2012 Ekim bebekleri büyüyor

günaydın yorgun, uykusuz ama yine de güzel anneler..

benim sorunum çok farklıbenim kız gece 2-3 saatte bir kalkıyor,acıkıyor mızıldıyor emziriyorum,o arada hiç uyanmıyor..işi biter bitmez uyumaya devam,ama gelin görün ki ben uyuyamıyorum,sinir oluyorum..1 saat hatta 2 saat sonra uyuyabiliyorum,o arada kızın diğer emme saati bile gelmiş oluyor..uyu işte di mi kız uyurken..kalkıyorum bu sayfaları okuyorum falan..gündüz de uykum geliyor haliyle,annem bakarken ben uyuyorum az az..işte böyle..

kızlar bir de siz böyle 100 cc, falan cc,filan cc dedikçe çok merak ediyorum bendeki süt nasıl diye..sıkınca geliyor gelmesine de,kızım da memede ağlamıyor,yeterlidir diyorum,ama şu yok önsüt sonsüt muhabbeti sinir etti beni..benim kızım 7-8 dk emiyor.. çok nadir 10-15 i buluyor.. bu sonsüt daha gelmeden bırakıyor demek mi oluyor? asıl faydalı taraf o yağlı olanmış ya..kafam karıştı.. bu arada o 7-8 dk boyunca hiç durmuyor neredeyse çenesinden akıyor..sağlık ocağında hemşire bazı çocuklar 5 dakikada bitirir dedi..kızım bıraktığında göğsüm boşalmamış oluyor daha..sağmam mı gerekir illa ki?? cevap alırsam çok mutlu olacağım..

bu da bir paylaşım benden
http://hayatinpufnoktasi.blogspot.com/2011/05/bebeginizi-uyutamyorsanz.html

Son düzenleme:
baktım tatlım maşallahh oğlum arkadaşı Doruk paşaya jöle gönderecek saçlarını dikmesi için maşallahhh onun saçlarına kuzum benim

bu saçlarımızın dökülmeye başlamış hali asude teyzesi simsiyah saçları vardı doğduğunda şimdi renk açılmaya başladı, dökülüyor da saçları

benim oğlum da öyle delirtiyor beni gündüz salla salla dalıyor uyanıyor dalıyor uyanıyor

3 ayı doldurunca daha rahatlarız inşallah diye umuyorum, uyku daha düzene girer, gaz problemi azalır inşallah

Hamileligim boyunca hic catlamayan ben dogurduktan 40 gun sonra catlamaya basladim (( hizli bir sekilde kilo verdigim de yok acikcasi hala 10 kilo fazlam var acaba ne zaman gecer bu kirmiziliklari bileniniz var mi arkadaslar?

ah ah aynen bende hamileyken hiç çatlamayan karnım şimdi mor mor damarlar içinde

ama ben 10,5 kilo aldım 14,5 kilo verdim 15 gün içinde hızlı verdiğim için mi oldu acaba

herkese günaydınlar mutlu sabahlar annişler

6:30da uyandık oğluşum sağolsun babamızı işe gönderdik

2 gündür oğlumun yine kaka problemi var sabah ıkındı sıkındı biraz yaptı, onu temizledim emzirdim uyudu çok şükür ama bende uyku kaçtı tabi

yatak topla, makineye çamaşır at falan derken oturdum kahvaltımı da yaptım şimdi

önsüt/arka süt olayını bende okumuştum daha önce internette . doktor ilk doğduğunda 10 dk bir memeyi ,10 dk diğerini emzirceksin demişti, baktım ki zorla bıraktırırsam bir memeden ikinciyi emmiyor. bende o zamandan beri bir emzirmede tek memeyi veriyorum ki istediği kadar emsin doya doya ve çoğunlukla da 20 dk'yı buluyoruz şükür

bir de oğlumun gaz problemi var diye arkadaşla konuşunca çok su içmediğim için olabileceğini söyledi, yoğun bir süt gittiği için gaza sebep olabiliyomuş

içmeye çalışıyorum hatta özellikle geceleri içim yanıyor susuzluktan ama yeterli gelmiyor demek ki

canım iyice dalsın diye bekliyoruz epey ama uyanıyor saat 12:30 olmadan uyumuyor,, dediğim gibi 3 gündür böyle şaşırdı düzeni bakalım artuık kaç günde toparlarız yine eski düzeni

Biz gece gündüz ayarlamasını oturttuk gibi, yararlandığım taktikleri yazayım belki senin de işine yarar. Ben öğlenden itibaren perdeleri ve TVnin sesini açıyorum, hava kararınca perdeler ve ses kapanıyor. Geceleyin evde kesinlikle ses, ışık yok, beslerken bile konuşmuyorum. Eğer kendiniz uyuyakalmayacaksanız bebeği elleri çenesinin altına gelecek şekilde yüzüstü yatırmak ve sırtına saat yönünde yarım saat kadar masaj yapmak çok işe yarıyor, gaz atma ve rahatlama garantili. Ayrıca poposunun çatalıyla belinin arasında kalan yere pat pat vurmak da süper. Hipp rezene çayını tavsiye ederim. Emzirmeye başlamadan burna serum fizyolojik damlatıp, çok doluysa altını değiştiriyorum, o zaman daha keyifle emiyor. Bir de emerken neredeyse 2 dakikada bir omzuma yaslayıp gazını çıkartıyorum. Valla her seferinde de çıkıyor

kızlar bebekleriniz her gün yıkıyor musunuz? hava soğudu diye korkuyorum ben artık hergün yıkamaya

doğduğundan beri hergün yıkamıştık ama geçen haftadan beri 3 günde 1 yıkadık

kızlar bebekleriniz her gün yıkıyor musunuz? hava soğudu diye korkuyorum ben artık hergün yıkamaya

doktorumuz her akşam yıka dedi ama hasta ederim diye korkuyorum canım annemde doktorlar kendilerine müşteri çıksın diye öyle derler diyip duruyo

ben hiç hergün yıkamadım zaten..doğumdan beri 2 günde birdi,şimdilerde 3 güne bir oluyor..

BenElse gördüm oğlunu,maşallah subhanallah..benim kızım gibi çekik çekik gözleri..

kızlar bebekleriniz nasıl uyuyor ? benim oğlum ayaklarımda sallarken uyumayı çok seviyor bazende emerken uyuyor.

merhaba günaydın

benim oğlumda aynı dakika tutuyorum 10 dk dan 1 dk fazla emmez ama emerkende aktif emer senin ki gibi doktora söyledim bende dr kilo akımının iyi olduğunu normal oldğunu söyledi bende o zamndan sonra dert etmiorum.

tüm bebişlere

Son düzenleme:
kızlar bebekleriniz nasıl uyuyor ? benim oğlum ayaklarımda sallarken uyumayı çok seviyor bazende emerken uyuyor.

canı nasıl isterse öyle diyebilirim mesela şimdi koltuğun üzerine koymuştum ninniler de açık, banyoya gittim geldim bi baktım uyumuş (az önce altını değiştirip ,yeni emzirmiştim)

ama bi bakıyosun sallanmadan uyumuyor, sallamak içinde önce kucakta gezdirip sakinleştirmek gerekiyor

çoğu zaman da gezerek omuzda uyuyoruz, müziği de açıyoruz dans ederek uyuyoruz (tabi anne babanın omuzları kopuyor )

bazen de emerek uyuyor ki bu sadece geceleri oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…