2012 Haziran Annelerinin paylaşım alanı...

ayy canım öyle düşünme, benim de sezeryan olacak, muhtemel ki benim de cuma günü, salı günü karar verecek doktor. ben de çok istedim normal olsun die. başka doktora felan bile gittim ama istemekle olmuyor bazen. benim oğluş ters duruyor, iri de olduğu için artık dönemez dedi doktor.
sezeryan olup 3-4 saat sonra ayaklanan insanlar da var, normal doğurup dikişlerinden oturamayıp çok acı çekenler de oluor. Bu işi yaşamadan bilemeyiz kimi için normal doğum çok iyi oluyor kimi için sezeryan, hakkımızda hayrlısı die dua ettik umarım bizim için de bu iyidir ondan böle olmuştur :) maksimum pozitif düşün :) polyannacılık yapalım biraz
süt için ben 1 aydır 2-3 tane hurma yemeye başlamıştım. komposto hazırlatıyorum anneme duruma göre malt içeceği ve humanayı da bulunduracağım yanımda. beni de sezeryan da tek endişelendiren süt kısmı ama o da herkes de aynı değil 3-4 saat sonra emzirenlerde var. biz de onşardan olurus inşallah

ben de hayirlisi dedim hep
ana kordonu oyle 2 tur gorunce riske atamam artik
esim normal istedimi sezeryanin zor oldugunu biliyor
istersen dene diyor
o sorumlulugu almam oglumu riske atmam diyorum
ben alirim diyor sen nasil istiyorsan diyor
o da korktu sezeryan fikrinden
ama alisiyoruz tabi artik
dedigin gibi bunyeye gore degisiyor
normal belki daha zordur ama orda basima be gelecek bilmedigimden heralde
hayirlisiyla saglikli dogsunlar da bi sekilde gecip gider
komposto falan ben de yaptiricam da onlar eve geldikten sonra artik
ben oncesinde napabilirim acaba diye dusunuyorum

ya tam ne kadar doğru bilmiyorum ama sütün gelmesindeki en büyüketkenlerden biri de bebişle olan iletişimmiş. hemen kucağına alıp nasıl bir hisse artık bebeği hissetmek süt gelme işini tetikliyormuş. ben annemi tembihleycem benim de canım çok tatlıdır, sezeryandan sonra mızırdanırım kesin ağrım sızım diye gözümün yaşına bakmayın diyecem :) :) ne kadar erken kalkarsa ne kadar çabuk emzirmeye uğraşıran o kadar çabuk toparlanıyormuşsun. bi de ben kompostoyu önceden hazırlayacam br gün önceden ben onu içmeye başliim diyorum, şekersiz yapacam kompostoyu.

nilobella aldıkların hayırlı olsun kuzum.. bi de sen bilirsin şu nefes tekniklerinde karın nefesi mi göğüs nefesi mi alıcaz doğumdayken?? nette biraz baktım ama anlatımların hepsi aynı..:44::44:

Sol elinin isaret parmaginin birinci bogumuna dogru mum sonduruyormus gibi kisa ve sert uf.e. Bir de sol avucunun icinde kus tuyleri oldugunu ve onlarin ne kadar uflesen de bitmedigini dusun uzun ve serinletici ufle. Bu ikisi de dogumda uygulaman gereken nefes teknikleri. Yapabiliyorsan diyaframdan nefes al ver, seni daha az yorar. Bir de asiri uflemek de basini dondurebilir, bir kese kagidi bulundur yaninda, kontrol edemediginde kese kagidini agzina kapa ve onun icinden nefes alip ver.

canım aldıkların hayırlı olsun , bu giyim konusuna bende takmış durumdayım bu bebek bu sıcakta benim giydirceklerimle pişer ama büyükler bebek üşür diyolar ikilemdeyim bende..
Bebegin usuyup usumedigini enseden anliyorduk sanirim, ayaklari hep soguk olurmus ona bakip usudugune kanaat getirmemeliymisiz.
Ben kat kat giydirmem, yazik kizima pismesin. Bir de kizlar aklinizda bulunsun hergun ogle gunesine cirilciplak soyup 5dk on 5 dk arkasini cevirip guneslendiriyoruz. Koruyucu falan surmek yok, toplam 10 dk. Hem sarilik olmasini engelliyor hem de d vitaminini aktive ediyor, bebislerde rasitizm falan olmuor. Sabah ve ogleden sonra gunesi o kadar etkili degil, bilhasssa ogle gunesi!

canim en iyisini sen bilirsin ama normal dogumun baslarsa dene bence. Bir de nisansa gelen hemen dogum baslayacak diye birsey yok. Bosuna ortaligi telasa verme, bekle doktorunu.

çok çok az kişi kalmış pazar günü ya rehavet çöktü topiğe... biz akşama doğru bebişin arabasını almaya gideceğiz inş şimdi kalkayım buzdolabını sileyim,ortalığı bi toparlayayım.. işler bana bakıyo sonuçta

hayırlı olsun canım. günün belli olmuş heycan doruktadır eminim. hayırlısı neyse o olsun canım hiç üzülme sezeryan diye. yeterki sağlıklı doğsun bebişin. sezeryanda eğer kendini zorlayıp erkenden yürümeye başlarsan tez iyileşirsin. benim gibi sürekli yatarsanda bir haftada iyileşirsin:):):)

kızlarrrrrrrr
pikniğe gidiyoruz şimdi eşimle...dedik sadece ikimiz olalım başbaşa ...
doğurdum sanmayın diye yazayım dedim
hadi öperim hepiciğinizi...
doğum günümü kutlayan arkadaşlarım teşekkürler,kendinize,kuzularınıza bu sıcak yaz günlerinde dikkat edin...ama sıvı alımınızı aksatmayın...

Canım sana da hayırlı doğumlar diliyorum. Bebeğin ve senin için hangisi iyi olucaksa o şekilde olsun Bende haberlerini heyecanla bekleyecem

günaydın kızlar

adaer ve elbebekgülbebek doğum güleriniz kutlu olsun

hadi ya maşallah kuzuna
ben çok takmıyorum sağlıklı olsunda
ufak iri beslerim ben onu

kızlar tazehaberler varmııı :)
ben bu günde doğuramadım son iki güüüüüüüüüün
çok hafif sancılarım var ama düzensiz off sıkıldım artıkkkkk

kızlar tazehaberler varmııı :)
ben bu günde doğuramadım son iki güüüüüüüüüün
çok hafif sancılarım var ama düzensiz off sıkıldım artıkkkkk

seni merakımdan geldim doğum yapmamışsın hayırlısı olsun... asıl bomba bende ben anne oldum cuma günü nişanım geldi doğum olmuyor diyordum çok şükür gerçi istediğim gibi olmadı ama hayırlısı olsun... oğlum yanımda çok güzel bi duygu rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip etsin ben hep normal istedim ama suyum geldi sancımda geldi ama oğlumun boynunda 2 tur kordon sorun çıkardı ve sancı gelip gittikçe oğlumun kalp atışları düştü nasip herşeyin hayırlısı olsun... bu arada oğlum 12 gün erken geldi...

hayırlı olsun canım ya çok sewindiim allahım sağlık sıhat versin inşallah ben de inş. hayırlısıyla kucağıma alırım inatcı kızımı

hayırlısı olsun canım ya sezeryan yada normal önemli olan sağlıkla kucağımıza alabilmek sen nasılsın peki kendini toparlayabildinmi sütün geldimi suyun nasıldı kıvamlı mı yoksa idrar gibimi ?

benden ara ara sıcak sarı kıvamlı içinde mini mini kan noktacıkları olan akıntı geliyor ama az oldğu için onları pk dikkate elmıyorum

gule gule buyut bebegini insaallah.

Araliksiz iki saat utu yaptim, evde ne kirli camasir kaldi ne de utu, kirli sepetimiz bombos
Kayinvalide gelcekmis arkadasini alip, ben cok yorgunum daha dusa girmem lazim. Kendi neyse de arkadasini ne takiyor pesine anlamadim
Biraz uykum da var aslinda, offff! Bu arada annem, anneannem surekli ariyor fenalik gecirmek uzereyim. Sinirlerim lacka oldu iyice.

tavsiyeleriniz için teşekkürler kızlar,benim de aklıma tavuk suyuna çorba geldi.tavuk haşlanıyor,sonra ıhlamur da içerim..bu arada ben de aramızda bebek var diye film izleyeyim dedim,kadın doğururken korkup kapattım:18:hiç son günlere göre bir film değilmiş:18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…