2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

aynen canım 150 cc banada uçuk geliyor ama inşallah emiyorlardır canlarımız. ablam diyo büyüdükleri için daha sert çekerlermiş o yüzden emerlermiş o kadar bakalım inşallah.. gece oğlum kendiliğinden kalktığı için emziriyorum uyandıkça. evet uyuyan bebek uyandırılmaz derler ama 4-5 saati geçiyorsa bence emzir sonuçta o kadar saatte acıkmış olur. aşılarınızı da sorunsuz atlatırsınız inşallah.

Kilo başına 150 cc bence de çok fazla. Bizim doktorumuz 100-130 arası iyidir dedi. Ben tartı aldım, emzirmeden önce ve sonra tartıyorum, mama da zaten ne kadar olduğu belli. O yüzden günde ne kadar içiyorlar tam biliyorum. Bizimkiler kilo başına 100, maksimum 110 cc içiyor, bazen daha fazla. Bu şekilde geçen ay biri 800, biri 600 gram almış. Ki 5. ay için bu fena değil.

Burun açmak için deniz suyu/serum kullanmayla ilgili de bir şey söyleyeyim. Öyle 1-2 damlayla açılmıyor burun, en az 10 damla falan damlatmak gerekiyor. Daha doğrusu öyle damla olarak da değil, direkt burnunun içine sıkıyorum ben o küçük plastik ampülleri. Ondan sonra ya zaten hapşuruyor, kendi kendine çıkıyor ya da şu aspiratör (otri-bebe galiba türkiyedeki adı) ile çekilebiliyor.

Süt sağmayla ilgili olarak da yine tartımız olduğu için farkettiğim birşey: Siz ne kadar sağıyorsanız çocuk onun 2 katını bile emebiliyor.

selam teyzeleri biz geldik:)nasılsınız bakalım?ya buarada süt muhabbetlerinize bayıldım,nasıl sagıp ölçüp takip ediyosunuz yaa,bravo imrendim yani..benimhiç aklıma gelmiyo böyle şeyler,ikisinide elimden geldigince emziriyorum ama doyurucu degil tabi sonrada mama veriyorum..ya ben cok tembelim yada siz bunları yapcak vakitleri nasıl buluyosunuz anlamadım:26:buarada dün 3.ayımızı doldurduk cook şükür..buarada burun tıkanıklıgına tonimer kullanıyorum şeffaf damla olanından,3 5 damla yetmiyor bende sıkıyorum burunlarına cok kolay temizleniyo sonra...buarada cocuk dr muz bize ishal aşısı önerdi ama yaptırmadık içinizde yaptıran yada bilgisi olan varmı??eşim dün araştırdı ikisinin ki 1000 tl tutuyomuş..kararsız kaldım,siz naptınız mrak ettim..buarada kuzucuklarınız iyidir inş..sevgiyle kalın öpüyoruzz:KK16:

aynen canım 150 cc banada uçuk geliyor ama inşallah emiyorlardır canlarımız. ablam diyo büyüdükleri için daha sert çekerlermiş o yüzden emerlermiş o kadar bakalım inşallah.. gece oğlum kendiliğinden kalktığı için emziriyorum uyandıkça. evet uyuyan bebek uyandırılmaz derler ama 4-5 saati geçiyorsa bence emzir sonuçta o kadar saatte acıkmış olur. aşılarınızı da sorunsuz atlatırsınız inşallah.

saol canım ılk asımızı yaptırdık cok sukur..su an 3 ay 8 gunluguz boyumuz 59 cm sankı bana kısaymıs gıbı geldı:)kılomuz 6620 olmus 15 gunde 455 gr almısız dıger aylara gore kılo alımımız bıraz dusmus gorunuyor..doktorumuza da sordum gece kaldırmalımıyım dıye kendı kalkmıyorsa artık gerek yok cunku karacıgerı depolama ıslemını gorrdugu ıcın artık kan sekerı dusmez uyanmazsa emzırme dedı ama ben yınede kaldırmayı planlıyorum:)su buhar mak ıle ılgılıde fıkrını sordum eger serum fızyolojık kullanıyorsa pekde gerek yok bazı cocuklar 6 ay yada yasına kadar burun tıkanıklıgı yasar bırde hızlı kılo alımı varsa dedı bana bıraz mantıksız geldı aslında ama doktor olan nede olsa ben dıılım:)gercı su netten yaptıgım arastırmalar sonrası bı dıploma haketmıyoda dıılım:)bu arada sızlerde vıtamın kullanıyormusunuz?

Kilo başına 150 cc bence de çok fazla. Bizim doktorumuz 100-130 arası iyidir dedi. Ben tartı aldım, emzirmeden önce ve sonra tartıyorum, mama da zaten ne kadar olduğu belli. O yüzden günde ne kadar içiyorlar tam biliyorum. Bizimkiler kilo başına 100, maksimum 110 cc içiyor, bazen daha fazla. Bu şekilde geçen ay biri 800, biri 600 gram almış. Ki 5. ay için bu fena değil.

tartı fıkrıne bayıldım:)ılk ısım tartı almak..ben sagıp verdım bı kac kez ne kadar ıctıgnı gormek ıcın ama asla 150 cc yı bıtıremedı en fazla 80 cc ıctı gercı ben 1.5 2 saatte bır emzırıyorum yada her agladıgında yanı bı perıyoda sokmadım masallah kılo alımları cok ıyı ıns olede devam ederler sadece anne sutumu ıcıyorlar merak ettım...bende zaten damla usulune uymuyorum ılk zamanlar kutu halınde alıyordum 30 lıra cıvarındaydı gecenlerde bı eczacı serum seklınde olanlarından tavsıye ettı fıyatıda 3 lıra ıkısıde anı sey dıyınce bende onu aldım..

selam teyzeleri biz geldik:)nasılsınız bakalım?ya buarada süt muhabbetlerinize bayıldım,nasıl sagıp ölçüp takip ediyosunuz yaa,bravo imrendim yani..benimhiç aklıma gelmiyo böyle şeyler,ikisinide elimden geldigince emziriyorum ama doyurucu degil tabi sonrada mama veriyorum..ya ben cok tembelim yada siz bunları yapcak vakitleri nasıl buluyosunuz anlamadım:26:buarada dün 3.ayımızı doldurduk cook şükür..buarada burun tıkanıklıgına tonimer kullanıyorum şeffaf damla olanından,3 5 damla yetmiyor bende sıkıyorum burunlarına cok kolay temizleniyo sonra...buarada cocuk dr muz bize ishal aşısı önerdi ama yaptırmadık içinizde yaptıran yada bilgisi olan varmı??eşim dün araştırdı ikisinin ki 1000 tl tutuyomuş..kararsız kaldım,siz naptınız mrak ettim..buarada kuzucuklarınız iyidir inş..sevgiyle kalın öpüyoruzz:KK16:

ıkız annesı olmak pek kolay olmadıgındandır canım:)ben tek cocukla gunu yetıremıyoorum:)ben bugun yaptırdım rotavırusu asısını ılk dozu ıcın 140 tl odedım 3 doz olucakmıs bende emın dııldım ama doktorumuz yaptırın dedı gecen saglık ocagından hemsıre geldı onada sordum oda yaptırın dıyınce bızde kararımızı verdık bılmıyorum gercekten sartmıydı ozel hastane olunca ınsan bıraz tereddut edıyor ıster ıstemez luzumlu luzumsuz bır suru tetkık yaptırdıgımız oldu cunku ama ınsan cocugu olunca kayıtsız sarrsız herseye razı gelıyor gecenlerde hırıltı sıkayetınden 3 gun yatırdık oglumu 1500 lıraya mal oldu aynı tedavıyı evde yapıyoruz sımdı 100 lıra odedım ılaclara..rabbım kuzularımızı korusun esırgesın saglıklı sıhatlı mutlu kuzucuklar olsunlar hayatları boyunca ıns...

porter canım gerçekten tartı fikri çok hoş :) kilo alımları da maşallah süper. biz 4. ay aşısı için kontrole gittiğimizde o ay 350 gr almıştı ama sonra 15 gün filan sonra kontrole gittik kilo alımı hızlanmıştı çok şükür.. inşallah şimdi iyi devam ediyordur.

erva bizde 2 dozluk olanından olduk cnm 142 tl civarıydı 2 tanesi yaklaşık 300e geldi. 1000 tl biraz fazla geldi bana. bize de doktorumuz önerdi daha öncede yazmıştım bende küçükken çok ağır geçirmişim o yüzden tereddüt etmeden yaptırdık.

poyrazcımmm çok geçmiş olsun canım yaa yavrun iyi şu an dimi?

serum fizyolojik bende nadir kullanıyordum daha çok burun aspiratörü kullanıyordum ama o da zararlıymış mukozonun artmasına burnun şişmesine neden oluyormuş. kullanacaksak otri bebeninkini tavsiye ediyomuş doktorlar. serum fizyolojik 3 damla diye biliyodum o zaman daha çok sıkayım işe yarasın diğer türlü pek etkisini göremedim çünkü.

nec86 saol canım doktorumuz bazı cocuklar hırıltılıdırlar bız onlara hırıltılı cocuklar derız belkıde reflusu vardır ve bu sebep oluyordur hırıltıya dedı sımdılık takıbını yapıyoruz stres doluyum yanı her an atesmı var yınemı hırıltı baslamıs bırde salyaları akmaya basladı dk da bır ust degıstırıyorum onluk takamıyorum cunku bı sanıye yerınde durdugu yok ya elını ayagını gectım kafasıda yerınde durmuyor kı 20 gundekı kılo alımı epeyce dussmus 585 gr almıs bunu eskıden 10 gunde alıyordu..saglıklı olsunlarda kılodan da gectım...

Merhaba, benim de ikiz oğullarım var. Ben İsviçre'deyim, burada ishal aşısının adı bile geçmedi, o yüzden yaptırmadık. Ama doktor söyleseydi mutlaka yaptırırdım. Benim ikizlerimin biri hemen hemen hiç emmiyor, ona sadece sağıp verebiliyorum. Çok küçük doğmuştu, 10 gün hastanede kaldı. Ondan beri niyeyse bir türlü emmeye alışamadı, çok uğraştığım halde. Emzirsem bile kıvrana kıvrana kendine de bana da eziyet ediyor, sanıyorum bu nasıl biberon diye şaşırıyor :KK1: O yüzden her sabah süt sağıyorum, 100 cc, 150 cc ne çıkarsa artık onu küçüğe veriyorum. Diğeri güzel emiyor, gün içinde ve gece onu emziriyorum. Mecbur kalınca vakit buluyor insan sağmaya da, tartmaya da. Ama ev işiydi, yemekti derseniz onlara her zaman vakit bulamıyorum :KK1:

Bu arada bizim büyük ikizin dişi çıkmış dün. Çok ilginç bir his, insan çok duygulanıyor. :KK16:

Merhaba, benim de ikiz oğullarım var. Ben İsviçre'deyim, burada ishal aşısının adı bile geçmedi, o yüzden yaptırmadık. Ama doktor söyleseydi mutlaka yaptırırdım. Benim ikizlerimin biri hemen hemen hiç emmiyor, ona sadece sağıp verebiliyorum. Çok küçük doğmuştu, 10 gün hastanede kaldı. Ondan beri niyeyse bir türlü emmeye alışamadı, çok uğraştığım halde. Emzirsem bile kıvrana kıvrana kendine de bana da eziyet ediyor, sanıyorum bu nasıl biberon diye şaşırıyor :KK1: O yüzden her sabah süt sağıyorum, 100 cc, 150 cc ne çıkarsa artık onu küçüğe veriyorum. Diğeri güzel emiyor, gün içinde ve gece onu emziriyorum. Mecbur kalınca vakit buluyor insan sağmaya da, tartmaya da. Ama ev işiydi, yemekti derseniz onlara her zaman vakit bulamıyorum :KK1:

Bu arada bizim büyük ikizin dişi çıkmış dün. Çok ilginç bir his, insan çok duygulanıyor. :KK16:

canım hastanede kalınca orda biberonla besledilerse ondandır alışamaması sana. emzirmene izin verselerdi belkide kolay olurdu alışması. ama çok küçüksede emme refleksi gelişmediği içinde sonrasında almamıştır.
hayırlı olsun ilk dişiniz :nazar: kaç aylık oldular ?
ikiz annelerine hayranım bizler bir tanesine zor yetişiyoruz size helal olsun..

bugün kızım 14 haftalık 98 günlük oldu :nazar:
birkaç gündür niyeyese emmek istemiyor. önceden her göğsümü 8-10 dakika kadar emzirirdim. şimdi iki üç defa çekip bırakıyor. öyle öyle 5 dakika ancak emiyor. anlamış değilim inşallah bırakmaz.
etrafa ilgisi artık çok fazla sürekli dik durmak istiyor. bırakınca avazı çıktığı kadar bağırıyor ağlıyor. içim parçalanıyor. uyuduğunda ancak yemek ev işiyle uğraşabiliyorum.
hepinizi öpüyoruz kızımla :KK16:

canım hastanede kalınca orda biberonla besledilerse ondandır alışamaması sana. emzirmene izin verselerdi belkide kolay olurdu alışması. ama çok küçüksede emme refleksi gelişmediği içinde sonrasında almamıştır.
hayırlı olsun ilk dişiniz :nazar: kaç aylık oldular ?
ikiz annelerine hayranım bizler bir tanesine zor yetişiyoruz size helal olsun..

bugün kızım 14 haftalık 98 günlük oldu :nazar:
birkaç gündür niyeyese emmek istemiyor. önceden her göğsümü 8-10 dakika kadar emzirirdim. şimdi iki üç defa çekip bırakıyor. öyle öyle 5 dakika ancak emiyor. anlamış değilim inşallah bırakmaz.
etrafa ilgisi artık çok fazla sürekli dik durmak istiyor. bırakınca avazı çıktığı kadar bağırıyor ağlıyor. içim parçalanıyor. uyuduğunda ancak yemek ev işiyle uğraşabiliyorum.
hepinizi öpüyoruz kızımla :KK16:

1670 gram doğmuştu, ilk günlerinde emzirmemi istemediler, zaten burnundan sondayla ve damardan şeker verilerek besliyorlardı. Emerken çok enerji kaybediyor, ve de gücü yetmediği için karşılığında birşey de alamıyor demişlerdi. 3-4 gün sonra emzirmeye başladım ama zaten çok sütüm yoktu, bebeğim de çok güçsüzdü, hiç bir zaman sırf emerek doymadı. Böyle böyle bu güne geldik.

Bugün farkettim ki ilk iki dişimizmiş, bir tane de değil :nazar: 5.5 aylık olduk biz. İkiz olunca insanın mecbur öncelikleri değişiyor, mesela yemek yapamıyorum bazen, dışarıdan yiyoruz. Evi anca eşim evde olduğunda temizliyoruz. Ütüler birikiyor artık çocukların kıyafeti kalmayana kadar :KK1: Bir de çocukları alıştırdık, akşam 7 oldu mu uyutuyoruz, biz de 9:30 oldu mu yatıyoruz, çocuk gibi olduk bu yaşta. gece de sadece bir kere kalkıyorlar. Öyle böyle büyüyorlar işte. :KK16:

Emzirme konusunda sana değişik pozisyonlar denemeni tavsiye edebilirim, mesela yan yatıp yanına yatırarak. Bende bu çok işe yaradı, hem de rahat :KK1:

oyyy sayfamızın ilk dişi de çıktı :nazar: hayırlı olsun canım sağlıklı pırıl pırıl bembeyaz dişleri olsun inşallah paşanın :KK9:

slm arkadaşlar hepiniz iyisinizdir umarım, geçmiş bayramınızı kutlarım... biz tatilden döndük çok şükür, kızım eve girince gülücükler attı, evimizi hatırladı herhalde,

tatilde iki gözüde konjiktivit oldu, dr. gittik damla kullandık geçti, kusmalara devam tabi, burun tıkanıklığı için serum fizyolojik kullandık birde eşim wee marka aspiratör olmış ne diye yapmışlar anlamadım, hiç bir işe yaramıyor, bende sf kullanıp peçete ile burun akıntısını çıkarıyorum. Bizden haberler böyle, bir selam vereyim dedim. sevgiler.

slm arkadaşlar hepiniz iyisinizdir umarım, geçmiş bayramınızı kutlarım... biz tatilden döndük çok şükür, kızım eve girince gülücükler attı, evimizi hatırladı herhalde,

tatilde iki gözüde konjiktivit oldu, dr. gittik damla kullandık geçti, kusmalara devam tabi, burun tıkanıklığı için serum fizyolojik kullandık birde eşim wee marka aspiratör olmış ne diye yapmışlar anlamadım, hiç bir işe yaramıyor, bende sf kullanıp peçete ile burun akıntısını çıkarıyorum. Bizden haberler böyle, bir selam vereyim dedim. sevgiler.

hoşgeldiniz canımmm umarım güzel geçmiştir tatiliniz.. sizinde bayramını kutlu olsun.. çok geçmiş olsun prensese. şimdi iyi olmasına sevindim. evet cnm o aspiratörler pek bi işe yaramıyor zaten zararlıymışta ben çok nadir kullanıyorum artık. serum fizyolojiğin damla sayısını artırınca kolay çıkarıyor. müsait oldukça gir haberdar et bizi canım. çok öpüyoruz sizi..:KK16::KK16::KK16:

uzunca bi aradan sonra yazmaya fırsatım oldu çok şükür.umarım herkes iyidir arkadaşlar yazdıklarınızı ara sıra okuyabildim genel sorun burun tıkanıklığı malum bizde de var son olarak tonimer baby flakon diye bişey önerdi dr onu kullandım daha iyiydi diğerlerine bakarak aslında bu markanın spreyide varmış ama onu kullanmak için küçükmüşüz daha.
zeynep in bayramdan sonra aşıları yaptırdık aşıdan sonra bide grip oldu çok kötüydü yavrum ağız burun birbirine karıştı valla. bide hastalıktan dolayı huzursuz huysuz sürekli ağladı yani bir haftadır felaketdi diyebilirim çok şükür bu gün biraz keyifliydi bebeğim.şimdide zehra başladı sanırım ablaya bulaştırdı cadı kızım benim.bizden şimdilik haberler böyle.
zaman buldukça daha sık yazarım kendinize ve bebişlerinize iyi bakın herkese iyi geceler.

Herkese merhaba..
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:Uzun aralıklarla yazmak mümkün oluyor. Bunun için tatlı sebeplerimiz var çok şükür ki.. Dünya tatlısı bebeklerimiz bize dünyayı unutturuyorlar. Oğlumla 3 ayı tamamladık. Dr kontrolümüzde kilosu boyu gayet iyi gidiyor 7 kilo 100 gram boyuda 65cm.. Şimdilik anne sütü ile devam ediyoruz 6 aya kadar inşallah böyle devam ederiz. Son dr kontrolümüzde rotavirüs aşımız yapıldı. Yapıldıktan sonra şişkinlik ve gaz çıkarmada sorun yaşadık. Umarım bu yan etkilerini çabucak aşarız. Gazını çıkaramadıkça ağlıyor o ağladıkça ben helak oluyorum. Bunun dışında geçtiğimiz hafta sonu uzun çabalar sonucu kendi kendine yatakta dönmeyi başardı. Onun dışında ellerini birleştiriyor yavaş yavaş gövdesinin ortasında. Çıngırak sesi ilgisini çekiyor birde yumuşak bir topumuz var ona dokunmak hoşuna gidiyor. Dönenceye eskisi kadar ilgi göstermiyor. Gülücükler biraz daha sesli ve küçük çığlıklarımız var artık. Bu ayın sonunda 4. ay aşılarımızı yaptıracağız. Umarım ateşimiz çıkmaz. Geçen aşılarda biraz ateşimiz olmuştu. Oğlumda durum bu. Bana gelince mutluluktan kanat takıp uçacak kadar mutluyum. Mutluluktan sık sık ağlıyorum. Lohusalığın başındaki bunalımdan ağlamalarımın yerine mutluluk gözyaşlarım akıyor artık. Saçlarım çok dökülüyor. Hamileliğim döneminde tek tel dökülmemişti. Şimdi hiç dökülmediği kadar çok dökülüyor. Umarım toparlayacak zamanla. Kiloya gelince hamile kaldığım kilodan 5 kilo fazlam var. Dert etmiyorum ama.. Diyet falan yapmıyorum dr diyet ve sporun süt kalitesini düşürdüğünü söylemişti. Mekik çekemiyorum doktorum 6 aydan önce bunu yapmamam gerektiğini söylemişti. Bunlara ilave ilginç bir şey öğrendim düz yatarken iki ayağımı birden yukarı kaldıramıyorum. Karın kasları kesildiği için bunu yapamıyormuşuz bir süre. Sezaryen yerimde hissizlik hala devam ediyor. 6. aydan sonra azalıcak demişti doktorum. Bizde durum bu arkadaşlar. Minik kuzucuklarımızla sağlıklı günler bizimle olsun..:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

Son düzenleme:
aymutu canım çok geçmiş olsun inşallah bi an önce zehramızda iyileşir..

gunnescimm ne güzel haberlerle gelmişin.. oğlumuzada kocaman bi maşallahhhhh :nazar: kilosu boyu bize yetişmişiniz:nazar: bak sen şu yaramaza nelerde öğrenmiş dönmeler çığlıklar ellerini birleştirmeler.. aferin paşama :emir_bebek: kilo bendede biraz kaldı ama hiiiiiiiiçç önemli değil yeter ki yavrularımız iyi olsun sağlıkla büyüsünler zamanla veririz.. çok öpüyoruz sizleri...:KK16::KK16::KK16:

uzunca bi aradan sonra yazmaya fırsatım oldu çok şükür.umarım herkes iyidir arkadaşlar yazdıklarınızı ara sıra okuyabildim genel sorun burun tıkanıklığı malum bizde de var son olarak tonimer baby flakon diye bişey önerdi dr onu kullandım daha iyiydi diğerlerine bakarak aslında bu markanın spreyide varmış ama onu kullanmak için küçükmüşüz daha.
zeynep in bayramdan sonra aşıları yaptırdık aşıdan sonra bide grip oldu çok kötüydü yavrum ağız burun birbirine karıştı valla. bide hastalıktan dolayı huzursuz huysuz sürekli ağladı yani bir haftadır felaketdi diyebilirim çok şükür bu gün biraz keyifliydi bebeğim.şimdide zehra başladı sanırım ablaya bulaştırdı cadı kızım benim.bizden şimdilik haberler böyle.
zaman buldukça daha sık yazarım kendinize ve bebişlerinize iyi bakın herkese iyi geceler.

çok geçmiş olsun. yavruma kıyamam. umarım bir daha hasta olmaz. mevsim geçişleri çok tehlikeli. zehrada umarım biran önce iyleşir.

Herkese merhaba..
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:Uzun aralıklarla yazmak mümkün oluyor. Bunun için tatlı sebeplerimiz var çok şükür ki.. Dünya tatlısı bebeklerimiz bize dünyayı unutturuyorlar. Oğlumla 3 ayı tamamladık. Dr kontrolümüzde kilosu boyu gayet iyi gidiyor 7 kilo 100 gram boyuda 65cm.. Şimdilik anne sütü ile devam ediyoruz 6 aya kadar inşallah böyle devam ederiz. Son dr kontrolümüzde rotavirüs aşımız yapıldı. Yapıldıktan sonra şişkinlik ve gaz çıkarmada sorun yaşadık. Umarım bu yan etkilerini çabucak aşarız. Gazını çıkaramadıkça ağlıyor o ağladıkça ben helak oluyorum. Bunun dışında geçtiğimiz hafta sonu uzun çabalar sonucu kendi kendine yatakta dönmeyi başardı. Onun dışında ellerini birleştiriyor yavaş yavaş gövdesinin ortasında. Çıngırak sesi ilgisini çekiyor birde yumuşak bir topumuz var ona dokunmak hoşuna gidiyor. Dönenceye eskisi kadar ilgi göstermiyor. Gülücükler biraz daha sesli ve küçük çığlıklarımız var artık. Bu ayın sonunda 4. ay aşılarımızı yaptıracağız. Umarım ateşimiz çıkmaz. Geçen aşılarda biraz ateşimiz olmuştu. Oğlumda durum bu. Bana gelince mutluluktan kanat takıp uçacak kadar mutluyum. Mutluluktan sık sık ağlıyorum. Lohusalığın başındaki bunalımdan ağlamalarımın yerine mutluluk gözyaşlarım akıyor artık. Saçlarım çok dökülüyor. Hamileliğim döneminde tek tel dökülmemişti. Şimdi hiç dökülmediği kadar çok dökülüyor. Umarım toparlayacak zamanla. Kiloya gelince hamile kaldığım kilodan 5 kilo fazlam var. Dert etmiyorum ama.. Diyet falan yapmıyorum dr diyet ve sporun süt kalitesini düşürdüğünü söylemişti. Mekik çekemiyorum doktorum 6 aydan önce bunu yapmamam gerektiğini söylemişti. Bunlara ilave ilginç bir şey öğrendim düz yatarken iki ayağımı birden yukarı kaldıramıyorum. Karın kasları kesildiği için bunu yapamıyormuşuz bir süre. Sezaryen yerimde hissizlik hala devam ediyor. 6. aydan sonra azalıcak demişti doktorum. Bizde durum bu arkadaşlar. Minik kuzucuklarımızla sağlıklı günler bizimle olsun..:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

maşallah canım oğluşuna. gayet iyi kilosu.
sporu bende malesef yapamıyorum. ben 20 kilo aldım hamileliğimde 9 kilosu hala bende :KK14: ne yaparım nasıl gider bilmiyorum ama kızım 6 aylık olsun yavaş yavaş rejime başlamayı düşünüyorum. yoksaki psikolojim mahvolucak. karındaki hissizlik tam olarak 1 yılda geçicekmiş doktorum öyle demişti banada.
kızımda birkaç gündür dudaklarını emmeye başladı diğer odadan duyuluyor sesi :KK1: elleride sürekli ağzında. yüzüstü yatmayı hiç sevmiyor nedense. yana doğru uzanmaya başladı.
minik kızımla bizde öptük sizi :nazar: :nazar:

merhaba arkadaşlar, nasılsınız? bebeişleriniz nasıl? umarım her şey yolundadır, bizde iyiyiz çok şükür, kızıma bebek arabası almayı düşünüyorum baston tipi, hafif olsun diyorum çünkü çok fazla dışarda durmayız, şöyle markete gidip gelmek için 10 dk. kadar en fazla dışarda kalırız, hafif olması çok önemli, internetten alacağım için sizinde bu konuda bana yardımcı olmanızı istiyorum, hangi marka tavsiye edersiniz?

X