• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 İkiz Anneleri, Gelin Dertleşelim

merhaba güzel anneler benim bebeklerim doğdu geçtiğimiz pazartesi akşamı sancılar başladı 5 gün dayanabildim hastanede serum yedim ama cumartesi kuzularım geldi sağlıkları iyi 33+3 te doğdular şimdi kuvezdeler birtanesi 2570 gr diğeri 2000 gr sadece ağızdan beslenmek için gelişmelerini bekliyorlar .......

cnm bnm hayırlı olsun bende dr da sürünüyom 3 hastanede yattım tansiyonum yüksek şimdi evdeyim perşembe günü son kontrole gidicem eğer tahlil sonuçlarım kötü giderse hemen doğuma alacak yok iyiyse önümüzdeki hafta doğuma alacak bol bol dua edin bnm kızımda 2.200 oğlum 1.800 oğlumun 2 kilo olmasını bekliyoruz çok üzülüyorum ne yapacagımı bilmiyorum allahım bana yardım etsin lütfen sizde dua edin çok ihtiyacım var buna :(((:nazar::nazar::nazar::nazar::43::43::43::43::43::43::43::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar:

cnm bnm hayırlı olsun bende dr da sürünüyom 3 hastanede yattım tansiyonum yüksek şimdi evdeyim perşembe günü son kontrole gidicem eğer tahlil sonuçlarım kötü giderse hemen doğuma alacak yok iyiyse önümüzdeki hafta doğuma alacak bol bol dua edin bnm kızımda 2.200 oğlum 1.800 oğlumun 2 kilo olmasını bekliyoruz çok üzülüyorum ne yapacagımı bilmiyorum allahım bana yardım etsin lütfen sizde dua edin çok ihtiyacım var buna :(((:nazar::nazar::nazar::nazar::43::43::43::43::43::43::43::emir_bebek::emir_bebek::nazar::nazar::nazar::nazar:

canım ultrason rakamları bizi yanıltabiliyor bence oğlun da 2 kilo olmuştur. Benim bebeklerim de erken geldi. 29+4 te doktora gittiğimde biri 1369 diğeri 1390 gram demişti doktor. 30+5 te doğum oldu. Biri 1600 diğeri 1800 gram doğdular. 1 haftada 400 gram alamayacaklarına göre ultrason yanıltıyor insanı. Tabi inşallah 1 hafta daha dayanırsın hem bebeklerin ciğer gelişimi de daha iyi olur kiloları da. Allah kolay doğum nasip etsin.

merhaba güzel anneler benim bebeklerim doğdu geçtiğimiz pazartesi akşamı sancılar başladı 5 gün dayanabildim hastanede serum yedim ama cumartesi kuzularım geldi sağlıkları iyi 33+3 te doğdular şimdi kuvezdeler birtanesi 2570 gr diğeri 2000 gr sadece ağızdan beslenmek için gelişmelerini bekliyorlar .......

canım hayırlı olsun bebişlerin. Bizim yaramazlar çok dayanamadılar özellikle benimkiler. Aramızda 3 hafta var. Senin bebeklerinin ciğerlerinde bir problem çıkmamasına sevindim. 3 hafta demek ciğer gelişimi için çok önemli bir süre. Kiloları da gayet iyi maşallah. Dilerim en kısa zamanda bebeklerinle evine dönersin.

merhaba arkadaslar nasil ikiz arabasini almayi dusunuyorsunuz yana yana olanimi daha iyi yoksa ust uste olani

canım ben yanyana olanlarından alacağım hatta karar bile verdim. Babymax in 3 tekerlekli ikiz arabası. Sürüşü çok rahat bu bizim için çok önemli çünkü biz tek bebek değil iki bebek taşıyacağız.

aynı durumu ben 4.5 aydan sonra bikaç kere yaşadım bernacım.eğer canlanmassam ağrı olmuyor.ama canlanınca yada ayağa kalktığımda aynı bişey saplıyorlar gibi oluyordu.şu ara yok çok şükür.bir ara çok korkuyordum bu durumdan doktora rahimimde ağrı var dedim normal dedi.bende önemsemedim ama doktorada pek güvendiğim söylenemez.sen doktora gittiğinde söyle ne olur ne olmaz.benim özellikle rahmimin sağ tarafı ağrıyordu.bacağıma doğru iniyordu ağrı bilmiyorum seninki de öylemi.çok fazla ayakta kaldığım zaman oluyordu bu arada.
Nurtencb bebeklerinin sağlık durumuma sevindim canım.en kısa zamanda ikiside evine gelicek inşallah.

oğullaım gün geçtikçe daha iyi olacak inşallah buna inanıyorum. Siz de dualarınızı bizden eksik ettmeyin..

selam kızlar
uzun zamandır KK gelmiyordum
suan 32+2 gun ikiz kızlarıma hamileyim iyisiyle kötüsüyle geldik bu güne cok sükür.
gecen hafta belimde ince ince bir sizi hissettim belimde once cok umursamadım hemen gectigi icn ama bu 2 gun sonra tekrarlayınca doktorumu aradım ve oda kontrol edelim erken dogum sancısı olabilir dedi.
Gittim ve makineyle kalp atıslarını ve sancım varmı yokmu diye kontrol ettiler cok sukur bişi cikmadı ama biz yinede tedbirimizi alalim dedi ve
Nidilat 10 mg yazdı. İlk 2 gun 2 saatte bir aldım sonrasında 3 saatte bir vs.
Doktorum haftaya tekrar görüşelim dedi, gecen çarsamba gittik her gitmemizde rahim agzı ölçülüyor ve tekrar ölctü.
Geçen hafta bu 34,1 mm deyken bu hafta 26, 3 e gelmiş yani baya bir kısalma olmuş.
Doktorum ilacları kullanmasaydık dogumu yapmiş olurdun dedi ve ilacı 6 saatte bir kullanmamı istedi.
Cok korktum nette biraz arastırdım bazı hamile bayanlarda yasamiş bu durumu ama 36 haftasına kadar dayana bilmişler umarım bendede öyle olur.
36 doldugunda sezeryanla dogum yapacagım 4 haftadan az bir zaman kaldı hergün dua ediyorum kuzularım biraz daha dayansınlar icimde diyerekten.
Aramizda rahım agzı kısalması olan varmı ve tecrübelerinz ne?

slm arkadaşm bende 33+3 kızlarıma hamileym. 28 haftalıkken 29mm idi benim. şuan kaç bilmyrm ama ilaç kullanyrm. yarın dr kontrolm var.

merhaba arkdşlar bende ıkız gebelık yaşıyorum...ama benımkıler daha yenı 8 haftalıgım... Fakat çok heyacanlıyım

neler yaşıyacagım bılmıyorum.ıkı tane bebek :) mıllet anca 1 tanesıne anca bakarken :) ne bıleyım allah hrkz evlatlarını
bızlere bagışlasın..

merhabalar doğum yapan arkadaşları kutluyorum inşallah bebekler en kısa zamanda küvezden çıkarlar ben de doğum iznine ayrılmak zorunda kaldım çünkü yüz felci geçiriyorum hamilelerde bu durum 3 kat daha artıyormuş dikkat edin arkadaşlar soğukta çok kalmayın Allah kimseye göstermesin ilaç da kullanmıyorum ekzersizle geçirmeye çalışıyorum ama daha bir değişiklik yok inş. düzelecek ama ben bebeklerimi daha çok düşünüyorum onlar sağlıklı olsun zamanında doğsunlar diğer şeyler geçecek inşallah... herkese hayırlı hamilelik ve hayırlı doğumlar diliyorum..

günaydın kızlar filorinda canım hayırlı uğurlu olsun bebişlerin maşallah onalra ve sana Rabbim güzel bi hayat nasip etsin nurtencim bebişlerinin iyi olmasına çok sevindim inşallah çok çok daha iyi olurlar Rabbim güzelliklerini görmeyi nasip etsin
Kızlar bu doğum iznini ne yapacaksınız dün hastahaneye sordum erken doğumda geri kalan iznin hepsi aktarılabiliyormuş doğum sonrasına ama doktorum 3 hafta önden gösterelim son 3 hafta çalışabilir raporu vereyim doğum sonrasına daha çok kalsın diyo sizce ne yapmalıyım kafam çok karışık

günaydın kızlar filorinda canım hayırlı uğurlu olsun bebişlerin maşallah onalra ve sana Rabbim güzel bi hayat nasip etsin nurtencim bebişlerinin iyi olmasına çok sevindim inşallah çok çok daha iyi olurlar Rabbim güzelliklerini görmeyi nasip etsin
Kızlar bu doğum iznini ne yapacaksınız dün hastahaneye sordum erken doğumda geri kalan iznin hepsi aktarılabiliyormuş doğum sonrasına ama doktorum 3 hafta önden gösterelim son 3 hafta çalışabilir raporu vereyim doğum sonrasına daha çok kalsın diyo sizce ne yapmalıyım kafam çok karışık

canım ben de 30. haftada 4 hafta çalışabilir raporu almıştım. 2 hafta çalışıp 2 haftayı da 15 tatilde çalışmış olarak gösterip 2. dönem yani 35. haftamda iznimi başlatacaktım ama bak ne haldeyim. 30+5 te doğum yaptım. hem de hiç ağrım sızım yokken. bence 30 haftayı doldurduğun gibi çık iznine. benim izinlerim yanmadı tamam ama bebekler erken doğum olduğundan küvezdeler yani yanımda bile değil. daha çok bebeklerimle olurum diye düşünüyordum ama tam tersi oldu. kullanmadığım 18 haftalık iznimi verdiler. yine de sen düşün kararını ver. benim işim yorucu olmadığı halde bu durumdayım...

merhabalar doğum yapan arkadaşları kutluyorum inşallah bebekler en kısa zamanda küvezden çıkarlar ben de doğum iznine ayrılmak zorunda kaldım çünkü yüz felci geçiriyorum hamilelerde bu durum 3 kat daha artıyormuş dikkat edin arkadaşlar soğukta çok kalmayın Allah kimseye göstermesin ilaç da kullanmıyorum ekzersizle geçirmeye çalışıyorum ama daha bir değişiklik yok inş. düzelecek ama ben bebeklerimi daha çok düşünüyorum onlar sağlıklı olsun zamanında doğsunlar diğer şeyler geçecek inşallah... herkese hayırlı hamilelik ve hayırlı doğumlar diliyorum..

canım çok geçmiş olsun ilk defa böyle birşey duyuyorum. izne çıktığına sevindim. çünkü benim yaşadıklarımı biliyorsun. evde bol bol dinlen. bunu da atlatırsın yeter ki bebiişler iyi olsun erken gelmesin...

canım ben de 30. haftada 4 hafta çalışabilir raporu almıştım. 2 hafta çalışıp 2 haftayı da 15 tatilde çalışmış olarak gösterip 2. dönem yani 35. haftamda iznimi başlatacaktım ama bak ne haldeyim. 30+5 te doğum yaptım. hem de hiç ağrım sızım yokken. bence 30 haftayı doldurduğun gibi çık iznine. benim izinlerim yanmadı tamam ama bebekler erken doğum olduğundan küvezdeler yani yanımda bile değil. daha çok bebeklerimle olurum diye düşünüyordum ama tam tersi oldu. kullanmadığım 18 haftalık iznimi verdiler. yine de sen düşün kararını ver. benim işim yorucu olmadığı halde bu durumdayım...

haklısın şimdi gideyim personel işleriyle uğraşan arkadaşlardan da teyit alayım normal 30.haftada ayrılayım izne erken doğum olursa zaten doğum sonrasına aktarılıyormuş.belim artık ağrımaya başladı oturamıyorum en azından evimde yatar dinlenirim annemlerde kalırım belkide gündüzleri tşk ederim canım yardımcı oldun

haklısın şimdi gideyim personel işleriyle uğraşan arkadaşlardan da teyit alayım normal 30.haftada ayrılayım izne erken doğum olursa zaten doğum sonrasına aktarılıyormuş.belim artık ağrımaya başladı oturamıyorum en azından evimde yatar dinlenirim annemlerde kalırım belkide gündüzleri tşk ederim canım yardımcı oldun

serapcım nasılsın canım gelmiyosun bizim topiğe özledim arkadaşlarıma bakarken açık olduğunu gördüm bir meraba diyeyim dedim :3::3::3:

canım bence hiç canını sıkma haftan ileri. seninle aynı gebelik haftamız. benim doktorum planlı sezeryanla ayın 23ünde almayı düşünüyodu. ben biraz ık mık ettim de günlük nst kontrolle biraz daha erteledi. yani demek istediğim o ki sen şimdi doğursan bile bişey olmaz inşallah.

serapcım nasılsın canım gelmiyosun bizim topiğe özledim arkadaşlarıma bakarken açık olduğunu gördüm bir meraba diyeyim dedim :3::3::3:

mrb canım çok şükür bende sizleri özledim bazen giriyorum sonra çıkıyorum fazla girmiyorum zaten bilgisayar başında kalmamaya çalışıyorum ama zorlanmaya başladım artık izne ayrılıcam sanırım sıkıntılar başladı Rabbim hayırlısıyla tamamına erdirir sen nasılsın nasıl gidiyor

mrb canım çok şükür bende sizleri özledim bazen giriyorum sonra çıkıyorum fazla girmiyorum zaten bilgisayar başında kalmamaya çalışıyorum ama zorlanmaya başladım artık izne ayrılıcam sanırım sıkıntılar başladı Rabbim hayırlısıyla tamamına erdirir sen nasılsın nasıl gidiyor

Anladım canım dikkat et kendine kaçıncı ayındasın inşallah sağ salim alırsın bebişlerini kucağına :nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:
bende iyim canım sağol aynen devam bir gelişme yok yaniii:6::6::6:

selam kızlar
çalışıyorum,oğlumu annemlere gönderdik yatılı kalıyor çok özledim offf
geçen hafta kasılmalar yüzünden doktor yatak istirahati verdi ya
eşimde korkuyor şimdi çocuk annenlerde kalsın hafta sonları alalım bir süre diyor
saolsun ablam var annem babam çok ilgililer oğlumda çok rahat mutlu kalıyor ama işte özlüyorum
akşam iş çıkışı eve gitmek istemiyom oğlum yok diye ama en azından riskli durumları atlatmak için dayanıcam

onun dışında bir sıkıntım yok şimdilik,haftaya kontrolümüz var detaylı inceleme yapılacak bebeklere..
allahım sağlıklı sıhhatli zamanlarında doğsunlar inşallah

hadi öpüyorum hepinizi

Son düzenleme:
selam kızlar, doğum yapan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Serapcığım doğum izni çok ciddi bir durum 30.hafta bile izne çıkmak için geç aslında. Benim doktorum 27.haftada rapor yazacak 30.hafta da hastane doğum izni için işlem başlatacak. bence erken çıkın dinlenin derim. çünkü bizlerde erken doğum riski çok yüksek. doktor üzerine basa basa söylüyor işiniz ne kadar rahat olursa olsun istirahate ayrılmanız gerekiyor diyor.şu an 22+5 teyim geceleri zor yatıyorum resmen. Doğum izni haklarında faydalanıcaz elbette . ama sonrası zaten evde geçecek çoğumuzun iş hayatı bitmiş olacak. kendinizi fazla kasmayın bence önemli olan bebişlerimizin ve bizim sağlığımız...

iş konusunda ben vallahi şubat ayında izne ayrılmayı düşünüyorum
normal doğum zamanımız mayıs ayı ama inşallah erken gelmezler,
benim iznimde bi sıkıntı yok istediğim zaman alabilirim ama ben doğumdan sonra 1 yıl işi bırakmayı düşünüyordm
şimdi yok mayısta doğum yaparsın doğumdan sonra 7 ay sonra gel diyorlar bakalım nasıl olacak hayırlısı
biz aile şirketiyiz esneklik oluyor tabi ama ben yinede kızlarım 1 yaına gelene kadar yanlarında olayım diyordum
sağlıcakla doğsunlarda napalım

Back
X