2012 Haziran Anneleri Doğurdu

bizdede taşınma olayı gündemde 1-2 aya kadar
umarım gönlümüze göre biyer buluruz minikkelebek
konak içinde zeytinyağı ve karbonat sürüp bekletip ince bi tarakla tarıyosun
sonra yıkıosun çıkıosun:) ohh mis tertemiz

öglen günese çıkarmayacaksan gerek yok ama
antalya havası bu belli olmaz!
şimdilerde yeni yeni gündüz neminden kurtulduk
akşamlarıda tatlı bi serinlik var..
kemerde hangi otel merak ettim??
bildiğim bi yerse fikir verebilirim

bebekler 4 aylık olduklarında 4 saatte bir beslenmeleri ve gece 23de sonkez besledikten sonra sabah7ye kadar uyuyabilmeliler diyor tracy hogg:)
senn bebiş bu geçiş döneminde olabilir..
bizimkide beslenme aralarını uzatmaya başladı
yazık çocuk her agladında agzına meme sokmaya çalısan bi annesi var:)
çınar kendi alışkanlıklarını değiştirmeye başladı ama annesi değiştiremedi henüz:)

Kizlar bu ara yasadigim 2 konu da pespese konusulmus.benim de saclarim cok dokulmeye basladi.sağda solda dokulmus saclarimi gordukce sinir oluyorum.diger konu da kizim iki gundur iştahsiz.ben mama veriyorum iki bucuk saatte bir 90 cc iciyodu gunde700-800 cc arasiydi beslenmesi.bugun 570 cc yi zor icirdim

iyi geceler kızlar...
10 dk. öncesine kadar bir türlü uyumamakta direniyordu kuzum,neyseki uyudu şimdi...en geç 22:00 de uyuyan yavruya ne oldu böyle yahu...içimi rahatlatan tek şey yalnız olmadığımız...neyseki sizlerinde kuzuları yapıyormuş böyle...
resmen memeyi emzik etti saat 21:30 dan beri...23:00 gibi bir uyudu 15 dk. geçmeden uyandı...sonra nihayet dalabildi ama bende bittim yani...
hiç olmazsa geceleri 22:00 den sonra rahatım diyordum o da kalmadı...böööögghhhhhhh ağlamak istiyorummmmmmmmmmmm...

Benım oglum cok yemeye basladı acaba 13. Hafta atagındamıyız hanı cok beslenen bebegın kakası yesıl oluyo ya bızımkı sarı ay kafayı yedırcek bana aglamadan uyusana be cocuk

Benım oglum cok yemeye basladı acaba 13. Hafta atagındamıyız hanı cok beslenen bebegın kakası yesıl oluyo ya bızımkı sarı ay kafayı yedırcek bana aglamadan uyusana be cocuk ...

kızlar, iki gündür huggies (cilde dost) kullanıyorum kızıma.
özellikle kukusuyla makatı arasındaki bölüm kahverengileşti..
pişik oldu desem; kızarıklık değil,
teni çürüyormuş gibi bi kahverengi koyulaşma var.
anlamadım, nette araştırdım bi şey bulamadım.
bi fikri olan var mı?:44:

sıcak olsun diye Antalya'yı tercih ettik Rixos Sungate canım otel. Umarım hava da güzel olur. Biz balayında da Rixos Premium Belek'teydim. Kasım ayı olmasına rağmen hava güzeldi. Ama biz denize girmemiştik, turistler giriyordu. Bakalım şimdi nasıl olacak??

Tracy Hogg'un kitabını ben de okuyorum ama benim oğlana sökmez onun rutini ne yazık ki , diğer anlattıkları hoşuma gitti ama.

fikrim yok canım, doktoruna sor istersen.

büyüme atağımısın yoksa başka bir şeymi bebeğimi böyle huysuz,hırçın ve agresif yapan daha buncağızken...lütfen çık git hayatımızdan her neysen kuzum gece yine 2 saatte bir uyanmaya ve meme biraz geç kalsa ağlamaya başladı...sabah uyur dedim nerdeeeeeeeeeeeeeeeeee neyse en sonunda az evvel daldı ama ben resmen yığıldım yahu...öyle uykum var ki...ama akşam yemeğini koydum fırsattan istifade o pişsin diye bekliyorum...uyuyakalmayayım diye de net.i açtım işte...

ama ben düzene girmeye başlayan yavrumu istiyorummmm...
İst.da acayip bir soğuk var,anlaşılan kombiyi yakmaya başlayacağız artık...
nasıl giydirsem bilemedim,üşütmekten korkuyorum kuzumu...alttan çıtçıtlı ince badi,üzerine de çok kalın olmayan pijama takımı giydirdim...sanırım yeterli olur...

fikrim yok canım, doktoruna sor istersen.

cevabın için teşekkür ederim..
daha önce prima, canbebe, molfix kullanmıştım. bu sorun olmasaydı en çok huggies'i beğenmiştim.
huggies'in iç pamuk yapısı çok hoşuma gitti. çişi öyle emiyor ki, elimle beze dokunmasam anlamıyorum yapıp yapmadığını.
pamuk dokusu da yumuşacık. bel lastiği de kesinlike işe yarıyor. keşke diğer bezlerde de bu özellik olsa.
bezin genel formu kullanışlı, görüntüsü de güzel.. gel gelelim, hiçbirşey bebeğimin totosundan önemli değil

aile hekimine gittim, baktı ve nezaketle gülümsedi..
evladım bunda bi şey yok, belliki hahif bi alerjik reaksiyon, kullandığın beze geri dön.
devam eder yada artarsa tekrar bakalım dedi.
bezi değiştirip takip edicem, olmazsa çocuk doktoruna gideriz.

Tracy hogg ve rutinler, turk bebeklerine uymaz, bizimkiler birgun uyusa uc gun uyumaz, bir gece uyanmaz sevinirsin sonracyine baslar uyanmaya
Yetersizlik hissinden baska bisey vermedi o kitap bana, ilk kez bir kitabi yirtip atmak istedim
Ve anladim ki gercekten her bebek farkli hatta her gunu bile farkli, akisina biraktim ve cok rahatim

selam kızlar,rota aşısını yaptırmak ve yaptırmamak arasında kalmıştım.doktorla konustum yaptırırsan ıyı olur dedi.baya bi,5 yaşına kadar koruyo dedi.hemşiremiz 1 sene demişti,dün kızımın aylık kontrolü vardı 3 aylık oldu.doktor rota aşısını bi güzel içirdi kızıma,doktora öyle tatlı bakıyo ki anlatamam.evdede böylemi diyo,bi güzel sevdi tatlımı,tabi gelmeden önce güzel bi agladı orda sakindi.aşıya 114 tl verdim.2.dozu da kasım da olcak.bu arada 4 aylık bebekler gibiymiş kızım doktorumuz öyle soyledı.

Selam kızlar bebeklerinizi nasıl yatırıyorsunuz?Ben geceleri sırtüstü yatırıyorum,gündüz yanında oldğum müddetçe de yüzüstü.Yüzüstü yatırdığımda uzun süre uyuyor.Uyanacak gibi olsa da tekrar dalabiliyor.Bugün tırnağı ile gözünün beyaz yerini kesti hemen doktora götürdüm damla verdi doktor.Tırnaklarına dikkat edin.Jilet gibi oluyorlar,benimkinin ucunda minnacık sivri bir yer kalmış,o da yavrumun taa gözünün içini kesti Sanırım şu büyüme atağı denen şeyi biz de yaşıyoruz.Tam da düzene girdi derken.Bugün dönence aldım gündüz işlerimi yapmama yardımcı oldu.Dakikalarca onu izliyor bağırıyor sesler çıkartıyor gülüyo... :) Tavsiye ederim.Bunun dışında saç dökülmesi bende de var.Bazen regl olacakmışım gibi sancılar oluyor ama hala olmadım.Regl olan var mı aranızda?Bez olarak premium care den aktif bebeğe geçtik.3 numaa bez kullanıyoruz.Aktif bebek çok güzel kokuyor,kakayı pek iyi emmiyor ama zaten kaka yapsın diye gözüne baktığımdan yapar yapmaz anlıyorum hemen altını değiştiriyorum.3 aylık kontrolümüzü olduk.Kilosu 6650 boyu 60 cm olmuş maşallah.Gece uykularımız bir saat arttı.4 saat uyuyan oğlum 5 saat uyumaya başladı.Ama bu sefer de sabah 7 de kalkarken 5 te kalkmaya başladı.Bizden haberler böyle.Sevgiyle kalın :)

Gunaydınnn kızlarrr
3 ayla beraber baslayan huy degıstırme benı bezdırdı alısverıs fılan burnumdan gelıyo valla

bu arada ızmırde sogudu bende ogluma atlet kılot ve pıjama takımı gıydrıyorum

pıjamalarınıda bılek lastıklı tercıh etmeye basladım cunku uyumsuz bır vucut tıpı var ben gıbı ust 74 alt 68 malesef

cnm ya aşı demişsin de ben aşı falan olmadım doğumdan önce olmuştum da sonrasında da aşı yapıldığını bilmiyorum...yardımcı olur musun???

Herkese merhabalar. Canım ilk iki dozu gebelikte olmuştuk. Toplamda 5 doz ve 3. dozu 2. dozdan 6 ay sonra yaptıracagız. :) umarım anlatabilmişimdir.

Canım aslında oyuncaklar var anneyle bebek emerken hep yanında tasıyosun yatarken de yanında bırakıyosun ama ben biraz tehlikeli buluyorum oyle şeyleri Allah korusun.

Canım bizde ekimin ilk haftası planlıyozuz Antalyayı bakalım. Krem sürmeyi düsünmüyorum son son güzel d vitamini alsın.

Büyüdükçe cocuklar gece uykuları artacak bazı dr lar 4. aydan sonra kalmaz derken bazıları 1 yasına kadar uyanıdırın diyo. Anlamıyorum bunların hepsi farklı mı okuyo.

Bende ilk kez huggies kullandım benim oglumun da kasıklarında koyulasma oldu. Dr a gosterdim bişey degil dedi.

Masaallah ogluna. Benim oglum gece gündüz yüzüstü uyuyor canım Allaha emanet

iyi geceler kızlar uzun zamandır sizi takip ediyorum ama yazmıyordum.malum bende 2 çocuk var.bu hafta 1.sınıfa başladık.neyseki çok zor olmadı.en azından tahmin ettiğim gibi olmadı.çoğunuz gündüz/gece bebişlerinizin uyumamasından bahsetmişsiniz.ben de aynın durumdaydım 15 gün öncesine kadar.anlatayım:
aslında kızım Ada geceleri bana hiç sıkıntı yaratmadı şimdiye kadar.ilk bir buçuk ay geceleri 2,3 saatte bir kalktı,emdi yattı.1 buçuk aydan sonra bu 4-5 saate uzadı bu.şuan bıraksam akşam 10 sabah 5 veya 6 ya kadar uyuyor.birkaç defa gece kaldırmak istedim emmedi.ben de gece 2 gibi son kez emziriyorum sabah saat 5-6 ya kadar idare ediyoruz.gelelim gündüz uykularına 15 gün öncesine kadar gündüz 3 defa yarımşar saat falan uyuyordu.sırtını gögsüme dayayıp gezdirmekten helak olmuştuk annemle.emzik de almadığından çok zorlandık.bir gün yine böyle kucakta gezdirirken beşiğine koyup sallamayı denedim.meğer uykusu gelmiş.(güya 2.çocuğum ve tecrübeliyim :))kucağımda uyutmaya çalıştığımda bas bas bağırınca beşiğe koyup salladık.uyuması 10 saniye sürdü.aynı anda besle-oyna -uyut tekniğini denedim.daha doğrusu 15 gündür deniyorum sonuç mükemmel.meme veriyorum 2 , 2 buçuk saat kadar oynuyoruz kucakta geziyor konuşuyoruz kucakta ağlamaya başlayınca hemen beşiğine koyup sallıyoruz hemen uyuyor,tabi iyice dalana kadar sallamaya devam.sonra işimi yemeğimi yapıyorum.ık mık ettiğinde hemen koşup sallamaya devam dalana kadar.kızım böyle 3 saat kadar uyuyor.hem ben dinleniyorum,hem o uykusunu almış oluyor saat başı meme vermekten de kurtuldum.güzel yöntem bayıldım.umarım kızımın ataklarıyla bu durum değişmez.
bu arada karyolasına yatıramıyorum sallanmadığı için.oğlumdan kalan portatif bir beşik dahavardı onu kullanıyorum.evin her yerine taşıyabiliyorum yer kaplamıyor da.kenarlarına uzun ip bağladım.gece yatarken ayak başparmağıma geçiriyorum öyle sallıyorum.ama ben de artık gündüz dinlenmek istiyorum diyorsanız bu beşiği tavsiye ederim.fiyatı 170-180 civarındaydı galiba.(ben 7 yıl önce 80 liraya almıştım iyiki birine vermemişim.)resmini de netten koyuyorum.(ürün satış danışmanı gibi oldum bu arada:)

merhaba
kızım 2,5 aylık oldu. 3-4 gün öncesine kadar nurse harveys damla kullanıyorduk. o bitti. sab simpleks kullanıyoruz şimdi. ilk zamanlar uyku yaptıgını düşünüyordum. şimdi her gece saat 7 gibi huysuzlanmaya baslıyor. 9 dan sonra ağlama krizleri geçiriyor. altını değiştirdim. pıt pıt üstten alttan gazınıda çıkarıyor. emdide. ama ağlarken asla meme almıyor. önceden uyumadan önce ağlar huysuzluk yapardı ama şimdi resmen ağlama krizi geciriyor harap oldu. şuan babası oyalıyor saç kurutma makinesi açık.. sizlere sormak istedim aynı durumda olan var mı? neden bu kadar ağlıyor ya. ağlamıyordu artık düzene girdi diyordum tam. acaba nazar mı değdi devamlı okuyorumda. ya da büyüme atağı falan mıdır ki. ne ki bu ya?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…