2012 Haziran Anneleri Doğurdu

mesaj tekrarı...

Son düzenleme:
mesaj tekrarı..

Son düzenleme:
doğumda konakta oldu oğluma bakmaya ayşe sibel tuğral geldi çocuk doktoru daha sonra kontrole ona gittim ilgide yusuf çalışkola gittim en son bilge bey tam benim aradığım doktor.

bizede ayşe hanım gelmişti ama bilge beyi çok duymuştuk o yüzden ona gittik ilk kontrol onda devam ettik. kesinlikle bende çok beğeniyorum doktorumuzu.. bazı durumlar vardı oğlumda da o yüzden ayşe hanımında takibindeyiz. doğumu kim yaptı?

kazım gündoğdu yaptı doğumu

kazım gündoğdu yaptı doğumu

ayyy eski doktorummmmmm hiç sevmem hata nefret ederim kendisinden.. sen memnun kaldın mı peki cnm? belki karşılaşmışızdır seninle orda. 33 haftaya kadar onun kontrolündeydim

ayyy eski doktorummmmmm hiç sevmem hata nefret ederim kendisinden.. sen memnun kaldın mı peki cnm? belki karşılaşmışızdır seninle orda. 33 haftaya kadar onun kontrolündeydim

çok çok memnun kaldım bende tam aksi çok severim kazım beyi sezeryan oldum gerek ameliyat esnasında gerek sonrasında çok ilgiliydi öyle bir tane daha doktor olabileceğini düşünmüyorum sen neden bıraktın?

slm kızlar nasılsınız?
ne zamandr yazamadım bende
bu gidişle burasınında ömrü uzun sürmücek gibi ya neyse:/
biz yavaştan ek gıda olayına girdik
geçenlerde beslenme uzmanıyla görüştüm
önce sebze püresiyle başla günde bikaç kaşıkla sonra arttır dedi
bikaç gün öyle
sonra meyve püresi dedi oda aynı şekilde
ama günde aldıgı 1 çay bardagını geçmesin dedi
doyumluk değil tadımlık bunlar dedi:)
zaten bi çay bardagına arttırana kadar 6 aylık olucak
bide belli meyve ve sebzeler öyle hersey değil..
mesela sebzelerde brokoli,bezelye,karnabahar,patates,havuç,kabak
meyvelerde elma,armut,havuç,kayısı,şeftali
bide pirinçli kaşık mamaları olabilir dedi
hem kaşıkla yemeye alışması hemde yeni tatları ögrenmesi açısından..
biz başladık öglenleri veriyorum sadece arkasından emiyoruz:)
yüz şekilleri cok komik oluyo ama
ilk ek gıdaya geçiş anınızı mutlaka bi kamera çekimi ile sonsuzlaştırın sonra bakar bakar gülersiniz
ha bide kaka rengi ve kıvamı koyulaşıo veeeee iğğğğreennnççç kokuooo:104:

walla bizi çok üzdü canım ( 33. haftamda elim ve ayak tabanım kaşındığı için telefon ettim gel dedi. neyse gittim tahlil istedi. tahlilimde karaciğer enzimlerinde artış vardı. haftaya tekrarlayalım dedi. o gün pazartesiydi. ben dayanamadım perşembe bi daha tahlil yaptırdım değerler iyice yükselmişti. telefon ettim yine. yarın gel dedi. bizde o arada tabi boş durmadık prof gastroentologla görüştük bi ilaç verdi ona başla hemen düşer dedi. sonra prof. dr. semih özerene gittik sabah. o da aynısını söyldi. neyse öğleden sonra kazım beye gttik. sabah 7den beri ayaktaydım çok yorgumdum nstde yavrumda yorulmuştu sanırım uyuyodu çok hareket etmedi. bu arada eşimle konuşmuş sonuçlar çok kötü. hemen bebeği almalıyız yoksa anneyi de kaybederiz. eşim ikide bi yanıma gelio ben nstdeyken. iyyiim diorum çıkıo. ama yüzü felaket kötü. neyse çıktım nstden doktroun yanına gircem. dışarıda eşim dedi ki, doktorun dediklerini dinleme. ben kötü bişiler olduğunu hissettim. o arada semih beyi aradık. o da çok kızdı nasıl bebeğin hayatı annenin hayatı tehlikedeymiş 2 saat önce gördüm ben onalrı gayet iyiler sakın aldırmayın dedi. kazım beyin odasına girdik ama nasıl bi gerginlik. ağzına geleni söyledi. karşısında hamile mi var değil mi hiç düşünmeden. sabaha çıkamazsın bile dedi düşün artık. karaiğerin iflas eder dedi. dedik bi ilacı varmış en azıdan haftasonu kullansak pzt düşmezse o zaman alsanız. olmaz dedi bu akşam alıcaz dedi.böyle bi anne kaybettik önceden dedi. hemen yoğun bakımı aradı yer ayırtmak için. dedik çok küçük küvözde kalıcak. ne olacak 15-20 gün küvözde kalsa dedi eşide ordaydı. bi canlıdan hayatımızın en önemli kişisiden bahsetmioruz sanki. velhasıl çok uzattım çok içerlediğim bi konu çünkü biz düşüncez dedik çıktık. hemen ertesi gün doc. dr. eray çalışkan a gittik. o da hastaneye yatış verdi orda takipler filan derken değerlerim düştü o ilaçla. ve taburcu oldum. 37+6 a yavrumu sağlıkla dünyaya getirdim binlerce şükür..

slm kızlar bizde bugün 2 doz aşılarımız olduk bacağımızdan birde ferrum demir ilacı verdi sağlık ocağı

oğlum bu ay 500 gram almış ama boyu 66 olmuş boya gitmiş yani sağlık ocağındaki hemşeri püre verebilirsin artık dedi

sizden tavsiyeler bekliyom

tabi iii bir çocuk dr daha bulamadım bakalım ne yapacağım ist avrupa yakasında bildiğiniz iii dr var mı başakşehir tarafında

aman allahım neler yaşamışsın çok şükür bişi olmamış işte benim öyle bişi gelmediği için başıma çok memnundum doktorumdan zaten böyle şeylerde daha önemli doktor memnuniyeti böyle bişi yaşamadığım için yorumunu yapamıyorum ben rutin kontrollerime giderdim benim hamileliğim benim açımdan zor geçti bulantılar 9 ay boyunca sürdü şiddetli bir biçimde çok ödem oldu öyleki şişkinliğimden yürüyemez hale geldim ayaklarım falan davul doğumdan 1 ay sonra falan düzelmeye başladı benimki rutin şikayetlerin biraz fazlasıydı sadece ama çok şükür atlatmışsın bebeğin iyi mi cnm.

4.ay aşıları mı?biz 2.ayda en son aşı olmuştuk onda da demirr vermediler.4 te mi veriyorlar?

4.ay aşıları mı?biz 2.ayda en son aşı olmuştuk onda da demirr vermediler.4 te mi veriyorlar?

4. ayda da ası var cnm saglık ocagından ya da doktordan ası takvimi vermediler mi? ası takvimi önemli ondan takip edip yaptırman lazım.
demiri saglık ocagından 4.ayda veriolar, doktora gidiyorsan egere bazı doktorlar kan tahlili yapıp gerekli görürse verio görmezse vermio.

iyi geceler kızlar diyeyim,kimsecikler yok ama...
bugün bir türlü uğrayamadım...okuldan kızlar toplanıp bana geldiler,başka zaman olsa yine işimi halledip bir bakardım ama bu sefer işini hallet,hadi Çağan'a bak,uyudu,uyandı,altını temizle...gelemedim valla...
menü fikirleri demiştim...yazayım yaptıklarımı sizede fikir olsun bari...

peynirli poğaça
patates-havuçlu yoğurtlu salata
mozaik pasta
damla sakızlı un kurabiyesi
akşamdan yaptım bunları

sabah uyanınca da fındıklı-limonlu kek yaptım ohhh mis gibi koktu ev iyi oldu :))) 1 gün önceden de temizliğimi yapmıştım zati çok yoruldum neyseki...
hem paşamda biliyormuş gibi yaramazlık yapmadı,uslu durdu...

kızları çok özlemişim...bol bol güldük,okuldan havadisleri konuştuk derken iyi geldi valla insan yüzü görmek...kendimi çok iyi hissettim sık sık tekrarlamalı...
şimdi kuzum ve kocem uyuyorlar ben de buraya bakem dedim...

bu arada Çağan en son salı günü kakasını yaptı daha da yapmadı umarım yarına yapar...hiç böyle olmazdı,fitil ve zeytinyağı yaptım ama yine de bir şey yok (( böyle bir şey yaşayanınız var mı???yazarsınız olur mu...

haydin hepinize iyi uykular :)))
sabah gelenlere de mis gibi günaydınlar...
hayırlı cumalar...

zaten doktorun iyiliği problem çıktığındaki kararlarına göre belirlenir bence. rutin bi hamilelik takibinde ne var. biraz ultrasondan anlasak biz bile yapabiliriz :) eray hocam Allah razı olsun çok ilgilendi. 2-3 günde bi kontrole çağırdı. kazım bey çağırmaz tabi o kadar yoğunluğu var beyefendinin bizle mi uğraşcak !! neyse çok şükür atlattık o günleri. Allahıma sonsuz şükürler olsun yavrumda iyi. zaten 37+6da da kendi isteğiyle geldi :) kontrole gitmiştik açılmam olmuş filan derken o akşam oldu bitanemm.

günaydın adaer. sende öğretmensin sanırım? branşın ne?
kaka olayı bizde de olmuştu hala tam rayına oturduğu söylenemez.ama 10 güne kadar normalmiş. eğer ağrısı yoksa sıkıntı yapmıyorsa biraz daha bekle. kulak temizleme çubuğuna zeytinyağı bdanıdırp poposunun ucuna değdirebilirsin. böylece uyarmış olursun.ya da günde 4 çay kaşığına kadar zeytinyağı içirebilrsin.

allah sağlıklı uzun ömürler versin bebişine cnm

................

Son düzenleme:

geçmiş olsun çağancığa, meyva yedirmeye başladın mı bilmiyorum annesi ama şu sıralar tam mevsimi, mürdüm eriğini komposto gibi kaynatıp suyunu içirebilirsin, eğer birşeyler yedirmeye başladıysan da eriğinin püresini yedirirsen daha da iyi olur..aynı şeyi gün kurusu kayısı ile de yapabilirsin..umarım faydalı olur rahatlar kuzucuk..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…