geçmiş olsun ogluşuna:94:
bende cok yorgun hissediyorum bu aralar kendimi ve aynen sırt ve bel agrılarım var robot gibi oluyorum egilip kalkarken
dr görünme vakti geldi ama gitmeye üşeniyorum..
biri benm yerime gitse ne güzel olurdu:)
bebeğin küçükken işe dönmek zor gerçekten Allah yardımcınız olsun..
günaydın güzel anneler
ben çok kararsızdım bebekle tatile gitmek konusunda ama sonunda karar verdim. Yer ayarladık, Ekim ayının ilk haftası Kemer'de olacağız.
Aile odası tuttuk , eşimin annesi de bizimle gelecek çünkü
İnşallah sorunsuz atlatırız, inşallah verdiğimiz paraya da değer.. EKim ayında bebek için güneş kremi almaya gerek yok sanırım. Denize sokamayız diye düşündüm, kapalı havuza girer ancak. Ama dolaşırken krem sürmem gerekir mi acaba??
günaydın güzel anneler
ben çok kararsızdım bebekle tatile gitmek konusunda ama sonunda karar verdim. Yer ayarladık, Ekim ayının ilk haftası Kemer'de olacağız.
Aile odası tuttuk , eşimin annesi de bizimle gelecek çünkü
İnşallah sorunsuz atlatırız, inşallah verdiğimiz paraya da değer.. EKim ayında bebek için güneş kremi almaya gerek yok sanırım. Denize sokamayız diye düşündüm, kapalı havuza girer ancak. Ama dolaşırken krem sürmem gerekir mi acaba??
Kızlar bızımde huy degıstırmemız basladı benımkı ıstedıgı olmadıgında uykusu geldıgınde aglamayı kesfettıgınden berı 2 kat zor hersey ustune bırde bagırmayı ogrendıkı 2 sokak oteden duyuluyo sesı konustugunda cvp vermek zorundasın yoksa aglamak degıl bagırıyo ama ne bagırmak bende baslıyorum onla beraber cok seslı bır aıle olduk yanı
aynen öyle, bizim de uykumuz gelince yaygara koparıyoruz, canı sıkılırsa yaygara koparıyoruz. Bütün site sesini duymuştur herhalde
Ayrıca oğlum birkaç haftadır da gündüzleri emmiyor. Ancak uykudan uyanırken ayılmamışsa zorla emziriyorum. O da etrafı keşfederse emmeyi bırakıp bana gülmeye başlıyor.. Zorlarsam yaygara koparıyor yine. Valla 10 gündür kilo da almamış. Sadece geceleri emiyor sık sık.
Adana da doğum yapanlar doktorunuz ve hastaneniz hakkındaki fikirlerinizi alabilir miyim???
temizlik, özen, hemşilerin tavrı, odaların durumu dohumhane veya ameliyathane nasıldı, sezeryansa anestezi uzmanı nasıldı?
iyi günler hanımlar... bayadır yazmıyordum aslında takip ediyorum ama pek yazmıyorum... son sayfayı okuyunca biraz içim rahatlar gibi oldu... size sormak istediğim bi sürü soru var yardımcı olursanız sevinirim... oğlum 3 ay 13 günlük 10 gün öncesine kadar oğlum çok sakindi acıkınca ağlar (yada ben acıktığını zanneder emziridim 2 saate bir muhakkak emerdi) her emzirme süremiz 15-20 dk olurdu emerken kendinde olurdu... 10 gündür 2 saate bir emzirmeye çalışıyorum ama ne mümkün emmek istemiyor uykudan yeni uyandıysa emiyor oda güç bela 10 bile zor sürüyor... uykusu açılınca memeyi bırakıyor tekrar vermeye kalksam ağlıyor neyse çok ayrıntılı anlattım sizde de böyle sorunlar mevcut mu resmen depresona girdim emmeyi bırakacak mı diye...
bi sorum daha eskiden oğlum geceleri çok sık uyanırdı sünnetten mi yoksa büyüdüğü için mi akşam 8.30-9 gibi emip uyuyor taki gece 2.30 kadar kalkıyor 10 dk zorla emip uyuyor sonrada sabah 6-7 arası uyanıyor bu da normal mi... doktorun birine sordum 4 saati geçmeden kaldır ve emzir dedi başka doktor uyuyan çocuk uyandırılmaz acıkınca kendisi uyanır dedi ne yapacağım bilmiyorum
bide oğlum kakasını 5-6 günde bir biz müdahale ederek yaptırıyoruz kakası cıvık kabızlık yok neden acaba...
şimdiden çok teşekkür ederim....
canım bizdede başladı aynı durum 4 gündür uyanıkken emmiyor uykuya daldıktan sonra emiyo oda 5 dk sürüyo gece 8 de uyuyan çocuk 11 de zor uyutuyorum resmen huyu degişti napıcam bilmiyorum
iyi günler hanımlar... bayadır yazmıyordum aslında takip ediyorum ama pek yazmıyorum... son sayfayı okuyunca biraz içim rahatlar gibi oldu... size sormak istediğim bi sürü soru var yardımcı olursanız sevinirim... oğlum 3 ay 13 günlük 10 gün öncesine kadar oğlum çok sakindi acıkınca ağlar (yada ben acıktığını zanneder emziridim 2 saate bir muhakkak emerdi) her emzirme süremiz 15-20 dk olurdu emerken kendinde olurdu... 10 gündür 2 saate bir emzirmeye çalışıyorum ama ne mümkün emmek istemiyor uykudan yeni uyandıysa emiyor oda güç bela 10 bile zor sürüyor... uykusu açılınca memeyi bırakıyor tekrar vermeye kalksam ağlıyor neyse çok ayrıntılı anlattım sizde de böyle sorunlar mevcut mu resmen depresona girdim emmeyi bırakacak mı diye...
bi sorum daha eskiden oğlum geceleri çok sık uyanırdı sünnetten mi yoksa büyüdüğü için mi akşam 8.30-9 gibi emip uyuyor taki gece 2.30 kadar kalkıyor 10 dk zorla emip uyuyor sonrada sabah 6-7 arası uyanıyor bu da normal mi... doktorun birine sordum 4 saati geçmeden kaldır ve emzir dedi başka doktor uyuyan çocuk uyandırılmaz acıkınca kendisi uyanır dedi ne yapacağım bilmiyorum
bide oğlum kakasını 5-6 günde bir biz müdahale ederek yaptırıyoruz kakası cıvık kabızlık yok neden acaba...
şimdiden çok teşekkür ederim....
sadece koktugu için bozulduguna kanaat getirmedimki
bide kesik kesik olmustu bendeki sütler ve sanırım 2 ay beklemişlerdi:/
artık sebebini bilemiyorum çözdürme işlemlerini de usulüne göre yaptım cünkü
bunu söyleme sebebim sizinkilerede aynısı olmasın diye!!
tabikide neyi nasıl yapacagınıza kendiniz karar vereceksiniz
ben tecrubemi paylaşmak istedim..
okuyunca şaşırdım wala çünkü bende 3 aylık olduktan sonra değiştigini farkettim
ilk önce hava değişimi fln yaşamıştı ondandır demiştim ama kalıcı olunca huy değiştirdiğini anladım
aynen sizdeki gibi kuş uykulu oldu öyle saatlerce gündüz uykusu fln kalmadı
uyusa 15 dk sonra uyanır sonra uykum war diye aglar uyutursun 5-10 dk fln
bu böyle kısır döngü dewam eder gider...
tık diye ses duydugu anda açar gözleri
o uyudugunda parmak ucunda geziyoruz aman bi 5 dk fazla uyusun diye!!
maşallah geceleri normal şimdilik ama gece uykusunu uyutana kadr göbeğim çatlıo
bide gece kaçta yatarsa yatsın sabah9da kurulu saat gibi uyanıo:)
bu uyutma işi 3 aydan öncesine kadar ne kolaymış diyorum şimdi:/
nasıl bi uyuma alışkanlıgı kazandırmalı diyede kara kara düşünmekteyim!!!
kızlar benim kızda dün çıldırttı beni en son uykusuzluktan sinirlerim zıpladı ağlama krizine girdim...benim cadıda emzik almıyor benim meme onun emziği...:((( offf allah sabır versin bize yalnız olunca bakmak çok zor oluyor yaklaşık 3 aydır doktora ve sağlıkocağına gidebiliyorum birkaç defa markete falan gittim onun dışında hep evdeyim birde başka bir şehre taşındık kimseyi de tanımıyorum çok sıkılıyorum...allahtan kk var arada fırsat buldukça buraya zıplıyorum...
bana sağlıkocağında hiçbirşey söylemediler acaba geçti mi?? doğumdan ne kadar sonra vurulmak gerekiyor cnm....
bu arada artık uyumak için benim kokuma ihtiyaç duyuyor,ya göğsümde uyuyor ya da yazmamı,eşarbımı falan veriyorum onu alıp eline doluyor,oynarken uyuyor.. sanırım artık uyku arkadaşlarına ihtiyaçları var.. sizler aldınız mı böyle birşey? ya da neye alıştırdınız.. bi arkadaş yıllar önce söylemişti de korkmuştum.. çocuğa özel bi nesne vermemişler o da annenin kokusu buradan geliyo diye sütyen istemeye başlamış.. dışarıda bile uyurken sütyenle uyuyormuş.. kadın görmeyen kalmadı rezil oldum.. elinden alınca kıyameti koparıyo,bıraktıramıyorum demişti..
kızların çoğu nerede?
zynpzynp vardı, minesualp vardı, coznur vardı???
neredesinizzz???
Maşallah kılo boy çok güzel kızımızın : ) oğlum olsaydı talıp olurdum manken gıbı kız : ))))
uyku konusuna gelınce ben su'yu gunduz uyutmak ıstemıyorum gece uykusu ağır olursun dıye...gunduz toplasan 1 saat uyuyo.ama benı en azından yormuyo altı temız karnı tok oldumu bıde gaazını aldımmı yatagın üstünde 1 saat oyalanıyo elını almaya çalışıyo iştahlı bı şekılde cap cup emıyo sanarsın kuzu kavurma yıyo : ))
ben çocuğun aşıları derken kendı aşımı unutmuşum bugün aklıma geldı ..dogumdan once tetenoz asısı olmustum 3.aşısı kaldı ömür boyu koruyo bılgınız vardır muhakak...onu bıranonce yaptırayım...
Kızlar saçlarım dökülmeye başladı bebek anneyı tanıdımı dökülür derler heralde benım kız anca tanıdı anasını
kızlar saçlarım fena halde dökülüyor. inanın banyoya artık girmek istemiyorum yarım saat banyoda dökülen saçlarımla uğraşıyorum ııyykkkk
daha önce de yazmıştım, benim de saçlarım çok dökülüyor
üstelik saçlarım ince telli ve düz, nasıl olacağım bilmiyorum :44: ne yapmak gerek acaba? ben yeniden elevit içmeye başladım ama işe yarar mı bilmem.
Benim de yaklaşık bir aydır saçım dükülüyor...Doktora sordum, lohusalarda olur dedi..Yine de kan tahlili falan yaptı, bir şey çıkmadı..Bitkisel bir şampuan aldım kullanıyorum, bakalım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?