slm çok sevgili ve çok değerli anneler.. birkaç gündür yoğundum.. dün sabah ve akşam ve bugün olmak üzere 3 posta misafirim vardı.. mercimekli köfte,makarna böreği,elmalı tart,mozaik pastaydı standart menü.. her gelene taze taze yaptım verdim oğluşum temizlik ve hamurişi süreçlerinde genelde sessiz durdu sağolsun torpil geçip tabi gece 2 de yatıp 8de kalkmayı da saymazsak.. neyse çok şükür okul başlamadan misafir maratonu bitti haftaya da okula gidicez bakalım..
şans mıydı neydi bilmiyorum ama 4 te uyanınca hem şok oldum,hem de vicdanen kendimi çok kötü hissettim gece kalkmaya razıyım yaa şimdilik..hele bi 4 ay olsun da sonra bakarız duruma..şimdilerd zaten gündüzleri uyumuyor,emmiyor canım sıkılıyor.. bi de gece ben öğününden kesemem.. taa saat kaçtan beri uyanık,halen uyumamaya direniyor.. ağlayıp duruyor.. yazıyı yazana kdr en az 3 kez kalktım neyse biz kaçarrr... kendinize ii bakın kızlar.. ve de bebişlere..
yok canım vermedim ben. ama babam çok ısrar ettiği için arada verdiğim kimyon-rezene çayını su yerine sayıp veriyorum diyordumbebısıne su vermeye baslayan varmı mama verenler ıcın sormuyorum sadece anne sutu verenler sızden cvp beklıyorum sımdıden tsk:)
canım çok nazar oluyorlar..geçen gün bizimki kakayı taşırmıyo üstü temiz kalıyo dedim..iki gün günde 4 er kez üst değiştik ki yavrum bu kdr kakayı anca 10 günde yapıyodu normalde.. kendi dilimzle kendimizi yakmayalım hemen felak-nas-ayetel kürsi okuyalım derim..21:00-22:00 arası uyuyor diye böbürlendiğim oğlum sürekli mızıldıyor(( uyumuyor...
kendi kendime nazar ettim sanırım çocuğa ya((
canım bizimkinin sünnetten sonra sancıları azaldı daha kaliteli uyku uyumaya başladı.. sünnet edenler idrar yapmanın da zorluk yapabileceğini söylemişlerdi...sağol tatlım
valla çok zormuş
yatır kaldır ı dikkatle okumadım chanel cim ama diğerlerinde 17-19-22 ya da 18-20-23 emzirmeleri olduğunu biliyorum. yani 8 de de yatırabilirsin bebişi.. daha geç de önemli olan midesini doldurmak.. bu da gece 1-2 beslenmesini ortadan kaldırıyor. dikkat edersen 4-5 gb bi beslenmenin daha olduğunu farkedersin.. onu sabahtan saydığı için tracy abla net söylemiyor.. satır arasından ya da tablodan buldum ben de.. dün ilk defa denedim o da uykusuzluktan..zaten 1 e doğru yatmıştım.. 2 de ağlayınca verdim emziği ve uyumuşuz ikimizdeBu yontem 16. Haftadan itibaren uygulaniyor, amaci bebege kendi kendine uyumasini ogretmek, ne kadar erken baslarsan o kadar iyiymis, soyle ki bebegin uykusu gelince yatagina koyuyorsun, aglarsa kucagina alip sustugu saniye tekrar hic oyalamadan yatiriyorsun, bu boyle belki 20 kez tekrarlaniyormus ve gunden gune bebek kendi kendine uyumayi, yatagina koydugunda itiraz etmemeyi ogreniyormus, 16 haftadan once uygulanamiyor dolu dolu dort aylik olacakmis bebek, biraz sabir isteyen bir yontem ama bebege gore de degisir,
birde 4. Aydan sonra gece beslemeyin diyor, en son 11 de uyku ogunu veriliyor, uyuyorsa bile uyurken veriyorsun sonra 7 ye kadar bisey vermek yok, her gece ayni saatte uyanan bebekler acliktan degil aliskanliktan uyanirlarmis, yataktan almadan emzikle falan sakinlestirip veya elimizi ustune koyup tekrar uyutacakmisiz, yatagindan alip dolastirmak, emzirmek falan yasak ama ben bunu yapamam tabi