selam arkadaşlar yazdıklarınızı hızlıca okudum, öncelikle kızım kabız oldu, bir kaç gündür bebe bisküvisi vermiştim ondan sanırım, aslında bebe bisküvisi hiç vermeyi düşünmüyordum ama geçenlerde ülker herodan hediye kutu geldi (siteye üye olmuştum) içinde mama, kaşık maması, bebe bisküvisi, meyve püresi ve tanıtım kitabı geldi tabi hoşuma gitti bu küçük hediyeler ve kızıma cicibebeyi sadece bu seferlik vereyim dedim ve pişman oldum, canım kızım iki gündür kabız, bu gün sabahta çok katı yapabildi, her neyse bir daha bisküvi vermem...
bu arada kızım mamadan çok, çorba, yoğurt, kaşık mamasını tercih etmeye başladı, biberondan emmeyi sevmez oldu ve buda benim için çok zor olmaya başladı, kaşıkla bir saat yemek yedirmekle uğraşıyorum...
kızıma tarhana çorbası gün aşırı yapıyorum. sebze çorbasıda yapıyorum, elimde ne varsa onlarla tabi, mesela, havuç, patates, pırasa, ıspanak, avuç dolusu yıkanmış pirinç çok az tere yağı (zeytinyağıda olabilir) içine su koyup haşladım, blenderden geçirdim küçük kaselere koydum bir tanesini de ertesi gün vermek için dolaba koydum, bu çorbayı ben pek beğenmedim ama kızım yedi :) dün akşamda tavuk haşlamıştım, tavuk suyuna şehriye ve buzlukta olan patates havuç bezelye garnitürünü koyup haşladım, süzgeçten geçirip yedirdim, kızım beğendi :))) yoğurt olarak, evde yaptığım normal inek yoğurdunu veriyorum, çok şükür bir sorun olmadı, mama ile yapılan yoğurdu da pek mantıklı bulmuyorum, eskiden analarımız hep inek sütü ve yoğurdu verirlermiş :) ama yinede 1 yaşına gelene kadar kızıma inek sütü vermiycem, yoğurt ve peynir veririm tabi.