2012 Haziran Anneleri Doğurdu

sağol canım. daha iyi çıkıyor sesi artık.
doktora gitsem de muhtemelen birşey demeyecek gibi geliyor, egzersiz verebilir belki
evet benimki epey büyüyecek ama yine de zor tabi alıştım çok.

günaydın güzel anneler

ben çok kararsızdım bebekle tatile gitmek konusunda ama sonunda karar verdim. Yer ayarladık, Ekim ayının ilk haftası Kemer'de olacağız.
Aile odası tuttuk , eşimin annesi de bizimle gelecek çünkü

İnşallah sorunsuz atlatırız, inşallah verdiğimiz paraya da değer.. EKim ayında bebek için güneş kremi almaya gerek yok sanırım. Denize sokamayız diye düşündüm, kapalı havuza girer ancak. Ama dolaşırken krem sürmem gerekir mi acaba??

sımdıden ıyı tatıller canım bence ekım ayında gerek yok hatta ebemız 1 yasına kadar vucudunun kendını uva dan korudugunu gerek olmadıgını soylemıstı

sımdıden ıyı tatıller canım bence ekım ayında gerek yok hatta ebemız 1 yasına kadar vucudunun kendını uva dan korudugunu gerek olmadıgını soylemıstı....

Kızlar bızımde huy degıstırmemız basladı benımkı ıstedıgı olmadıgında uykusu geldıgınde aglamayı kesfettıgınden berı 2 kat zor hersey ustune bırde bagırmayı ogrendıkı 2 sokak oteden duyuluyo sesı konustugunda cvp vermek zorundasın yoksa aglamak degıl bagırıyo ama ne bagırmak bende baslıyorum onla beraber cok seslı bır aıle olduk yanı

aynen öyle, bizim de uykumuz gelince yaygara koparıyoruz, canı sıkılırsa yaygara koparıyoruz. Bütün site sesini duymuştur herhalde

Ayrıca oğlum birkaç haftadır da gündüzleri emmiyor. Ancak uykudan uyanırken ayılmamışsa zorla emziriyorum. O da etrafı keşfederse emmeyi bırakıp bana gülmeye başlıyor.. Zorlarsam yaygara koparıyor yine. Valla 10 gündür kilo da almamış. Sadece geceleri emiyor sık sık.

benım sutum gece bıraz uyuyunca oluyo onuda gece 4-5 ıtıbarıyle emzırıyorum ama uyanınca hıc almıyo meme agzında japonca bısıyler anlatıyo bana cok zorlarsan sacını kulagını yoluyo aglıyo kucakla falanda susmuyo artık ne yapıcaz bız bunlarla bılmem buyume atagı olsada bı haftada bıtse hersey dıyorum hep

slm kızlar...tosun paşa uyurken yemeğimi yaptım,bir tabak üzüm yıkadım aldım yanıma ve burayı okumaya başladım...
derkennnnnnnnnnnn bizim paşa uyanınca ben yazımı bırakmıştım...bu olduğunda saat 10:00 du neyse şimdi yeniden uyudu da ben de tekrar buradayım işte :)))

dün sonuçlarımızı aldık çok şükür bir şey yok,bütün tahlillerimiz de temiz çıktı...1 haftalık süt ve süt ürünlerini yememe diyetimi bıraktırdı dr. yemeye başla ,yeniden kan görürsek süt alerjisi diye değerlendirebiliriz dedi...canıma minnet,o neydi öyle 1 hafta kabus gibi...peynir yiyemiyorsun,yoğurt cabası...
ya akşamları gelen tatlı krizi için çayın yanına alınacak bir bisküvi o bile yoktu....içinde süt tozu,peynir altı suyu var diye...neyseki bitti...umarım bir daha gerek kalmaz böyle bir diyete

sizler nasılsınız sabah okumuştum da ne kadar şaşırdım...bir tek benim Çağan paşada var sanıyordum huy değişimi...meğer hepimizin yavrularında varmış...
uyku saatlerini değiştirdi...gündüz uyumaya gece geç yatıp az uyumaya başladı...uykusu gelince ağladığını fark ettim bende oysaki daha önce öyle bir şey yapmıyordu...
dilerim büyüme ataklarıdır bunlar...yoksa daha huysuz bir çağan düşünemiyorum :18:

iyi günler hanımlar... bayadır yazmıyordum aslında takip ediyorum ama pek yazmıyorum... son sayfayı okuyunca biraz içim rahatlar gibi oldu... size sormak istediğim bi sürü soru var yardımcı olursanız sevinirim... oğlum 3 ay 13 günlük 10 gün öncesine kadar oğlum çok sakindi acıkınca ağlar (yada ben acıktığını zanneder emziridim 2 saate bir muhakkak emerdi) her emzirme süremiz 15-20 dk olurdu emerken kendinde olurdu... 10 gündür 2 saate bir emzirmeye çalışıyorum ama ne mümkün emmek istemiyor uykudan yeni uyandıysa emiyor oda güç bela 10 bile zor sürüyor... uykusu açılınca memeyi bırakıyor tekrar vermeye kalksam ağlıyor neyse çok ayrıntılı anlattım sizde de böyle sorunlar mevcut mu resmen depresona girdim emmeyi bırakacak mı diye...

bi sorum daha eskiden oğlum geceleri çok sık uyanırdı sünnetten mi yoksa büyüdüğü için mi akşam 8.30-9 gibi emip uyuyor taki gece 2.30 kadar kalkıyor 10 dk zorla emip uyuyor sonrada sabah 6-7 arası uyanıyor bu da normal mi... doktorun birine sordum 4 saati geçmeden kaldır ve emzir dedi başka doktor uyuyan çocuk uyandırılmaz acıkınca kendisi uyanır dedi ne yapacağım bilmiyorum

bide oğlum kakasını 5-6 günde bir biz müdahale ederek yaptırıyoruz kakası cıvık kabızlık yok neden acaba...

şimdiden çok teşekkür ederim....

Slm bizdede durumlar pek ic acici degil nerden baslasam gunduzler uzun uyumuyor atagimda salliyorum hanimefendiyi birakip bi iki is yapim diyorum mumkun mu basiyor yargarayi uyanik oldugu zamanlarda ciglik atiyor surekli konusmami stiyor konusmaktan bitap dusuyorum bir haftadit ge eleri hic uyumuyor 12sonra her saat basi ayaktayiz. Offf uyumayi ozledim sabahta en gec 7de ayakta ayrica her sabah dayak yemis gibiyim yataktan kalkamiyorum butun eklemlerim agriyo yer yerim tutulmus gibi Acaba uykusuzluktan mi kalk emziryatir gazini cikar derken vucuda agirlik biniyo galiba bizde durumlar boyle

Adana da doğum yapanlar doktorunuz ve hastaneniz hakkındaki fikirlerinizi alabilir miyim???
temizlik, özen, hemşilerin tavrı, odaların durumu dohumhane veya ameliyathane nasıldı, sezeryansa anestezi uzmanı nasıldı?

canım ben adana metro hastahanesinde Dr. Hakan Tahir Erdem benim kadın doğum doktorumdu. hamile olmadan önce de ona gidiyordum memnundum. normal doğum yaptım. çok iyi bir doktor. hastahanede çok ilgili ve temiz. hatta doğum yaptıktan sonra bir görevli gelip hastahaneden, doktorunuz ve hastahane personelinden memnun kaldınızmı diye soru sormuştu. bu kadar ilgililer yani.

canım bizdede başladı aynı durum 4 gündür uyanıkken emmiyor uykuya daldıktan sonra emiyo oda 5 dk sürüyo gece 8 de uyuyan çocuk 11 de zor uyutuyorum resmen huyu degişti napıcam bilmiyorum

canım bizdede başladı aynı durum 4 gündür uyanıkken emmiyor uykuya daldıktan sonra emiyo oda 5 dk sürüyo gece 8 de uyuyan çocuk 11 de zor uyutuyorum resmen huyu degişti napıcam bilmiyorum

Benimki de aynı...Eskiden 8 gibi uyurdu..şimdi uyutuyorum 5 dakika sonra ağlıyor..emziriyorum 2 dakikada uyuyor 10 dakika sonra tekrar uyanıyor..Dün 9 dan 10.30 a kadar belki 6-7 kere uyuttumm..Emmeme problemi bizde de var..Niye uykuya dalamıyor bu çocuk...

Canım ben ilk bir ay gece kaldırıp emziriyordum...Daha sonra hiç kaldırıp emzirmedim...Benimki bazen 3 saatte bir kalkar, bazen 5-6 saat uyur gece, ama ben o ne zaman kalkınca o zaman emziriyorum...Bebeklerin kabızı böyle oluyor sanırım, aslında kabızlık değil de kakasını yapamama..Bana kalırsa zorlanmıyorsa, kaka yapamadığı için ağlamıyorsa kendi haline bırak derim...

Benimki de böyle maalesef...Gündüzleri uyumuyor, uyumuyor.... Ne yapacağımı şaşırdım artık..çok yoruluyorum, akşam da uyutana kadar göbeğim çatlıyor...Nasıl uyku alışkanlığı kazandıracağız bu meleklere..Tecrübesi olan annelerin yardımını bekliyorum..

cagan duygularıma tercüman oldun canım..Harfiyen yazdıklarına katılıyorum...Benim mememi kendine emzik etti benim oğlan..Hiç bir yere gidemiyorum..O kadar sık emiyor ki mememde süt kalmıyor artık..Aç mı, tok mu anlamıyorum bile artık offf....

Valla denemedim ama benimkinde pek işe yarayacağını sanmıyorum :))

Doktorum ucuncu ayda bebekler memeyi birakma egilimi gosterir zorla da olsa ver dedi, benimki bes dk emiyor sonra kafasini cevirip tablolara, perdelere bakiyor, birkac kereden sonra ceviremesin diye kafasini tutuyorum yada meme degistiriyorum, israrla veriyorum
Gece uykusundan uyandirmayin bence, gunduz iyi beslenen bebek gece uzun uyurmus
Gunduz uykusu bizde de sorun, uc kez yarim saatlik uyku uyuyor bebegim ama huysuzlanmadigi surece dert etmiyorum, karni toksa aglamasina izin veriyorum ayrica cok abartmazsa mudahele etmiyorum

kızlar saçlarım fena halde dökülüyor. inanın banyoya artık girmek istemiyorum yarım saat banyoda dökülen saçlarımla uğraşıyorum ııyykkkk

Benim de yaklaşık bir aydır saçım dükülüyor...Doktora sordum, lohusalarda olur dedi..Yine de kan tahlili falan yaptı, bir şey çıkmadı..Bitkisel bir şampuan aldım kullanıyorum, bakalım...

tamda bugun bu konuyu yazmayı düşünüodum SAÇLAR
avuç avuç gidiyo ya korkmamak elde değil
meger ne cok saçım varmış:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…