Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım ense kalınlığı, burun kemiği iyise sıkıntı yoktur inşallah.. benimde ablama demişti hemde 4.-5. aylardaydı. yeğenimin kalbinde beyazlık varmış o da bahsettiğin çocuklarda olurmuş. doktor söylemek zorundayım demiş ama abla hiç ciddiye almadı. öyle olsada yavruma kıyamayacağıma göre dedi. açıkcası biz biraz stres olmuştuk ama sonraki gidişinde yavaş yavaş azaldı ve beyazlık kalmadı. şimdi herkese der sakın hemen stres olmayın iyi düşünün diye.. inşallah seninkide kaybolur cnm..
kızlar ben kontrolden geldim çok şükür bebeğim sağlıklı o minicik kalbi atmaya başlamış cumartesi tekrar kontrolüm var kalbini net bi şekilde dinliycez çok mutluyum onca korkudan sonra bebeğimin sağlıklı ve yerine yerleşmiş olmasından dolayı havalardayım bi görseniz
kızlar ben kontrolden geldim çok şükür bebeğim sağlıklı o minicik kalbi atmaya başlamış cumartesi tekrar kontrolüm var kalbini net bi şekilde dinliycez çok mutluyum onca korkudan sonra bebeğimin sağlıklı ve yerine yerleşmiş olmasından dolayı havalardayım bi görseniz
arkadaşlar drum ameliyatta ama ben labaratuardan sonuçları aldım. hiçbirşey de anlayamıyorum.
yardımcı olabilirseniz çok svinirim söyle bir tablo var:
ense kalınlığı:1,12 mm
PAP-A: 6043
fREE bHcg: 75,88
age risk: 1:568
T21 riski : 1:4333 low risk
T14-T13 riski 1000000'dan düşük low risk
en altta ise aynen şu şekildeki yerleşimle (en solda low risk en sağda high risk tam ortalarında da 1:260 yazıyor )
low risk --------------------- 1:260----------------------------- high risk yazıyor.
nedir bu şimdi????????
kızlar ben kontrolden geldim çok şükür bebeğim sağlıklı o minicik kalbi atmaya başlamış cumartesi tekrar kontrolüm var kalbini net bi şekilde dinliycez çok mutluyum onca korkudan sonra bebeğimin sağlıklı ve yerine yerleşmiş olmasından dolayı havalardayım bi görseniz[/Q gözün aydın canım..
gözün aydın o muhteşem sesi duydun nihayet okadar korku ve stresten sonra... umarım sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız hepimiz
hadi gözün aydın,ilk aşamayı atlattnız darısı diğerlerine cnm
stresle bekliyorsun biliyorum ama bnm ilk gebeliğim olduğu için hiç bilmiyorum bende cmt yaptıracam...umarım arkadaslar hemen yanıt verrir
kızlar ben kontrolden geldim çok şükür bebeğim sağlıklı o minicik kalbi atmaya başlamış cumartesi tekrar kontrolüm var kalbini net bi şekilde dinliycez çok mutluyum onca korkudan sonra bebeğimin sağlıklı ve yerine yerleşmiş olmasından dolayı havalardayım bi görseniz[/Q gözün aydın canım..
aminnn kızlar darısı diğer beklyenlerin başına inşlhhh
gözün aydın o muhteşem sesi duydun nihayet okadar korku ve stresten sonra... umarım sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız hepimiz
hadi gözün aydın,ilk aşamayı atlattnız darısı diğerlerine cnm
stresle bekliyorsun biliyorum ama bnm ilk gebeliğim olduğu için hiç bilmiyorum bende cmt yaptıracam...umarım arkadaslar hemen yanıt verrir
aminnn kızlar darısı diğer beklyenlerin başına inşlhhh
2 aydır bugun ilk kez yemek yapacaktım yemek adı vermim malum hamile çok:))) buzluktan eti çıkardım çözülsün diye beklemeye koyuldum ve yıkadım tam o sırada aklıma çıplak etle çiğ et ellememe geldi....ama nedenini hiç bilmiyorum nolacak şimdi( koşa koşa gittim ellerimi yıkadım ama sinirim çok bozuldu....bebekte leke mi ne olurmuş diyorlar doğru mu yaaaaaaaa
valla dövcem şimdi seni öle batıl şeylere inanma ben neler yaptım 2 oğlumdada ette tuttum ölüyede gittim ahudududa yedim böğürtlende her yerimide kaşıdım :))) hiç bi yerlerinde hiç bişeyleri çıkmadı istediğini yap :)))
ayy hiç bilmiyorum bende keşke doktoruna sorsaydın canım benim..arkadaşlar drum ameliyatta ama ben labaratuardan sonuçları aldım. hiçbirşey de anlayamıyorum.
yardımcı olabilirseniz çok svinirim söyle bir tablo var:
ense kalınlığı:1,12 mm
PAP-A: 6043
fREE bHcg: 75,88
age risk: 1:568
T21 riski : 1:4333 low risk
T14-T13 riski 1000000'dan düşük low risk
en altta ise aynen şu şekildeki yerleşimle (en solda low risk en sağda high risk tam ortalarında da 1:260 yazıyor )
low risk --------------------- 1:260----------------------------- high risk yazıyor.
nedir bu şimdi????????
ohh çok şükjür ne büyük mutluluk:))kızlar ben kontrolden geldim çok şükür bebeğim sağlıklı o minicik kalbi atmaya başlamış cumartesi tekrar kontrolüm var kalbini net bi şekilde dinliycez çok mutluyum onca korkudan sonra bebeğimin sağlıklı ve yerine yerleşmiş olmasından dolayı havalardayım bi görseniz
selam arkadaşlar giremedim ben birkaç gündür, cuma kontrolümüz vardı. dr ne kadar uğraştıysa bizim yaramaz ense ölçüsünü vermedi ve alltan bakmak zorunda kaldı drumuz. bakınca da erkek buuuu dedi :)
ensesi burnu normal miş , boyu 5-67 cm çıktı. bana biraz ufak geldi ama normal dedi dr.
progestanı bıraktım bugün itibarıyla, elevit ve coraspine devam.
bulantılar ara ara yorgunluk halsizlik sıklıkla devam ediyor.
ikili testin sonucunu ve diğer tüm kan ve idrar tahlillerinin sonuçlarını bugün alıcaz inşallah iyi çıkar
tek sorunumuz var inşallah o da geicicidir. şuanda bebişimin bağırsakları parlakmış, bu da down sendromlu çocuklarda böyle olurmuş amaDr. korkmayın hemen, çok ileri derece değil, sadece takip etmemiz gerekecek, bir dahaki ay tekrar bakıcaz, sonra da 18. haftada perinatalog görecek sizi, eğer o da parlak olduna kanaat getirirse amniosentez isteyebilir dedi.
nolur dua edin. amniosenteze de gerek kalmasın, bir dahaki kontrolümüzde (1 ay sonra )kaybolmuş olsun parlaklık...
böyle bir şey yaşayıp normal çıkan bir tanıdığınız vs. oldumu hiç ?
2 aydır bugun ilk kez yemek yapacaktım yemek adı vermim malum hamile çok:))) buzluktan eti çıkardım çözülsün diye beklemeye koyuldum ve yıkadım tam o sırada aklıma çıplak etle çiğ et ellememe geldi....ama nedenini hiç bilmiyorum nolacak şimdi( koşa koşa gittim ellerimi yıkadım ama sinirim çok bozuldu....bebekte leke mi ne olurmuş diyorlar doğru mu yaaaaaaaa
Biz de bugün gittik doktora, 9haftamiz bitti. Artık normal kadin dogumcuma gidiyorum. Epey konuştuk, kendisi ikiz gebelikten pek hoşlanmadığı halde cok iyi buldu bebisleri, cok rahatladım. Boyları poslari yerindeymis)) 30ocak ikili tarama gunümüz, ikizlerimin herbir yerini olcecekmis doktorcum, ama kan testi yok bize... Allahım hayırlı haberlerini nasip etsin.
Aklımdaki tüm soruları sordum rahatladım. En son spor demiştim ya kızlar, sordum maalesef bana izin yok. Sen doğur sonra yaparsın sporunu dedi)) ikiz gebelik her koşulda riskli gebelik sınıfına giriyormuş, sen hamileliğini tatil gibi geçir dedi. Benim sportif hamilelik hayalleri de böylece uçtu gitti))
Kısaca biz kuzularımla iyiyiz, allahım hepimize hayırlı yazılar yazsın, hepimizi saglikla bebislerimize kavuştursun.
kızlar ikili test sonuçlarım çıkmış, çok şükür her şey normal, çok sevindim. darısı test sonucu bekleyen ve yaptıracak olan arkadaşlarımın başına