2012 Haziran Anneleri Doğurdu

pamuk helva

canm bişey sorucam umarım cewap verebilirsin
adem güneş in uyku konusunda tavsiyelerini daha geniş ve ayrıntılı bi şekilde yazabilirmisin??
çünkü kimi kitaplarda kesinlikle ayrı yatmalı kendi uyumalı özgüveni için diyo
ama bende birlikte uyumayı cok sewiyorum
cok küçük ve anne sıcaklıgı almalı diye düşünüyorum
merak ettim yani bide nasıl uyutmalıyız??
değişik görüşler ögrenesim var:)

bide bu pazartesi en yakın arkadasım randevulu normal doguma gidiyooo
(yani 2 gun içinde kendiliğinden gelmesse)
oğluşumun beşik kankisi gelioooo

kızlar gece veya sabah kalktığınızda şıddetlı bı sırt bel ağrısı oluyomu sızlerde.yada ne zaman gectı epıdural sezeryan oldum

Sayfalar artik ilerliyor kseler yok cogunda face eklenme meraki almis basini gidiyor paylas diye bisey kalmadi madem faceden devam edecek sayfa burayi kapatin gitsin cunku artik burada sohbet diyr bisey yok 2 yazismadan biri face grubuna eklermisiniz

kızlar gece veya sabah kalktığınızda şıddetlı bı sırt bel ağrısı oluyomu sızlerde.yada ne zaman gectı epıdural sezeryan oldum

Slm bende sezeryan oldum dogum ysptigimdan beri yataktan kalkinca her yerim agriyo sirtim
Ayakya fazla durunca is yspinca filan cok agriyo korse tskicam artik

ben de epidural sezeryan oldum
benim hiçbiryerimde ağrı sızı yok çok şükür

şu anda kimse olmamasına rağmen selamlar herkese
günlerimiz çok yoğun geçti uğrayamadım hiç
okulumuzda seminerler bitti, oğlumla gittik hergün
ptesiden itibaren artık izindeyim
1 yıl oğlumla olucaz
zor zaman zaman sıkıcı da olsa eminim onun gelişimini gün gün görmek çok güzel olacak

yarından itibaren de 1 haftalık yatılı misafirim olacak
sanırım baya zorlanıcam
bakalım artık

sünneti biz de ciddi ciddi düşünür olduk
4. ay aşısından sonra diyoruz artık
inşallah sorunsuz olur

benim ilk zamanlar oluyordu canım sonra geçti tam sevinmştim ki şimdi oğlanın altını alırken yada giyindirirken eğildiğimde geriye doğrulamıyorum
belim resmen tutuluyor daha önce hiç böyle sıkıntılar olmazdı

Adem gunesin internet sitesi var ordan da bakabilirsin canim ama bebek iki yil annesiyle, dort yasina kadar da ayni odada farkli yatakta, dort yasindan sonra da kendi odasinda uyumali diyor, su an bende nerdeyse gecenin ucte birini ayni yatakta geciriyorum, sabah emzirmesinden sonra beraber uyuyoruz, bende cok seviyorum, kiyip koyamiyorum yerine, onu seyrediyorum uyurken ama cok uykum varsa besigine koyuyorum ezmiyim cocugu diye
Birde adem gunesin bebegin karakterini kisitlamamak, saygi gostermek v.s. Gibi davranis tavsiyeleri de var, kitabini almak farz oldu
Bende "Bilincli Bebek" diye bir kitap okuyorum, onu da tavsiye ederim, cok faydali bilgiler var ve onda da bebegin annesiyle yatmasi, asla yalniz birakilmamasi gerektigi savunuluyor, cok faydali bir kitap

aynısı bizim de başımızda kuzum maalesef dr a gittik kapanacak bıngıldağı dedi,haftasına ebe kapanmış dedi d vitaminini kesmemi söyledi. bizde bir haftadır kumrular gb düşünüyoruz hatta buraya da yazmıştım..benim kafam da küçüktür mesela şapka alıp taksam standart boy,kaşıma kdr iner.. annem de bıngıldağın 2.ayında kapandı senin deyince biraz rahatlar gb oldum..çünkü genetik olabilir demişlerdi.. hayatımda hiçbir sınavda sorun da çekmedim çok şükür bugüne kdr.. inş sadece bana çekmesi yüzünden öyledir diye dua ediyorum.. öğrendiğin bilgi varsa paylaşırsan svinirm.. hem sizinki şu an kaç cm ki??

canım emzik raht bazı yönlerden evet ama ben iki haftadan sonra vermştim nasıl alıştırılır onu bilmiyorum.. ama bence sık sık azgeçmeden bir emzikle dene derim.. ilk seferde olmayacaktır lakin umudunu yitirme..
kuzey i de sünnetliler kervanında görmek isteriz canım hayırlı olsun iznin.. ben çalışacağım ama bir gün boş,bir gün iki ders,diğer günler de herhalde yarım gün olacak.. 4 senedir haftada 39 saat bilfiil derse giren biri olarak bu programa mükemmel olarak bakıyorum..belki bundan çok daha güzel programları olanlar vardır.. lakin 20 saati doldurmam şart.. boş saatler züğürt tesellisi olacak bana.. yine de daha şimdiden evde olanlara ya da ev hanımlarına gıpta ile bakıyorum..

Sayfalar artik ilerliyor kseler yok cogunda face eklenme meraki almis basini gidiyor paylas diye bisey kalmadi madem faceden devam edecek sayfa burayi kapatin gitsin cunku artik burada sohbet diyr bisey yok 2 yazismadan biri face grubuna eklermisiniz

evet bende onun için benide şu face grubuna ekleyin dedim çünkü sayfalar hiç ilerlemiyorr((

[SUB]Sl[/SUB]slm yaklasik 15 gun once 2.ay asilarini olduk kolundan herhangi bi iz kabuk filan olusmadi sizlerde durumlar nedir 29 kontrol ve rota asisi var doktoruna sorarim bide bu ay 2. Var ama saglik ocagindan aramadilar hafta basinda ariyim

o bende hep oluyo ya ama ben genel anestezi olmustum
sanrım onunla alakalı degil
ama bi ortopedi uzmanına gitmek gerek

bebeklerimizle zaman gecirmek gibisi varmı ya:)
yatılı misafir içinde Allah kolaylık versin canm:)

cok saol canm bi bakayım
daha yeni tracy hogg un kitabını almıstım okumayı bitiremedim
ama sanırım bizim yetiştirme tarzımıza cok uymuyo
içinden seçip cıkarıyorum bende faydalı bilgileri

arkadasımnda bebegi dogdu kızlar:)
ama sanırım kakasını yutmus kuvözde kalıo daha alamadı kucagına
acil sezeryana almıslar bu sabah!!
bi bilginiz varmı ne kadar kalır acaba?

Selam kızlar uzun bır aradan sonra oglum 4 gun sonra 3 aylık olacak 7 kg suan tam 64 cm artık tasıyamıyorum belım falan kalmadı ya ptesı gunu rota asımız var bakalım ası sonrası neler yasıycaz bu arada oglum tv ızlemeye basladı sabaha sunger bob ızledı tesaduftur dedım komsuya gıttık ordada ızledı evdede ızledı keske ızlesede bende daha cok ıs yapsam bızden boyle hemen gecmıse dalıcam su bıngıldak olayı neymıs nasıl anlıcaz kı

emziği benim bebeğim de emziği almadı, gerçi benim de alsın diye çok direttiğim söylenemez,
bu saatten sonra bizim bebişlerin emzik alması biraz zor galiba..
sık sık emmek istiyorsa seni özlediği için .. benim bebeğim bazen karnı çok şiş olmasına rağmen ortalığı yıkıyor..sadece kokuyu ve sıcaklığı aradığı için.. daha emmeye başlar başlamaz gözleri kaymaya başlıyor, çok komik oluyor o görüntüsü

moral fm de sabahları canlı yayınları oluyor Adem Güneş'in..günlerini şu anda tam bilemiyorum uzun zamandır dinleyemedim ...
uyutma ile alakalı düşüncelerini de orada dinlemiştim ben, canlı yayında tüm anneleri ilgilendiren sorular soruluyor kendisine..eğer adem beyin düşüncelerini beğeniyor ve uygulamak istiyorsan kitaplarını okumanın yanısıra yayınlarını da dinlemeni tavsiye edebilirim..
chanel arkadaşımız iki yıl ve dört yıl kıstasından bahsetmiş zaten..
ona göre esas anneden uzakta, dakikalarca ağlamasına duyarsız kalınıp, uyutulmaya çalışılan çocuk; kendisine ve çevresine güvensiz olur diyor..
bu traggy, ferber gibileri bizim yaşayış şeklimize kültürümüze hitab etmiyor pek..
sonuçta evcil hayvanını koynunda yatırıp,kendi el kadar çocuğunu metrelerce uzaktaki karanlık odalara yatırmak bana mantıklı gelmiyor..
bir de çok minikler çok güzel kokuyorlar ve çok çabuk büyüyorlar , miss kokulu bir bebeğe sarılıp uyumak dünyanın en güzel duygusu bence ..

Son düzenleme:
Kızlar bızım drumuz her beslenmeden sonra anne sutu dahıl hemen ardından 3-4 cay kasıgı su ver dedı

ek gıdayada 4 ay baslamamızı tavsıye ettı gelecek ay planlıycaz ama asıl sorun oglumda besın alerjısı var ek gıdadan once hangı gıdalara alerjısı var test yaptırmamız gerekecek nasıl bır test fıkrı olan var mı

benim de sırt ve bel ağrım var, epidural almamama rağmen,
bebişleri kucaklamak, emzirirken ters pozisyonlarda oturmak,
bez değişip kıyafet giydirirken yıkarken uzun müddet eğilip kalmak bu ağrılara neden oluyor sanırım...

[SUB]Sl[/SUB]slm yaklasik 15 gun once 2.ay asilarini olduk kolundan herhangi bi iz kabuk filan olusmadi sizlerde durumlar nedir 29 kontrol ve rota asisi var doktoruna sorarim bide bu ay 2. Var ama saglik ocagindan aramadilar hafta basinda ariyim
verme aşısı artık iz yapmıyor ve iz olsa da olmasa da aşıyı yinelemek gerekmiyor artık dedi bizim dr.umuz cnm..
ayın 19unda da bizim rota virüsü aşısı olacak..

arkadasımnda bebegi dogdu kızlar:)
ama sanırım kakasını yutmus kuvözde kalıo daha alamadı kucagına
acil sezeryana almıslar bu sabah!!
bi bilginiz varmı ne kadar kalır acaba?
hayırlı olsun, sağlıklı uzun bir ömür versin Allah bebeğe..
geçmiş olsun, bir an evvel sağlığına kavuşur ve evine gider minik yavru inşaAllah..

maşaAllah bebeğine
tv nin sesini duyduğu yöne bizimki de bakıyor hem de pür dikkat..
ancak tv seyretmeleri zihinsel gelişimleri açısından önerilmiyor..
canlı bir örnek de var eşimin ailesinde bir çocuk devamlı tv ve pc başındaydı çok miniklikten beri..böyle hipnoz yapılmış gibi bakardı tvye..taa ilk okula başlayınca konuşmaya başladı..onun öncesinde konuşamıyordu tv ile sürekli haşır neşir olduğundan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…