• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 ekim meleklerini büyütüyoruz

oğlışunda poposunun arası biraz biraz pembe oluyo genelde yaa bu pişik mi

sizinkilerde böyle oluyo mu

azıcık pembelik yani daha fazlası hiç olmadı şimdiye kadar

antibiyotikde pişik mi yapıyo bu arada ?

felaket yapıyo hemde , doktora göster sen o pembeliği , belki normal olabilir canım , ışıl girmiyormu hiç bu arada ? büyümüştür prensesi , ben çoktandır görmedim

antibiyotik bitince bizim pişiğimiz hemen geçti canım , çok hafif bir pembelik kaldı sadece ama ben altını baya bi havalandırıp çokta iyi kurulayıp üzerine mustelanın pişik kremini sürdüm , gerçekten iyiymiş , ondanda memnun kaldım

super,mustelayi duydum birkac kisiden daha, cok memnunuz diyen, ben de deniyim bakalim

ben vermicem demir takviyesi , çünkü benim kızım 41 haftalık doğdu zaten , yeterince doldurmuştur demir depolarını , 6. ay kontrolünde kan tahlili yaptırırım , demir eksikliği öyle bir günde gelişen bişey olmadığından bence 2-3 ayda bir tahlil yaptırmak , gereksiz demir ilacı kullanmaktan daha iyidir die düşünüyorum kendi adıma , eşimlede konuşucam tabii , birde doktorlara sinir oluyorum , her bebeğe aynı muamele yapıyorlar , böyle rutin şeylerle bebeği büyütmek istesek sağlık ocağına gideriz , doktora ne gerek var , demir ilacını d vitaminini onlarda veriyo zaten , her bebeğin doğum haftası , doğum kilosu , annenin sağlık durumu ve bebeğin beslenme şekliyle alakalı ihtiyaçları tabikide farklı

kesinlikle doğru söylüyorsun canım :46::46::46::46::46::46::46:

cnm bizim doktorumuz vermedi demir, hic bahsetmedi bile- bu hafta gittigimizde sorucam bakalim ne dicek, en azindan Turkiye disindan bir doktor, farkli bir bakis acisi olur.

iyi olur canım yaaa , Türkiyedede rutin uygulama başlatmış sağlık bakanı , senin doktor tam benim kafadan , keşke öyle bir doktor bulabilsem kızıma ama yok buralarda , hepsi ezbere gidiyor , kendi bebeklerine test -tahlil yapmadan verdiklerini hiç sanmıyorum ama bişey olsa bahaneleri hazırya , nasılsa devlet uygulaması , devlet ver dedi bizde verdik dicekler :47: bana yaz mutlaka gelişmeleri , burada kaynayabilir özel msj atarsan daha iyi olur

felaket yapıyo hemde , doktora göster sen o pembeliği , belki normal olabilir canım , ışıl girmiyormu hiç bu arada ? büyümüştür prensesi , ben çoktandır görmedim

gösterdim aslında ama pk önmsemedi yaa

ışılda buraya pk girmiyo telefonla haberleşiyoruz bizde, büyüdü tabi ela bizimkilerin ablası o 7 aya yaklaştı o

iyi olur canım yaaa , Türkiyedede rutin uygulama başlatmış sağlık bakanı , senin doktor tam benim kafadan , keşke öyle bir doktor bulabilsem kızıma ama yok buralarda , hepsi ezbere gidiyor , kendi bebeklerine test -tahlil yapmadan verdiklerini hiç sanmıyorum ama bişey olsa bahaneleri hazırya , nasılsa devlet uygulaması , devlet ver dedi bizde verdik dicekler :47: bana yaz mutlaka gelişmeleri , burada kaynayabilir özel msj atarsan daha iyi olur

buraya yazarsan bnde çok sevinirim

ama muhtemelen vermez çünkü bizim ülke genelinde demir eksikliği görüldüğü için zaten bu uygulama başlatılmış

genelde böyle oluyo diyip eksiklik olup olmadığına bakılomadan veriliyo o yüzden

hazırlayayım artık kociş gelicek birazdan , idrar vermeye gidicez hemde accuk gezeriz bu sayede , görüşürük kıslar , çok kaynatmayın ben yokken :1:

kızlar hepınıze merhabalar ucundan baktım gecm ıse demır takvıye hakkında
ben gebelıgımdede malesef hep kansızlık ve demır depolarımın dolu olmaması ıle ılgılı sorunlar yasadım
amelıyata gırmeden kan takılma bıle söz konusuydu arasında depolarının dolu olup olmadıgı bellı degıl
bı kacyerdede okudugum verılen damlanın vucuttakı demırı koruması amaclı verıldıgıymış tedavı gerektıgınde 20 damlaya kadar cıkıyomuş
ben kızıma kullandım degerlerı olması gerektıgı gıbı yegenım her defasında kustugu ıcın kullanamadı ve kansızlık sorunu var
her yazı her dr farklı yönlenırıyo verılen dozun koruyucu oldugunu dusunerek ben vermeye devam edıcem kızlar

cnm iyi fikir bu soru cevap topigi, ama soru sorunca da tartismaya acildigindan yine bi sekilde sohbete donusuyor herkes gorus buldirince :)) ya da sohbet sirasinda soru geliyor insanin aklina- o zaman da ayri sohbetler donucek iki tarafta :) soyle aslinda gunun ozetini cikarsa her gun bir arkadas sirayla, hahaha, toplanti notu yazar gibi, cok guzel olur :)) saka bir yana sikca sorulan sorular topigi fena olmaz soyle bir bakip cikariz :)
ya ıllakı orda da soruların arasına muhabbet de sıkısr ama burdakı gbı en azından benım gbı arada gelıp kafa dagtmak ıstıyen arkıdaslar da
gecmısı okuma derdıne dusmeden muhabbet etms olur dye dusunuyorum ben....:31:
kızlar 31 martta saatler alınınca bebeklerimizde uyku düzeni değişir mi eşim sor annelere dedi benim değil onun sorusu akşamları ben emziregkten sallıyor da :40: bi de ben yetişiyorum ya çok olunca sıkıntı yok ben de dün misafir vardı ama aklım burdaydı kesin sayfalarca yazılmıştır ne yapacam diye aklımdan geçirmedim değil ama benim kız uyuyunca hepsini tek tek okudum okumadığım sayfa yok :37:
ben etkılenceklerını dusunmuyorum canımm o ayrımı algılayacak kadar olgunlukta degıller bence ama yıne de bellı olmaz tabıı dıleyelım de etkılenmesınler:emir_bebek:
bütün bezler pamuktan canım sadece primanın premium care serisi pamuksuz , her bebeğe hepsi iyi gelmiyor tabiki , benim çevremdede herkes huggies ten çok memnun , birde şu bimdeki bezi methediyorlar , hem ucuz hem güzelmiş oda , hiç denemedim henüz ben
pamuk olmasına pamuk hepsı ama atıyorum otekılerın pamuk oarnı yuzde 70se huggıes yuzde 100 pamuk oldgu ıddasında kı bu da dogru
ınceledıysen eger esnek bantları dahıl komple bı pamukluk soz konusu:1::1:
ben evy baby dahıl denedım bım dekını de bılıyorum ole aman aman bı bez dııl ama ekonomık ve ıs gorur ole dıım:6:
bez durumu beıslerımz cılt uyumuyla alakalı kalıte yda markayla degıll onlar hangısıne uyarsa ole devem etcez artkmm:8:
ben pampers prima kullaniyordum ama cok akitiyordu, premium care'e gecince akmasi durdu, ama son zamanlarda yine tasiyordu- artik bez paketinden paketine de farkediyor olamaz heralde dedim, en son aktive babyè gectim ondan memnumum, bir boy buyuk aldim, 4 numara, 7-18 kilo diyor. 2 haftadir falan 4 numara kullaniyoruz. antibiyotikten malesef benim de kizim pisik oldu, bir turlu gecmiyor, cinkolu penaten kullaniyorum.

aynı bezı bnde kullanıyorum canım bnde prımanın her serısıne baktım en son bunda karar kıldım cunku en cok buna uyum sagladı kuzumun cıldı...
pısık yda kızlarılk ıcın hametan kullanıyorum ben cok memnunum anında etkı edıyoo...

kızım ogle uykusuna gectı bnde fırsattan ıstıfade once karnımı dıyurcam sonra utuye gecıcem kızlar gelırım yınee optum hepınızııı:54::54:
gelınce sızınle cok muhım bı detay paylasıcam bekleyın benııı:27::27:

cnm bizim doktorumuz vermedi demir, hic bahsetmedi bile- bu hafta gittigimizde sorucam bakalim ne dicek, en azindan Turkiye disindan bir doktor, farkli bir bakis acisi olur.

yaz tabı canımm senın doktorun dedıklerını ben ozellıkle tkıp edıyorumm:9:burdakıler malum hepsı bır kalıptan cıkmıs gbı ezberden gdıyooo:9:

kızlar bu arada demır ılacını benım esımın kuzenı hemsıre yenıdogan hemserısı ustelık ama kullanmadım dedı herhangı bı problem de olmamıs
bnde ondan duyunca bıde bu okuduklarmdan sonra cok ısrarcı olmıcam bı kac damla vermeyı deneyecegım ama benm ıcın ve kuzum ıcın bı ezıyete donuscekse o damlaları yutturmak cok da devam etme tarftarı dıılım

cnm Almanyadanmı gelın geldınnn
yanlş hatırlamıyosam hevın de Almanyada yaşıyodu
yok canım ben orada okudum buyudum buraya kesın donus yaptık bır sure sonra da evlendımm..
evet almanyadayım ben canım :16:

kıyamam ben ona yaa rahat ediyor demek üstsüz :1:
azar azar tattırmaya başladım ben canım,
biz mama takviyesi yapmak zorundayız sütüm yeterli olmadığı için ondan erken başlamak istedim ek gıdaya,
ama sebze püresinden başka bişey vermedim daha oda günde 1-2 kaşık,
aslında hiçte bilmiyorum daha neler verebilirim diye, doktorumuz sebzeyle başla demişti,
siz başladınızmı?
ooo 2 tane almanyalı daha cıktı bana..
kızlar bu yenı soru cevap topıgı acma fıkrını sız de bı dusunun kızlara bahsedıngun ıcınde gırersenz olur muu
acalım bı an once baska turlu olmıcak burası bolee:ssz::ssz:

benım sabah sekerım uyandı kızlar bana musadeee prensesım beklerr:10::10:
sevılım ya hıc denk gelemedk senınle gunlerdr ıyısn dmıı cok ozledm senınle muhabbet etmeyyı:5::5:
tulıncm de yok bı kac gundurrr:26::26:
gulcılek sende aramza hosgeldn yenıden cnm bu aradaa:16:

opuldunuz annelerr zuzularrr:54::54: sii yuuuu:10::10:
ne topıgı kız acmaktan yoruldum valla ben fazla okuyamadım gecmısı kısaca b ır anlat bakalım
evt cnm soylemistin, akrabalar falan mi var orda hala, baban gelip gidiyor
evet canım babaannem bızımle gelmedı o hala orda malesef kı...ama burnumda tutuyor orada okudum buyudum oofff offf:43::43:

kızlar babamız bugun erken kactı arası ona postalayıp ışlerı bıtıremedım aras uyurken ıslerımı yapayım pc acık dınlenme molalarında bakarım sızlere bana kolay gele

yaz tabı canımm senın doktorun dedıklerını ben ozellıkle tkıp edıyorumm:9:burdakıler malum hepsı bır kalıptan cıkmıs gbı ezberden gdıyooo:9:

kızlar bu arada demır ılacını benım esımın kuzenı hemsıre yenıdogan hemserısı ustelık ama kullanmadım dedı herhangı bı problem de olmamıs
bnde ondan duyunca bıde bu okuduklarmdan sonra cok ısrarcı olmıcam bı kac damla vermeyı deneyecegım ama benm ıcın ve kuzum ıcın bı ezıyete donuscekse o damlaları yutturmak cok da devam etme tarftarı dıılım

sağlık ocağı demir damlasını bana geçen aydan vermişti ama dr.kullanma dedi kullanmıyorum birdahaki kontrolde tekrar sorarım.Canım nasılsın bebişin nasıl uykular biraz düzeldimi?salıncağını kullanıyormusun? bizim minik oğlan gece yine yanımda yatmaya devam ediyor sallayıp koyuyorum inşaallah beşiğine alıştıracağım artık sen ayrımı yatırıyorsun?4.ay uyku hormonu salgılanmıştır artık heralde:23: birde kızlar ben deterjan olarak dalinin sıvısını kullanıyordum bitmek üzere siz ne kullanıyorsunuz bilgilerinizi bekliyorum.birde elma suyu veren arkadaşlarım biberon ilemi veriyorsunuz onun için birkaç delikli biberonlar var onlardanmı alsam acaba:31:

sağlık ocağı demir damlasını bana geçen aydan vermişti ama dr.kullanma dedi kullanmıyorum birdahaki kontrolde tekrar sorarım.Canım nasılsın bebişin nasıl uykular biraz düzeldimi?salıncağını kullanıyormusun? bizim minik oğlan gece yine yanımda yatmaya devam ediyor sallayıp koyuyorum inşaallah beşiğine alıştıracağım artık sen ayrımı yatırıyorsun?4.ay uyku hormonu salgılanmıştır artık heralde:23: birde kızlar ben deterjan olarak dalinin sıvısını kullanıyordum bitmek üzere siz ne kullanıyorsunuz bilgilerinizi bekliyorum.birde elma suyu veren arkadaşlarım biberon ilemi veriyorsunuz onun için birkaç delikli biberonlar var onlardanmı alsam acaba:31:

ben hacı şakirin granül deterjanı kullanıyorum memnunum bn şimdilik

en memnun değil misin o yüzden mi değişmek istiyosun

slm güzel anneler, tatlı bebişler

ne hızlı akıyor bu sayfalar böyle maşallah yetişemiyorum

crescent aynı yatakta mı yatıyosun bebeğinle? biz çok şükür o olayı ilk doğduğundan beri hallettik

1,5 ay aynı odada yattık, doruk beşiğindeydi. 1,5 aydan sonra da biz kendi odamıza geçtik ,o kendi odasında beşiğinde uyuyor :nazar:

bizim gündüz uykularımız hala problem uyurken bile sallanmak istiyor sıpa :1:

deterjan olarak dalan roxy sabun tozu kullanıyorum ben

slm güzel anneler, tatlı bebişler

ne hızlı akıyor bu sayfalar böyle maşallah yetişemiyorum

crescent aynı yatakta mı yatıyosun bebeğinle? biz çok şükür o olayı ilk doğduğundan beri hallettik

1,5 ay aynı odada yattık, doruk beşiğindeydi. 1,5 aydan sonra da biz kendi odamıza geçtik ,o kendi odasında beşiğinde uyuyor :nazar:

bizim gündüz uykularımız hala problem uyurken bile sallanmak istiyor sıpa :1:

deterjan olarak dalan roxy sabun tozu kullanıyorum ben

cnm merhabalar bend dalın sıvı kullanıyıdum fakat cvr arkaddasım roxy sabun tozunu tavsıye ettı bıtkısel olmasından dolayı ılgımı cektı nasıl memnunmusun kac derecede yıkıyosun

kizlar kafayi yiyecem nolur yardim edin kizim bildiginiz uzere 5 aylik oldu. ben logusa donemi biter bitmez adet oldum hemde eskisi gibi duzenli 26 gunde bir. ama bu ay olmadim daha. bi hesapladim ki 30 gun olmus. 2 gun oncede iki defa kusmustum ama hasta oldugum icin usutmeye baglamistim. kizlar bebegimi.emziriyorum. egr hamileysem cok uzulurum. kizim daha cok kucuk onunla daha ilgilenemeden nasil bir bebek daha olur. calisan biriyim henuz ise baslamadim amirlerim 4 gozle ise donmemi bekliyorlar onlar icin de hayal kirikligi benim icinde. birde ben kizima tip bebek tedavisi ile sahip oldum. fsh yani yumurtlama hormonum yuksekti 1,5 sene denedik hamile kalamadim. ayni zamanda sag kanalimda tikaliydi ameliyatla tamamen kesildi iptal edildi. bu yuzden korunmadim hamile kalabilexegimi dusunmedim. ya hamile miyim yoksa menopaza mi girdim yok adet duzensizligi mi basladi.. off off

kim dedi 2 saat sonra emzir die , 2 saat çok gibi geldi bana , bize bile demir ilacı verince 1 saat yoğurt süt yok diyorlar 2 saat benimki asla durmaz , bide ben okuyim bi ilacın prosunu bakim

Eczacı dedi banada cok geldi bnmki o kadar durmaz dedim. Pros. Te yazmıyor baktim bende ama gorememiste olabilirim tabi

Back