2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

şu an gayet güzel burası daha önceki gibi değil bende rahatsız olmuştum sağlıkla hepimiz kucağımıza alalım artık diyorum.bir aile gibi oluyor insan burada.bir kaç arkadaş daha var burda ay annelerinden sanırım git gide tanıdıkça daha güzelleşiyor sohbetler.:nazar:

evet evet evet , hepinize çok kanım ısındı benim de, önceleri birazcık uzaktım ama şimdi bende buradan çıkamaz oldum :)

Arkadaşlar hepinize merhaba
daha öncede bir kaç kere buraya yazmıştım ama açıkçası ilgilenen olmadığı için bir daha girmedim. Sanırım tatsızlıklar olmuş. Neyse hepimize sağlıklı bir süreç ve bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almamızı diliyorum

amin canım inş. Rabbim hepimize sağlıklı bebiş ve sağlıklı bir gebelik nasip eder.

3870 doğdu kuzum maşallah :)
Her gün muz yedim(Minnak bebe analarına en çok önerilen besin)
Dengeli beslenmeye ÇALIŞTIM çalıştım zira ilk 3-4 ay makarna ve yoğurttan başka töbe bişi süremedim ağzıma
çok meyve yedim çokkkk ama şansıma yazdı her türlü güzel meyve vardı
sigar hiç içmedim ona dikkat edin içmeyin
soda içtim günde 1 tane + mutlaka ceviz badem fındık ve günde 1 tane hurma yedim (aman yemeyin 1 den fazla çünkü doğumu tetikliyor)
Balık yedim son dönemde bide benim dr ilaca çok karşı bi adamdı ben ne demir ne elevit hiç bişi içmedim yediklerinden al diodu besini
+ Balık hapı verilio bi süre sonra ona da ısrarla karşıydı, ceviz ye yeter derdi. Balık hapı anneye kilodan başka bişeye yaramaz derdi
Bir de bacak kramplarınız başlayacak 23-24 lerden sonra o zaman da magnezyum içmek yerine muz yiyin, ama abartmayın kabız olursunuz
sütü de laktozsuz için, mideyi ağrıtmaz + yarım yağlı

kuzu şükran da istemeye istemeye demir ve coraspin verdi bana:26:
kan akışı çok olsun diye malum 2 plesentamız var ya
ama onun dışında hemen hemen dediklerini yapmaya çalışıyorum
miniklerin sebzeye alerjisi var 4. ay bitecek neredeyse hala sebzeler ve salçalı yemekler çıkıyo:KK25:

bideeee
çatlak için sakın lierac a para vermeyin
400-500 lira döktüm bi işe yaramadı
çatlayan çatlıo
kakao yağı ve bebe yağı sürün bol bol
bi de çok su için yeter
zaten hamile iken min 2,5 litre su için amnio sıvısı kendini yenilesin ve idrar yolu enfeksiyonu olmayın die
aman aman korkutmiim de idrar yolu enfeksiyonu erken doğum nedeni
doğum demişken epidurali de şiddetle öneririm

kızlar dahiliye doktorundan geliyorum,kansızlık çıktı bende.demir ve b12 eksikliği yokmuş,hatta kullandığın demir ilacını boşuna içiyosun,keselim onu dedi.zaten kafama takılmıştı benim kadın doğumcum başka ilaç vermemişti bana.neyse kan verdim elektro bişi testiymiş akdeniz anemisimi diye bakılıcak,eğer öyle çıkarsa eşimdende kan istiycek ondada çıkarsa bebeğimdede olması muhtemelmiş.:KK43:2 gündür rahattım herşey yoluna giriyo çok şükür diyodumki bide bu çıktı başıma.şimdi ben 2 hafta demir,vitamin vs ihtiyacımı doğal besinlerden alıcam artık heralde,birde bu kadın dopum doktorumu kesin değiştiricem.:KK57:

şu an gayet güzel burası daha önceki gibi değil bende rahatsız olmuştum sağlıkla hepimiz kucağımıza alalım artık diyorum.bir aile gibi oluyor insan burada.bir kaç arkadaş daha var burda ay annelerinden sanırım git gide tanıdıkça daha güzelleşiyor sohbetler.:nazar:

Amin arkadaşım. Bu arada bende çok kilo aldım. Pek belli olmuyor ama naapalım miniklerimiz sağlıklı olsunda gerisi halledilir

bideeee
çatlak için sakın lierac a para vermeyin
400-500 lira döktüm bi işe yaramadı
çatlayan çatlıo
kakao yağı ve bebe yağı sürün bol bol
bi de çok su için yeter
zaten hamile iken min 2,5 litre su için amnio sıvısı kendini yenilesin ve idrar yolu enfeksiyonu olmayın die
aman aman korkutmiim de idrar yolu enfeksiyonu erken doğum nedeni
doğum demişken epidurali de şiddetle öneririm

epidural spinalden farklı değil mi
spinalle direkt belden aşağısı uyuşuyo, epiduralle kateter takılıyo ve zaman zaman veriliyo değil mi

çatlak konusuna hiiiiç girmeyim ben direkt çatıııırrrrrrtttttt

Son düzenleme:
kızlar dahiliye doktorundan geliyorum,kansızlık çıktı bende.demir ve b12 eksikliği yokmuş,hatta kullandığın demir ilacını boşuna içiyosun,keselim onu dedi.zaten kafama takılmıştı benim kadın doğumcum başka ilaç vermemişti bana.neyse kan verdim elektro bişi testiymiş akdeniz anemisimi diye bakılıcak,eğer öyle çıkarsa eşimdende kan istiycek ondada çıkarsa bebeğimdede olması muhtemelmiş.:KK43:2 gündür rahattım herşey yoluna giriyo çok şükür diyodumki bide bu çıktı başıma.şimdi ben 2 hafta demir,vitamin vs ihtiyacımı doğal besinlerden alıcam artık heralde,birde bu kadın dopum doktorumu kesin değiştiricem.:KK57:
Geçmiş olsun arkadaşım. Hemen canını sıkma inşallah bir şey çıkmaz.

canım inş. bişi çıkmaz sendede bebeğinde..

maşallah 3870 kg. bizden kaç çıkacak acaba. 3 kg olsa en azından.
ben de muzu çok yiyorum. seviyorum. ama hurmayı eve alırsam bir taneyle kalmam çok seviyorumj çünkü. bitirene kadar yerim:)) ceviz yiyemiyorum ama. süt ve yoğurdu da bol bol tüketiyorum. bana da doktorum elevit vermedi daha. fazla ilaç kullanmayı tavsiye etmiyorum dedi. gerek görürse verir herhalde. ama 5 kilo aldım şimdiden. çok mu sizce?

çok tabi ben hiç almadım ilk 3 ay düşün o halde 15 le tamamladım
haşmetli kilolar ve ödem son dönem okuo insanın canına
dikkat edin

kuzu şükran da istemeye istemeye demir ve coraspin verdi bana:26:
kan akışı çok olsun diye malum 2 plesentamız var ya
ama onun dışında hemen hemen dediklerini yapmaya çalışıyorum
miniklerin sebzeye alerjisi var 4. ay bitecek neredeyse hala sebzeler ve salçalı yemekler çıkıyo:KK25:

coraspin i bende içtim mecbur :)

epidural spinalden farklı değil mi
spinalle direkt belden aşağısı uyuşuyo, epiduralle kateter takılıyo ve zaman zaman veriliyo değil mi

çatlak konusuna hiiiiç girmeyim ben direkt çatıııırrrrrrtttttt

ben bilmiorum dostum farkını biliosun korktuğum şeylerde cehalet mutluluktur der sıyrılırım işin içinden
tek bildiğim epidural olduğum çok kolay olduğu o kaa :)

demir hapı içiyosan ondan olabilür:44:
çok acayip acıktırıyor

ben de demir hapı ve elevit içiyorum 1 kilo aldım,iştahım da aynı.bünye sanırım.Yalnız 2,5 3 lt su içmeye dikkat ediyorum.bu arada ben de lierac aldım öğlen bebe yağı akşam lierac sürüyorum..ama hemen bitecek gibi gün aşırı kullanıp arada zeytinyağı süreyim diyorum:)

ben bilmiorum dostum farkını biliosun korktuğum şeylerde cehalet mutluluktur der sıyrılırım işin içinden
tek bildiğim epidural olduğum çok kolay olduğu o kaa :)

ivet boşver epidural diyosan epidural
karıştırmaaaa:KK53::KK53::KK53::KK1::KK1:

ben sadece 1 kg aldım
ama başlangıç kilom+1, ilk 3 ay bulantılardan 3 kg vermiştim
şimdi 4 kilo mu almış oluyorum acep:44:

ben de demir hapı ve elevit içiyorum 1 kilo aldım,iştahım da aynı.bünye sanırım.Yalnız 2,5 3 lt su içmeye dikkat ediyorum.bu arada ben de lierac aldım öğlen bebe yağı akşam lierac sürüyorum..ama hemen bitecek gibi gün aşırı kullanıp arada zeytinyağı süreyim diyorum:)

bence de bizim dağlara lierac mı dayanır
benim geyik doktor da serde varsa çatlamak çatlayacaksın azizim diyor:KK1::KK1::KK1:

benim de maşallah bel bacak türkiye karayolları haritası gibi o yüzden hiç düşünmüyorum çatlak matlak
lierac yerine bebişlere bişiler alırım

bence de bizim dağlara lierac mı dayanır
benim geyik doktor da serde varsa çatlamak çatlayacaksın azizim diyor:KK1::KK1::KK1:

benim de maşallah bel bacak türkiye karayolları haritası gibi o yüzden hiç düşünmüyorum çatlak matlak
lierac yerine bebişlere bişiler alırım

:KK1::KK1:ben de ara ara kullanırım.zaten çatlak kremim,sebamed duş jelim,sebamed makyaj temzleyicim derken tüm masraflar benden ötürü:)

maalesef kuzum :)

piiiyyyyuuuuuwwvv:KK37:
ben de 4 ayda 1 kilo ayda 1 1
ebru şallı gibi 6 kiloda tamamlarım diyodum:KK37::KK37:

annem tek bebekte 25 kilo almış
amca kızı ikiz bebekte 28 kilo aldı
benim sadece 6 kilo almam ihtimal dahilinde değil pek:KK1: önünde kesin bir rakam olur

piiiyyyyuuuuuwwvv:KK37:
ben de 4 ayda 1 kilo ayda 1 1
ebru şallı gibi 6 kiloda tamamlarım diyodum:KK37::KK37:

annem tek bebekte 25 kilo almış
amca kızı ikiz bebekte 28 kilo aldı
benim sadece 6 kilo almam ihtimal dahilinde değil pek:KK1: önünde kesin bir rakam olur

ama başlangı. kilo ( atıyorum 55 ise ve sen şu anda 56 kilo isen ) sadece 1 kilo almış oluyosun ve bu süpppperrrrrr....
ödüm kopuyor şişmanlayıp çatlıycam diye...ben de bugün lierac alacaktım ama vazgeçtim bak yine şimdi:KK43:

X