- 21 Kasım 2011
- 306
- 2
merhabalar...benımde oğlum ıkı gundur emmek ıstemıyorbuyuk ugraslar sonrası bı kac dk emıp bırakıyor su an 2 ay 25 gunluguz dun kontrolumuz vardı burun tıkanıklıgı oksuruk sıkayetımız vardı doktorumuz antıbıyotık ve ev tıpı hava makınası verdıkılomuz 6.300 olmus 2 550 dogmustu yavrum ve erken oldugu ıcınde bagısıklıgımız bızı hala hastalıklardan korumaya yetmıyorbu arada ılk zamanlar sutumu sagıp dolaba dahı atıyordum sımdılerde sutum azaldıdoktorum strestendır dıyor acaba hep bolemı olacak artık...benımde kanamalarım bır haylı uzun ve duzensızdı mesela bı 10 gun oncesı yıne lekelenmelerım oldu ben dogum sonrası kontrolumude ıhmal ettım bır daha olursa gıdıcem ıns oglumun telasından kendıme zaman ayıramıyorum cunku...bu arada cocuklarınızla gun boyu ne yapıyorsunuz egıtıcı oyunlar ıcın daha kucukler dıkkatlerını cekmıyor ben oyun halısı almıstım ama su an oynayamıyor sureklı kucakta dolasmak ıstıyor sabıtlenınce basıyor yaygarayı:)bende ıkı buklum oldugu ıcın dolastırmak ıstemıyorum gun ıcınde sız ne kadar uyutup ne kadar uyanık tutuyorsunuz merak edıyorum..
canım süt sıkıntısı hepimizde var. bol bol sıvı alıyorum humana rezene içiyorum ama yok işte. olmayınca olmuyor. umarım sennki strestendir geçer. kontrollerini aksatma sakın ihmale gelmez. kucağa alışması kötü olmuş. oyun halısı için biraz daha zamanı var demek ki. çıkgırak çok işe yarıyor mutlaka dene. birde sabahları yatağıma alıyorum oynuyoruz hoşuna gidiyor. en fazla 2 saat uyanık kalıyor kızım. uykusu geliyor uyutuyorum bazen zorlansamda 2 saati geçirmemeye çalışıyorum.
Merhabalar,
Benim ikizlerim de bugün tam 5 aylık oldu. Biri 7 kilo, diğeri 6 kilo. Küçüğümüz hala yetişemedi kiloda büyük kardeşine. İştahsızlık problemimiz var maalesef, çok zor. Kilo başına günde en az 100 ml içmeleri gerekir dedi doktor, bizim buna yaklaşamadığımız günler bile oluyor. 4. ay bitişiyle doktorumuzun tavsiyesiyle ek gıdalara başladık, meyve sebze püreleriyle. Şimdiye kadar elma, armut, erik, muz, havuç, tatlı patates yediler. Buralarda satılan irmikli bir mama var, pirinç unu yerine irmik şeklinde yani. Ondan da verdim bir kere ama sanki fazla tok tuttu gibi geldi, bir daha vermedim. Özellikle armut ve erik püresi veriyorum, kabızlığa iyi geliyor diye. Severek yiyorlar (tabii her yer püre oluyor) ama arkasından bu sefer mama içmiyorlar, vermesem mi diye düşünüyorum.
Süt konusunda da bir mide bulantısı ilacı var, yan etkisi sütü artırması. Bebeğe kesinlikle bir zararı yok, zaten çok küçük miktarlarda anne sütüne geçer, geçen de bebekte reflüye iyi gelir dedi doktorum. Ben ondan kullanıyorum, sütüm neredeyse 2 katına çıkıyor. Ama tabii ki iki çocuğa birden yine de yetmiyor. Olsun, bir ay daha emdikleri kadar emzirip bırakıcam zaten.
Benim de doğumdan sonra kanamam 6 haftada bitmeyince, ve hatta son hafta artınca doktoruma gitmiştim, büyük bir pıhtı oluşmuş atamıyormuşum, küçük bir ameliyatla temizlenmişti. Yani ne varsa benim başıma gelir. Kanamanız artıyorsa veya ağrı yapıyorsa mutlaka doktora görünün.
Çok yazmasam da arada bir girip okuyorum, herkese sevgilerimle.
maşallah canım yavrularına. ek gıdaya başlamanız iyi lmuş. sütün yetmediği zamanlarda göğüslerin dinlenir. bende duymuştum o ilacı baya işe yarıyormuş.
bide bugün 85 günlük olduk. çok şükür. bazen gaz sıkıntımız oluyor kaka sıkıntımız devam ediyor. bazende uyku problemimiz.günü günü tutmuyor yavrumun. demek ki daha düzene girmesi için zamanı var.
bende çok fazla yazamıyorum ama takip ediyorum. öpüyoruz kızımla teyzeleri