Merhaba arkadaşlar,
İkizlerimiz Ali ve Doğa yarın öğle saatlerinde dünyaya gelecekler. İki gündür hastanede yatıyorum, şu anda da hastane yatağımdan yazıyorum. Benim gebelik zehirlenmesi tanısı kesinleşti. Muhtemelen bende 32. hafta kontrolüyle 35. hafta kontrolü arası başladı bu olay, ve o ana kadar gayet iyi büyüyen ikizlerimiz, özellikle de minik oğlumuz muhtemelen bu sebepten ondan sonra yeterince büyüyemedi. Son durumda oğullarımızdan birini 2300 gr, diğerini 1600-1800 gram arası bekliyoruz. Çocuk doktoruyla da konuştuk, 2-3 haftalık bir yenidoğan acil bakım süresi görünüyor önümüzde. Yeter ki sonuçta sağlıkla, hep beraber şu hastaneden çıkabilelim, zor da olsa çok önemli değil geçecek günler. Biraz heyecanlı, biraz endişeli, biraz çocuklarımıza sağ salim kavuşma umuduyla mutlu, karmakarışık duygular içindeyim. İnşallah her şey olabileceği kadar yolunda gider bizim için.
Bir de naçizane tavsiyem olsun arkadaşlar, herşey o ana kadar iyi gitti, doktorunuz sizi sık çağırmıyor diye tedbiri elden bırakmayın. 2 haftadan daha uzun süre ara verdirmeyin kontrollere, iki üç günde bir tansiyonunuzu ölçün, elleriniz ayaklarınız çok şişerse, baş ağrıları başlarsa, idrarınızda köpüklenme, fazla hızlı kilo alımı bunlardan herhangi birini farkediyorsanız hemen doktora haber verin. Dediğim gibi benim herşey çok iyiydi 32. haftaya kadar. Tabii allah daha kötü durumlardan saklasın, yine şükür haftamız ileriyken başladı bende preeklampsi.
Özellikle de kendini çok dinlemeyen bir insansanız benim gibi, herşeye normaldir hamileliktendir geçer diyebiliyorsunuz.
Hepinize selamlar, sevgilerimle.