2012 haziran, temmuz, ağustos aylarında tüp bebekle ANNE OLACAK BİZİM KIZLAR:))

Günaydın anneler

alias canım bebeğine kavuşamana, bebeğinin iyii olduğunaçok sevindim. Ne güzel bak hemen sütünde gelmiş. Dahada ii olacaksınız allahın izniyle.

Nec canım çok az kaldı. Değerlerinde düşüyor korkma olur mu? Bebeğin sağlıklı doğacak.

Bana geçmiş olsun diyen tüm arkadaşlarım hepinize teş. Ederim. Biraz daha iyiyim. Sadece burun akıntım kaldı. Ateş ve ağrım geçti.

Kızlar yarın ilk kez nst ye gireceğim bakalım sonuç ne olacak. Doğuma çok az kaldı. Sadece ayakta 10 dk kalınca yada hızlı yürüyünce kasığımda ağrı oluyor.

Birde beslenme konusunda bende az yiyenlerdenim sanırım bazı arkadaşların menüsüne bakınca. Abur cuburum hiç yok. Sütte içmiyorum. Yoğurt ve meyve de ölçüsünde yiyorum. Birde normal yemek başka yediğim bişey yok.su da çok içmiyorum. Ama herşey çok şükür yolunda.

Dalin sıvı deterjan çok güzel arkadaşlar. çok hoş kokuyor. Diğer sabun olandan da aldım ama ilk yıkamada kalıntı kalmaması için sıbvı deterjan kulllanmak daha doğru geldi bana.

tamamlanmıyor canım amnio sıvısı. günde yaklaşık 3,5-4 lt su içiyorum meyve suyuda cabası çoğalma yok
sıvı az olunca bebeğin yeri daralıyor ve fazla hareket edemiyormuş ve kas ve kemik yapısında deformasyon olabiliyormuş
3 ayrı doktora göründüm hepsi aynı şeyi söyledi:KK50:

canım ya allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin hiç belli olmaz bakarsın birden artar doktor az daha bekleyelim derke derken 36 haftayı bulursun inşallah...:13:

muhannim sana da sağlıklı doğumlar canım...:nazar:

bu arada lotuscum avatrındaki resim çok hoş ben çok seviyorum hatta benim bilgisayarın arka plan resmi :)

bu arada lotuscum avatrındaki resim çok hoş ben çok seviyorum hatta benim bilgisayarın arka plan resmi :)

benımde çok hoşuma gidiyor canım
babamız kıskançlık yapınca koyduk bu resmi :KK1::KK1:
öceki avatarda anne bebek vardı ben neden yokum bu avatar resmınde demişti:KK1:

İzmirli kızlardan biri olarak cevap vereyim hemen:))) Buluştuk cnm, çok keyifliydi, Alias, Dew, cloudly ve ben buluştuk, çok keyifli geçti, tanışmak, heyecanlarımızı yüzyüze paylaşmak çok güzel oldu. Fotograf cekilmek hiç aklımıza gelmedi, bir cafede oturduk saatlerce sohbet ettik, dışardan 4 hamile epey komik görünüyorduk kesin:KK66:)) Hatta kalkarken garson bayan, siz nasıl 4 arkadaş aynı zamanda hamile kaldınız diye takıldı bize, biz de gülümsemekle yetindik, sonrasında epey güldük, kadın bilmiyor tabii bizim kk çetesi olduğumuzu:))))

Telefon konusuna gelince, geçenlerde pinar söylemişti, bir arkadaşımız da kyr'e verelim telefonlarımızı demişti, cevap yazacaktım ama unuttum. Sen hatırlatınca hemen cevaplamak istedim. Eğer herkes onaylarsa ben telefonlarınızı toplayabilirim. Buradan yazmak istemeyen olursa özelden yollasın hepinizi arayabilirim. Telefonum anlaşmalı, aramalarım sınırsız, hiç sorun olmaz benim için. Başka bir önerisi olan olursa da her fikrinize açığım. Ben merkez santral olmayı memnuniyetle kabul ederim yani:))))

Arkadaslar merhaba,
Hepinizi okuyorum, ama fırsat buldukca yazabiliyorum anca. Hamilelik cidden değişik bir olaymıs, bebişlerimiz daha simdiden kendi duzenlerine gore bizi alıstırıyorlar. Ben kilo alımı konusunda ilk 4 ay birsey yiyemedim mide bulantısından ama sonraki ay 4 kilo birden aldım,acısını cıkarırcasına mide bulantılarım hic gecmeyecek gibi geliyordu,cok sukur kurtuldum. Ama yine de midem hassas,heran ekşimeye hazır durumda oldugunu hissediyorum. Taze sebze meyve,su, ozellikle yogurt,sut peynir, ceviz badem,et ve balık,kuru kayısı tavsiye ediyor doktorum. Tabii bunun yanında ilk zamanlarda pasta börek olaylarına cok dalmıstım,dusunsenize ilk 4 ay su bile icmek istemiyordum agzımda metal bir tat bırakıyordu.Kilo alma konusunda maks 75 ile kapatabilirsem iyi olur diye dusunuyorum.

Kyr’cım , benım doktorum da ayda bir cagırıyor,bu yeterli demisti daha onceki aylarda kendisine sordugumda ama 28. haftadan itibaren artık 15 gunde bir gorusuruz demisti. Ama 10 un once gittigimde sen yine 1 ay sonra gel,sonra da 15 gunde bire cıkarırız kontrolleri dedi.

Kasılma konusunda, her iki kuzucum da kafalarını yaslıyorlar,karnımı yamultuyorlar.ben de bunu merak ediyorum,sizde de boyle seyler oluyor mu? Sanki geriniyorlar gibi geliyor bana bu arada 27. haftamıza yeni girdik. Heran elim yuregimde,benım rahim azgına dikis atılmıstı hatırlarsanız 3 hafta once. Her tuvalete girdigimde tedirgin oluyorum ,olumsuz bir suprizle,lekeyle karsılasmayayım diye. Hayırlısıyla bebişlerimiz zamanında sağlıkla doğsunlar da ,uzun ömürlü sekilde,sanırım bu yaşadıklarımız bize bir ömür unutamayacagımız anılar olarak kalacak. Bu arada Allah’ım hayırlısıyla bebek isteyen tüm annelerin,yuvaların özlemlerini dindirir insallah.

Kızlar bir de ,sol tarafa yatın diyor ya hep doktorlar.sola hatta biraz daha karnımın ustune dogru yatmısken buluyorum geceleri kendimi.acaba bir sıkıntı olur mu??

Ozz bende bazen sağa sola yattığımda hafif göbeğimin üstüne yatar gibi oluyorum ama oğlum rahatsız olduğunda tekmeleriyle belli ediyor..
Tekme atmıyorsa bir sıkıntı yok demektir , onlar rahimde kendilerine en uygun en rahat pozisyonu buluyolar ..
Zaten kıvrılıp yatıyor yavrucağızlar , bizim gibi sere serpe değil ..
:KK1:

Kyr bende telefonumu msj atıyorum sana ..

canım hurmanın doğumu kolaylaştırdığını biliyorum ben açıkçası bol protein yemen yeterli bence

cloudy canım bu alışveriş işi hamişliğin keyiflli taraflarından tadını çıkar:))

sevinççim çok sevindim maşallah kuzuya

tskler cnm senın cıcısınede maşşallahh:)))

canım meyva yiyorum zaten.... haftada 1 gün balık da yiyorum... akşam yemeklerinde de çorba pilav ve kırmızı et salata oluyo en az haftada 3 gün...arada da tavuk benim ara öğünlerim yok sadece...öğlen 1 kase yoğurt da yiyorum...

canım o zaman kafana takma bebişin ii olduktan sonra.

kızlarrr yemek yedıten sonra benım gıbı hazımsızlık yasayan varmı bazen cok kacırıyorum galıbaa yedıkce yıyorum sonradaa pert:)) bakalım ıkıncı annemız kımolcak topiğimize maşallah...:nazar::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

3MELEKANNESICnm kızlar da söylemiş zaten bence gün içinde ceviz badem tüketmeye çalış, ben de senin gibiyim. Sabah ve akşam normal yiyorum ama öğlen yemeğim yok, öğle yemeğini hep geçiştiriyorum. O yüzden açığımı ceviz, badem, fındık yiyerek kapatmaya çalışıyorum. Ara öğün dersen yok gibi benim için de, ama işte aklıma geldikçe yoğurt yiyorum gündüz. Meyve yiyorum demişsin, süt de içiyorsan sorun olmaz. Senin aldığın kiloya hiç takılma, sen ana besinleri alıyorsan kilo almaman daha iyi, az kilo alan annelerin bebekleri maşallah tosun gibi doğuyor. Anne çok kilo aldığında bebek beslenemiyor ben böyle biliyorum.

sesiler bu kasılma mevzusunu ben de çok merak etmeye başladım, kızlardan biri çok güzel anlatmış kasılmayı ve anlattığı herşeyi yaşıyorum, iki bebeğin olduğu tarafta da oluyor bende. Ama ben hep iyi düşünüyorum, bu durum hamileliğin ilerlemesinden kaynaklanıyor diyorum. Benim hissettiğim toplanma olunca içimde gerilmenin verdiği bir ağrı da oluyor, genelde 5-10saniyede geçiyor, bu olduktan sonra da mutlaka kuzumun bir yeri fıldır fıldır oynuyor içimde. Ben de bu hissin onların hareketinden kaynaklandığını düşünüyorum.

DEW77 cnm sıkma bence de canını, rahat olmakta fayda var. Hem stres şekeri tetikler diye biliyorum, inşallah dediğin gibi diyetle çözülür, ilaç da kullanacak olsan bence en önemlisi bunun bilinmesi ve önleminin alınması, zaten doğumdan sonra da geçiyor bu durum. Rabbim kuzunu korusun, ikinize de sağlık nasip etsin.

pinar1202 maşallah size, akıllı kız bu annesi, üzmez o seni.

nec86 çok şükür sonuçların iyi çıkmış cnm, inşallah şu protein olayı da çözülür kısa zamanda, bebeğin sağlıkla büyüyor içinde Allahın izniyle.

nili_fer inşallah yarın ki kontrolünüz iyi geçer cnm, sen en riskli dönemi bitirdin, bundan sonrası da iyi geçsin inşallah. Benim şuan tek hedefim sağlıkla 32 haftayı doldurmak, doktorum 32 hafta bitsin sonrasında hiç korkumuz olmaz demişti geçen kontrolde. Bir de merakımı mazur gör ne kadar sıklıkla yapıyor doktor sizin kontrolleri, ben başından beri ayda 1kez gidiyorum. Ne zaman sıklaşır ki acaba bu kontroller?

canım evet dediğin gibi doktorumda aynısı dedi sende zor zamanları geçirdik dedi artık sancın olsada seni direk doğuma alırım dedi.o yüzden rahatım.canım ne demek her zaman kafana takılanları sor.ben 28 haftalıkken 2 hafta da bir dedi 30 haftalıktan sonra haftada bir.şimdide 3 yada 4 günde bir çağrıyor.

Arkadaslar merhaba,
Hepinizi okuyorum, ama fırsat buldukca yazabiliyorum anca. Hamilelik cidden değişik bir olaymıs, bebişlerimiz daha simdiden kendi duzenlerine gore bizi alıstırıyorlar. Ben kilo alımı konusunda ilk 4 ay birsey yiyemedim mide bulantısından ama sonraki ay 4 kilo birden aldım,acısını cıkarırcasına mide bulantılarım hic gecmeyecek gibi geliyordu,cok sukur kurtuldum. Ama yine de midem hassas,heran ekşimeye hazır durumda oldugunu hissediyorum. Taze sebze meyve,su, ozellikle yogurt,sut peynir, ceviz badem,et ve balık,kuru kayısı tavsiye ediyor doktorum. Tabii bunun yanında ilk zamanlarda pasta börek olaylarına cok dalmıstım,dusunsenize ilk 4 ay su bile icmek istemiyordum agzımda metal bir tat bırakıyordu.Kilo alma konusunda maks 75 ile kapatabilirsem iyi olur diye dusunuyorum.

Kyr’cım , benım doktorum da ayda bir cagırıyor,bu yeterli demisti daha onceki aylarda kendisine sordugumda ama 28. haftadan itibaren artık 15 gunde bir gorusuruz demisti. Ama 10 un once gittigimde sen yine 1 ay sonra gel,sonra da 15 gunde bire cıkarırız kontrolleri dedi.

Kasılma konusunda, her iki kuzucum da kafalarını yaslıyorlar,karnımı yamultuyorlar.ben de bunu merak ediyorum,sizde de boyle seyler oluyor mu? Sanki geriniyorlar gibi geliyor bana bu arada 27. haftamıza yeni girdik. Heran elim yuregimde,benım rahim azgına dikis atılmıstı hatırlarsanız 3 hafta once. Her tuvalete girdigimde tedirgin oluyorum ,olumsuz bir suprizle,lekeyle karsılasmayayım diye. Hayırlısıyla bebişlerimiz zamanında sağlıkla doğsunlar da ,uzun ömürlü sekilde,sanırım bu yaşadıklarımız bize bir ömür unutamayacagımız anılar olarak kalacak. Bu arada Allah’ım hayırlısıyla bebek isteyen tüm annelerin,yuvaların özlemlerini dindirir insallah.

Kızlar bir de ,sol tarafa yatın diyor ya hep doktorlar.sola hatta biraz daha karnımın ustune dogru yatmısken buluyorum geceleri kendimi.acaba bir sıkıntı olur mu??

canım bende doktora demiştim ne tarafa yatsam otaraf kıpır kıpır dedim bazen gece üstlerinde yatarken buluyorum dedim.o da bişey olmaz korkma demişti..

İzmirli kızlardan biri olarak cevap vereyim hemen:))) Buluştuk cnm, çok keyifliydi, Alias, Dew, cloudly ve ben buluştuk, çok keyifli geçti, tanışmak, heyecanlarımızı yüzyüze paylaşmak çok güzel oldu. Fotograf cekilmek hiç aklımıza gelmedi, bir cafede oturduk saatlerce sohbet ettik, dışardan 4 hamile epey komik görünüyorduk kesin:KK66:)) Hatta kalkarken garson bayan, siz nasıl 4 arkadaş aynı zamanda hamile kaldınız diye takıldı bize, biz de gülümsemekle yetindik, sonrasında epey güldük, kadın bilmiyor tabii bizim kk çetesi olduğumuzu:))))

Telefon konusuna gelince, geçenlerde pinar söylemişti, bir arkadaşımız da kyr'e verelim telefonlarımızı demişti, cevap yazacaktım ama unuttum. Sen hatırlatınca hemen cevaplamak istedim. Eğer herkes onaylarsa ben telefonlarınızı toplayabilirim. Buradan yazmak istemeyen olursa özelden yollasın hepinizi arayabilirim. Telefonum anlaşmalı, aramalarım sınırsız, hiç sorun olmaz benim için. Başka bir önerisi olan olursa da her fikrinize açığım. Ben merkez santral olmayı memnuniyetle kabul ederim yani:))))

evt canım ya gerçekten çok keyifliydi, en güzel tarafı da hep hamilelik hakkında tedavilerimiz hakkında bıkmadan konuşmaktı :)
gerçekten niye fotoğraf çekilmedik ki?
kk tüp bebek çetesi iş başında, fikre bayıldım :) artık doğumlara az kaldı birbirimizi merak ediyoruz , en azından kyr bize haber verebilir. canım görevi üstlenmişsin çok teşekkürler

canımm benim karaciğer enzimlerim yüksek çıkınca tüm ilaçları bıraktım şu an hiçbirşey kullanmıyorum. ama kullandığım zamanda magnorm 1 taneydi..

3melekannesi...bana diyet yaptığım günleri hatırlattın, ozamanlar bile ara öğünlerim çok fazlaydı, az yiyorsun gibi geldi, tabi bebeğin gelişimiyle elgili dr. eksik olduğunu söylemiyorsa sorun yok canım boş yere kilo almamış olursun...
yaa kızlar burda doymak bilmeyen bi benmi varım :KK5: 3-4 aylarda bende hiç bişey yiyemedim özellikle tavuk, balık, sebze ve sebze yemekleri canım sürekli hamur işleri çekiyordu. şimdi daha iyi her şeyi yiyebiliyorum fakaat hamur işleri konusunda kendimi tutamıyorum :KK17: arkadaşların yediklerini görünce :18: neyse bebişlerimiz sağlıkla gelsinde kiloyuda takmıyorum...

sesiler doğum çantasını sormuşsun ben çantama bebeğim için, has.çıkışları var onlardan battaniye, zıbın, tulum,eldiven, önlük vs. enaz 2 takım olmalı. pişik kıremi, ıslak mendil, kendim için 2 pijama ta. sabahlık, iç çamaşırları, emzirme sütyeni ve atlet, meme ucu kremi, gö.pedleri, peçete,
daha yanımda olması için rahat kıyafet, kolonya, terlik, foto.maki. rezene çayı sütü arttırıyormuş bunlarda eklicem...
kızlar unuttuğum varmı varsa hatırlatırsanız sevinirim :KK3:

COLOR="#FF0000"]Gunnes[/COLOR] gözün aydın bebeğini gördün, herşeyin yolunda gitmesine sevindim...

cloudly bu işin en güzel kısmı alışveriş tadını çıkar, oda takımında hayırlı olsun sağlıkla ve huzurla içinde büyüsün bebeğin :emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek:

bende çok heyecanlıyım bizimde buluşmamız yarın olacak kısmetse :KK16: sabırsızlıkla bekliyorum, geçen ay malesef yüzünü göstermedi bize inşlh. yarın görürüm kızımı, 2 aydır aynı videosuyla idare ediyoruz :KK1:
birde benim sabah 6 gibi kasıklarmda bıçak saplanması gibi bir ağrı hissettim 3-4 saniye sonra geçti geçen haftada 1 kere aynı şey oldu. doğum sancısı sanırım çünkü kasılmadan daha farklı oldu, sizdede böyle oluyormu :KK5:

kızlar yazılarınızda görünce çok şaşırdım, mahsuru yoksa neden aileleriniz tüp bebek yaptığınızı bilmiyor :26: merak ettim benim ailem her anımda yanımda oldu çünkü aile desteğide önemli, sadece yakın akrabalarım ve eşimin ailesi bilmiyordu, eşimde 3 ay dayanabildi :KK1: sonrasında herkeze duyurdu bazı arkadaşların annesi dahi bilmiyormuş iyi dayanabilmişsiniz kızlar ben dayanamazdım :KK69:

arkadaşlar ben şimdi bebek şekeri hazırlıyorum malzemeleri netten si. verdim. aranızda yapan veya düşünen varmı :KK6::KK6::KK6:
kendinize ve miniklerinize iyi bakın :80::80:

birde unutmadan aranızda göğüs pompası alan varmı...

Ben almadım. Alıp almamak konusunda da bir fikrim yok doğrusu. Süt gelmediği zaman kullanılıyor yanılmıyorsam. Süt gelirse gereksiz yere almış olunacak. Hastanelerde süt pompası olduğunu söylemişti forumdaki arkadaşlardan biri. Sezeryan ile doğum yapan bir arkadaşın hemen sütü gelmesine rağmen diğer bir arkadaşın 3 gün gelmemişti. Doğum yapmış arkadaşlardan bu konuda yardım almak lazım, süt pompası gerekiyor mu gerekmiyor mu..

X