2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

SLM hanımlar size bi sorum olcaktı..benim dünden beri karnımda ve aşagı tarafımda agrı,acı,yanma vardı..bende heralde idrar yollarımı üşüttüm diye düşündüm..sabah kalktım tuvalete gittim idrardan sonra bikac damla kahverengi damla aktı..geldim uzandım,bi saat sonra tekrar wc ye gittim bu sefer idrar yapcam sanıyodum bi baktım kahverengi leke idrar gibi akıyo korktum,peceteye sildim bikac damla kan geldi:KK43:hemen eşimi aradım eve geldi,hem tüp hem normal dr muzu aradık,korkulcak bişey yok normal dediler,düşük kolay kolay olmaz dediler..PROLUTON DEPOT vermişti normal drmuz ama ben kanamam lekenlenme yok diye yaptırmamıştım,onu yap dedi eşime,eşimde yaptı ama nasıl acıdı nasıl yandı anlatamam..igneden sonra rahatladım agrılarım gecti..kanaması olan arkadaşlara şunu sormak istiyorum sizinde kanamanız falan olurken aşagı tarafınızda acı,yanma,agrı oluyomuydu??tek bende mi oldu??cok korktum kuzucuklarıma bişey olcak diye,eşim benden cok korktu..dr muz 15 gün sonra gelin dedi,ozaman gitcez..inş.herşey yolundadır,banada dua edin..bugüne kadar kanamam,lekelenmem olmadı diye seviniyodum bugün başıma geldi:KK43:bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum..teşekkürler..

Sanirim ikiz gebeliklerde bu tarz kanamaalar oluyor onlemini almissin cok sukur...kuzenimde de olmustu ignelerini olup dinleniyordu bence firsatin varsa dinlen guzelim...allah bebislerini korusun....

Uzuntunu hepimiz paylasiyoruz guzelim,senin sagligin yerinde oldugu surece insallah yine olcak bebegin...

arkadaşlar dün geceden beri öldüm bittim dün gece saba tümerin programını izliyodum sanki akıntım geldi bu arada akşamdan beride adet olucakmışım gibi belim ve kasıklarımda ağrıyodu bende önemsemedim ayağa kaltığımda birden akıntı sulu oldu gibi geldi tuvalete bakmaya giderken bide baktım paçalarımdan kanlar süzülmeye başladı hemen eşimi uyandırdım en yakın ataşehir şifa hastanesine acile gittik ulturasonda bebek ii durumda görünüyodu dr. sanki pek bilgili gelmedi tabii uyku sersemi adamcağızda neyse yatmamı istedi ama ben istemedim çünki ancak kanamamı takip edip serum takıcaktı başka yapabileceği hiç bişey yoktu bu düşük tehtidi dedi kanama artarsa gel dedi evde koyduğum pede biraz azalmıştı ve kanama yok görünüyo dedi neyse eve geldik tabi uyuyamadım ağrım fazlalaştı tam dalıyorum bu seferde korkunç rüyalar görmeye başladım sabah hemen kalkıp eski dr.dan randevu aldım saat 16.00 inanın bana şu ana kadar saydım 13 dr.gitmişim ve en iisi bu dr. ve bu gün kararımıda verdim kesinlikle doğum dr.da harika hanım olucak dedik eşimle içeriye girdik çok ama çok güzel ilgilendi hamile olduğumu duyunca çok sevindi ve duygulandı zaten onunla biz çok şey paylaşmıştık ulturasona aldı didik didik inceledi bebeğin kordonundan kolalrı bacakları heryerini bize görsterdi bebeğim çok sağlıklı görünüyomuş ama malesef yine hematom oluşmuş geçen hafta boluya gittiğimdede kanamam olmuştu ve dr. tüp bebek uzmanı olduğu halde anlamamıştı dünki dr.da öle harika hanım hemen buldu ve sebebi yine hematom dedi benim geçen seneki bebeğimi kaybetmemin sebebi yine hematomdu ve şu andada hematomum varmış ama bu sefer hematom bebeğin kesesinin yan tarafında yani bebeğime pek zararı olmuyo ama düşük riskini taşıyorum yinede eski hematomum bebeğin kesesinin üzerindeydi bebekte sağlıksız bi yere yerleşmişti eski scar üzrine hematom içi kan doldukça bebeğe yoğun kanamadan dolayı zarar veriyodu ve ne hayetinde bebeği rahim ağzına itmiş ve kalbini durdurmuştu şuanki şansım 9. haftamda olduğum düşük riskinin azaldığı ve bebeğin doğru yerde olmasıymış ama hematom yok oluncaya kadar her hafta kontrole gidicem malesef :KK43:(( yine jelime devam ve haftada bir pruloton depot iğneye devam çok zorlu bi yol benimki devamlı kanama devamlı düşük riski hep yatıcam hep yatıcam :KK43:(( ve erken doğum riski Allahım yardımcım ol neolur

ayy arkadaşlar oğlumun ismi hazırdı ama kızıma hiç isim beğenemiyorummm biliyorum daha çok var ne bileyim aklımı karıştırıyo işte varmı sizin için güzel isimler:))
ayy ne güzel şeyler konşuyoruz Rabbime şükürler olsun isteyen tüm arkadaşlarımızada aratmadan yaşatsın inşallah aminnn

pınarrrr!!!şaşkınım..:KK52:senin kızınmı olucakkk???yani defneme arkadaşmı geliyomuş meğerr???:KK39:yani sende pembiş pembiş elbiselermi giydireceksin bebişine...ne güzeelll...çok sevindim..tabii en önemlisi hayırlı sağlıklı olması.kız isimleri erkeklerden daha çok sanki..sen yeni tarz isimlerdenmi istiyosun yoksa klasik isimlerdenmi???ay dediğin gibi ne güzel şeylerden bahsediyoruz..bende profil resmini görünce şaşırdım:26:..ojeli ayaklar falan hahaa..hadi bakalım hayırlısı...

arkadaşlar dün geceden beri öldüm bittim dün gece saba tümerin programını izliyodum sanki akıntım geldi bu arada akşamdan beride adet olucakmışım gibi belim ve kasıklarımda ağrıyodu bende önemsemedim ayağa kaltığımda birden akıntı sulu oldu gibi geldi tuvalete bakmaya giderken bide baktım paçalarımdan kanlar süzülmeye başladı hemen eşimi uyandırdım en yakın ataşehir şifa hastanesine acile gittik ulturasonda bebek ii durumda görünüyodu dr. sanki pek bilgili gelmedi tabii uyku sersemi adamcağızda neyse yatmamı istedi ama ben istemedim çünki ancak kanamamı takip edip serum takıcaktı başka yapabileceği hiç bişey yoktu bu düşük tehtidi dedi kanama artarsa gel dedi evde koyduğum pede biraz azalmıştı ve kanama yok görünüyo dedi neyse eve geldik tabi uyuyamadım ağrım fazlalaştı tam dalıyorum bu seferde korkunç rüyalar görmeye başladım sabah hemen kalkıp eski dr.dan randevu aldım saat 16.00 inanın bana şu ana kadar saydım 13 dr.gitmişim ve en iisi bu dr. ve bu gün kararımıda verdim kesinlikle doğum dr.da harika hanım olucak dedik eşimle içeriye girdik çok ama çok güzel ilgilendi hamile olduğumu duyunca çok sevindi ve duygulandı zaten onunla biz çok şey paylaşmıştık ulturasona aldı didik didik inceledi bebeğin kordonundan kolalrı bacakları heryerini bize görsterdi bebeğim çok sağlıklı görünüyomuş ama malesef yine hematom oluşmuş geçen hafta boluya gittiğimdede kanamam olmuştu ve dr. tüp bebek uzmanı olduğu halde anlamamıştı dünki dr.da öle harika hanım hemen buldu ve sebebi yine hematom dedi benim geçen seneki bebeğimi kaybetmemin sebebi yine hematomdu ve şu andada hematomum varmış ama bu sefer hematom bebeğin kesesinin yan tarafında yani bebeğime pek zararı olmuyo ama düşük riskini taşıyorum yinede eski hematomum bebeğin kesesinin üzerindeydi bebekte sağlıksız bi yere yerleşmişti eski scar üzrine hematom içi kan doldukça bebeğe yoğun kanamadan dolayı zarar veriyodu ve ne hayetinde bebeği rahim ağzına itmiş ve kalbini durdurmuştu şuanki şansım 9. haftamda olduğum düşük riskinin azaldığı ve bebeğin doğru yerde olmasıymış ama hematom yok oluncaya kadar her hafta kontrole gidicem malesef :KK43:(( yine jelime devam ve haftada bir pruloton depot iğneye devam çok zorlu bi yol benimki devamlı kanama devamlı düşük riski hep yatıcam hep yatıcam :KK43:(( ve erken doğum riski Allahım yardımcım ol neolur
ahh canım ne 0lur stres yapma lütfen sakin ol bak kanama alanı bebeği rahatsız eder pozisyonda değilmiş eğer hareket edersen kanama alanın büyür tatlım ne olur hareket etme ve bol su içben . haftadan 12. haftaya kadar kanama geçirdim hep yattzordum duş bile 10 günde bir alıyodum inan ama şimdi Rabbime şükürler olsun kayboldu alanlar senin sadece 3 haftan var yat canım hiç birşey olmayacak Rabbimin izni ile.
bu şekilde yaparsan inan Rabbimin izni ile hiç bir şey olmaz kuzuna.
pınarrrr!!!şaşkınım..:KK52:senin kızınmı olucakkk???yani defneme arkadaşmı geliyomuş meğerr???:KK39:yani sende pembiş pembiş elbiselermi giydireceksin bebişine...ne güzeelll...çok sevindim..tabii en önemlisi hayırlı sağlıklı olması.kız isimleri erkeklerden daha çok sanki..sen yeni tarz isimlerdenmi istiyosun yoksa klasik isimlerdenmi???ay dediğin gibi ne güzel şeylerden bahsediyoruz..bende profil resmini görünce şaşırdım:26:..ojeli ayaklar falan hahaa..hadi bakalım hayırlısı...
defneme arkadaş geliyo vcanımm ayy canımm sorma yaşadığımız şok tarif edilemez olsun sağlıklı olsun kuzumda gerisi hiç önemli değil erkek gibi kız olcak bizimkisi diyorum gülüyoruz. ayy bir kıyqfetler alıyorumm kızıma tarifsiz çok şekerler pembiş pembiş tokalar
yenilerden aslında bakarsan canım şimdilik aklımdakiler
serra
berra
talya
elis
aklımdakiler
göbe adı zaten eşimin babaannesinin adı olacak hatice Rabbimin izni ile:))

Son düzenleme:

Canim cok cok gecmis olsun haklisin tabi insan nasil korkar,ama doktor seni biraz rahatlatms ona sevindim inan...surekli yatmak zorunda olmak tabi kolay degil guzelim ama ben inaniyorum ki,3 ayi atlattiktan sonra bu riskler azalacak buna inaniyorum...cok gecmis olsun allah bebegini korusun guzelim...dualarimiz seninle....

canım geçmiş olsun. herşey her zaman kötü gidecek diye birşey yok içini ferah tut bol bol dua et "ya hafız" çek Allahın koruyucu ismi demek. cevşen oku çok büyük koruyuculuğu var cevşen Peygamber Efendimize savaş esnasında indirilmiş ve Cebrail (AS) zırhını çıkar bunu oku demiş. tamamını bir oturuşta okumak gerkmiyor ne kadar okuyabilirsen. elini karnının üzerine koy bebeğin için oku.sonuçta sana o bebeği veren O onu koruyacak olanda yine O. Allah yardımcın olsun.

Çok geçmiş olsun cnm, Allah sağlık versin, bebeğini de korusun.

defneme arkadaş geliyo vcanımm ayy canımm sorma yaşadığımız şok tarif edilemez olsun sağlıklı olsun kuzumda gerisi hiç önemli değil erkek gibi kız olcak bizimkisi diyorum gülüyoruz. ayy bir kıyqfetler alıyorumm kızıma tarifsiz çok şekerler pembiş pembiş tokalar
yenilerden aslında bakarsan canım şimdilik aklımdakiler
serra
berra
talya
elis
aklımdakiler
göbe adı zaten eşimin babaannesinin adı olacak hatice Rabbimin izni ile:))

Aman da göbek adı bile varmış, yesinler onu:)))) Şimdi bu bulmaya çalıştığın neresinin adı olacak peki::)))))))))))))))))
Şaka bir yana cnmmm arkadaşım nerelerden nerelere yaaaaa... Allahım daha ne güzel şeyler nasip edecek hepimize inşallah...

ayy canım kıyamam ben sana yaa çok kötü oldum şuan.şuan sana nedesem boş farkındayım sadece seni üzmeyeceksem ve çok özel olmayacaksa neden bitti.çok kötü olacaksan yazmak zorunda değilsin.çok geçmiş olsun Allah sabır versin canım.
teşekkür ederim canım yok ben üzülmüyorum anlatırken ama ben bunu sizlerle paylaşmayı istemiyorum pınar arkadaşımızda söylemiş böylesi sizin için daha iyi çünkü daha önce burda hep birlikte bir karar almıştık "kötü şeyler artık okumıyalım etkileniyoruz rüyamıza giriyor" diye. ben sizlerin üzülmesini hiç istemiyorum o yüzden neredeyse 20 gün olacak buraya yazmadım bile bilmeyin istedim. hem zaten anlatabileceğim farklı birşey yok bildiğiniz düşük öyküsü sebebini araştırıyorlar halen daha. nili_fer ne olur beni yanlış anlama canım kendine bebeğine iyi bak sevgiler.

biz ne desek boş allah biliyor en iyisinii...en kısa zamanda meleğine kavuşman dileğiyle canım...mutlu haberi bizlere vereceğine eminim.
carmen bende aynı şekilde rahatlatıyorum kendimi allah bilir bizim için ne iyi ne kötü diyorum şükrediyorum. kendimle ilgili iyi gelişmeleri sizlere muhakkak anlatıcam sizlerinde durumlarını burdan takip etmeye devam edicem.

canım Allah sabır versin inşallah meleğini tedavisiz göndersin Allahım..
nec canım sana tekrar teşekkür ederim.

Cnm bu son olsun, senin de dediğin gibi. Rabbim seni, bizleri ve tüm isteyenleri en hayırlı zamanda kavuştursun bebeklerine. Kelimeler boş elbet, tüm kalbimle dualarımı yolluyorum senin icin Rabb'ime.
kyr teşekkür ediyorum desteğin emeğin için ama dualarınıza ihtiyacım var elbet hem hamilelerin duası kabul olurmuş öyle duydum.

canım çok üzüldüm yeni okudum durumunu. rabbim en kısa zamanda tekrar yüzünü güldürsün inşaallah. rabbim acını dindirsin. herşeyde bi hayır vardır biliyorum konuşması kolay senin hissettiklerini anlayamam acını anlayamam ama ancak tahmin edebilir ve dua edebilirim. Allah günahsız ağızla dua edin diyor buda birinin bir başkasına ettiği duadır onun adına günah işleyemeyeceği için. keşke daha fazlasını yapabilseydim ama ancak elimden dua etmek geliyor. Rabbim yardımcın olsun tekrar nasip etsin inşaAllah.
canım ne güzel temennilerde bulunmuşsun yüreğine sağlık teşekkür ederim allah hepimizin dualarını kabul etsin inşallah.

Uzuntunu hepimiz paylasiyoruz guzelim,senin sagligin yerinde oldugu surece insallah yine olcak bebegin...
dew teşekkür ederim söylediğinde haklısın allah bana eşime sağlık versin zamını gelince olur inşallah.

ay olurmu canım ben başka bişey sormak istemiştim aslında yanlış cümle kurdum canım neyse uzatmayayım canınıda sıkmayayım sebebini araştır canım sonucu bulana kadar sakın bırakma seni tam 1 aydır merak ediyorum hatta dün arkadaşlara soracaktım myra haberiniz varmı diye belki bir tadık haber alan vardır diye.aslında o şaşkınlık ve şokla o an ne sorduğumu bilemedim seni üzdüysem kusura bakma.

myracım Allahım sabır versin. Insallah da melegını en kısa surede gondersın sana yıne.

brnyns tatlım hıc kalkmadan yat cnm insallah 12. haftada hersey yoluna gırmıs olur. cook cok gecmıs olsun

erva64 cok gecmıs olsun cnm. proluton cok ıyı bır ıgne dıye bılıyorum. insallah kesılmıstır kanaman. Allahım bı daha aynı korkuyu yasatmasın

üzülmedim canım gerçekten insan aslında paylaştıkça hafifliyor. sebebini dr.larımda araştırmak istediler 2. olunca genetik bir sorundan kaynaklanıyor olabilirmiş. 1 ay sonra patoloji raporu çıkar. zaten mart başında kontrol için tekrar çağırdı dr.lar hem sonucu değerlendiricekler hemde genetik test yaptırıcaz ama bu test gatada yapılmadığı için yine istanbulda başka bir kliniğe yönlendirceklermiş. daha önce bahsetmiştim bebekte gelişim geriliği var diye 16. haftamdaydım ama bebek 13 hftlıktı bu yüzden hastanede düşük sonrası kardiyolojide her iki bacağımdaki ana damarlarıda incelediler dobler usg ile sanırım kan akışımda da problem varmış bu yüzden bebek beslenememişte olabilir. sebebini elimizden geldiğince araştırıp birazda kafamızı dinledikten sonra sanırım yine ağustos eylül gibi kısmet olursa tekrar tedaviye başlıycaz.

Aman da göbek adı bile varmış, yesinler onu:)))) Şimdi bu bulmaya çalıştığın neresinin adı olacak peki::)))))))))))))))))
Şaka bir yana cnmmm arkadaşım nerelerden nerelere yaaaaa... Allahım daha ne güzel şeyler nasip edecek hepimize inşallah...
ayy bilmiyom artık neresinin adı olacak kızımın:))
şükürler olsun bu günümüze canımmm

[
üzülmedim canım gerçekten insan aslında paylaştıkça hafifliyor. sebebini dr.larımda araştırmak istediler 2. olunca genetik bir sorundan kaynaklanıyor olabilirmiş. 1 ay sonra patoloji raporu çıkar. zaten mart başında kontrol için tekrar çağırdı dr.lar hem sonucu değerlendiricekler hemde genetik test yaptırıcaz ama bu test gatada yapılmadığı için yine istanbulda başka bir kliniğe yönlendirceklermiş. daha önce bahsetmiştim bebekte gelişim geriliği var diye 16. haftamdaydım ama bebek 13 hftlıktı bu yüzden hastanede düşük sonrası kardiyolojide her iki bacağımdaki ana damarlarıda incelediler dobler usg ile sanırım kan akışımda da problem varmış bu yüzden bebek beslenememişte olabilir. sebebini elimizden geldiğince araştırıp birazda kafamızı dinledikten sonra sanırım yine ağustos eylül gibi kısmet olursa tekrar tedaviye başlıycaz.
myra canım bizi bırakma olurmu eğer üzülmeyeceksen canın acımayacaksa yaz biz hep yanındayız her drumunda tedavi öncesi yada sonrası eminim diğer arkadaşlarımda aynı şeyi düşünüyodur bende hep hep yanındayız arkadaşım lütfen iyi ol eğer üzüleceksen yazma tabi ama ayy bilemedim işte iyi ol myracım yeter ki iyi ol biz hep yanındayız elimizden gelen ne varsa yaparız seve seve..

teşekkür ederim canım bende senin iyileşmene sevindim umarım daha da toparlanırsın.

Selam kızlar.
Umarım herkes iyidir.Yorumlarınızı okuyorum ancak yazmaya fırsat bulamıyorum.
Aliasblue canım senin de kızın oluyormuş , maşallah ya..dün de benim tedavide olduğum zamandaki iki arkadaşımın bebeğinin cinsiyeti öğrendim.biri kız biri erkek..ancak şunu görüyorum kızlar çoğunlukta. bir tesadüf mü acaba tüp bebişler kız mı oluyor hep...

pınarcım diğer topikte isimleri sıralamışsın..karar değiştirdin sanırım isim konusunda..Ben de bir öneride bulunayım : Öykü ya da Nehir koy :) aklıma nedense bunlar geldi.seçeneklere koyabilirsin.

Herkesi öpüyorum.

Son düzenleme:
pınar canım yok ben anlatmak istemiyorum bu kadarla bile sizlerde üzüntüye sebep olmaktan rahatsız oldum. hem ben gerçekten iyiyim çabuk toparlandım inanki o yüzden ben yine burdan sizlerin güzel haberlerini sevinçlerini okuyup mutlu olmaya devam edicem. yardımcı olabileciğim bir konu olursa sizlere yine yazıcam ama bu konu benimle ilk oldu ve dua ediyorum benimle de son olsun allahım hepinizi bebeklerinizi korusun. :nazar:

valla bizede erkek demişti ama ihtimal olarak..insan nolursa olsun adapte oluveriyo..halbuki ben hep kız hissediyordum..duyunca başta bi şok olduk tabii..özellikle eşim ..ama şimdi diyo kız olsun çamurdan olsun bizim olsun diye..her ikiside tatlı oluyodur muhakkak ama benim yeğenlerde hep kız..ben çok seviyorum kızları yaa..süslüyosun püslüyosun..hayırlı evlatlar olsunlar...

kız isimlerinden şimdilik değişik aklıma gelen yüsra...dalya.. var...diğer kızımın adıda berin..ay aklıma şimdi hiç gelmiyo..geldikçe yazarım canım...

Son düzenleme:

myra..çok üzüldüm gerçekten..kolay değil tabiii...ama bazen şer gibi görünen şeylerden hayır doğabiliyo canım..mesela benim tüp bebek tedavim tutmamıştı ..belki tutsaydı farklı zorluklarını yaşıcaktım..belki düşük gibi sorunlar yaşıyacaktım..sonraki ay kendiliğimden kaldım hamile..belki seninde öyle olur canım..ama ne güzel ümidini kaybetmemişsin..bu çok iyi..rabbim tez zamanda inşallah bebeğini sana süpriz olarak verir canım...

X