2012 Haziran Anneleri Doğurdu

herkes artık facebookta sanırım. ne yazık ki burada kimse kalmamış

Son düzenleme:

Canım hoşgeldin diyelim oyleyse aramıza. Sorunlarını halletmeneco sevindim. Kaç çocuk olursa olsun her çocugun faklı oluyor uyku beslenme düzeni.

Umarım ataktır ve kısa donemde eskiye doner canım.

iyi pazarlar kızlar,doktorumuz geçen bize infavit adında d vitamini verdi içinde a,c,d vitamını var.numune olarak gelmiş.
içinde bi çubuğu var damlatarak 1 ml verıyorum.
monovit ve dvit kullanma dedi. onların içinde e322 diye bir madde oldugunu soyledı.

bu arada ben bütün bezleri kullandım denedım.bi canbebe kalmıştı.onuda hatnedenen aldım numune gelmiş ben begendım.
artık kzıımın çişi sırtına çıkmaya basladı hiç olmazdı biraz bez de kuçuk gelıyo 3 no kullanıyorum 4 e geçmenın vaktı geldi gibi.

Canım bende bu madde konusunda çok işkillenmiştim. Sonuçta katkı maddesi ve monovitte de d vittede var. Ben yurtdışındayım burada cam şişe yok. Kapsul şeklinde satıyorlar bu madde yok içinde ama kapsülün kabı jelatin ve plastikten yapılı oldugundan mecbur olarak monovit vermeye devam ettim.Sonuçta cam şişe ve saglıklı. Türkiyeden kardeşim gelecek bi sonraki ay. Eger infavit naturelse sadece d vitaminini alabilirim.Araştıracagım. Bez konusunua gelince. Ben premium care,active baby ve son olarak da huggies kullandım pişik sorunumuz vardı.Huggies kullanmaya devam edecegim memnun kaldım. Can bebe hiç kullanmadım zaten burada yok. Paylaşımın için tekrar teşekkürler.

benim oğlan da hep yüzüstü uyuyordu
dr una sordum çok fazla yüzüstü uyutma
hatta ben hiç önermiyorum dedi
ben de artık farklı pozisyonlarda uyutuyorum

rixoslar genelde iyidir ztn sizde memnun kalmışsınızki yine rixos tercih etmişsiniz
şimdiden iyi tatilller tatlım:)

asker mi yetiştirces bebek mi dimi !?
saate baglı kalmayı hiç sevmem ama ztn guzel olanı besle -oyna - uyku rutini..
bazen bunu uyguluyorum oluyo gibi:)

ztn bütün olay 3 aydan sonra başlıo
o zamana kadar ben sallamıyodum bile!!
şimdi 4 aylık olduk bu 1 ayda anladım çocuk yetiştirmek ne zor zanaat!!!

aynı saatlerde aglıyosa kolik diye biliyorum ben
bazen geç başlayabiliyormus ama 3-4 aylıkken kendi kendine tık diye kesiliyomus..
Allah yardımcın olsun canm bi sebebi yok o koliğin..
sadce durumu hafifletmek için müzikler fln var yada işte dediğin gibi sac kurutma elektrik süpürgesi fln..
cok zor cok!! umarım en kısa zamanda atlatırsınız..

benim oğlan da hep yüzüstü uyuyordu
dr una sordum çok fazla yüzüstü uyutma
hatta ben hiç önermiyorum dedi
ben de artık farklı pozisyonlarda uyutuyorum

Neden oyle dedi acaba. Riskinden dolayı mı yoksa herhangi bir soruna mı sebebiyet veriyormuş. Oglum sırtüstü ancak bir saat uyuyor daha once de bahsetmiştim sana belki hatırlarsın. oysa yüzüstü saatlerce...Bu şekilde uyuyarak motor refleksleri daha iyi gelişiyor amacım bu degil tabi iyi bir uyku uyuması.

cnm çk teşekkür ederim hemşireye sordum biz 2 doz vuruyoruz 10 yıl koruyor yani doğumdan sonra vurulmana gerek yok falan dedi.

cnm ya bende önce prima kullandım sonra huggies kullandım şimdide canbebe aldım canbebeden gayet memnum. açıkçası bu kadar memnun kalacağımı düşünmüyordum.

kesinlikle her bebek farklı ve aynı bebek bile hergün aynı değil....:))) bugün tmm ben çözdüm dediğin bebeğin ertesi gün bambaşka birşeyini keşfediyosun...

maşallah bebişine...bu rota virüsü aşısı şehirden şehre fiyatı değişiyor mu burda eşim sormuş 140 tl demişler...nasıl oluyor ben anlamıyorum...

benim kızım hep sağına yatmak istiyor bende yastıkla zorla soluna yatırıyorum...cnm bebişe eldiven takmıyormusun ben takıyorum yoksa yüzünü çiziyor ya da elini emiyo...

Benimde derdim oldu bu saçlar. Oysaki 9 ay ne rahattım. Temizlik derdim yarıyarıya azamıştı. Şimdi süpürg çekmediğim bir günüm bile yok. Neyseki kuzey seviyor süpürge sesini.yatagında diniyor ben bitirene kadar. Dün 3 ay 18 günlüktük doktor kontorlüne gittik boynunda beyaz beyaz lekeler var. Teninden bir iki ton acık gibi. İnternette araştırınca iyice canım sıkıldı doktor randevusunu one aldık. Doktor pek onemli degil dedi. Beni ilk bebegim oldugu için biraz pimpiriklii buldu. Benimle aynı sorunu yaşayan vamı bilemiyorum. bi arkadaşım da süt emdigi için boynuna akan sütleri her zaman silme fırsatın olmuyorsa onlar leke yapmıştır dedi. 2 ay oldu geçmedi. Bi dahaki kntrole kadar inş bişeyi kalmaz. bu arada bir buçuk ayda 915 gr almışız ilk aylara nazaran düşük ama önemli degil. Saglıgı yerind olsun. beslenmelistesi hazırladı. 5. aydan itibaren başlıyor. herşey var içinde. bizde haberler bu kadar. umarım en kısa zamanda topikimiz yeniden hareketlenir.

cağan
canım rota asısı fıyatı hakkında bı bılgım yok.eczaneye,markasına gore degısebılır.şehirle alakası yoktur.ben hastanede yaptırdım.

hem riskinden dolayı hem de kalplerine devamlı baskı olduğundan zararlıymış
benim oğlumda yüzüstü 4 saat uyuyorken sırtüstü en fazla 1-2 saat uyuyor. ama şimdi biraz alıştı gibi sünnet ettirince hep sırtüstü uyudu ya....önceleri yüzüstü olmazsa uyumuyordu bile.uyanık olduu zamanlar motor gelişimi için yüzüstü bırakıyorum

ben de aynıyım ve görüyorum ki herkes dökülen saçlardan şikayetçi
benim oğlumun boynunda da var o beyaz lekelerden önemli bişeymi ki:26::26::26:
ilk defa bir şeyi pek önemsememiştim
oğlum bu ay 500 gr almış
biz muhtemelen 4. ayda ek gıdaya geçeriz kilo alımı yine böyle olursa
evet canım ya inş herkesler geliverir

Bizim oglanların huyu suyu benziyo desene canım. Lekeler onemli degilmiş. Zamanla geçecek inş ama gittiginde sende sor istersen bakalm senin doktorun ne diyecek. Biliyorsun bunların hepsi farklı konuşuyor. O zaman bende donem donem sırtüstü çevirmeye başlayayım. ( Hatta şimdi degiştip geldim) Aslında annelerin yapıgı bir hata 3. ve 4. aylarda bebekleri fazla kilo almadıgı için ek gıaya geçmeyi düşünmek. ek gıda olarak bebegine verebilecegin şey ya yogurt ya meyve püresi yada sebze suyu veya püresi. Yani baktıgında hiçbiri anne sütü kadar kalorili degil ve mideyi dolduruyor. Bu sebeple bebek alacagı daha fazla kiloyu da alamıyor. Tabi tecrübe edinmiş degilim. Sadece okuduklarım bunlar. Bu sebeple ben 6. ayndan once ek gıdaya geçmeyecegim sanırım. Belki 5. ayda heves edersem bazı şeyleri tattırırım canım.

evet ya gerçekten benziyorlar
ben de dr a bir sorarım ..........
inş dediğin gibi önemsiz bişeydir
yok tatlm benim oğlum şimdiye kadar hep az kilo aldı
sütüm çok değil
bebeğim de iştahsız
dr u dinlerim herhalde ek gıda konusunda
yoksa ben de 6 aydan önce taraftar değilim

selam herkese,
kızlar epidural sezeryan olup dönerken beli ağrıyan, zorlanan var mı, yoksa emzirirken belimimi üşütüyorum anlamadım.
bir de bebişlerinizin tırnaklarını keserken siz de zorlanıyor musunuz hala.

Canım normal dogum yaptım ben ama donem donem benim de bel agrılarım oluyor. Kaynagı yanlış pozisyonda emzirmek diye düşünüyorum. Eger bebişin emme konusnda aceleci degilse once güzel pozisyonunu al sırt destegini yap oyle emzirmeyi dene. bizimki buna pek fırsat vermiyor. Bebek tırnak makası ile tırnak kesmek kolay ama bebeginin parmagını sıkıca tutman gerekiyor artık cok hareketliler.Oyun oynamak istedigi zamanlarda bende zorlanıyorum.

ben normal dogum yaptım ama gecelerı belım tutuluyo hep emzırmekten.gunduz gecıyo gecelerı tekrar baslıyo.
evet tırnak kesmesı bıraz zor ama ben onu oyalıyorum sueda sueda dıyorum dıkkatını çekıyorum o arada kesıyorum .)

evet canım emzirme pozisyonundan olabilir, önemli olduğunu biliyorum ama hiç uygulayamıyorum, dediğin gibi ya bebiş izin vermiyo ya da ben uymuyorum işte, ama dediğin şekilde yapmak lazım. tırnak makasıyla da bi kere farketmeden biraz parmağını da sıkıştırmışım ondan beri daha tedirgin oluyorum keserken, baya bi uzun sürüyo bizim tırnak kesme işlemimiz :) oyalamaya çalışıyorum ben de.

Bende epıdural aldım kesıldıgımde tutmadıgı anlasıldı ve genel anestezı oldum ama belım agrıyo hatta epıduralın vuruldugu yer mor ve tam sutyen kopcamın hemen altı cok agrıyo dokunmak mumkun degıl aıle hekımım bazı epıdural alanlarda 1-2 yıl olur korkma dedı ve hala dra gıtmedım bende

benım oglum butun gece yuzustu yatıyo sırtustu yatırdıgımda huzursuzlanıyo

tırnak ksmeye gelınce bızde zorlanıyoruz artık kıpır kıpır benım velet

kızımın tırnaklarını uyanıkken kesmem çok zor oluyor. kıpır kıpır hele ellerini tutunca dahada hareketleniyor. ben ancak tırnaklarını uyuduktan sonra kesiyorum.

kızımın tırnaklarını uyanıkken kesmem çok zor oluyor. kıpır kıpır hele ellerini tutunca dahada hareketleniyor. ben ancak tırnaklarını uyuduktan sonra kesiyorum.

uyurken denemek lazım ama o zaman da uyanırsa diye denemedim hiç.

bu arada, yatış pozisyonundan bahsedilmişti ara ara. bizim kız yüzüstü yatmayı hiç sevmiyo, arada bi 3-5 dk lık yüzüstü çeviriyoruz kafasını kaldırmayı denesin diye ama 5 dk sonra başlıyor ağlamaya biz de tekrar sırtüstü çeviriyoruz. yüzüstü yatması gelişim açısından gerekliymiş galiba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…