2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

Merhaba kızlar , uzun zaman oldu buraya yazmayalı ..
Benim minik kahramanımda 2 gün sonra 4 aylık oluyor , çok şükür herşey yolunda ..
19 kasımda 4 .ay aşılarımız ve kilo boy kontrolümüz var , inşallah herşey yolundadır ..
Benim yavruşum daha dönmüyor ama normalmiş , sadece oturmak için çırpınıyor çok seviyor ama daha erken ..
Burun tıkanıklığı bizde hiç olmamıştı ama dün gece bir tıkandı tam tıkandı , hemen müdahale ettim , açıldı çok şükür , kuru havadan şüpheleniyorum :)
Benim 5 kilo fazlam var şuan tam 60 'ım , aslında boyuma göre normal ama ben istemiyorum eski halim iyiydi :)
Spor falanda yok , nasıl olucak ki, vakit yok , oğlum tam bir kucakçı ..
Bizden böyle teyzeleri , hepinizi çok öptüm , bu arada ek gıdaya geçtik , tadımlık ama , elma armut havuş verdim , bugünde patates , bizimki onuda sevdi, çok tatsız tutsuzdu ama yedi afiyetle , ama bundan sonra püre vericem ..

sarayca baston tipide de olsa tekerlerinin biraz büyük olmasına dikkat et çünkü benim pierre carden in hem normal hemde baston gibi katlananından ama memmun değilim çünkü en küçük tümsekte bile tekerler geçmiyor kaldırman gerekiyor ona dikkat et .ilerde havalar ısındığında çok lazım olur sadece şimdiyi düşünme bence.

Merhaba kızlar , uzun zaman oldu buraya yazmayalı ..
Benim minik kahramanımda 2 gün sonra 4 aylık oluyor , çok şükür herşey yolunda ..
19 kasımda 4 .ay aşılarımız ve kilo boy kontrolümüz var , inşallah herşey yolundadır ..
Benim yavruşum daha dönmüyor ama normalmiş , sadece oturmak için çırpınıyor çok seviyor ama daha erken ..
Burun tıkanıklığı bizde hiç olmamıştı ama dün gece bir tıkandı tam tıkandı , hemen müdahale ettim , açıldı çok şükür , kuru havadan şüpheleniyorum :)
Benim 5 kilo fazlam var şuan tam 60 'ım , aslında boyuma göre normal ama ben istemiyorum eski halim iyiydi :)
Spor falanda yok , nasıl olucak ki, vakit yok , oğlum tam bir kucakçı ..
Bizden böyle teyzeleri , hepinizi çok öptüm , bu arada ek gıdaya geçtik , tadımlık ama , elma armut havuş verdim , bugünde patates , bizimki onuda sevdi, çok tatsız tutsuzdu ama yedi afiyetle , ama bundan sonra püre vericem ..

canım ek gıda için erken değil mi hele ki patates için
patates kabızlığa yol açabilir dikkat et bence
zeynep 4 gün sonra 5 ayını dolduracak yeni yeni veriyorum meyve sularını.
yoksa ben mi geç kaldım?:44:

canım biz daha almadık ama ablam verdi pierre cardin normal bebek arabası ama onlarda çok memnun değildiler şimdilik onu kullanıyoruz ama alıcaksak ablamda aymutu gibi söylüyor büyük tekerlikli olanlardan almak lazımmış. ben şahsen sıkıntı yaşamadım daha ama ablam tümseklerde ve taşlı çakıllı yollarda gitmediğini söylüyor. zaten vermek istemedi yeni alcaklardı bize, biz israf olmasın önce deneyelim diye onu kullanmaya başladık. memnun kalırsam devam ederim. bencede ileriyi düşün cnm sadece kışı düşünme. baharda yazın yürümeye başlasalar bile emin ol onla gezmek isteyecekler o yüzden genel düşünerek al canım..

canım ek gıda için erken değil mi hele ki patates için
patates kabızlığa yol açabilir dikkat et bence
zeynep 4 gün sonra 5 ayını dolduracak yeni yeni veriyorum meyve sularını.
yoksa ben mi geç kaldım?:44:

Ben malesef sadece mama le beslediğim için ek gıdaya geçtim ama öğün olarak vermiyorum tadımlık , kabız yapmadı hala hergün sabah kakasını yapıyor hatta bugün 2 kere yaptı ..
Patates alerji riski az olan gıdalardan o yüzden ilk başladık , hatta ben kabak havuç ve pirinçte yapıp karışık ver,yorum , ayrı ayrı verdim bir sorun olmadı şimid karışık veriyorum çok şükür herşey yolunda ama daha dediğim gibi en fazla 7-8 kaşıktayız ..
Oğlum çok seviyor ek gıdayı herşeyi evde yapıyorum o yüzden bir sorun olmadı .

merhaba arkadaşlar nasılsınız? biz ek gıdalara başladık, ama meyve suyu ile, elma ve havuç sıkıp veriyorum, her gün 30-40 cc kadar, içinede ferrum damla damlatıyorum, yakında çorbalarada başlarım, bir önceki mesajımda bebek arabası demiştim, internette macleron volo bebek arabası tavsiye ediliyor, çok hafifmiş ama tam yatmıyormuş, oturmaya başladığında alırım artık, mama sandalyesi olarakta kraft idol mama sandalyesi tavsiye ediliyor, ekonomik ve kullanışlı olduğunu yazmışlar.

kızım salı günü 4. ayını dolduracak inşallah, bu gün lokale gittik biraz kalabalıktı, kızım kalabalıkta sürekli ağlıyor çok üzülüyorum, hiç oturamadık gittiğimiz gibi döndük, inşallah alışır, artık sık sık dışarı çıkmamız lazım, yoksa yabani olacak minik prensesim :)))

merhaba arkadaşlar, nasılsınız? bebeişleriniz nasıl? umarım her şey yolundadır, bizde iyiyiz çok şükür, kızıma bebek arabası almayı düşünüyorum baston tipi, hafif olsun diyorum çünkü çok fazla dışarda durmayız, şöyle markete gidip gelmek için 10 dk. kadar en fazla dışarda kalırız, hafif olması çok önemli, internetten alacağım için sizinde bu konuda bana yardımcı olmanızı istiyorum, hangi marka tavsiye edersiniz?

sarayca tavsiyem baby2go proton hafif bastaon gibi tam yatıyo tekerlekleri amortisörlü her yolda çok iyi ben 8801 aldım aynısı ama büyük pişman oldum hauck mini baston aldım sonra tam yatıyo oda hafif ebebekte var en hafif araba maclarenden bile haffif.
ama yinede proton derimm:))

Son düzenleme:
sarayca tavsiyem baby2go proton hafif bastaon gibi tam yatıyo tekerlekleri amortisörlü her yolda çok iyi ben 8801 aldım aynısı ama büyük pişman oldum hauck mini baston aldım sonra tam yatıyo oda hafif ebebekte var en hafif araba maclarenden bile haffif.
ama yinede proton derimm:))

teşekkür ederim

merhaba arkadaşlar nasılsınız? biz ek gıdalara başladık, ama meyve suyu ile, elma ve havuç sıkıp veriyorum, her gün 30-40 cc kadar, içinede ferrum damla damlatıyorum, yakında çorbalarada başlarım, bir önceki mesajımda bebek arabası demiştim, internette macleron volo bebek arabası tavsiye ediliyor, çok hafifmiş ama tam yatmıyormuş, oturmaya başladığında alırım artık, mama sandalyesi olarakta kraft idol mama sandalyesi tavsiye ediliyor, ekonomik ve kullanışlı olduğunu yazmışlar.

kızım salı günü 4. ayını dolduracak inşallah, bu gün lokale gittik biraz kalabalıktı, kızım kalabalıkta sürekli ağlıyor çok üzülüyorum, hiç oturamadık gittiğimiz gibi döndük, inşallah alışır, artık sık sık dışarı çıkmamız lazım, yoksa yabani olacak minik prensesim :)))

hayırlı olsun cnm ek gıda serüveniniz prensesin severek yer şifa olur inşallah. bizde bikaç gündür hafiften başlladık bende elma ve havuç suyu verdim tek tek. bugn ikisini karıştırıp verdim. bi de pirinci haşlayıp ince süzgeçten süzüp püre gibi oldu onu verdim 3 gündür. yarın doktora gidicez bakalım nasıl yönlendirecek bizi..
bebek arabası daha önce dediiğim gibi çok fikrim yok pierre cardin var bizde. memnunum..
mama sandalyesi yine saolsun ablam verdi chicconun Chicco Polly Çift Kılıflı Mama Sandalyesi - e-bebek.com daha kullanmadık ama blam bundan çok memnundu 2 çocugunda da bunu kullandı uzun süre..

merhabalar.. umarım herkes ıyıdır.. inş aranızda dondurucuda sut saklayan anneler vardır.. dolaptan cıkardıgım bı kac paket sutumun kokusunun cok tuhaf oldugunu farkettım nasıl dıyım sankı demır yada pasa benzer bısıymıs gıbı kokusu yada ben ole tarıf edebılıyorum sutumu bı kac kez bozulmus olabılır dıye doktum ıcım yana yana acaba sızınde basınıza bole bısı geldımı cozulen sutu ne kadar surede tuketmemız gerekeıyor nette sureklı farklı zaman dılımlerı paylasılmıs saglıklı bı cevap alamadım...su andada cozulmus 140lık bı sutum var atıp atmamakta tereddut ıcındeyım..sutumu saklama posetıne koyduktan sonra bıde buzdolabı posetıne sarıp _ 18 derecede saklıyorum ve 3 aylık en eskı sutum doktorumuzla gorustugumde sorucam ama belkı sızın bı fıkrınız vardır dıye yazdım sevgıler...

hayırlı olsun cnm ek gıda serüveniniz prensesin severek yer şifa olur inşallah. bizde bikaç gündür hafiften başlladık bende elma ve havuç suyu verdim tek tek. bugn ikisini karıştırıp verdim. bi de pirinci haşlayıp ince süzgeçten süzüp püre gibi oldu onu verdim 3 gündür. yarın doktora gidicez bakalım nasıl yönlendirecek bizi..
bebek arabası daha önce dediiğim gibi çok fikrim yok pierre cardin var bizde. memnunum..
mama sandalyesi yine saolsun ablam verdi chicconun Chicco Polly Çift Kılıflı Mama Sandalyesi - e-bebek.com daha kullanmadık ama blam bundan çok memnundu 2 çocugunda da bunu kullandı uzun süre..[/QUOTE
teşekkür ederiz teyzesi, bende yavaş yavaş çorbalara geçmeyi düşünüyorum, meyve suyu na ferrum damla katıyorum, daha iyi oluyor, demir süt ile karıştırılınca emilimi azalıyormuş, her gün 40-50 cc meyve suyu vermeyi düşünüyorum inşallah. bebek arabasıda baby2go proton bebek arabasında karar kıldım, internettede videosu var az yer kaplıyor çift taraf kullanılıyor vs. yarın sipariş verecem bakalım inş. güzeldir.

poyrazcım bi kere dondurdum 1 hafta uzlukta kaldı. sonra kullanacağm akşamın sabahında buzdolabına indirdim bikaç saat içinde hemen çözüldü. akşama kadar duruca içim rahat etmedi akşamda vermedim. o akşam dışarı çıkıcaktım oğlumu anneme bıraktık uyudu uyanana kadar hemen geldim içim el vermedi. eğer koku varsa hiç verme cnm gerkten çok üzülür insan o kadar kıymetli ki sütler ama zarar vermesi Allah korusun çok daha kötü..

sarayca cnm hayırlı olsun şimdiden güle güle kullanın..

arkadaşlar salı günü doktora gittik sütün azlığıdan bahsettim ve mamayı kesinlikle uykusunda dahil almayışından. sorun yok ek gıdaya geçebilirsin dedi. bi menü verdi. sabah kahvaltıda ıhlamur içinde ezilmiş (geceden ıslatılmış) beyaz peynir, 2-3 bebe bisküvisi, pekmez. 2-3 saat sonra yoğurt 2-3 saat sonra sebze çorbası 2-3 saat sonra eyve suyu sonrasında emzir dedi. ama bana başlangıç için çok yoğun geldi. şu an sabah ıhlamu içinde ezilmiş 1 bebe bisküvisi, öğlen meyve suyu akşamda pirinç unundan muhallebi tarzında mama yapıyorum. bunlar bile ağır geliyor hazmetmekte sıkıntı yaşıyor oğlum :KK43: yavaş yavaş artırıcam inşallah sıkıntısız bi ek gıda dönemimiz olur hepimizin..

nec86 bencede çok ağır olmuş, ek gıda değil normal beslenme tablosu gibi, bence sütünü aksatma, zaten sağlık bakanlığının reklamı var ya ek gıda ektir diye, sen en az 500 ml mama veya anne sütü vermeye çalış gerisinide ek olarak yavaş yavaş alıştırırsın, hayırlı olsun ek gıda serüvenin inşallah oğlun hepsini severek yer iyi günler.

poyraz canım benim dodurulmuş sütüm çoktu halada var tüketmeye çalışıyorum tek olarak tadıda kokusuda kötü gibi ama bozulmuş değil dondurucuda beklediği için 6 ay da tüketmek gerekiyor ben bayağı araştırdım çünkü.
ben genelde içine kaşık maması yada bebe bisküvisi karıştırıyorum o şekilde yiyor zeynep.

nec hakkaten ne mönü böyle ya senin dr uçmuş valla bu kadarı çok fazla bence de.

herkese merhaba ne kadar uzun aman oldu buraya yazmayalı lütfen kusura bakmayın arkadaşlar. kızım 4,5 aylık oldu bizde ek gıdalara hızlı bir geçiş yaptık çok şükür herşey yolunda kızım biraz obur. halen dönmedi çokta niyeti yok açıkçası sadece oturmayı çok seviyo yatınca ağlıyo evimizin neşe kaynağı Rabbime şükürler olsun iyi ki var her şeye her damla göz yaşıma değdi. Rabbim isteyen tüm arkadaşlarımıza nasip etsin çok öpüyorumm sizi ve kuzularınızı

merhabalar umarım herkes iyidir bebişleriniz nasıllar...
biz 4. ayımızı bitirdik. dün aşılarımızı olduk malesef ateş yaptı biraz.
bugün çok huzursuzdu kızım ateşi ilaçla düştü tekrar çıktı.
bu geceyi atlatınca rahatlıcam.
onun dışınca ek gıdaya başlamamızı önerdi doktormuz.
kızım sadece iki defa mama alıyor hep anne sütü o yüzden ek gıdaya yavaş yavaş başlıcam.
öncelik meyve ve sebze suları olucak fazla zorlamayı düşünmüyorum
diğer ek gıdaya başalayan arkadaşlar burda neler yaptıklarını paylaşırlarsa örnek olabilir bizlerede.
öpüyoruz kocaman kuzucukları kızımla :KK16:

Herkese merhabaaaa..
Bizde bugün 6. ay aşılarımızı olduk yavrum ağladı çok ama inşallah ateşsiz atlatırız.. Doktor kan damlası olarak santafer diye bişi verdi hem ferro sanal ve ferrum duymuştum aranızda bunu duyan ya da kullanan var mı?

selam herkese, nec bizde ferrum damla var bitince santafer e başlıycaz, hemşire arkadaşım tavsiye etti,

selam canlarım benimde epey oldu buraya yazmayalı,özleim sizleri,inş.sizlerde yavrularınızda iyidir..biz iyiyz,kuzucuklarım dün 4.aylarını tamamladılar,bizimde dün aşımız vardı ateş yaptı biraz ilaç verdim ve coook huysuzdular hiç durmadılar..annemle babam yanımda..kızlarım iyi cok şükür bende artık ek gıdaya gecmek istiyorum ama nasıl ve neyle başlıycagıma karar veremedim..elma suyuyla başlasam nasıl olur ki??biz hem mama içiyoruz hem beni emiyolar..bana gelince ben hala düzelemedim ayak başparmaklarımda tırnak batması oluştu daha önce sizede bahsetmiştim sanırım..dr hamilelikten dolayı dedi..ilk gittik tırnagı kaldırıp pamuk koydu kenarı yara zaten ben acıdan bayıldım,bi ay kalcak dedi ama ben sakar 15.günde ayagıma tencere kapagı düşürerek pamugun cıkmasına sebeb oldum..tam kapagın düştügü gün kaynanamlar erzuruma dügüne gidiyolardı,görümcem evleniyodu ankarada kaza yaptılar,kaynanamı ve 23 yaşındaki en küçük görümcemi kaybettik..tabi cenazelerden dolayı dr gidemedik 15 gün gecti ve yara birken ikiye cıktı...şimdi perşembe günü yeniden gittik dr kızdı niye 15 gün bekledin diye ama söylemeik artık böyle oldu diye..tv lerde,haberlerde cıktı zaten kaza haberimiz...şimdi yeniden pamuk koyduk ve 2 ay kalcak dedi,,kara merhem verdi iltihabı için akşam sürdük ve acıdan delirdim resmen..ama bi faydası olmamış..nette tırnak teli diye bişey gördüm ve sipariş verdim pazartesi gelcek,öbür başparmagım daha yeni yara yok ona taktırcam digerinde yara var takılmaz sanırım..hiç aranızda duyan varmı bu teli???aylardır cekiyorum ben bunu ve daha ne zaman gececek bilmiyorum bazen sinirlerim moralim bozuluyo aglıyorum..napcm bilmiyorum..toparlanamadım bi türlü,kızlarımla dört dörtlük ilgilenemedim daha,bu dahada acı veriyo insana..ne olur dua ein bana iyileşeyim..rabbim bütün hastalara şifa versin cook zor ve acı verici bi haldeyim..bende haberler bu kadar öptüm hepinizide..sevgiler...:KK16:

selam canlarım benimde epey oldu buraya yazmayalı,özleim sizleri,inş.sizlerde yavrularınızda iyidir..biz iyiyz,kuzucuklarım dün 4.aylarını tamamladılar,bizimde dün aşımız vardı ateş yaptı biraz ilaç verdim ve coook huysuzdular hiç durmadılar..annemle babam yanımda..kızlarım iyi cok şükür bende artık ek gıdaya gecmek istiyorum ama nasıl ve neyle başlıycagıma karar veremedim..elma suyuyla başlasam nasıl olur ki??biz hem mama içiyoruz hem beni emiyolar..bana gelince ben hala düzelemedim ayak başparmaklarımda tırnak batması oluştu daha önce sizede bahsetmiştim sanırım..dr hamilelikten dolayı dedi..ilk gittik tırnagı kaldırıp pamuk koydu kenarı yara zaten ben acıdan bayıldım,bi ay kalcak dedi ama ben sakar 15.günde ayagıma tencere kapagı düşürerek pamugun cıkmasına sebeb oldum..tam kapagın düştügü gün kaynanamlar erzuruma dügüne gidiyolardı,görümcem evleniyodu ankarada kaza yaptılar,kaynanamı ve 23 yaşındaki en küçük görümcemi kaybettik..tabi cenazelerden dolayı dr gidemedik 15 gün gecti ve yara birken ikiye cıktı...şimdi perşembe günü yeniden gittik dr kızdı niye 15 gün bekledin diye ama söylemeik artık böyle oldu diye..tv lerde,haberlerde cıktı zaten kaza haberimiz...şimdi yeniden pamuk koyduk ve 2 ay kalcak dedi,,kara merhem verdi iltihabı için akşam sürdük ve acıdan delirdim resmen..ama bi faydası olmamış..nette tırnak teli diye bişey gördüm ve sipariş verdim pazartesi gelcek,öbür başparmagım daha yeni yara yok ona taktırcam digerinde yara var takılmaz sanırım..hiç aranızda duyan varmı bu teli???aylardır cekiyorum ben bunu ve daha ne zaman gececek bilmiyorum bazen sinirlerim moralim bozuluyo aglıyorum..napcm bilmiyorum..toparlanamadım bi türlü,kızlarımla dört dörtlük ilgilenemedim daha,bu dahada acı veriyo insana..ne olur dua ein bana iyileşeyim..rabbim bütün hastalara şifa versin cook zor ve acı verici bi haldeyim..bende haberler bu kadar öptüm hepinizide..sevgiler...:KK16:

canım öncelikle başınız sağolsun allah rahmet eylesin geride kalanlarada sabırlar versin çok üzüldüm.
sana çok geçmiş olsun ilk hamileliğimden sonra bende yaşadım çok acı verici bişey ama benim ki bu kadar kötü değildi dr gitmedim saraçoğlunun sitesinde kuru soğanlı bi kür vardı onu yapmıştım sonra düzelmişti.telide ilk defa senden duydum inşallah çabuçak iyileşirsin cnm allah yardımcın olsun.

X