• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Anneleri Doğurdu

bizim ikizlerimiz de 4 ayı devirdiler. hamdolsn ve maşallah sadece anne sütü ile beslendiler ama ben çok yoruldum bu süreçte.
sürekli sağ sağ sağ
sürekli emzir emzir emzir...
ısırgan-rezene-humana-milk plus...
resmen süt ineği gibi yedim içtim sağdım
yedim içtim emzirdim...

telefondan sıcak sıcak bir foto ikisi de uyanık ve mızırdanmaya kucak istemeye hazır bi şekilde beklerlerken

Eki Görüntüle 541349

slm kızlar.. tatlden döndük,tabii biraz burun akıntısı ve huysuzlukla beraber.. ek gıdaya geçenler paylaşmışlar... çok sağolun kızlar rehber oluyorsunuz bize.. böyle paylaşımlar devam etse keşke :(( biz tatile cam rendeyle çıkmadığımız için ek gıdaya geçemedik maalesef.. ama oğluşa amcaları turp,üzüm yedirdi ben de dayanamadım bir iki nar sıktım ağzına:1::1: şimdilik yalanıyo bakalım bizimki ama en komiği ayvayı tattırırken olmuş.. elinden çekince dedesi ağlamış verene kdr susmamış :)) köydeyken o kdr güldüm ki.. kebap yerken ble 1-1.5 yaşındaki çocuk 1 şişi dürüm yaptırıp yiyor.. daha da açım diye ağlıyo annesine. dedim şehirde çocuğunun böyle iştahlı olması için anneler neler vermez??? inşallah bizimki de onlara çeker diyorum..

bizim ikizlerimiz de 4 ayı devirdiler. hamdolsn ve maşallah sadece anne sütü ile beslendiler ama ben çok yoruldum bu süreçte.
sürekli sağ sağ sağ
yedim içtim emzirdim...

telefondan sıcak sıcak bir foto ikisi de uyanık ve mızırdanmaya kucak istemeye hazır bi şekilde beklerlerken

Eki Görüntüle 541349
aaaa hg kuzum... napiyosun nasılsın merak etttik seni epeyce.. hepimizden fazla uğraşıyorsun tabii sen:1::1: Allah kolaylık versin,ikizlere de sağlık sıhhat.. görüşmek üzere..

aaaa hg kuzum... napiyosun nasılsın merak etttik seni epeyce.. hepimizden fazla uğraşıyorsun tabii sen:1::1: Allah kolaylık versin,ikizlere de sağlık sıhhat.. görüşmek üzere..

sağol kuzum eymi'de ateş sorunu var hergün akşam 37.4 lere falan çıkıyo
gecen salıdan beri yani aşıdan beri

merhaba arkadaşlar ben ek gıda ile ilgili çok araştırma yaptım. elimdede 0-1 yaş bebek beslenmesi (prof. dr. hilal mocan) kitabı var.onu okuyorum.
ek gıdaya başlayınca öyle kafamıza göre takılmak çok yanlış bu işin bir süreci var. öyle onu ver bunu verle olmaz lütfen biraz araştırarak başlayın. tabii ki herkesin kendi tercihi.ben şahsen kendi bebişim için bu işin en doğru olanını yapmam gerektiğini düşünüyorum.

ek gıdaya başlamak demek bebeği doyurmak değil zaten yavaş yavaş arttırılacak. sürekli bebek emzirilecek.sütünüz yetmediğinde formül mamalar yani devam sütü kullanılacak.
kitaba göre size şöyle anlatayım.
ilk meyve suyu ile ek gıdaya başlanır. genelde sabah 10-10:30 arası uygundur.ilk meyve elma olmalı.temiz elma cam rendede rendelenir suyu süzülür vede sadece 2 tatlı kaşığı başlanır.ertesi gün 4 tatlı kaşığı verilir.alerji oluşmamışsa bebek sevmişse 2 tatlı kaşığı armut suyu eklenir. 2 gün devam edilir sonra yine alerji yoksa bebek sevmişse havuç suyu yine 2 tatlı kaşığı eklenir. zamanla 100 ml e kadar karışık meyve suyu verilebilinir.
ay sonunda meyve suyu püreye çevrilir.
yoğurt günlük sütten evde yapılmalı.2 tatlı kaşığı başlanır gün gün arttırılarak ay sonuna 100 cc ye çıkarılır.
ek gıdaya geçilen ayın son 10 gününde sütlü pirinçli mama verilmeye başlanır.genelde akşam verilmesi uygundur.
ek gıdaya başlanmasının 2. ayında sebze çorbasına başlanır.
oda kabak,patates,havuç buharda haşlanır. ezilir.zeytinyağı eklenir.tuz,şeker kesinlikle yasak. sebzeler sonraki günler çeşitlendirilir.
patlıcan ve bakla yasak sebzelerden.
salça ve baharat kullanılmamalı.

paylaşım için sağ ol canım biz daha geçmedik ek gıdaya doktorumuz kilosu iyi şimdilik bekleyelim dedi
sadece meyveleri yalayıyorum o kadar :1: sofrayı görünce gözüme bakıp yalanıyo kıyamıyorum
bende geçmeden önce baya araştırıyorum yanlış bişey yapmayayım die

akıllıbıdık canım nasılsın? seni görmek ne güzel
eymene veraya maşallah tabi sanada büyütmüşsün kuzucukları
buarada eymene çok geçmiş olsun ateş kötü ya insan telaşlanıyor inş biran önce düşer

jangbogo hoşgeldin canım bizdede mevcut burun akıntısı huysuzluk
kış geldi hastalıklar başladı nasıl korucaz bu kuzucukları:18:

Iyi aksamlar
Ben bu aksam tembellik yapip pc e gectim :1:Ee Aras da erkenden geciyor gece uykusuna
Neden boyle erkenci anlamadim
Annesine cekmis ama 1-2saat daha dayansa keske..Acaba sabah erken kalktigindanmi?Gerci bu ara sabaha kadar uyumuyor.

Surekli uyanip emmek istiyor ve agliyor emsede.Sanirsam sutum yetmiyor
Bu gece mama vermeyi deneyecegim.
Bakalim ayni sorun ile karsilasacakmiyim..

Carsamba kendi ebemiz ile konuscam. Acil ebe hattindaki ebe ( Allahim ne komik duyuluyor :)) Ama acil ebe hatti var burda) ile konustum durumu acikladim..
Mama yi bu gece denememi onerdi.Ayrica kendi ebemiz ile konusup ek gidalara baslat izin cikarsa dedi. Once Aras in kilosuna bakilacak.

Akillibidik masallah kuzularina. Zor olmuyormu iki bebis ile:52:

Olipps nasilsin canim?Cok merak ediyordum seni :)
Hep aklimdaydin.Sanirsam bebislerimizi bekleme suresinden dolayi aklimdasin :))

Nasil gidiyor..Senin bucur dogma konusundaki gibi inatcimi :D

sürekli sağ sağ sağ
yedim içtim emzirdim...

Eki Görüntüle 541349

oy maşallah kuzulara çok tatlılar. Allah kolaylık versin bu arada :16:

Olipps nasilsin canim?Cok merak ediyordum seni :)
Hep aklimdaydin.Sanirsam bebislerimizi bekleme suresinden dolayi aklimdasin :))

Nasil gidiyor..Senin bucur dogma konusundaki gibi inatcimi :D

aynen canım ben de seni merak ediyorum,yazdığını görünce eski bir dost görmüş gibi seviniyorum:))iyiyim Allaha şükür.
Poyrazım çok sakin,her gören diyor ne kadar sessiz bebek diye:nazar:Allah nazardan henüz inatçılık yok ama bakalım sonra ne olacak.
Aras Bey inş. dün gece uyumuştur,bizimkinin de uyku düzeni bozuldu türkiyedki saat değişikliğinden dolayı,tekrar düzene sokmak kolay olmayacak:50:

aynen canım ben de seni merak ediyorum,yazdığını görünce eski bir dost görmüş gibi seviniyorum:))iyiyim Allaha şükür.
Poyrazım çok sakin,her gören diyor ne kadar sessiz bebek diye:nazar:Allah nazardan henüz inatçılık yok ama bakalım sonra ne olacak.
Aras Bey inş. dün gece uyumuştur,bizimkinin de uyku düzeni bozuldu türkiyedki saat değişikliğinden dolayı,tekrar düzene sokmak kolay olmayacak:50:

Iyi olmana cok sevindim.Aynen bende ya, eski bir dost gibi :)

Masallah Poyraza canim.
Bu gece cok iyi uyudu. Demekki gece sutum yetmiyormus. Belkide rastlanti.Bu gece de vercem bakalim nasil olcak
Sanirsam saat degisikliginden dolayi ya. Oraya gidincede erken uyumaya baslamisti.

Insallah sende bende biran once bebislerimizin uyku duzenini saglariz.Gerci kendileri belirliyor:emir_bebek: :) Genelde 4 aylik olunca yerine oturmaya basliyormus uyku duzenleri.

Bu arada bebegi kendi kendine uyuyan var mi? :)
Aras sadece gece uykusuna yatinca kendi uyuyor.Sabah cok erken kalkarsa yine kendiliginden uyuyor.Ama gün icinde ne yazikki kendiliginden uyumuyor.

Kucagimda emiyormus gibi durcak oyle siziyor. :27:

akıllıbıdık kuzuların çok tatlı maaşallah yerim onları ikiz kütüpatiler:1:

kızlar beren parmak emerek uyutuyo artık kendini sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum ya alışır hiç bırakamazsa diye korkuyorum.? biraz foto ekliyimde topik canlansın:1:

işte kendini uyuturken ki hali

$Fotoğraf0983.webp

kara twety:1:

$Fotoğraf0963.webp

$Fotoğraf0998.webp

oturma odamız oyun parkı:1:

$Fotoğraf0911.webp

Iyı geceler jkızlar dogum yapalı tam 3 ay oldu ben hala regl olmadım korunuyoruzda benım gıbı olmayan varmı

İlk canim maşallah berene.. Ne kadar tatlı olmuş.. Kırmızı cicisine bayıldım..cok yakışmış..saçlarınız cok dökülmemiş sanki.. Benim boncuğumun cok döküldü.. Tepede kaldi biraz.. Ve kızlar benimde saclarım felaket dökülüyor hala..artık ev supurmekten bi hal oldum.. Sürekli gözüm yerlerde.. Sizlerinde devam ediyor mu

kızlarrr selamlarrr....
napıyorsunuz nasıl gidiyor, özlemişim burayı yaa.. bu bıdık oğlum kopardı beni kk dan valla:)
akıllıbıdık büyütmüşsün canım ikizleri. maşaallah sana da onlara da:nazar:
ateş sorununu da atlatır inşş eymen biran önce.

ben çok vakit bulamıyorum pc yi açmak için. ama açtıkça bakıyorum buraya muhakkak yazmasam bile.
neyse ben abduş uma bakmaya gideyim. öpüyorum szleri kızlarr...

sagolun kızlar Allah hepimizin yavrularını bağışlasın anne babalarına

bizim bıdıklar kendi kendilerine anca çok kalabalık ve gürültülü bir ortamdan çıkınca uyuyolar
bu ara çok misafir geldi bize özellikle çocuklu aileler onlar verken emzirip yataklarına koydum bi de baktım ikisinin de gözler kaymış
hele veranın el havada kalmış nasıl o halde uyuyo hyrettt :27:

akıllıbıdık kuzuların çok tatlı maaşallah yerim onları ikiz kütüpatiler:1:

kızlar beren parmak emerek uyutuyo artık kendini sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum ya alışır hiç bırakamazsa diye korkuyorum.? biraz foto ekliyimde topik canlansın:1:

işte kendini uyuturken ki hali

oturma odamız oyun parkı:1:

Eki Görüntüle 541550

neresi kara bu kızın gayet akça pakça maşallaaaahhh

tekmele oyna bizde de var
eymen davar sürüsü sesi çıkaran şeye gıcık kaptı ona vurup da ses çıkınca yaygarayı basıyo:1::1::1::1::1:
onu çıkarıyorum bu sefer eliyle arıyo:1::1::1:

veranın favorisi de zürafanın pembe renkli ayagı
onu direkt ağzına götürüyo tuttugu anda

ikisi de ellerini emmek ne kelime yiyolar resmen copur copurrr

kızlar günaydın ,bebeişlerin ve siz iyisinizdir umarım,kızlar zeynebim 4. ayını doldurdu ama donmeye calısmıyor bıle sızınkıler donuyormu gercı bızım kızın kılosuda cok fazla ondan olabilirde ıcıme kusku dustu

Back
X