2012 Haziran Anneleri Doğurdu

bızde 4 aylık olduk tık yok valla caba bıle gostermıyor

slm cnm benımde ıkızlerım var 3 aylıgız bızde nasıl bakıyorsun yardımcın varmı benım yok cok zor allah yardımcımız olsun bu arada neyle beslıyosun ben hem bebelak mama hem anne sutu verıyorum sen

Rekor bende galiba 3 kilo almisim simdiden, boy 1.60 kilo 55 ten 58,2 ye çıkmış , of of çok fazla, sonra nasil vercez :18:.?

kızım 2,5 aylıkken birden bire dönüverdi..
daha önce bir iki kez denemesi olmuştu sadece.
her an dönebilir yani..

Rekor bende galiba 3 kilo almisim simdiden, boy 1.60 kilo 55 ten 58,2 ye çıkmış , of of çok fazla, sonra nasil vercez :18:.?
aman canım, daha 6. haftadasın..
7-8 ve 9 aylarda bir ayda 4-5 kilo birden alınıyor..
kendini frenle.. yoksa sonra çok sıkıntı çekersin..

slm kızlar...malum yer sanırım çok aktif buraya kimse pek gelmiyor...aman neyse gelenler yeteriz birbirimize :)))
Çağan paşa parmağını uykusu geldiği anda ağzına götürüyor o zaman anlıyorum hemen uykusunun geldiğini...bizimki pek nadir kendi kendini uyutuyor,genelde basıyor yaygarayı ama ne yaygara,emziriyorum olmuyor,ayağa kalkıp sallar gibi yapıyorum olmuyor...sonra sakinler gibi oluyor birden de gidiyor bayılmış gibi küt diye çok tuhaf oğlum var ya :)) komedi çocuğum..sanırım uykusu gelip te uyumamak için direnen tek canlı insan evladıdır...
d vitamini ve demir ilacı ne kullanıyorsunuz diye sormuştum kimse yazmamış...bir daha soruyorum...hangisi paraben içermiyor kızlar

jang_bogo...seni gördüm,nasılsın cnm,hoş geldin,bebeğin umarım iyidir,böbrekle ilgili sıkıntıların ne oldu,ben taşı düşürdükten sonra şükür bir daha ne sancı ne bir şey...
bebeğine demir ilacı başladın mı,ne kullanacağımı bilemez oldum,ferrum hausman da paraben varmış,zaten içeriğinde de yazıyor ferro sanol desen toplatılmış sağlık bakanlığı tarafından...ne kullanayım ben ya ((

ferrum hausman kullanıyoruz biz
doktorumuza içinde paraben varmış dediğimde sokaktan geçen herhangi biri değilim pediatri uzmanıyım dedi
ben de güvenip kullanıyorum valla

ferrum hausman kullanıyoruz biz
doktorumuza içinde paraben varmış dediğimde sokaktan geçen herhangi biri değilim pediatri uzmanıyım dedi
ben de güvenip kullanıyorum valla

d vitaminini bıngıldak için veriyoruz..
peki bu kan ilacının alameti nedir?
ben biraz temkinliyim, biraz da önyargılı..
kimi bebeklerde kabızlık yapıyormuş zaten..

minodviti bile bir gün veriyorsam iki üç gün vermiyorum..

canım saçları siyah ya o yüzden kara diyorum yoksa bembeyaz pamuk prenses gibi valla benim bıdık yanaklarıda pambiş pambiş berende zürafaya takmışdurumda çekiyo komple ağzına sokuyo hayvanı ama biraz geçimsiz sanırım, hemen kavga etmeye başlıyo oyuncaklarıyla, bağırıyo çağırıyo en sonunda ağlıyo, alıyorum salıncağına koyuyorum bu seferde salncağın tepesindeki oyuncaklara sarıyor bende kendi haline bırakıyorum.

benimki direk baş parmağını buldu artık onu emiyor ve ben uyutmuyorum bereni kendi uyku saatlerini kendi belirliyor uykusu geldimi mekan zaman dinlemeyip alıyor parmağını ağzına uyuyor küçük babaanneler gibi

teşekürler canım, saçlarımız döküldü bayağ ama kalanlar uzamaya başladı ve dipten yenileri çıktı.benim saçlarımın dökülmesi durdu ama günlük yediğim muz ve elevitten sonra.

ben d vitamini olarak devit veriyorum demir ilacınada bu ay başladım ferro hausman veriyorum bende dün kakası siyahtı ve pas gibi kokuyordu sanırım bu demirden sizinkilerin kakasında durum nasıl? kabızlık yapmadı bizde.

Son düzenleme:
ben doktor değiştirdiğimi söylemiştim berenin kontrolü vardı 5. ayda 250-500 gram alması normalmiş bebeklerin bu ayda 700 gram almış kuzum maaşallah boyuda 4 cm uzamıştı, doktor gelişiminin çok güzel olduğunu 8 aylık bebek gibi olduğunu çevresiyle çok ilgili ve çok zeki olduğunu söyledi ama kafamı tek karıştıran berenin parmak emdiğini söyledim engel ol dedi et emzik al onu ver dedi beren et emziği emip atıyo ağzından baş parmağını emiyor yine sizce korkmalımıyım ya bu doktor neden böyle dediki? araştırdım normal süreç yazıyor heryerde bu doktorda mı anormallik vardı acaba? fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.

kızlar bu arada dün ilk yoğurdumuzu mayaladım süper oldu tarifini vereyim günlük şişe sütten 150ml kaynatın sonra ılıtın ılınınca 1 çay kaşığı pınar organik yoğurtla 2 kaşık sütü sulandırıp ılınmış sütün içine ekleyip bir kere çok sarsmadan karıştırıp ağzını sıkı sıkı kapatın sarın 5 saat falan beklesin sonra dolaba koyun ikindi öğünü olarak kütüpatilerinize yedirebilirsiniz afiyet bal şeker yağ kilo olsun

ilk ciğim. bence şu parmak olayını fazla düşünme. doktorda abartmış. baksana bir çevrene. bebekken parmaklarını ağzından çıkarmayan büyümüş çocukların kaçının parmağı ağzında. sağlıklı olsunlarda bunlar gelir geçer inşallah

d vitamini olarak monovit i. demir ilacı hausmann ferrum u kullanıyordum içinde iki tane zararlı paraben maddesi vardı bıraktım şimdi vermiyorum. demir ilacını araştırıp öyle vermeyi düşünüyorum.

uykusu gelip te uyumamak için direnen tek canlı insan evladı senin oğlun değil emin ol :) bi Çağan da ben de var aynından, sanırım isim de etkiliyor çocukları :) sadece memede uyuyor benim oğlum, bazen uykusuzluk o kadar çok oluyor ki onu bile kabul etmediği oluyor. 1 ay sonra çalışmaya başlayacağım, o zaman halimiz harap
devit kullanıyorum ben onda sorun yok ama paraben yüzünden ferrumu bıraktım sadece 1 hafta verdim. ferro sanol da toplatılmış diye vermiyorum. yani şu an demir kullanmıyorum. doktorumuz da çok gerekli görmüyor, 8. ayda kan değerlerine bakarız, isterseniz kullanmayın, pekmez verirsiniz dedi. Avrupada vermiyorlarmış demir, biz de tedbir olsun diye bakanlık veriyormuş, öyle dedi.

buda benim şirinem.
rabbim hepimizin evlatlarını bağışlasın.
sağlıklı sıhatli olsunlar.

selam annecikler, biz bayram tatilinden döndük, iki küçük çocukla uzun yolculuk zor olsa da güzel geçti yine de yol maceramız..
geçmişten aklımda kaldığı ile,
ilk ve sedaemin'in güzelliklerine kocaman maşaAllah...
benim tosbiğim de henüz dönmüyor, sağa ve sola kıvrılıyor sadece tospik
d vitamini olarak biz multitabs kullanıyoruz...tadı da nefis galiba, homur homur yalanarak yiyor bizim paşa..
demir için 6. ayda tahlil yapılacak ve gerekli görülürse verilecekmiş...
Beren'e maşaAllah biz de bu ay 500 gr civarında kilo almışız, artık git gide azalır tombiklikleri hareketlendikçe minnoşlar..
parmak emme olayı bizde de var, bir ara Beren gibi kendi kendini parmağı ile uyutuyordu çok da iyi oluyordu benim açımdan ama bıraktı ne yazık ki..bu aylardaki parmak emme olayına müdahale edilmemeli bence de..
hepinize bebişlerle sağlıklı mutlu günler arkadaşlar..

kiloları nasıl vereceğini hiç dert etme cnm,
Allah sağlıkla kucağına almanı nasib etsin; bebiş doğduktan sonra uykusuzluk, yorgunluk, emzirmek vs..derken istesen de kilo milo kalmıyor zaten..

merhaba anneler sürekli takip ediyorum ama yazmaya fırsat bulamıyorum ne yazıkki, topoiğimiz bomboş buna çok üzülüyorum mayıs anneleri topiği çok hareketli kıskanıyorum valla... benim tosunum da dönemiyo yana dönüyı ama tam dönüşü yapamıyo henüz sanırım kilodan biraz çünkü her ay en az 1 kilo alıyo maşallah ilk ve sedaemnin meleklerinize bayıldım maşallah ikisinede ilkin kızı kuzey bebeğin ama sedaemincim senin kıza talip olabiliriz bu arada parmak emme bizdede var doktoru engelleme dedi ilkcim bence sende müdahale etme şimdilik, bu da bizim yakışıklı

adacım biz ferrum kullanıyoruz bi ara b iserisi toplatılmış doktorumuz en iyisi olduğu için onu öneriyorum dedi ama bizde aşırı kabızlık yaptı bıraktım dozunu düşürdük tekrar başladık yine kabız artık tamamen bıraktım bu hafta kontrolümüz var bakalım ne önerecek ek gıdayada geçmediğimiz için meyvede veremiyorum d vitamini olarakta önce monovit kullandık şimdi devit kullanıyoruz

sedaemin maşallah fıstığa pek bi tatlı hele saçlarına bayıldım benim oğlum resmen kel kaldı sizin saçlar hiç dökülmedimi

kızlar benim bebişim 4-4.5 aylıkken hem sağa hem sola hemde yüz üstüne dönebiliyordu. fakat hala yüz üstündeyken geriye dönemiyor her ay 1 kg alıyor benim fıstıkta kilo ile ilgili olduğunu ben sanmıyorum. sadece anne sütü aldı hep şimdi 10 gündür sadece meyve ve yoğurt tarttırıyorum.en son kontrolde 7.600 dü bakalım bu ay kaç kg çıkacak.
buda benim küçük prensesim.bizim saçlarımız hiç dökülmedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…