka yapmıştı sonra bi gece yeşil kaka yapmıştı.sabah ta kanlı kaka yapmıştı.

kızım ise geceleri üç kere peşpeşe kaka yapardı ama sulu değildi.biz oğlanı hastaneye götürürken annem aramıştı kızda kanlı kaka yaptı diye geri dnmüştük hast. yolundan.kahrolmuştum.hiç anlamamıştık bile.kolikleri var ondan huysuz derdim hep.

enfeksiyon çok zor hel ki birde grip olmuş kızın.ikisi de birdeb rahatsızlanınca durumunu düşünemiyorum.rabbim yardımcın olsun.mümkünse oğlandan uzak tut.zaten rahatsız birde grip olursa daha çok zor olur.

canım benim ya Allah yardımcın olsun uhde suçluluk duygusuna kapılman normal canım.ben çok yaşadım o duyguyu birde sen çalışan annesin.hiç üzülme bugünlerde geride kalıcak.

bence bir an önce memleketine git çünkü erkek çocuğu daha çabuk enfeksiyon kapıyor yeniler yani.birde böbrekler olması gerekenden küçük boyutta oluyormuş.birkaç arkadaşın başına geldi doktor da sünnet önerince hemen yaptırdılar

birde pipisini sıvazlamak gerekiyormuş.annem demişti hastane de ama önemsememiştim yeni doğum yaptığım için.annem yapardı bende yapma derdim :9:

daha sonra da bana hemşireler ve birde sağolsun eltim söyleyince artık karışmadım ve sünnet olana kadar da ucu kapanmasın diye hep sıvazladım ucu görünene kadar.

keşke yakınında olsaydım arkadaşım yardımcı olurdum yanında olurdum.

hemde o kdar çok suçluluk hissediyorum ki anlatamam onları çaresiz görünce güçlü olmaya çalışıyorum işte..
dr. erkek bebeklerin enfeksiyon kapması dışarıdan bir faktör değil dedi pipisinden kaynaklıymış bizimkisi o kadarda götürdük dr. hiç birşey dememişlerdi..
pipisin her banyodan sonra bende sıvazlıyodum bilenlere gösterdim bu kadarmı ucu görünecek diye evet dediler bana meğer öyle değilmiş tümden içi dışına çıkacakmış öyle ucu görünmeyle falan olmuyomuş ama ben bilemedim işte..
mecbur annemlerin gelmesini bekliyorum onlar gelecekki götürecekler iki bebekle nasıl tek başıma gideyim ben halen kesilmedi ishali oğlanın bugün çok yogunumda yarın başka bir dr. daha götüreyim diyorum bakalım artık o ne diyecek şaşırdım kaldım bu gidişle bizide hastaneye yatırırlar diye düşünüyorum offf offf..

hemde o kdar çok suçluluk hissediyorum ki anlatamam onları çaresiz görünce güçlü olmaya çalışıyorum işte..
dr. erkek bebeklerin enfeksiyon kapması dışarıdan bir faktör değil dedi pipisinden kaynaklıymış bizimkisi o kadarda götürdük dr. hiç birşey dememişlerdi..
pipisin her banyodan sonra bende sıvazlıyodum bilenlere gösterdim bu kadarmı ucu görünecek diye evet dediler bana meğer öyle değilmiş tümden içi dışına çıkacakmış öyle ucu görünmeyle falan olmuyomuş ama ben bilemedim işte..
mecbur annemlerin gelmesini bekliyorum onlar gelecekki götürecekler iki bebekle nasıl tek başıma gideyim ben halen kesilmedi ishali oğlanın bugün çok yogunumda yarın başka bir dr. daha götüreyim diyorum bakalım artık o ne diyecek şaşırdım kaldım bu gidişle bizide hastaneye yatırırlar diye düşünüyorum offf offf..

geçmiş olsun uhteciğim. Allah acil şifalar versin.

apotheke korkma serklaj yaparler ve bol bol ıstırahat etmelisin.zaten gebelikte yapacağın başka birşey yok.sen iyi olursan bebeklerin de iyi olur.bu başlıkta birçok arkadaşın böyle sorunları oldu.serklaj yapıldı hemen hemen yatarak geçirdiler gebeliklerini ve bebeklerini kucağına aldılar.sen stres yapma.bol bol dinlen.doktorun söylediklerini uygula.

ileriki dönemlerde şikayetlerişn azalıcak.bişey olmaz senden besleniyorlar onlar.bende sürekli panik atak geçirirdim benim gibi bebeklerimde nefessiz kalıyorlardır oksijen gitmiyordur diye korkuyordum ama şimdi 7 aylıklar ve çok akıllılar hatta oğlum kucağımda klavyelere basmaya çalışıyor.

melitta cnm cok tesekkur edrım stres yapmıcam ıyıyım dıyorm ama kafamın ıcınde bırsuru sen en onemlısı bebeklerıme bısey olcak dıye cok korkuyorm suanda dr arıyorm ıyı bı dr benım halımden anlayan

tahmin edebiliyorum annelik bu demek yine de rahat edemiyor insan.inşallah iyi bir doktor bulursun.sen dinlen sana düşen payı yerine getir.gerisini allah a bırak.

evet pipisinden kaynaklanıyor.bizde iyice sıvazlardık pipi görünene kadar .benim içim bi tuhaf olurdu canı yanıyordur diye sonra alışmıştım.çünkü jelimsi bişey kaplıyor bu seferde bazı kalıntısı oluyor enfeksiyon oluyor.sen elinden geleni yapmışsın.inşallah sorunsuz atlatır oğlun.sünnetini olur rahat edersin.Allah yardımcın olsun.ne zaman gelicekler.bir an önce gelsinler vakit kaybetmeyin.ishal bu şakaya gelmez.benim kızım çok su kaybetmişti o zamanlar.biz anlamamıştık.ölüme kadar götürebiliyormuş.kızımın damarını bulamamışlardı susuzluktan.bi getirdiler kızımı yanıma bi de bulamamışlar baya uğraşmışlar yüzü gözü ağlamaktan kırış kırış olmuştu.hemen emzirdim kucağımda uyudu.sonra yine götürdüler yine çığlık çığlığa ağlamaktan gözlerim kurumuştu.çaresizlik çok kötü bişey.iki ayağı pabuca giriyor insanın.birde tek olunca.rabbim yardımcın olsun canım.

geçmiş olsun uhteciğim. Allah acil şifalar versin.

yeşilboncuk sen nasılsın?bi görünüyorsun bi kayboluyorsun.inşallah bebeklerin ve sen iyisinizdir.

bugün ilk defa kızımı örümceğe bindirdim sevindirik oldu :1:

tahmin edebiliyorum annelik bu demek yine de rahat edemiyor insan.inşallah iyi bir doktor bulursun.sen dinlen sana düşen payı yerine getir.gerisini allah a bırak.

evet pipisinden kaynaklanıyor.bizde iyice sıvazlardık pipi görünene kadar .benim içim bi tuhaf olurdu canı yanıyordur diye sonra alışmıştım.çünkü jelimsi bişey kaplıyor bu seferde bazı kalıntısı oluyor enfeksiyon oluyor.sen elinden geleni yapmışsın.inşallah sorunsuz atlatır oğlun.sünnetini olur rahat edersin.Allah yardımcın olsun.ne zaman gelicekler.bir an önce gelsinler vakit kaybetmeyin.ishal bu şakaya gelmez.benim kızım çok su kaybetmişti o zamanlar.biz anlamamıştık.ölüme kadar götürebiliyormuş.kızımın damarını bulamamışlardı susuzluktan.bi getirdiler kızımı yanıma bi de bulamamışlar baya uğraşmışlar yüzü gözü ağlamaktan kırış kırış olmuştu.hemen emzirdim kucağımda uyudu.sonra yine götürdüler yine çığlık çığlığa ağlamaktan gözlerim kurumuştu.çaresizlik çok kötü bişey.iki ayağı pabuca giriyor insanın.birde tek olunca.rabbim yardımcın olsun canım.

yeşilboncuk sen nasılsın?bi görünüyorsun bi kayboluyorsun.inşallah bebeklerin ve sen iyisinizdir.

bugün ilk defa kızımı örümceğe bindirdim sevindirik oldu :1:

teşekkür ederim melittacığım iyiyim canım, sen nasılsın? bizim cadı kızlardan vakit bulamıyorum yazmaya. Allah hepimizin yardımcısı olsun. bende 1 haftadır bindiriyorum örümceğe kızlarımı, çok seviniyorlar. :49:

teşekkür ederim melittacığım iyiyim canım, sen nasılsın? bizim cadı kızlardan vakit bulamıyorum yazmaya. Allah hepimizin yardımcısı olsun. bende 1 haftadır bindiriyorum örümceğe kızlarımı, çok seviniyorlar. :49:

bende iyiyim şükür .ev ,yemek ,eş , bebekler derken çok yoğun oluyorum.annem gelince rahatladım biraz.benim kızımda kikir kikir gülüyordu binince :):):):)

slm 7haftalık hamıleyım ıkız bebek beklıyorz dun doktara gıttık ve pek ıyı seyler soylemedı rahımde sımdıden acılma varmıs 2haftada bır muane olmam gerekıyomus ve 3.ayımda rahıme dıkıs gerekırmıs boyle gıderse bebeklerımı 5 yada 6 aylıkken almamız gerekıyormus daha once boyle bı durumla karsılasan varmı yada bılgısı olan napmam gerekıyor ne yapmamam gerekıyor ve gebelıgımde cok zor gecıyor bulantı ve kusmalar cok fazla bu sebepten bııseyler yıyemıyorm bu durum bebeklerımı cok etkılermı benım buarada cok acıl ıkız gebelıkten ıyı anlayan bı dr arıyorum ıstanbulda oturuyorm yardımcı olursanız cook sevınırım

Benimde 13. Haftamda serklaj yapildi 34 e kadar dikisle ve yatarak durdurabildik benim doktorum prof Cemil Akguldu dy dogum yaptigim yer dikisini kim yapmissa cok iyi yapmis yoksa hayatta durmazdi bebeklerin dediler avruoa yakasinda anadolu yakasinda da Arda Lenbet var rahim yetmezligi topigine bakarsan ordaki arkadaslarin coguda by doktira dikis attirdi

Benimde 13. Haftamda serklaj yapildi 34 e kadar dikisle ve yatarak durdurabildik benim doktorum prof Cemil Akguldu dy dogum yaptigim yer dikisini kim yapmissa cok iyi yapmis yoksa hayatta durmazdi bebeklerin dediler avruoa yakasinda anadolu yakasinda da Arda Lenbet var rahim yetmezligi topigine bakarsan ordaki arkadaslarin coguda by doktira dikis attirdi

cnm cok sewındım ya ınan ıcıme bı umut oldu rıca etsem dr hangı hastanede onuda soyleyebıırmısın bende dıkım ıcın gıtsem olur dımı

bu arada bu durumdayken normal dogum olabılırmı senın dogum nasıl oldu

Son düzenleme:
evet pipisinden kaynaklanıyor.bizde iyice sıvazlardık pipi görünene kadar .benim içim bi tuhaf olurdu canı yanıyordur diye sonra alışmıştım.çünkü jelimsi bişey kaplıyor bu seferde bazı kalıntısı oluyor enfeksiyon oluyor.sen elinden geleni yapmışsın.inşallah sorunsuz atlatır oğlun.sünnetini olur rahat edersin.Allah yardımcın olsun.ne zaman gelicekler.bir an önce gelsinler vakit kaybetmeyin.ishal bu şakaya gelmez.benim kızım çok su kaybetmişti o zamanlar.biz anlamamıştık.ölüme kadar götürebiliyormuş.kızımın damarını bulamamışlardı susuzluktan.bi getirdiler kızımı yanıma bi de bulamamışlar baya uğraşmışlar yüzü gözü ağlamaktan kırış kırış olmuştu.hemen emzirdim kucağımda uyudu.sonra yine götürdüler yine çığlık çığlığa ağlamaktan gözlerim kurumuştu.çaresizlik çok kötü bişey.iki ayağı pabuca giriyor insanın.birde tek olunca.rabbim yardımcın olsun canım.:

canım dün başka bir dr. götürdüm idrar sonuçları 2 gün sonra çıkacakmış diğer dr. verdiği bazı ilaçları değiştirdi bu dr. sünnet olması gerektiğini söyledi, sonuçları alayım şayet hemen olsun derse burda yaptırmayı düşünüyorum hiç beklemeyecegim memlekete gitmeyi falan, ishal konusunda ise antibiyotik kullanıyor diş çıkarıyor üstelik enfeksiyon var normal şuan ishal olması dedi korkmamamn gerektiğini söyledi böbreklerin ultrasyonunu istedi çok şükür o temiz çıktı.bebek kilo kaybetmemiş üstelik almış dedi kusma ve ateşte yok dedi onlar olsaydı hastaneye yatıracaktım dedi çok şükür içim rahat etti en azından. sünnet işide 2 gün sonraya bağlı hemen derse orda yaptıracagım artık hem ben rahat ederim hemde oğluşum rahat eder kızımıda gösterdim çok şükür oda gayet sağlıklı herşeyi güzel dedi burun açıcı sprey verdi onla geldik işte.. bebek çok farklıymış inanki çok iyi anlıyorum senin o durumunu hem bebekler çekiyor hemde anneler Allahım bol sabır versin bizlere inş...

Son düzenleme:
canım dün başka bir dr. götürdüm idrar sonuçları 2 gün sonra çıkacakmış diğer dr. verdiği bazı ilaçları değiştirdi bu dr. sünnet olması gerektiğini söyledi, sonuçları alayım şayet hemen olsun derse burda yaptırmayı düşünüyorum hiç beklemeyecegim memlekete gitmeyi falan, ishal konusunda ise antibiyotik kullanıyor diş çıkarıyor üstelik enfeksiyon var normal şuan ishal olması dedi korkmamamn gerektiğini söyledi böbreklerin ultrasyonunu istedi çok şükür o temiz çıktı.bebek kilo kaybetmemiş üstelik almış dedi kusma ve ateşte yok dedi onlar olsaydı hastaneye yatıracaktım dedi çok şükür içim rahat etti en azından. sünnet işide 2 gün sonraya bağlı hemen derse orda yaptıracagım artık hem ben rahat ederim hemde oğluşum rahat eder kızımıda gösterdim çok şükür oda gayet sağlıklı herşeyi güzel dedi burun açıcı sprey verdi onla geldik işte.. bebek çok farklıymış inanki çok iyi anlıyorum senin o durumunu hem bebekler çekiyor hemde anneler Allahım bol sabır versin bizlere inş...

rabbim şifalar versin uhdem.iyi olmasına sevindim.inşallah bir an önce bu sorunlarda kalkar bir oh çekersin.ailen de geldiği zaman rahatlarsın.manevi destek çok önemli.bedenen de dinlenmiş olursun aklın kalmaz.

amin inşallah.prematüre bebek bakmak çok farklıymış.1 yaşında yakalıyorlarmış prematüreler akranlarını.allah bizlere sabır ,sağlık ,bebeklerimize sağlık versin inşallah

Uhdecim cok gecmis olsun canım, allahim acil sifalar versin insallah...ay kıyamam yaaa, yavrum dili var derdini anlatamaz, bu yürüyüp konusamadiklari, sürekli birine muhtaç oldukları donem cok zor yaaa...

rabbim şifalar versin uhdem.iyi olmasına sevindim.inşallah bir an önce bu sorunlarda kalkar bir oh çekersin.ailen de geldiği zaman rahatlarsın.manevi destek çok önemli.bedenen de dinlenmiş olursun aklın kalmaz.

amin inşallah.prematüre bebek bakmak çok farklıymış.1 yaşında yakalıyorlarmış prematüreler akranlarını.allah bizlere sabır ,sağlık ,bebeklerimize sağlık versin inşallah

Uhdecim cok gecmis olsun canım, allahim acil sifalar versin insallah...ay kıyamam yaaa, yavrum dili var derdini anlatamaz, bu yürüyüp konusamadiklari, sürekli birine muhtaç oldukları donem cok zor yaaa...

çok tşk.ederim kızlar, bugün tahlil sonuçlarımız çıkacak bakalım dr. ne diyecek hemen burda yaptırın derse hemen yaptıracagım bizimde sünnet işimiz bitmiş olacak böylelikle..
hakkatten çok zor bir derdi vardı ama ne oldugunu anlayamıyodm ben en azından sorun ortaya çıktı inş. herşey güzel olur bizler için..

çok geçmiş olsun uhde.demekki çocuğun bir derdi varmış bu kadar zaman seni çok üzmüştü.neyseki neyi olduğu anlaşılmış.en kısa zamanda yaptırır kurtulursun inşallah.ilk bikaç saat zor geçiyor sonra sakinleşiyorlar sünnette bebekler.

çok geçmiş olsun uhde.demekki çocuğun bir derdi varmış bu kadar zaman seni çok üzmüştü.neyseki neyi olduğu anlaşılmış.en kısa zamanda yaptırır kurtulursun inşallah.ilk bikaç saat zor geçiyor sonra sakinleşiyorlar sünnette bebekler.

tşk.ederim canım sorun bulunduya çözümüde olur bundan sonra enfeksiyon geçmeden sünnet yaptıramıyoruz mecbur bekleyecekmişiz bugün sonuçlar çıktı dr. iğne verdi 7 gün sonra gidilecek bakalım tekrardan intş.geçmiş olur.. sünnetnide yaptırdıkmı inş. kurtulmuş oluruz...

cnm cok sewındım ya ınan ıcıme bı umut oldu rıca etsem dr hangı hastanede onuda soyleyebıırmısın bende dıkım ıcın gıtsem olur dımı

bu arada bu durumdayken normal dogum olabılırmı senın dogum nasıl oldu

Canim capanin doktoru Cemil bey ama orada yapmio ozel hst yapildi benim zaten derslere girio sadece hast calismio ozeline gitmen lazim acil sezeryana girdim normal dogum nadir oluyo bildigim kadariyla

günaydın kızlar... doktorum doğuma 4500 tl istedi. ama bnm emekli sandığım var. acaba sgk ile anlaşmalı bi hastanede mi doğum yapsam? hem doktorumu bırakmak istemiorum hemde hamileliğim zaten zor geçio bebeklerim ikiz güvenemiyorum kimseye.sgk ile anlaşmalı medikal park ın ücretide 1650 tl ymiş.siz olsanız npardınız? :nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

Canim capanin doktoru Cemil bey ama orada yapmio ozel hst yapildi benim zaten derslere girio sadece hast calismio ozeline gitmen lazim acil sezeryana girdim normal dogum nadir oluyo bildigim kadariyla

bugun ogrendm cemıl beyın capada muane etmedıgını pekı ozel hastane bellı bı yerdemı yoksa bı kac yer mı muane ucretı ne kadar cnm ve senın dogumuda cemıl beymı yaptı

çok tşk.ederim kızlar, bugün tahlil sonuçlarımız çıkacak bakalım dr. ne diyecek hemen burda yaptırın derse hemen yaptıracagım bizimde sünnet işimiz bitmiş olacak böylelikle..
hakkatten çok zor bir derdi vardı ama ne oldugunu anlayamıyodm ben en azından sorun ortaya çıktı inş. herşey güzel olur bizler için..

bazen anlaşılmıyor bu insanı daha da çileden çıkarıyor.sonuçlar çıkınca bizi de haberdar et.benim aklım kalır sende.

günaydın kızlar... doktorum doğuma 4500 tl istedi. ama bnm emekli sandığım var. acaba sgk ile anlaşmalı bi hastanede mi doğum yapsam? hem doktorumu bırakmak istemiorum hemde hamileliğim zaten zor geçio bebeklerim ikiz güvenemiyorum kimseye.sgk ile anlaşmalı medikal park ın ücretide 1650 tl ymiş.siz olsanız npardınız? :nazar::emir_bebek::emir_bebek::nazar:

sgk ile anlaşmalı bir yerde yapardım ben olsaydım.ama her ihtimale karşı yenidoğan yoğun bakım ünitesi olan bir hastane olsun.

bazen anlaşılmıyor bu insanı daha da çileden çıkarıyor.sonuçlar çıkınca bizi de haberdar et.benim aklım kalır sende.

çıktı sonuçlar canım görüştüm dr. enfeksiyon halen geçmemiş iğne verdi bu seferde 7 gün yaptırılacak sonra yine tahlil geçmezse sebebi araştırılacak idrar nereye kaçıor diye testler yapılacakmış nasıl iş anlamadım vallahi enfeksiyon geçer geçmezde sünnet yaptırılacakmış öyle dedi oğluşum iğnelere nasıl dayanacak bilmiyorum mecbur elden birşey gelmiyorki haberler böyle işte canım

Back