2012 Haziran Anneleri Doğurdu

slm çok sevgili ve çok değerli anneler.. birkaç gündür yoğundum.. dün sabah ve akşam ve bugün olmak üzere 3 posta misafirim vardı.. mercimekli köfte,makarna böreği,elmalı tart,mozaik pastaydı standart menü.. her gelene taze taze yaptım verdim oğluşum temizlik ve hamurişi süreçlerinde genelde sessiz durdu sağolsun torpil geçip tabi gece 2 de yatıp 8de kalkmayı da saymazsak.. neyse çok şükür okul başlamadan misafir maratonu bitti haftaya da okula gidicez bakalım..
bebısıne su vermeye baslayan varmı mama verenler ıcın sormuyorum sadece anne sutu verenler sızden cvp beklıyorum sımdıden tsk:)
yok canım vermedim ben. ama babam çok ısrar ettiği için arada verdiğim kimyon-rezene çayını su yerine sayıp veriyorum diyordum
21:00-22:00 arası uyuyor diye böbürlendiğim oğlum sürekli mızıldıyor (( uyumuyor...
kendi kendime nazar ettim sanırım çocuğa ya ((
canım çok nazar oluyorlar..geçen gün bizimki kakayı taşırmıyo üstü temiz kalıyo dedim..iki gün günde 4 er kez üst değiştik ki yavrum bu kdr kakayı anca 10 günde yapıyodu normalde.. kendi dilimzle kendimizi yakmayalım hemen felak-nas-ayetel kürsi okuyalım derim..
sağol tatlım
valla çok zormuş
canım bizimkinin sünnetten sonra sancıları azaldı daha kaliteli uyku uyumaya başladı.. sünnet edenler idrar yapmanın da zorluk yapabileceğini söylemişlerdi...
yatır kaldır ı dikkatle okumadım chanel cim ama diğerlerinde 17-19-22 ya da 18-20-23 emzirmeleri olduğunu biliyorum. yani 8 de de yatırabilirsin bebişi.. daha geç de önemli olan midesini doldurmak.. bu da gece 1-2 beslenmesini ortadan kaldırıyor. dikkat edersen 4-5 gb bi beslenmenin daha olduğunu farkedersin.. onu sabahtan saydığı için tracy abla net söylemiyor.. satır arasından ya da tablodan buldum ben de.. dün ilk defa denedim o da uykusuzluktan..zaten 1 e doğru yatmıştım.. 2 de ağlayınca verdim emziği ve uyumuşuz ikimizde şans mıydı neydi bilmiyorum ama 4 te uyanınca hem şok oldum,hem de vicdanen kendimi çok kötü hissettim gece kalkmaya razıyım yaa şimdilik..hele bi 4 ay olsun da sonra bakarız duruma..şimdilerd zaten gündüzleri uyumuyor,emmiyor canım sıkılıyor.. bi de gece ben öğününden kesemem.. taa saat kaçtan beri uyanık,halen uyumamaya direniyor.. ağlayıp duruyor.. yazıyı yazana kdr en az 3 kez kalktım neyse biz kaçarrr... kendinize ii bakın kızlar.. ve de bebişlere..

bu arada bizim okul ikili eğitim yapıyor.. bana sordular ben de sabahçı olmayı tercih ettim.. yani 7 de başlayıp 12 de bitireceğim.. yoksa 13 te başlayıp 18 de biten dönemi mi seçseydim.. doğru mu yaptım sizce???

selamlar uzun uzun zamandır giremiyorum özledim burayı
umarım bebişler iyidir sayfalarda baya ilerlemiş
hatta 2013 anneleri bile olacak vay bee dedim zaman ne kadar çabuk geçmiş
bi duygulandım ki sormayın :):)

çok şükür iyi geçti
ama beni içeri almadılar
oğlumu beklemek çok kötüydü
valla dünden beri ağrı kesicinin etkisinden midir nedir iyi uyuyo
dün gece birkaç saat uyudu
gündüz sırtüstü en fazla yarım saat uyuyan oğlum bugün iki kere sırtüstü olduğu halde 3 er saat uyudu
inşuykusu düzene girer
amin canım sağol

darısı oğlumun başına
ben de gece emzirmekten yanayım
daha çok küçükler

selam güzel annelerrr

öbür aya sünnetimiz varrr..
yani 3 aylıkken. tırsıyorum anneler.. :18:
yaptıranlar anneler zorlandınız mı nasıldıı :26:

Bizimki de kıpır kıpır oyun istiyo hep. Çok şekerler

Ben olsam ogleden sonrayı tercih ederdim. Sabah saatleri algıları çok acık oluyor. Keyifli ve eglenceli oluyolar genelde. bebişe kim bakacak bu arada canım.

kızlar merhaba oğlum dogdugundan beri okuyorum ama yazmaaya fırsatım olmuyor birşey sormak iistiyorum.
bebişlerinizin odasını ayırdınız mı odasında yatıran varmı acaba?

:26:
canım evde temizlik vardı berende büyüyor valla özgür kız modunda şuanda gazıda bitti çok şükür göğsüm apse yapmış antibiyotik ve ağrı kesici kullanıyorum sizde durumlar nasıl?

kızlar merhaba oğlum dogdugundan beri okuyorum ama yazmaaya fırsatım olmuyor birşey sormak iistiyorum.

Slm bebegin odasini ayirmak soyle dursun ben yatagini bile ayirmadim kizimpa koyun koyuna yatiyoruz alistimda ayrilmasi cok zor

selam güzel annelerrr
canım korkmana gerek yok.. dönmeyi öğrenmeden evvel yaptırmak lazım.. bakımı rahat oluyo.. hele sizde gazı da bitmiş olur,hiç zorlanmazsın inş..
Ben olsam ogleden sonrayı tercih ederdim. Sabah saatleri algıları çok acık oluyor. Keyifli ve eglenceli oluyolar genelde. bebişe kim bakacak bu arada canım.
canım öyle de bizimki en geç 6 da uyanıyo nasılsa.. oynaşırız oğlumla biraz karnını doyurur sonra çıkarım.. babası kalacak yanında 9 a kdr babaya da doyar,oynar..o da çıkarken ananeye bırakacak.. lakin şimdilik ananenin evine taşınıyoruz,babamız il dışına gidiyor.. biz de annemlere emanetiz hafta içleri.. zaten iki gün öyle gidecekmişim galiba..asıl pzt netleşecek..

kızlar merhaba oğlum dogdugundan beri okuyorum ama yazmaaya fırsatım olmuyor birşey sormak iistiyorum..
bizim odamızda yatıyor,beşiğinde.. ayırmayı düşünmüyorum iki yaştan önce.. yalnız bu noktada geçende arkadaşların söylediği bi şeyi paylaşmadan geçmek istemedim.. çocuğun uykuda bile olsa kulakları ve algısı açık olurmuş bu yüzden geceleri daha dikkatli olmak lazımmış..

ben de olsam sabahçı olmayı tercih ederdim.
12 de dönersin eve, yemeğini yaparsın, evini toplar, işini görürsün..

öğlenci olsan, yollarda iş çıkışına rastgeliyor saat. on dakikalık yol oluyor 1 saat.

aynı odadayız biz. 2- 2,5 yaşına gelene kadar da beraber oluruz heralde.
ihtiyaca göre karar verilir. ama bence ilk bir sene mutlaka beraber olmalı anne bebek..

selam kızlar gülfem ela nın doğumundan itibaren kaka sorunu yoktu. ama şu 1 aydır 7 günde bir yapıyor oda kendi değil fitil yardımıyla. yapmamasına rağmen çok şükür sıkıntısı yok ben sıkıntı yapıp 7 güne bir fitil veriyorum. anne sütüyle besleniyor. doktor normal diyor ama sürekli böylemi devam edecek onuda anlamadım gitti. :44: bu konuda bilgilendirilirsem sevinirim kızlar..

Bebisimin guzel odasi bombos duruyor, her hafta bosyere temizleniyor su anda, cunku daha cok kucuk odasinda yatmak icin, sanirim en az 6 aylik olana kadar boyle devam, yani sabaha kadar besiginde, sabah uyanmasindan sonra koynumda, sonrasii Allah kerim

uyuyan bebeği emzirmek çok ters geldi bana

zaten bizimkiler gözleri cin gibi açmadan tövbe emmezler
ille uyanacaklar bi posta memeyle boğuşacagız ondan sonra emerler

Uykusunda emzirmek cok eski bir yontem canim, annem bile beni uyurken emzirirmis, simdi bende mesela sekizde emdiyse ve uyuduysa tekrar emmeden onbir gibi uykusunda emziriyorum, bes dk. Kadar guclu, sonra miymiy emiyor ama 4-5 saat yetiyor yine de, biberonda verebilirsin ama 60 cc olmaliymis ki sindirim sorunu olmasin

canım benim kızda aynen bu şekilde bende haftası dolduktan sonra fitil veriyorum vermesem 10 günü buluyo düzelir inşallahh

hoşgeldin aramıza bebeğinle..daha sık bekleriz:)
ben odasında yatırıyorum, ablası ile aynı odadalar..fakat ben de onların olduğu odadayım şimdilik..emzirirken yanıma alıyorum, emerken uzun süre bırakmak istemiyor çünkü ve uyku arasında oturarak bir saat emzirmek çok zor oluyor..
bebişleri ayırmak için çok erken bence, hem çok küçükler ve çok sık uyanıyorlar..hem bizim sıcaklığımız ve kokumuza ihtiyaçları var...

selam güzel annelerrr

biz bebeğimiz 24 saatlikken yaptırdık cnm o yüzden bana hiçbir zorluğu olmadı..şişliklerinin inip tamamen iyileşmesi bir haftayı buldu..
inşaAllah sizinki de kolayca olup biter..hayırlısı olsun..

ben de olsam öğleden önce çalışmayı tercih ederdim, hayırlı olsun yeni eğitim dönemi...

ellerine sağlık misafirlere hazırladığın mönü çok güzelmiş ..

ben de su vermiyorum, yalnızca anne sütü verdiğim için...

emen bebekte gece öğününü atlamak biraz zor, ne zaman sütten kestim o zaman uyanmamaya başladı benim ilk bebeğim 2 yaşında yani bir kere de olsa, o kokuyu sıcaklığı aradıklarından uyanıyorlar illa ki..

ben çocukların yetiştirilmesi konusunda adem güneşin anadolu pedagojisinden yanayım...uyku meselesinde, en az iki yaşa kadar annesine doya doya, kokusunu duya duya uyumalı bebek diyor mesela..böylelikle ; çocuk anneye bağımlı değil, bağlı, kendine güveni yüksek birey oluyor diyor.. fatihler, mimar sinanlar bu şekilde yetiştirilmiş..
ben de kızımı doğuma gittiğim güne kadar, yanına yatıp sarılarak uyuttum hep ve şu anda uyku saatlerinde ben kardeşi ile ilgilenirken; kızım iyi geceler dileyip, hikayesini dinleyip kendi yatağında tek başına uyuyabiliyor..yeterince doydu bana çünkü..

tabii cnm, ne kadar minik de olsalar bebişlerin yanında özel konularda dikkatli olmak lazım..
çocuklar büyüdükçe yanlarında karı koca değil, anne baba gibi davranıyorsunuz zaten..
biz kızımın yanında yan yana dahi oturmayız .. ortamıza oturur, kıskanıp ayırır zaten

Son düzenleme:

slm güzel vefakar anneler.....
Ay cok guzel yazmıssınız yaa annelık tamda bu sozler ellerınıze saglık

su kaka yapma durumu ne derece sogru bılmıyorum ama anne sutunun yaglı olmasıyla ılgılıymıs annem dedı benımkısı ıshal gıbı ustten emıyo sutun yaglı dıyo anneubarek musıl : )))))

bebegımın park yatagı var tekerleklı yatak odamızda.babayı yan odaya postaladık kızımlayattık 2 aya kadar sonra esıme gel dedım yeter sogukluk gırmbesıgııne alıstırdımoyle...

Sevgılı anneler 2 gun once saglık ocagına gıttık su yla cok hapsuruyodu hafıfte tıksırık cıgerlerını dınledı suanlık bıseyyok artarsa hastaneye gotur dedı d.o armsıreık konnude yaptı heray gıdıyoruz boy kılo derken bıngıldagına baktı sonra doktorada gosterelım dedı ıkısıde farketmıs bıngıldagı kapanmaya yak beyın gelısımı ı hemen kapanmaması gerekıyomus doktor dedı.d vıtamınını kac damla verıyosun dedı bu a c vıtamınıyle karısık olan gunluk rrmm damla verıyoruz doktbı doktorla gorus dedı azaltın.dıktoru aradım vıtamınle bı ılgısı yok dedı vermeye devam aylık kafa olculerını takıp edıcegız dedı ....offff yaadunden berı dusunallah bısey olmaz ters gıden....bu durumla karsılasan varmı kendınde veya cevresınde zekasıyla ılgılı bı problem varmı öffffff : (

kızlar emzik kullanıyor musunuz.ben 8 tane değişik yapıda emzik aldım ama maalesef hiçbirini beğenmiyor hanımefendi.hatta sağdığım sütü bile biberondan öğürerek zar zor içiyor.bu yüzden dışarı çıkamıyorum.siz nasıl alıştırıyorsunuz ya offf.kucağımda gezdirmekten kollarım ağrıyor artık.inanır mısınız gebeliği de sayarsak hemen hemen 4 aydır doktor kontrolü-okul haricinde dışarı çıkamadım.hem öyle 2-3 saatte bir değil bazen saat başı meme istiyor.artık insan içine karışmak istiyorum.çok sıkıldım.emziğe alışsın lütfeeeeeeeeen!!

elini emiyosa eğer o sırada emziği vermeyi dene, almıyosa arada bir dene, uykusu geldiğinde dene, ama çok farklı emzik deneme bence belki o yüzden de alışamıyodur, genelde basit olan bilinen emzikleri severmiş bebekler öyle diyorlar.

tşk ederim canım hoşbulduk

güne erken başlamak dinç yapıyor insanı bence dogru seçim
bebişinide erken yatırma gibi bi alıskanlık kazandırırsan süper olur
benm isteyipte yapamadıgımı yapmış olursun
keşke kocişim sabah çalıssa ya cok özendim..

daha ayırmadım canm ya gece emzirmelerimizin zaman arası açılmadı
max 3 saat uyuyo dolayısıyla dewamlı kalkıyorum
bide kulagım hep onda ık-mık dese kalkıp bakıorum
yani baska odada olsa içim hiiiiiiiiç rahat olmaz
şimdilik böyle iyiyiz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…