2012 Haziran Anneleri Doğurdu

sağol canım.
ailemin yanına gitcem umarım bi sıkıntı olmaz.

Weewell marka sağmaz makinası aldık.ben memnunum bebek emiyormuş gibi sağıyor kademesi var ayrıca masaj başlığı da var.tavsiye ediyorum. Bol bol sütun olsun ins canım

Dediklerinin aynısını ben de yasıyorum canım benim kızda çok sık uyanıyor. yalnız benimkisi ağlıyor çok olmasa da. Ben biraz sıcaktan yapıyor diye düşünüyorum. Hasta falan olsa sürekli ağlar herhalde. Benimki 22 günlük ah bı büyüseler de dertlerini anlayabilseler

kizlar pompayla sur sagiyor musunuz
ben oglum emmeyince sagiyorum hemen de 5dk fln
kac dakika sagmam gerek iki gogsu
medela kini elektrikli pompam
sutum hala az oglum doymuyo mama da veriyoz
sizler mama veriyo musunuz
sutum ne zaman artar acaba
oglum cabuk yoruluyo memede uyuyor
bugun bir hafta oldu
ben de 7kilo falan ancak verdim 11 kilo var daha
korse aldim dun artik takicam yavastan
gobegim biraz indi ama hala var tabi

canım bizde aynı durumdayız
2 hafta annem kaldı eşim problem yaptı
zaten iki annede benim dediğim olsun diyo
kaynanalar hastahanede başladıler tartışmaya
ağla ağla mahvoldum doktorum bile loğusa kadına böyle eziyet edilmez die eşimle konuştu
ama nafile sağolsun kaynanam eşimi çok güzel dolduruyo
stres sıkıntı...yardımcı olacaklarına daha çok durumu zorlaştırdılar
eşimlede aramız bi tuhaf hala düzelmedi
bebeğe ağladıkça adam niye ağlatıyosun diyor
sanki ben ağlasın istiyorum

bu hafta artık yalnız kalıyoruz
annem gündüz geliyo
sağolsun evi silip süpürüyo yemeğimizi yapıyo
çamaşırlarımızı yıkayıp gidiyo gece de ben bakabiliyorum artık
gaz sancısı var ama damla verdi doktorumuz onun faydasını gördük
ama annem pazartesi işe başlıcak gelemicek nasıl yapıcam ben yemek çamaşır bilmiyorum
çünkü bebek uyuyunca bende uyuyorum

Valla ben direkt klimali odaya koydum 29 dereceye ayarladım çok hafif serinletiyor yani kisa kollu çit çiti var bide tulum var üzerinde bı arkadasa doktoru klimayı 25 e ayarlayın şapkası eldiveni olsun kundaga da sarin demis

canım damla ne yazdı doktorun

canım damla ne yazdı doktorun

metsil verdi canım tamamen geçmedi ama azaldı
daha rahat kaksını yapıyor gazını çıkarabiliyor ve rahatladığı için daha uzun uyuyor aman nazar değmesin

canım etkısı olursa banada bılgı verırmısın bende vermek ıstıyorum

ya canım iyi geldimi anlamıyorum ama bebeğim dün gece okadar rahat uyuduki deliksiz 3 saat yaa.. bugünde uykuları düzeldi. gaz sancısı yok ki kızım çok rahat uyumaya başladı. damla tamamen bitkisel canım. valla çok memnunum. nette herkes bebekleri uyutuo falan filan yazmış ama bebeğin gazı olmazsa 21 günlük bebek tabiki uyicak..

yanlız şimdide bebeğim altı pişik olmuş. yaaa.. birde kızlar bebeğim kakasını yapamıor yaa neden olabilir.

canım en son çare gazımı var acaba dedim ilaç damla aldım zinkonun onu kullanıorz. birde sütümmü yetmiyor dedim mama aldım onuda içirdim. ama bugün mama hiç kullanmadım. damla çok iyi geldi bebeğime çok huzurlu uyuyor.

birde arkadaşlar benim gibi bebeğine hiç mama vermeyen varmı. ben tabi taki düne kadar hiç vermemiştim.

canım ben pişik kremleri yerine pudra aldım... dalin... ilk andan itibaren kullanıyorum... şuan gayet iyi ... kızım 6 günlük bu arada...

ve bebeklerde ki gazı alması için yemeklerinize kimyon katarak yiyin... bir akrabam söylemişti..

canım ben sağamıyorum göğsümü çok acıyor bebek emerken dişimi skıp katlanıyorum ama kendim sağamıyorum bir iki kere mama verdim ilk zamanlar sütüm gelmemişti aç kalmasın diye verdim ama çok az verdim üstüne emzirdim artı biberon yada kaşıkla sağıp wersem onları alamıyor içemiyor dr mama vermeyin sütünüz varsa dedi birde emzirdikden sonra bir kaç damla su damlatıyorum ağzına buda pamukcuklanmayı önlüyormuş sağlık ocağındaki hemşire demişti
işitme testi ve ikinci topuk kanı var onları yaptık bizde

gazlı bebek varmı ya aranızda bizim gazımız 4. günde başladı şimdi 10 günlük olduk

ben hiç mama vermedim, tedbir olsun diye almıştım hastaneden çıkarken ama gerek olmadı, sütümü sağarak çoğaltıyorum, gece biberonla veriyoruz, gündüz 30-40 dk emzirip fazlasını sağııyorum gece için, şimdilik düzenimiz böyle bakalım

bu bebeklerin hergün huyu değişiyor yahu, 24 günlük oldu bebeğim, bu aralar ağlamaları arttı, emmeden uykuya geçemiyor, uyumayınca siniri bozuluyor, gündüz veya akşam 4-5 saat uyumadığı oluyor, bende tok olduğuna emin olduğum için 2-2,5 saat geçmeden emzirmiyorum, savaşıyoruz resmen...

ferdacım benim ilk günler sütüm gelmedi
bide süt ateşi olduğum için mama verdim
mecburen açlıktan susmuyordu oğlum
sonra sürekli sağdım sütleri hem emzirdim hem sağdığım sütü verdim kalanları stok yaptım :)
süt ateşinden böyle kurtuldum
gögüslerin ucu çok kötü olduğu için dayanabildiğim süre kadar sağdım
genelde ılık duş aldım yada sıcak havlu koydum gögsüme sütler akmaya başlıyordu zaten
öyle biraz daha az acıyordu
şimdi ise emzirirken bi süre yok çünkü hemen uyuyor memeyi bırakıyor
2 gündür gögsümün bi tanesi çok kötü tekrar yara oldu gece ağladım acısından
mecburen tek gögsüm yetmediği için 20cc mama verdim
hemen uyudu :) artık sağmıyorum

bugün biz yirmi kırk yaptık
oğluşumla banyomuzu yaptık
anneannemiz bizi okudu üfledi
bende hemen kendimi kuaföre attım kaş bıyık birazda hava aldım
ooohhh nasıl iyi geldiii

tatlım ben 3 haftadır bebeğime yalnız bakıyorum tek başıma yıkıyorum, yediriyorum yatırıyorum evin işi dışarı alışverişi komşu ziyaretlerimi bile yapıyorum ve daha 23 yaşındayım hiç korkmayın daha düzenli ve rahat oluyosunuz inanın. eşimde çok yoğun çalışan biri birkaç mağazamız var ve bana hiç desteği yok ben bu şekilde çok mutluyum.

bende hiç mama vermedim ama geçen gece hiç durmayınca ve sağ göğüsümden süt gelmeyince eşime aldırdım ama sütüm gelmeye başlayınca vazgeçtim vermedim.

canım valla tebrik ediyorum seni ben yedirme ve yatırma dışında henüz hiç bişey yapmadım.ya benim oğlum hiç durmuyor oyüzden yapamayacağım gibi geliyor.ben şimdilik sadece bebeğimle ilgileniyorum ama hiç tek başıma yıkamadım elimden kayar gibi geliyor.bakalım on gün sonra artık kendi kendime kalcam ve nasılş baş etcem görcez artık.

canım geçmiş olsun, arada bir bebeğine zeytinyağı yalat kaşıkla kakasını rahat yapar ama eğer hiç yapmıyorsa belki yeterli beslenemiyordur, pişik için desitin mor olanından al süper bir krem, ben gece sürüyorum altına gündüz daha sık değiştiriyorum ama gece sadece 1 defa alıyorum altını bu yüzden daha etkili bir pişik kremi gerekliydi gündüz sebamed gece desitin kullanıyoruz hiç pişik olmadı benimki.

Uyumasına sevindim canım. Geçmiş olsun. Bende hiç mama vermedim canım. Şimdi sadece ekstra olarak d vitamini alıyor.

teşekkürler canım ben kola takılan telsizlerden aldım ayrıca kızımlada basarak konuşabiliyorum yanına koyuyorum her işimi yapıyorum aklım kalmıyor çok nadir gidip kontrol ediyorum. yıkama konusunda sevi bebenin içi köpüklü filesi çok rahat üstüne yatırıyorum önce önünü sonra sırtını en son başını yıkayıp çıkarıyorum benimki banyoyu çok seviyor maaşallah bide kendi tutuyo kenarlarından sıkı sıkı istesemde düşüremem sudan çıkarınca ağlamaya başlıyo benimki benimkide birgün iyiyse birgün huysuz o günlerde sadece bebeğimle ilgileniyorum eşim dışardan alıyo yemekleri, derin temizlik içinde kadın geliyor zaten, ben bir tek yemek yapıyorum çamaşır yıkıyor üstten temizlik yapıyorum, zaten eskisi gibi olmuyor hiçbirşey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…