2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

merhaba arkadaşlar herkesin iyi olduğuna sevindim

aliasblue kızınla buluşmuşsun senın adına sevındım canım

3melekannesi bebeğin haftasına göre kilosu iyi hatta biraz fazla bile:KK1::KK1: ama çok az yiyorsun birde ben kendime az yiyorum diyordum.
ben süt içmiyorum onun yerine günde 3 kase yoğurt tüketiyorum kalsiyumu süte göre daha fazlaymış hem

dün odamızı boyadık bugun bebeğimin bakım ürünlerini ve deterjanı aldım
haftaya odamız gelecek nasipse.pek eksiğimiz kalmadı gibi

bugun doktor kontrolumuz var :KK16:

lotuscum evet ya...napim nekadar zorlasam da olmuyo...iştahım yok ....bebişinin odaı hayırlı olsun sağlıkla büyüsün mışıl mışıl uyuun içinde inşallah...:nazar:

merhaba arkadaşlar herkesin iyi olduğuna sevindim

aliasblue kızınla buluşmuşsun senın adına sevındım canım

3melekannesi bebeğin haftasına göre kilosu iyi hatta biraz fazla bile:KK1::KK1: ama çok az yiyorsun birde ben kendime az yiyorum diyordum.
ben süt içmiyorum onun yerine günde 3 kase yoğurt tüketiyorum kalsiyumu süte göre daha fazlaymış hem

dün odamızı boyadık bugun bebeğimin bakım ürünlerini ve deterjanı aldım
haftaya odamız gelecek nasipse.pek eksiğimiz kalmadı gibi

bugun doktor kontrolumuz var :KK16:

lotuscum evet ya...napim nekadar zorlasam da olmuyo...iştahım yok ....bebişinin odaı hayırlı olsun sağlıkla büyüsün mışıl mışıl uyuun içinde inşallah...:nazar

lotuscum bir de bu aldığınız deterjan nasıl bir deterjan...ne diyerek aldınız?makina kullanımı için mi?elde mi yıkanıyo bununla?

kızlar selam, cumartesi günü oğluşuma alışverişe gittik, bu cumartesi de kısmetse odası gelecek, bu hafta içerisinde de kalan eksiklerimizi tamamlamayı düşünüyorum kısmetse, Allahım ne kadar heyecanlı ne kadar güzelmiş bu hazırlıklar, rabbim sağlıkla kavuşmayı nasip etsin kuzularımızı

slm kızlar ben gittim geldım canlar nst sancı cıkmadı cok şükür haftada bır gıdıp nst gırecem artık sonra bobregımde bıraz agrı oluo dedım hamılelıkten dolayı böbregınde acılma var bıraz dedı bebek baskı yapıomus ondanmıs monurol dıe tek kullanımlık ılac verdı varmı aranızda kullananlar canlarım :nazar:

kızlar aranızda magnorm kullanan varmı ben kullanıyorum ve kullanmaya başladığımdan beri ishal oldum (siyah ayıptpr solemesi)
bide bebeğim 1400 gr. doktorum tansiyon bebeğin kilo almasını yavaşlatıp zorlaştırıyo dedi
bebeğin kilo alamsı için hurma iyi diye duydum yemeye başlasammı ki eltim umreden taze hurma getirdi,ben doğumdan sonra süt yapsın diye yicektim

kızlar aranızda magnorm kullanan varmı ben kullanıyorum ve kullanmaya başladığımdan beri ishal oldum (siyah ayıptpr solemesi)
bide bebeğim 1400 gr. doktorum tansiyon bebeğin kilo almasını yavaşlatıp zorlaştırıyo dedi
bebeğin kilo alamsı için hurma iyi diye duydum yemeye başlasammı ki eltim umreden taze hurma getirdi,ben doğumdan sonra süt yapsın diye yicektim
canım hurmanın doğumu kolaylaştırdığını biliyorum ben açıkçası bol protein yemen yeterli bence

cloudy canım bu alışveriş işi hamişliğin keyiflli taraflarından tadını çıkar:))

sevinççim çok sevindim maşallah kuzuya

birkaç gündür giremiyorum topiğe, geçmişi okumaya çalıştım herkes iyi çok şükür.

bizde iyiyiz kızımla erken olucak falan derken 34+5 olduk bu zamana kadar geldik çok şükür daha da devam ederiz inşallah.

ALİAS kızını görmüşsün canım gözün aydın tez zamanda kavuşursunuz birbirinize inşallah.

3MELEKANNESICnm kızlar da söylemiş zaten bence gün içinde ceviz badem tüketmeye çalış, ben de senin gibiyim. Sabah ve akşam normal yiyorum ama öğlen yemeğim yok, öğle yemeğini hep geçiştiriyorum. O yüzden açığımı ceviz, badem, fındık yiyerek kapatmaya çalışıyorum. Ara öğün dersen yok gibi benim için de, ama işte aklıma geldikçe yoğurt yiyorum gündüz. Meyve yiyorum demişsin, süt de içiyorsan sorun olmaz. Senin aldığın kiloya hiç takılma, sen ana besinleri alıyorsan kilo almaman daha iyi, az kilo alan annelerin bebekleri maşallah tosun gibi doğuyor. Anne çok kilo aldığında bebek beslenemiyor ben böyle biliyorum.

sesiler bu kasılma mevzusunu ben de çok merak etmeye başladım, kızlardan biri çok güzel anlatmış kasılmayı ve anlattığı herşeyi yaşıyorum, iki bebeğin olduğu tarafta da oluyor bende. Ama ben hep iyi düşünüyorum, bu durum hamileliğin ilerlemesinden kaynaklanıyor diyorum. Benim hissettiğim toplanma olunca içimde gerilmenin verdiği bir ağrı da oluyor, genelde 5-10saniyede geçiyor, bu olduktan sonra da mutlaka kuzumun bir yeri fıldır fıldır oynuyor içimde. Ben de bu hissin onların hareketinden kaynaklandığını düşünüyorum.

DEW77 cnm sıkma bence de canını, rahat olmakta fayda var. Hem stres şekeri tetikler diye biliyorum, inşallah dediğin gibi diyetle çözülür, ilaç da kullanacak olsan bence en önemlisi bunun bilinmesi ve önleminin alınması, zaten doğumdan sonra da geçiyor bu durum. Rabbim kuzunu korusun, ikinize de sağlık nasip etsin.

pinar1202 maşallah size, akıllı kız bu annesi, üzmez o seni.

nec86 çok şükür sonuçların iyi çıkmış cnm, inşallah şu protein olayı da çözülür kısa zamanda, bebeğin sağlıkla büyüyor içinde Allahın izniyle.

nili_fer inşallah yarın ki kontrolünüz iyi geçer cnm, sen en riskli dönemi bitirdin, bundan sonrası da iyi geçsin inşallah. Benim şuan tek hedefim sağlıkla 32 haftayı doldurmak, doktorum 32 hafta bitsin sonrasında hiç korkumuz olmaz demişti geçen kontrolde. Bir de merakımı mazur gör ne kadar sıklıkla yapıyor doktor sizin kontrolleri, ben başından beri ayda 1kez gidiyorum. Ne zaman sıklaşır ki acaba bu kontroller?

Sevinc sanci cikmamasina cok memnun oldum insallah boyle. Gider guzelim...

Kyr sagol nm iyi dileklerin icin..

Ben bugun dahiliyeciye gittim degerlerimin cok yuksek olmadigidusuncesinde ama bebisimiz kiymetl. O yuzden endrikolojiye gondercem seni dedi kismetse carsamba gidecegim ayrica bugun kizimi gorduk 815gr olmus babasina naz yapmadi yuzunu gosterdi tipki babamiinsurati:) cok sukur hersey yolunda...:nazar:
Allah hepimizin bebelerini korusun insallah...
Cloudy alisverislerin hayirlisi olsunsaglikla kullanmk nasip olsun...

canım hurmanın özellikle gebeliğin son aylarda bebek için faydalı olduğunu ve doğumu kolaylaştırdını duymuştum. bebeğin kilo alması için sola yatıp istirahat etmeni ve ceviz ve fındık tüketmeni öneririm

Sevinc sanci cikmamasina cok memnun oldum insallah boyle. Gider guzelim...

Kyr sagol nm iyi dileklerin icin..

Ben bugun dahiliyeciye gittim degerlerimin cok yuksek olmadigidusuncesinde ama bebisimiz kiymetl. O yuzden endrikolojiye gondercem seni dedi kismetse carsamba gidecegim ayrica bugun kizimi gorduk 815gr olmus babasina naz yapmadi yuzunu gosterdi tipki babamiinsurati:) cok sukur hersey yolunda...:nazar:
Allah hepimizin bebelerini korusun insallah...
Cloudy alisverislerin hayirlisi olsunsaglikla kullanmk nasip olsun...

sağol canım nihayet başlayabildik :) işallah aldıklarımızı hepimiz sağlılı günlerde kullanırız, maşallah kızın büyümüş babası da görmüş kuzusunu, değerlerin de çok yüksek değilmiş merak etme tatlım biraz dietle falan değerlerin normale döner işalla

birkaç gündür giremiyorum topiğe, geçmişi okumaya çalıştım herkes iyi çok şükür.

bizde iyiyiz kızımla erken olucak falan derken 34+5 olduk bu zamana kadar geldik çok şükür daha da devam ederiz inşallah.

ALİAS kızını görmüşsün canım gözün aydın tez zamanda kavuşursunuz birbirinize inşallah.

maşallah kızına ve sana, işallah sağlıkla zamanında gelsin kuzun
canım hurmanın doğumu kolaylaştırdığını biliyorum ben açıkçası bol protein yemen yeterli bence

cloudy canım bu alışveriş işi hamişliğin keyiflli taraflarından tadını çıkar:))

sevinççim çok sevindim maşallah kuzuya

evt canım ya ne güzelmiş meğer, her şeyi alası geliyor insanın , işallah sağlıklı günlerde kullanırız

günaydın yüreği ve kendileri güzel anneler

dün kontrolumuz vardı gayet iyi geçti
kızım 1175 gr olmuş maşallah:nazar::nazar:
suyumuz herzamanki gibi az
ciğer iğnemizin ilk partisini vurdurduk
kızımız bize totosunu dönmüş durumda yüzükoyun yatıyor sıpam:KK1::KK1:
6 hafta sonra nasipse kavuşuyorum kızıma :KK52::KK52::KK52::KK52:

Günaydın kızlar ..
Bebeğini görüp gelen ve güzel haberler getiren arkadaşlarım , gözünüz aydın ..
Kuzularımız büyoyor şükür Rabbim'e ..

Kızlar magnorm kullanıyorum bende ..
Evet biraz bağırsakları fazla çalıştırdığı doğru ama hamilelikte bana şifa gibi geldi , hiç söylemesi ayıp kabız olmadım ..
Kasılmaları önlüyor aynı zamanda bağırsaklarıda çalıştırıyor ..
Ben günde 1 sefer içtiğim için ishal olmadım .. Ama 2 ye çıkarmıştım bi ara hemen ishal yaptı fazla geldi bıraktım ..
Kasılmalara gelince , benim kadar kafaya takan yoktur herhalde , ama bir zamanlar ..
Şimdi bende pek umursamıyorum , umurmamaya başladığımdan beri azaldı epey..
16. haftadan beri yaşıyorum ve o zamandan bu zamana kadar nst 'de çok şükür hiç sancım çıkmadı ..
Doğuma hazırlık için düşünüyorum bende ..

Sevinç munorol'da tek kullanımlık suda eritilen bir antibiyotik , bende kullanmıştım bebişe hiç bir zararı yok..
İdrar yolu enfeksiyonu için kullanmıştım ..

Kızlar yemek konusuna gelince ..
Ben doymak nedir bilmiyorum ..
Bazen o kadar ağlamalıklı oluyorum ki, annemde öyleymiş , sofrayı kururar yer , daha toplamadan yeniden acıkırmış ..
Ben evlediğimde 45 kiloydum , 3 yıl geçti hala 45 kiloydum , 10 gr bile alamıyordum ..
Ki o zamanda iştahım çok açıktı ..
Şimdi 14 kilo aldım bu zamana kadar , tüp bebek tedaviside çok aldırdı bana ..
67,5 kiloyum ..
Şimdi çok yemek mi iyi az yemek mi bilemedim ..
Ben de boğazıma hakim olmak için resmen kendimle mücadele ediyorum ..
:KK37::KK37:

kızlar doğumdan sonra anne sütünü hiç ihmal etmeyin..çok sık emzirin..hatta sizin bütün işiniz gücünüz o olsun..baştan bebek almayabilir..sakın vazgeçmeyin..anne sütü sizlerde zaten biliyorsunuzdur ki çok önemli..benim braz sütüm azalmıştı..bebeğimde tam kilo alamamaya başlamıştı..o annelik pisikolojisi çok fenadır..çok kötü hissetmiştim kendimi..ama pes etmedim..öğünlerimi asla kaçırmadım. hergün muntazam ceviz büyüklüğünde et yedim...devamlı meyvesuyu içtim..en çokta suyu tükettim..humananın süt artırıcı çayı var..onunda faydasını gördüm..bunların yanında tahin helvası çok yedim..hurmada sütün kalitsini artırıyo..ve günde 3 öğün dere otu..bunu mutlaka yapın..birer tutam yedim her öğün..bütün yaptıklarım e tabii birazda kilo olarak döndü bana ama kızımı 18 aya kadar emzirdim..gerçi hala sütüm vardı ama sadece memeye düşüp yemediği için dr um bıraktırdı..
bu arada göğüsleriniz çatlayabilir kanayabilir..ağlaya ağlaya vermiştim hep hiç unutamam acısını..ama yinede verdim..bana bir arkadaşım kuyu syuyla zeytinyağı karışımın vermişti..onu sürdüm geçti çok şükür..ama bunu bulamazsanız sadece zeytinyağıda sürebilirsiniz..aklınızda olsun kızlar ..

kızlar doğumdan sonra anne sütünü hiç ihmal etmeyin..çok sık emzirin..hatta sizin bütün işiniz gücünüz o olsun..baştan bebek almayabilir..sakın vazgeçmeyin..anne sütü sizlerde zaten biliyorsunuzdur ki çok önemli..benim braz sütüm azalmıştı..bebeğimde tam kilo alamamaya başlamıştı..o annelik pisikolojisi çok fenadır..çok kötü hissetmiştim kendimi..ama pes etmedim..öğünlerimi asla kaçırmadım. hergün muntazam ceviz büyüklüğünde et yedim...devamlı meyvesuyu içtim..en çokta suyu tükettim..humananın süt artırıcı çayı var..onunda faydasını gördüm..bunların yanında tahin helvası çok yedim..hurmada sütün kalitsini artırıyo..ve günde 3 öğün dere otu..bunu mutlaka yapın..birer tutam yedim her öğün..bütün yaptıklarım e tabii birazda kilo olarak döndü bana ama kızımı 18 aya kadar emzirdim..gerçi hala sütüm vardı ama sadece memeye düşüp yemediği için dr um bıraktırdı..
bu arada göğüsleriniz çatlayabilir kanayabilir..ağlaya ağlaya vermiştim hep hiç unutamam acısını..ama yinede verdim..bana bir arkadaşım kuyu syuyla zeytinyağı karışımın vermişti..onu sürdüm geçti çok şükür..ama bunu bulamazsanız sadece zeytinyağıda sürebilirsiniz..aklınızda olsun kızlar ..

3MELEKANNESICnm kızlar da söylemiş zaten bence gün içinde ceviz badem tüketmeye çalış, ben de senin gibiyim. Sabah ve akşam normal yiyorum ama öğlen yemeğim yok, öğle yemeğini hep geçiştiriyorum. O yüzden açığımı ceviz, badem, fındık yiyerek kapatmaya çalışıyorum. Ara öğün dersen yok gibi benim için de, ama işte aklıma geldikçe yoğurt yiyorum gündüz. Meyve yiyorum demişsin, süt de içiyorsan sorun olmaz. Senin aldığın kiloya hiç takılma, sen ana besinleri alıyorsan kilo almaman daha iyi, az kilo alan annelerin bebekleri maşallah tosun gibi doğuyor. Anne çok kilo aldığında bebek beslenemiyor ben böyle biliyorum.

sesiler bu kasılma mevzusunu ben de çok merak etmeye başladım, kızlardan biri çok güzel anlatmış kasılmayı ve anlattığı herşeyi yaşıyorum, iki bebeğin olduğu tarafta da oluyor bende. Ama ben hep iyi düşünüyorum, bu durum hamileliğin ilerlemesinden kaynaklanıyor diyorum. Benim hissettiğim toplanma olunca içimde gerilmenin verdiği bir ağrı da oluyor, genelde 5-10saniyede geçiyor, bu olduktan sonra da mutlaka kuzumun bir yeri fıldır fıldır oynuyor içimde. Ben de bu hissin onların hareketinden kaynaklandığını düşünüyorum.

DEW77 cnm sıkma bence de canını, rahat olmakta fayda var. Hem stres şekeri tetikler diye biliyorum, inşallah dediğin gibi diyetle çözülür, ilaç da kullanacak olsan bence en önemlisi bunun bilinmesi ve önleminin alınması, zaten doğumdan sonra da geçiyor bu durum. Rabbim kuzunu korusun, ikinize de sağlık nasip etsin.

pinar1202 maşallah size, akıllı kız bu annesi, üzmez o seni.

nec86 çok şükür sonuçların iyi çıkmış cnm, inşallah şu protein olayı da çözülür kısa zamanda, bebeğin sağlıkla büyüyor içinde Allahın izniyle.

nili_fer inşallah yarın ki kontrolünüz iyi geçer cnm, sen en riskli dönemi bitirdin, bundan sonrası da iyi geçsin inşallah. Benim şuan tek hedefim sağlıkla 32 haftayı doldurmak, doktorum 32 hafta bitsin sonrasında hiç korkumuz olmaz demişti geçen kontrolde. Bir de merakımı mazur gör ne kadar sıklıkla yapıyor doktor sizin kontrolleri, ben başından beri ayda 1kez gidiyorum. Ne zaman sıklaşır ki acaba bu kontroller?

canım benim sağolasın büyük bir bardak süt içiyorum bir kase yoğurt da yiyorum ceviz yiyemiyorum ama badem yiyorum arada...

günaydın yüreği ve kendileri güzel anneler

dün kontrolumuz vardı gayet iyi geçti
kızım 1175 gr olmuş maşallah:nazar::nazar:
suyumuz herzamanki gibi az
ciğer iğnemizin ilk partisini vurdurduk
kızımız bize totosunu dönmüş durumda yüzükoyun yatıyor sıpam:KK1::KK1:
6 hafta sonra nasipse kavuşuyorum kızıma :KK52::KK52::KK52::KK52:

lotuscum suyun neden azalmış ki bir de serum ya da bol su ile tamamlanmıyor mu?eden erken doğum yapacaksın ki?

lotuscum suyun neden azalmış ki bir de serum ya da bol su ile tamamlanmıyor mu?eden erken doğum yapacaksın ki?

tamamlanmıyor canım amnio sıvısı. günde yaklaşık 3,5-4 lt su içiyorum meyve suyuda cabası çoğalma yok
sıvı az olunca bebeğin yeri daralıyor ve fazla hareket edemiyormuş ve kas ve kemik yapısında deformasyon olabiliyormuş
3 ayrı doktora göründüm hepsi aynı şeyi söyledi:KK50:

X