• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Haziran Anneleri Doğurdu

pamuk helva

canm bişey sorucam umarım cewap verebilirsin
adem güneş in uyku konusunda tavsiyelerini daha geniş ve ayrıntılı bi şekilde yazabilirmisin??
çünkü kimi kitaplarda kesinlikle ayrı yatmalı kendi uyumalı özgüveni için diyo
ama bende birlikte uyumayı cok sewiyorum
cok küçük ve anne sıcaklıgı almalı diye düşünüyorum
merak ettim yani bide nasıl uyutmalıyız??
değişik görüşler ögrenesim var:)

nasıl uyutmalıyız demişsin, bu kısmı atlamışım,
benim okuduğum ve dinlediklerimden anladığım kadarı ile; Adem beyin çocuk yetiştirmedeki düsturu doğal davranmak,
kural yok, ceza yok, ödül yok gibi...
uyutma için de öyle diğerleri gibi belirtilen belirli bir metod yok, tavsiye ettiği mutlaka ama mutlaka çocuğun annesinin kokusunu duya duya uyuması...şimdi bizimkiler çok minik olduklarından onlara sarılınmıyor da, azıcık büyüdüklerinde minicik kollara sarılıp yatmak çok tatlı oluyor..

Kızlar bızım drumuz her beslenmeden sonra anne sutu dahıl hemen ardından 3-4 cay kasıgı su ver dedı

ek gıdayada 4 ay baslamamızı tavsıye ettı gelecek ay planlıycaz ama asıl sorun oglumda besın alerjısı var ek gıdadan once hangı gıdalara alerjısı var test yaptırmamız gerekecek nasıl bır test fıkrı olan var mı

benim bildiğim kanda bakılıyor da, bu kadar erken dönemde doğru sonuç veriyor muymuş alerji testleri?
geçmiş olsun bu arada..nereden anladınız besin alerjisi olduğunu? yalnızca anne sütü alıyordu bebeğin yanılmıyorsam?

aynısı bizim de başımızda kuzum maalesef:50::50: dr a gittik kapanacak bıngıldağı dedi,haftasına ebe kapanmış dedi:53::53::53: d vitaminini kesmemi söyledi. bizde bir haftadır kumrular gb düşünüyoruz hatta buraya da yazmıştım..benim kafam da küçüktür mesela şapka alıp taksam standart boy,kaşıma kdr iner.. annem de bıngıldağın 2.ayında kapandı senin deyince biraz rahatlar gb oldum..çünkü genetik olabilir demişlerdi.. hayatımda hiçbir sınavda sorun da çekmedim çok şükür bugüne kdr.. inş sadece bana çekmesi yüzünden öyledir diye dua ediyorum.. öğrendiğin bilgi varsa paylaşırsan svinirm.. hem sizinki şu an kaç cm ki??

canım emzik raht bazı yönlerden evet ama ben iki haftadan sonra vermştim nasıl alıştırılır onu bilmiyorum.. ama bence sık sık azgeçmeden bir emzikle dene derim.. ilk seferde olmayacaktır lakin umudunu yitirme..

kuzey i de sünnetliler kervanında görmek isteriz canım:1: hayırlı olsun iznin.. ben çalışacağım ama bir gün boş,bir gün iki ders,diğer günler de herhalde yarım gün olacak.. 4 senedir haftada 39 saat bilfiil derse giren biri olarak bu programa mükemmel olarak bakıyorum..belki bundan çok daha güzel programları olanlar vardır.. lakin 20 saati doldurmam şart.. boş saatler züğürt tesellisi olacak bana.. yine de daha şimdiden evde olanlara ya da ev hanımlarına gıpta ile bakıyorum..

dıyolarya annem olcağıma taş olsaydım düşün dusun hergun.cevrem etrafım en onemlısı esım bıle o kadar ahkıo bısey.gecende mısafır geldı ıste yuzumun asıklıgından yanlıs anlanasınlar dıye ben soyledım durumu aman bısey olmaz bebek gecer duzelır dendı ınsanlar ne rahat ya anne gıbı olmaz derler ya gercekten oyle..sınırlerım bozuldu.okuyorum arastırıyorum bıde doktor dıyınce zeka gerılıgıne sebep olabılıyor beyın tam gelısımını saglayamadığı ıcın.o benı korkutuyo hanı kafa kucuklugu problem degıl..bende ve esımde boyle bı sıkıntı olmamıs kafa cevremızde normal....allahım ınsallah bebıslerımız saglıklı zekı uzun omurlu sıkıntısız anne babalarıyla uzun bı hayat surerler...anne hıcbır olumsuzlugu yakıstıramıyo evladına

dogusta 35 tı ıkıncı ay otuzsekız ucuncu otuz dokuz .bıngıldagını mutlaka her baktırın ve kafa cevresını olcturun.cok onemlı sevgılı anneler.

günaydın kızlarr
oğlum 2 gecedir birka saat uyuyor maşallah. diyeyim nazarım değmesin
bu bana o kadar iyi geliyor ki
hatta önceki gece uyanır nasılsa diye 2 saat uyumamıştım gözlerime inanamayıp
çok şükür bu gece uyudum
ne kadar dinlenmiş ve uykumu almışım anlatamam
doğumdan beri günde en fazla 3 saat uyuyordum
o da parça parça ve gündüz
hep sersem gibiydim ve çok sinirliydim
oğlum hep böyle uyusa bebek bakmak çok kolaymış diycem
oğlum bu ay az kilo almış 500 gr
dr umuz eğer böyle devam ederse 4.ay ek gıdaya geçeceğimizi söyledi
sanırım oğlum çok iştahsız
3-4 saatte bir emiyor sadece 5-6 dakika
sütüm de öyle aşırı değil yani ancak yetiyor
kim görse zayıflamış bu çocuk diyor moralim bozuluyor

ben sezaryen oldum evet bel ağrım var
ve dikişimin hemen üst kısmı ağrıyor
hele azcık yorulduysam............
hiç geçmedi ağrısı

arkadasımnda bebegi dogdu kızlar:)
ama sanırım kakasını yutmus kuvözde kalıo daha alamadı kucagına:(
acil sezeryana almıslar bu sabah!!
bi bilginiz varmı ne kadar kalır acaba?

tatlım Allah şifa versin çok üzüldüm
benim oğlum da kakasını yutmuştu
4 gün küvözde 2 gün serumla tedavi görmüştük
çok zor günlerdi
çok şükür şimdi oğlum yanımda

iyi günler annecikler...
bugün benim büyük bebeğimin, kızımın, ilk göz ağrımın doğum günü..
büyüyüp de sağlıkla yaş aldıklarını görmek çok mutluluk verici...
Allah bebeklerimizin de nice yaş günlerini kutlayacağımız sağlıklı günlerini göstersin..:16:

dıyolarya annem olcağıma taş olsaydım düşün dusun hergun.cevrem etrafım en onemlısı esım bıle o kadar ahkıo bısey.gecende mısafır geldı ıste yuzumun asıklıgından yanlıs anlanasınlar dıye ben soyledım durumu aman bısey olmaz bebek gecer duzelır dendı ınsanlar ne rahat ya anne gıbı olmaz derler ya gercekten oyle..sınırlerım bozuldu.okuyorum arastırıyorum bıde doktor dıyınce zeka gerılıgıne sebep olabılıyor beyın tam gelısımını saglayamadığı ıcın.o benı korkutuyo hanı kafa kucuklugu problem degıl..bende ve esımde boyle bı sıkıntı olmamıs kafa cevremızde normal....allahım ınsallah bebıslerımız saglıklı zekı uzun omurlu sıkıntısız anne babalarıyla uzun bı hayat surerler...anne hıcbır olumsuzlugu yakıstıramıyo evladına

dogusta 35 tı ıkıncı ay otuzsekız ucuncu otuz dokuz .bıngıldagını mutlaka her baktırın ve kafa cevresını olcturun.cok onemlı sevgılı anneler.

kafa çevresinin büyümesi devam ediyorsa bıngıldağın erken kapanıp kapanmaması problem değilmiş benim bildiğim kadarıyla cnm..
benim bir arkadaşımın oğlunun da öyleydi, aylarca neden erken kapandı diye araştırıldı, cerrahpaşa hastanesinde takip yaptırıyorlardı..sonuçta birşey çıkmadı cnm, şu anda gayet sağlıklı, minik kafalı bir yaramaz, turp gibi maşaAllah..
sen de içini ferah tut, bebeğin gayet sağlıklı, hiçbirşeyi yok annesi inşaAllah...
güzel dualarına da amin..

günaydın kızlarr
çok şükür bu gece uyudum

:nazar: daha da uzar inşaallah gece uykuları, büyüdükçe ..
nazar değmesin..
ek gıdaya geçince toparlar bozma moralini..insanlar tombiş olsa ona da söyleyecek bir söz bulurlar, boş konuşanları takmamak gerek..:36:

[SUB]Sl[/SUB]slm yaklasik 15 gun once 2.ay asilarini olduk kolundan herhangi bi iz kabuk filan olusmadi sizlerde durumlar nedir 29 kontrol ve rota asisi var doktoruna sorarim bide bu ay 2. Var ama saglik ocagindan aramadilar hafta basinda ariyim

Kolunda ilk zaman iz yoktu benim bebegiminde ama iki haftadir sinek isirigi gibi kirmizi iz oldu, sonra da kabuk baglayacak sanirim, epey kirmizi ve buyuk bir iz cunku

Prenses uyuyabilmene cok sevindim, gece uykusu gibisi yok, giderek gunduz uykulari geceye kayar umarim, ben ilk gunden beri gunduz birbucuk saatten fazla uyutmuyorum, uyandiriyordum belki ondan gece hep uyudu, sen gunduz uyandiriyor musun, gunduz alti saatten fazla uyutmayin diyordu tracy hogg

Adem gunes uyuturken bebegi sallamayin, sallamak bebegi sersem eder diyor, bende gunduz salincakta sallayarak uyutuyorum yada koluma yatirip agzina emzik verip uyutuyorum ama buyudukce bunu yapmak zorlasacak, o zaman yatir kaldir yapicam galiba

Kolunda ilk zaman iz yoktu benim bebegiminde ama iki haftadir sinek isirigi gibi kirmizi iz oldu, sonra da kabuk baglayacak sanirim, epey kirmizi ve buyuk bir iz cunku

Prenses uyuyabilmene cok sevindim, gece uykusu gibisi yok, giderek gunduz uykulari geceye kayar umarim, ben ilk gunden beri gunduz birbucuk saatten fazla uyutmuyorum, uyandiriyordum belki ondan gece hep uyudu, sen gunduz uyandiriyor musun, gunduz alti saatten fazla uyutmayin diyordu tracy hogg

Adem gunes uyuturken bebegi sallamayin, sallamak bebegi sersem eder diyor, bende gunduz salincakta sallayarak uyutuyorum yada koluma yatirip agzina emzik verip uyutuyorum ama buyudukce bunu yapmak zorlasacak, o zaman yatir kaldir yapicam galiba

ben ayakta sallanan bebeğin sersem olucağına ınanmıyorum.bızıde annemız ayakta sallamıs ablam oglunu ayakta salladı hatta yenı dogmustu carsafta sallıyolardı sınıf bırıncısı...ayakta sallamak bence buyuk nımet ve o kadar rahatımkı eskıden kollarım kopardı uyutmak ıcın saatlerde odaları fethederdık sımdı ayagımda cok yavas hızlı degıl kus adımı kadar sallıyorum uyuyo süper oluyo bende oturuyorum elımde ısımı
yapıyorum yemegımı yıyorum tavsıye ederım...

Cnm ınsallah dedıgın gıbı bısey olmaz bıngıldagı dedıgın gıbı kapansada kafa gelısı duzenlı olur.

:nazar: daha da uzar inşaallah gece uykuları, büyüdükçe ..
nazar değmesin..
ek gıdaya geçince toparlar bozma moralini..insanlar tombiş olsa ona da söyleyecek bir söz bulurlar, boş konuşanları takmamak gerek..:36:
inş canım valla çok mutluyum
sağıklı olsunda kilo çok problem değil
kızının doğum günü de kutlu olsun nice senelere inş

sağol canım
inş artık gece uyur
tatlım gündüz uyuyordu fakat en fazla yarım saat kırkbeş dk
sonrasında uyanıyor 1-2 saat ağlıyordu
yüzüstü uyutsam 2 saat uyuyordu
ben ayakta sallanan bebeğin sersem olucağına ınanmıyorum.bızıde annemız ayakta sallamıs ablam oglunu ayakta salladı hatta yenı dogmustu carsafta sallıyolardı sınıf bırıncısı...ayakta sallamak bence buyuk nımet ve o kadar rahatımkı eskıden kollarım kopardı uyutmak ıcın saatlerde odaları fethederdık sımdı ayagımda cok yavas hızlı degıl kus adımı kadar sallıyorum uyuyo süper oluyo bende oturuyorum elımde ısımı
yapıyorum yemegımı yıyorum tavsıye ederım...

Cnm ınsallah dedıgın gıbı bısey olmaz bıngıldagı dedıgın gıbı kapansada kafa gelısı duzenlı olur.
canım ben de sana katılıyorum
benim kardeşim de çok ağlayan bir bebekti hep çarşafta sallıyorlardı oks de türkiye 3.sü oldu
ben de oğlmu ya ayakta hafif sallayarak yada kucağımda gezdirerek uyutuyorum

uzun bir aradan sonra selamlar hanımlar:3:
yarın iş başı ve bebişime süt sağmak zorundayım.size bu aşamada bir şey sormak istiyorum.
süt sağma makinenizi her kullanımda kaynatarak temizliyor musunuz?
sütü süüt saklama poşetine koydum onda ılıtma işlemi(sıcak suyun içine koyarak)yapıyor musunuz?

Selam kızlar uzun bır aradan sonra oglum 4 gun sonra 3 aylık olacak 7 kg suan tam 64 cm artık tasıyamıyorum belım falan kalmadı ya :( ptesı gunu rota asımız var bakalım ası sonrası neler yasıycaz bu arada oglum tv ızlemeye basladı sabaha sunger bob ızledı tesaduftur dedım komsuya gıttık ordada ızledı evdede ızledı keske ızlesede bende daha cok ıs yapsam bızden boyle hemen gecmıse dalıcam su bıngıldak olayı neymıs nasıl anlıcaz kı
tatlım boyuna kilosuna maşaAllah:nazar::nazar: tv yi izlememesi için ya anakucağında ters yönde yatırıyorum ben ya da o yöne yastık yığını yapıyorum..

canım en iyi ben anlarım seni... bir hafta eşime bile söylemedim.. depresyona girdim resmen.. daha yeni çıktım o da annemle konuşmam sayesinde.. babamın da benim de kafam küçük normal insanlara göre.. ona yoruyorum biraz da.. ama yine de zor.. her gördüğüm arkadaşa anlatıyorum.. ama şu da var ki bi arkadaşın bebişinde şu topuk kanında sorun çıktı..zeka geriliği için belli değerleri periyodik olarak takip ediliyo. 6 aylık şu an ve bıngıldağı yumurtadan bile büyük.. yani büyümesi iyi olduğu sürece bıgıldağın kapanmasının ehemmiyeti yok.. bizimki doğduğunda da küçüktü kafası 33 cmdi o zaman da endişelenmiştim meğer en alt sınır değermiş.. hala en alt değerde gidiyo.. şimdi de 39..

günaydın kızlarr
çok şükür bu gece uyudum
canım daha önce de söylemiştim.. erkek bebeklerin %97sinde 3 yaşına kdr idrar yolunda doğuştan yapışıklık olduğu için sünnet olan çocuklar daha rahat uyuyor.. şimdiden sonra daha rahat uyuyacaksınız inş :34: zayıflığa gelince bizimki de çok iyi almıyo açıkçası bir aydır.. daha dr vaktimiz gelmedi ama sınırda falan çıkar muhtemelen.hem hasta olduk, hem de artık çok hareketliyiz.. oturmaya kalkıyo bütün gün.. geçen gün de birkaç kere döndü maşaAllah:nazar::nazar: hem de her yönden her yöne.. iyi enerji harcıyor.. sizinki de eminim daha hareketlidir annesi.. ama sen de dikkat et,anne sütü arttıran çay falan iç kuzum.. artık daha fazla ihtiyaç hissediyorlar çünkü..
iyi günler annecikler...
Allah bebeklerimizin de nice yaş günlerini kutlayacağımız sağlıklı günlerini göstersin..:16:
ayy yavrummm kıyamam.. annesi gözün aydın senin de,kaç yaşına girdi prensesin? bugün 16 aylık bi bebeğin yanına gittik.. annesi sütten kesmeye uğraşıyormuş. ben emzirdikçe çocuk iyice huysuzlandı.. anneyi derbeder etti.. uyumadı,yemedi hiçbirşey.. 3 saate yakın böyleydi.. bizimkinin yattığı pusete çıktı oturdu. beşiğe aldık,girdi oraya yattı.. emziği ağzından alıp ağzına soktu :52::52: şu an ikinci çocuğu İbrahim sütten kesilene kdr kafamda erteledim.. :52::52:

yarın iş başı ve bebişime süt sağmak zorundayım.size bu aşamada bir şey sormak istiyorum.
sütü süüt saklama poşetine koydum onda ılıtma işlemi(sıcak suyun içine koyarak)yapıyor musunuz?
ayy sorma kuzum.. ben de stresteyim. her kullanımdan sonra sabunlu ılık suyla yıkıyorum.. peşpeşe sağacaksam eğer,bir-iki gün ara veriyorsam kaynatıyorum daha doğrusu kaynar suda bırakıyorum 5 dk.. sen ne kdr süt bırakacaksın peki??

Son düzenleme:

ben her sagmada kaynatmadım,bugune kadar da hiç bişi olmadı dogdugundan berı gayet saglıklı masallah subhanallah.mıkroblara da alısması lazım.çok ıncelememek lazım.süt saklama kabları var. onlara koyarsan senın için daha ıyı olur.hem sut zıyan olmaz bosaltırken dökülmeler oluyor dibine yapışıyo.bi damlası bile onemlı o bakımdan.

Slm ben makinemi sicsk suyla yikiyorum haftada bir kaynatiyorum, saklama poseti henuz kullanmadim biberonseklinde sakla kaplarim var onlarida ilitirken cok sicak olmayan su kullaniyorum

Kızlar bızım drumuz her beslenmeden sonra anne sutu dahıl hemen ardından 3-4 cay kasıgı su ver dedı

ek gıdayada 4 ay baslamamızı tavsıye ettı gelecek ay planlıycaz ama asıl sorun oglumda besın alerjısı var ek gıdadan once hangı gıdalara alerjısı var test yaptırmamız gerekecek nasıl bır test fıkrı olan var mı

bende merk ettim nerden anladınız besin alerjisi oldugunu?
genetik bişimi?

iyi günler annecikler...

dogum gününü bizim içnde kutla prensesinin nice mutlu yıllara:71:

süt saklama poşetlerine bişey olmuyo sıcak suyun içine koyup ısıtmaya çalıstıgında..
ancak bi tavsiyede bulunmak istiyorum
sütlerini dondurma!!!
buzdolabında sakla bikaçgün ama dondurucuya koyma
benm stoklarım hep ziyan oldu:(
çözdürünce süt bi değişik oluo bi tuhaf kokuo:/
yinede sen bilirsin tabi canm sadece bi tavsiye..
süt sagma makinemide hep kaynatmadım ben
kullandıktan sonra bekletmeden yıkarsan bakteri flnda üretmez

ayy sorma kuzum.. ben de stresteyim. her kullanımdan sonra sabunlu ılık suyla yıkıyorum.. peşpeşe sağacaksam eğer,bir-iki gün ara veriyorsam kaynatıyorum daha doğrusu kaynar suda bırakıyorum 5 dk.. sen ne kdr süt bırakacaksın peki??

süt saklama poşetlerine bişey olmuyo sıcak suyun içine koyup ısıtmaya çalıstıgında..
sütlerini dondurma!!!

çok sağ olun kızlar,kaynat kurumasını bekle zor olmaya başlamıştı.yarım gün çalışıyorum dün akşam 60cc sağdım,şimdi de bir o kadar da sağıp bırakmayı düşünüyorum umarım yeter.Yetmezse eşim okula getirir hallederim artık:1:dondurmayı düşünmemiştim ama söylediğin için sağ ol,ileride hiç aklıma bile getirmem.

sütlerini dondurma!!!

canım tuhaf kokması normal bu bozulduğu anlamına gelmiyor hatta pesin değeri daha fazla yükseliyormuş..bebek önce reddedebilir ama ısrar ettiğiniz zaman alışacaklardır..sabırla devam etmek lazım..özellikle başka alternatifi olmayan anneler...

Back
X