• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

ya evet misafir gelince misafirlere de öyle yapıyor ama bugün annem geldi mesela tabii heyacanlandı hareketler falan yaptı sonra annemin kucağında kayınvalideme bakarken ağlamaya başladı kayınvalide aldı sustu her şeyiyle ben ilgileniyorum kızımın be uyutuyorum giydiriyorum ama babaannede hep bende acaba ona mı alıştı ciddi anlamda takmış durumdayım:53:[/Q

için rahat olsun canım kimseyi senden daha fazla sevemez :) ne olursa olsun anneler herzaman farklıdır.onlar sadece ilgiden memnun oldukları için oyun peşindeler için rahat olsun.

bizdrdr durum tam tersi kizim sabahtan aksama kadar beni goruyor aksamda babasini bizimle cok guzel oynuyor egleniyor ama eve bi misafir gelse surati asik dikkatli dikkatli inceliyor kucaklarina alip sevmek istediklerinde cigligi basiyor gulup oynamiyor ne surayysiz kizi var diyecekler ama normalde daha guzel oynuyor guluyor sevimlilil yapiyor icime sokasim geliyor. annem ve kayinvalidemler uzakta onlarda geldiklerinde ilk gun ayni seyler oluyor sonra alisiyor

benimkide öyleydi değişti :31::31::31::31:

Çok şirin bir şeymiş ama bence de yaşından önce kullanamaz. Yürüteç düşünmüyorum, ben yürütüyorum şimdilik, koltukaltlarında tutuyorum odayı turluyoruz, adım atmayı seviyor, mutluluğunu kafasını geriye atıp gülerek gösterince yalpalıyor çok tatlı oluyor:) Renkler, sesler ilgisini cezbediyor ben de oyuncak araştırması içindeyim, gelişimi için yararlı şeyler almak istiyorum. Aldıklarımızı paylaşırsak fikir edinmiş oluruz...

masallah kuzuna bende yurtmeye calisiyorum heniuz bi hevesi yok. simdilik ayakta durma calismalari yapiyoruz daha sonrada adimlara geceriz artik. oyincak dogmadan once ikea nin tasarim oyincaklarindan almistim yumusak ve ses cikaranlardan. kurbagsmiz ve araba suren zurafamiz var. onun disimda ses cikaran cingiraklari var. ana kucagi oyuncaklari ile oynuyor pelus rengarek topu var. donencemiz var. onun disinda baska oyincak almadik henuz

ya evet misafir gelince misafirlere de öyle yapıyor ama bugün annem geldi mesela tabii heyacanlandı hareketler falan yaptı sonra annemin kucağında kayınvalideme bakarken ağlamaya başladı kayınvalide aldı sustu her şeyiyle ben ilgileniyorum kızımın be uyutuyorum giydiriyorum ama babaannede hep bende acaba ona mı alıştı ciddi anlamda takmış durumdayım:53:

için rahat olsun canım kimseyi senden daha fazla sevemez :) ne olursa olsun anneler herzaman farklıdır.onlar sadece ilgiden memnun oldukları için oyun peşindeler için rahat olsun.

:ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

bende yürüteç almayacağım ama gerçekten iyi bir oyalayıcı olduğunu gördüm arkadaşlarım almışlardı çocuklarına ve de daha çabuk yürüdü.Birde nasıl oyuncaklar aldınız yada alacaksınız?ben birkaç bebek sitesine üyeyim çok güzel oyuncaklar var ama seçemiyorum.

cingirakli oyuncaklari var, toplar, yumusak kupler, dislikler, tuylu tuysuz yumoslar, oyun halisi var..ama oynamiyor hepsini, cogunu begenmiyor. oyun halisini seviyor, onu oyalayan tek o. bebe magazasina son gittigimde gosterdim bak bunu ister misin diye, uzaninca aldim ben de, artik boyle.

kızlar ya benim moralim bozulmaya başladı iyice 2 gündür kızım kayınvalidemi görünce ağlamaya başlıyor kucağına gitmek istiyor babaannesini daha mı çok seviyor ki hiç böyle bir şey yapmazdı kafayı yiyorum sanırım :44:

babanesini sizde mi surekli? babanesini daha fazla sevmesi imkansiz da, genis ailenin diger uyelerini de artik taniyorlar bu aylarda. benim kizimda annemler evlerine donunce resmen iki gun bakinip bakinip dudak buzup agliyordu. insan kiskanmadan edemiyor, en cok en cok beni sevsin diyor :)

Evet bebekten bebeğe değişiyormuş,bzimki erken hareketlendi,daha 40mız çıktığında kafayı tutuyordu..:nazar::emir_bebek: görenler erken yürür diyor ama bakalım napıcak sıpalar.. kucağımda kaldırıyorum ayakta durur pozisyonda o ayaklarıı zıp zıpp zıplatıyorr :) çok hoşuna gidiyoo kahkahalar atıyoo.. zıpzıplar varmış tavana monte edilen alsak mı die düşünmüyo değiliz..:44:

bizimkiside dogduktan 3 gun sonra yuz ustu yatirdigimizda kafasini yukari kaldiriyordu 20 gunluktu kayinvalidem kucagina aldimi kafasini kaldirip boynunu dik tutup.bakiyordu. hep erken yuruyecek cok hareketli falan dediler hatta o zamnlar yuz ustu yatirdigimizda emekler gibi ilerliyordu. fakat simdi emeklesin diye yatiriyor eskisi gibi ilerlemiyor cabuk sikiliyor agliyor alayim diye. ayaklari ustune bastirdigim zamn hoplayip zipliyor erken yurur mu bilmiyorum. emme sorunu yasamaya baslamissin ben 3 ayliktan beri yasiyorum. emmek istemedi doktora goturdugumuzde hic bir saglik sorunu yada dis sorunu yoktu cok sukur ama memeyle kavga edip saatlerce emmiyor ac kaliyordu. sonrada uykuda emzirmeye basladim faunjat sadece tek memeyi. bunada cok sukur. sorunu cozdum sorun artik sutum eskisi gibi hemen gelmiyor cektikce geliyor buna sabredemedigi icin emek istemiyor ve kavga ediyordu. bende artik 3 saatte bir tek.memeyi uyutup veriyorum diger emmedigi memeyide sagip icine ikikasik meyve puresi veya evde yaptigim yogurdu katarak veriyorum bu sekilde 5. ayin bitimin de ek gidaya da baslamis olduk.

kizlar bugun kan testi yaptirmaya gittim fakat sonuc p.tesi cikacakmis ozele gitmedigime pisman oldum idrar testi negatif cikti ins gebe degilim. kizimin 5. ay kontrolu vardi kilosu 7600 olmus boyuda 68. bu ay 700 gr almis cok sukur. hasta oldugunda 600 gr vermisti oda olsa 8300 olurdu ama olsun saglikli olsun da zayif olsun.
benımde yıne 3 gun gecıktı ben zaten bu sefer olursa tıp tarıhıne gecıcem valla...allah gonlune gore versın kuzummm
kızlar herkes nerdeee ben mı yanlı geldıımmm:26::26:
gun ıcınde hıc acamadım sımdı heycanla kostum kesın bı suru sayfa bırıkmıstr bakalım neler kaynatmıssınz dedım ammaa
duvara toslams gbı oldummm....
nolduu nazar mı degdı bıze yaa:50:
kalabalıktan olusan ccevapsz sorular problemını yenı bı soru sayfası acarak hallederz dye dusunmustum ben
hatta mertur acmıs bıtane dha bakamadm ama herkes dagılmıs sasırdm walla:53::53::53:
canım bırcogumuz kasım annelerının gelmesınden sonra yasadıgımız karısıklıktan memnun degıldık ben ıfade etek zorunda kaldım ben kotu oldugum ıcın cok uzuldum ama bırımızın soyemesı lazımdı zaten kısıtlı zamanda gırıp bakıyoruz bırde 20 sayfa felan okunmuyor okusakta annamıyoruz herkes bambaska seyler konusur oldu bende onları yollayan kotu kadın oldumm
Kızlar merhaba. Son dönemde takipteydim sizi ama yazamadım, oğlum diş kaşıntışı sebebiyle hayli huysuz oldu. Tebdil-i mekan güzel oldu 'çocuk büyütürken' forumunda ilgi çekici şeyler var; bunları görmeme, daha başımıza neler gelecek misali okuyup bilgi sahibi olmama sebep oldu. Kasım anneleri de sağolsun katkı sağladılar. Hatta bazılarının ikinci çocukları olduğunu görünce sevinmiştim tecrübe konuşur diye- zira bizim bebişler hep ilk göz ağrılarımız- karışıklıkta anlaşılmadı pek bir şey malesef. Ama sohbetin fazla uzayıp soruların kaybolması beni de rahatsız etmişti, çoğu kısımları atlayarak okuyup çıkıyordum:) Bir de bebekler arasında dönem farkının olması paylaşımı sağlıklı kılmıyordu malum 1 haftada bile farklı gelişim atakları yapabiliyor mimiklerimiz. Neyse bu ferah mekanda ben de varım Tuğçe çizelgeye beni ve oğlumu da eklersen sevinirim: adım Satı 27 yaşındayım, oğlum Hüseyin 9 ekim doğumlu, İstanbul'dan katılıyoruz:)
zevkle canım eklerım tablo hazırda bır turlu sayfaya ekleyemedımm maleseff
aynen kizlar yaa, vakit buldugumda giriyorum ama ben okuyana kadar hersey bitmis oluyor, hicbir muhabbeti yakalayamiyorum :))
o soruu halletı kotu kadın tugce harbıden yaren cok alındı ben cok utsuzum bundan dolayıı
kızlar ya benim moralim bozulmaya başladı iyice 2 gündür kızım kayınvalidemi görünce ağlamaya başlıyor kucağına gitmek istiyor babaannesini daha mı çok seviyor ki hiç böyle bir şey yapmazdı kafayı yiyorum sanırım :44:

yok canım bıra ara benımkıde oyle yaptı sımdı ona gıdınce benı ıstıyor baslıyor aglamaya

kizlar bugun kan testi yaptirmaya gittim fakat sonuc p.tesi cikacakmis ozele gitmedigime pisman oldum idrar testi negatif cikti ins gebe degilim.
Canım benim reglim düzenliydi, doğumdan sonra 2 kez oldum ikinci 5 gün gecikti. Düzenli olduğu için çok endişelendim idrar testi yaptım negatif çıktı, sonrası malum rötarlı rahatlama. Aile doktoru emzirme döneminde gecikmeler olabileceğini söyledi,kan testin de negatif çıkacaktır muhtemelen, merak etme.

merhaba kızlar nasılsınız :) 2012 ekim hamişlerindendim :) meleğim bu tarih itibariyle dolu dolu 5 aylık artık :) kızımla gunlerı gecırmeye calısıyoruz sizler nasılsınız ?

İyi geceler kızlar,keşke böyle gerginlik olmasaydı kimse kırılmasaydı fakat karşılıklı olmayınca böyle anlaşılmalar oluyor malesef..tabii paylaşmak güzel ancak dediğinize katılıyorum,azıcık zamanda giriyoruzz onda da okuu okuuu okuuu ben yazana kadar kızımm fırsat vermiyo...isimler zaten karışmıştıı ben hiç haıtrlamıyorumm vallaa :26::26:

çok merak ettiğim bi konuya değindinn..bendee biraz oyalansın diyee bebek kanallarını,müzik kanallarını açıyorum,kıpır kıpır oluyoo,heycan yapıyoo,konuşuo gülüyoo..:) ama kimiside izletmeyin geç konuşur zararlı diyo..eşimin arkadaşının çocuğu öyle olmuş evden bütün twleri kaldırmışlar..:44: insan duyunca tedirgin oluyo tabii..bilemedimm kii napcağımızı şaşırıyoruz her kafadan bi ses çıkıyoo..ee bzimkilerde başka türlüü durmuyolar yerlerindee.:4:

biz eşimle seyrettirmeme kararı aldık. ışık ve görüntü geçişleri bebkler için uygun olmadıgından gelişimlerini olumsuz etkiler diye istemiyoruz izlemesini. ama bizim cadı hemen tv ye doğru yöneliyor fırsatını buldumu :)

canım sen yılmadan memeyi vermeye devam et geçiş dönemi olabilir,arada bii yapıyolar korkutuyolar bizi...

benim hatun da 3,5 aylıkken sanırım emzirmeye çalıştığımda basıyordu çığlığı almıyordu.çok üzülüyordum. biraz bekleyip başka şeyle oyalayıp tekrar deniyordum. öyle öyle aldı şimdi bi sıkıntımız kalmadı şükür.denemeye devam yılmak yok ;)

Selam arkadaşlar ben birşey sorup çıkıcam verdiğiniz cevapları ancak akşam okuyabilirim. benim sütümün kalitesi bozuldu farkındaydım sugibi gözüküyordu. Çok üstünde durmadım. oğlum 15 günde sadece 100 gram almış şoklardayım. her ay 800 gr alıyordu az diyorduk anlaşılan bu ay 800üde göremicez. bana sütümün kalitesini arttırabileceğim birşeyler söylermisiniz rica etsem.

bizimki de 3. ay ile 4. ay arası 350 gr almıştı. dr az dedi. 500 olması gerekiyormuş minimum. hep 1 kg alıyordu ben de üzüldüm tabi. ama sadece süt kalitesi olmayabilir.bizimki geceleri çok uzun uyuyordu saat 9 dan sabah 6 ya kadar. dr arada kaldırıp emzir dedi. şimdi öyle yapıyorum. ben de acıksa uyanır diyordum ama uyanmazmış.böylece uzun süreli uykulara veda etmek zorunda kaldık :))

tatlım cok uzuldum böyle dusunmene ben sızınde paylaşımın cogalmasını sıtedıgınızı dusunerek bu sekılde gırısımde bulunmustum
kendı topiğine gırmek ıstemıcek kadar sıkıntımı verdık acaba bu bırleşım ıstersen sonlandırabılırız cnm

ben neden topik değişti anlamamıştım.ekim kasım anneleri birleşsin diye miydi? ekim anneleri arasında bile fark oluyor.çoğu eylül doğumlu oldu :)) biz ekim ortası olmamaıza rağmen geride kalıyoruz.kasım ile arada çok fark vardır eminim.

Demir damlasının kullanımı bahsi geçmişti dün doktora sordum; karnı açken ver en az yarım saat sonra emzir dedi. Bir arkadaş vitamini de sonrasında verdiğini emilimi artırdığını söylemişti ilettim ama doktorumuz onaylamadı, onu tok iken verirsin dedi.

biz demir damlasını sevmediği için arkadan hemen vitamini veriyoruz. dr söylediğimde olur dedi hiç sakıncası yok.yeterki alsın dedi. arkasından da emziriyorum hemen.

merhaba kızlar nasılsınız :) 2012 ekim hamişlerindendim :) meleğim bu tarih itibariyle dolu dolu 5 aylık artık :) kızımla gunlerı gecırmeye calısıyoruz sizler nasılsınız ?

slm sekerlik bizim sat aynıydı seninle. ben de kızımdan dolayı pek sık giremiyorum.. biz de haftaya 5 aylık olacagız. sen de bursalı mıydın?

İyi geceler kızlar,keşke böyle gerginlik olmasaydı kimse kırılmasaydı fakat karşılıklı olmayınca böyle anlaşılmalar oluyor malesef..tabii paylaşmak güzel ancak dediğinize katılıyorum,azıcık zamanda giriyoruzz onda da okuu okuuu okuuu ben yazana kadar kızımm fırsat vermiyo...isimler zaten karışmıştıı ben hiç haıtrlamıyorumm vallaa :26::26:

bence bebişlerle uğraşmaktan yeteri kadar canımız sıkılıyor :) bunları dert etmeyelim derim. benimkinin gece seansı bitti ben de anca yazıyorum. emzirirken okudum biraz :).

tarihler yakınsa bence sıkıntı yok. o zaman konuşulan şeyler benzer oluyor.ben bi ara ekim bebeklerinden erken gelenler ( eylül gibi) olduğundan hep geri kalıyordum muhabbetlere. ama yakın zamanda nelerle karşılaşacağımı öğreniyordum iyi oluyordu :)

bence nbr nasılsın sohbet yerine daha çok paylaşımlar yapsak herkes için daha çok faydalı olur diye düşünüyorum.

konularınızla alakasız ama kızım bir kutu bebek pudrası döküp saçmış. bi gördüm ki beşiğinin içi her tarafı bembeyaz pudra öylece uyuya kalmış uyandırdım hemen yıkadım ağzını yüzünü, su filan içirdim bir sıkıntı yok gibiydi. çok korkuyorum bişe olur mu diye. nettede bir bilgi bulamadım. lütfen konuda bir bilginiz varsa yardımcı olurmusnuz

konularınızla alakasız ama kızım bir kutu bebek pudrası döküp saçmış. bi gördüm ki beşiğinin içi her tarafı bembeyaz pudra öylece uyuya kalmış uyandırdım hemen yıkadım ağzını yüzünü, su filan içirdim bir sıkıntı yok gibiydi. çok korkuyorum bişe olur mu diye. nettede bir bilgi bulamadım. lütfen konuda bir bilginiz varsa yardımcı olurmusnuz

bence uyandır bir kontrol et nefes alışı normal mi diye. elini ıslatıp parmagınla agzını sil derim. pudraya nasıl ulaşmış ki?

ben de panikten tam okumamışım :) uyandırmışsın zaten. bence bi sıkıntı yokturr uyanıp tepkileri normalse. için rahat etmeyecekse dr unu ara sor derim.

ben de panikten tam okumamışım :) uyandırmışsın zaten. bence bi sıkıntı yokturr uyanıp tepkileri normalse. için rahat etmeyecekse dr unu ara sor derim.

teşekkür ederim. dört saat kadar oldu, sürekli nefes alışını kontrol ediyorum, süt de içirdim biraz. umarım bir sıkıntı çıkmaz.. nette akciğer problemlerine neden olabilir filan yazıyor da panikledim ben de.. bu arada kızım 20 aylık ama tırmanarak heryere ulaşabiliyor.. neyse tekrar çok teşekkür ederim. biraz daha rahatladım.

günaydın hanımlar :16: öncelikle tuğçecim sana alınacakları birşey yok , topik sahibi sensin ve herkesin ortak fikrini söyledin , onlarda bu curcunadan rahatsız olmuşlardır eminim , hem yaren kimse kalmadı kasım annelerinde demişti o yüzden birleşmedikmi ? ama bizden kalabalıklar maşallah :1: burada önemli olan sorularımıza cevap bulmak değilmi ? bulmadıktan sonra ne anlamı var vakit kaybetmenin , meleklerimizin vaktinden çalıp geliyoruz buraya , eminim onlarda aynı fikirdedir , sen rahat ol canım :71:

kizlar bugun kan testi yaptirmaya gittim fakat sonuc p.tesi cikacakmis ozele gitmedigime pisman oldum idrar testi negatif cikti ins gebe degilim. kizimin 5. ay kontrolu vardi kilosu 7600 olmus boyuda 68. bu ay 700 gr almis cok sukur. hasta oldugunda 600 gr vermisti oda olsa 8300 olurdu ama olsun saglikli olsun da zayif olsun.

zayıf filan değil canım maşallah bebeğine :nazar: , kan testi sonucuna internettende bakabiliyorsun

Back
X