2012 Ekim bebekleri büyüyor

slm kızlar..ben daha doğurmadım ama:))ateş ölçer olarak ne aldınız..ben daha almadım netten sipariş edeyim diyorum..yardımcı olurmusunuz..braun almayı düşünüyordum ama bir arkadaşım kulaktan ateş ölçerlerin sağlıklı sonuç vemedğini ölçmenin zor olduğunu bi kaç derece yanlış ölçebildğini söyledi..çocuk doktorlarının alından ölçtüğünü söyledi...siz ne yaptınız..

Evet arkadasim sukr sutum geldi. Yetiyor saniyorum bebegime. Atik ileriki gunlerde kontrolde ogrenecegiz kilo durumuna gore.

Kizlar bu arada kopegi olanlardan doguran yok mu? Benim kizim cok mahsunlasti. Cok uzuluyorum onun icin sizinkiler ne alemde? Benimki hep Ender i koklamak istiyor. Cok yanastirmiyoruz tabi.

arkadaslar tecrübelerinize ihtiyacım var
bebeğim daha 18 günlük ve benim idrar yollarında enfeksiyon varmıs
cok ilerlemiş ve kana karısmıs
böbreğim için cok tehlikeliymiş
doktor 5 günlük bi tedavi verdi,günde 3 kez serum alıcam
sorun su ki oğlumu 5 gün emziremiycekmişim
üzüntüden mahvoldum ya emmeyi bırakırsa
süt sağıp buzluğa atmıstım onla besleriz ama emmeden uyumuyo bile
ilacın ismi meropenem ( belki kullanıp fikir beyan edicek olan vardır)
cok mutsuzum

arkadaşlar göğüs pompalarınızı nerden aldınız lütfen cevapppp bir de marka ve memnuniyetiniz nedir.

Canım ben lansinoh aldım çiftli elektrikli aldım cok memnunum hem sutu artırıyor hemde süt varsa saginca da cok rahatlatıyor yani her halukar da gerekliymis onu anladım

benımde 10 kılo gıttı ,humana stıl bendede ıse yaradı,tahın helvası yerıne tahın ı sade yesek olmaz mı acaba boşuna şeker almayayım ???
az yersin canım..tahin bence daha da tehlikeli tek başına,o sonuçta bir çeşit yağben günd 2 küçük dilim yiyorum gerçekten faydasını gördüm.. kilo almamak ve sütüm artsın diye çok dikkat ediyorum,hamileyken bile bu kadar değildim..
süt hemen sindirilen birşeymiş ve onun için de sıklıkla istiyorlarmış,ama mama sindirilmesi zormuş onun için daha çok uyuyorlarmış mama yiyince..emzirdikçe süt artıyor bence..ilk hafta özellikle 3-4 gün kızım aç kaldı..azıcıktı sütüm..çekmeyi de beceremedi kızım..emdikçe geldi..mama hiç vermedim ama biraz daha zorlansaydık verecektim..
Kizlar korse kullaniyor musunuz gobuslerimizin kuculmesi icin? Ben giyiyorum ama bir kac saat sonra cikariyorum cok bunaltan bisey
sezeryandan sonra korse oluyor mu ki??
kızlar bu burun aspıratoru nasıl kullanılıyor mothercaeden bakım seti almıstım ıcınde aspırator var ondan kullanan var mı?fızyolojık serum kullanıyorum ama mukus var hala delıklerınde...
o fısfıslı yeri sıkacaksın sümüğe yaklaşacaksın ve elini bırakacaksın fısfıslı yeri,vakumla gerçekleşmiş olacak sümük avı..

canım ilk hafta benim kızım sürekli baygındı,ama allahtan ilk gün hastanede söylediler,en geç 2 saatte bir uyandırman gerekli,çünkü kan şekeri düşüyor açken,düşünce uykusu geliyor,uyanamıyor,emmiyor ve kan şekeri düşüyor,kısır döngü.. ilk hafta sürekli olarak saati kurdum,asla beklemedim uyanmasını..zorla ıslak mendillerle sile sile kızı mıncıklaya mıncıklaya uyandırdım..sen de sakınnn bekleme...

Hanımlar lohusalıkta terlemeden bahsedilmiş. İsteryün yorganla örtünün, ister pikeyle o ter sizden çıkacak ne yazık ki. Ya birden çıkıyor ya da posta posta.. Lohusalık teri deniyormuş buna. Hamilelikte vücutta biriken suyu atıyormuşuz.. Benim annem iki gün boyunca beni bi güzel terletti, şimdi daha rahatım. Hatta eskiler lohusayı hamama götürüp bir güzel terletirlermiş..

LOHUSALIK DNEM-gebelik.org

Gebelik döneminde vücutta önemli derecede sıvı artışı olur. Bu artışa bağlı olarak kan hacmi artar ve dokular arasında biriken sıvı özellikle ayaklarda fizyolojik ödem (şişme) oluşumuna neden olur.

Lohusalığın ilk saatlerinden itibaern vücutta biriken bu fazladan sıvı bir yandan idrar yoluyla, öte yandan terlemeyle atılır. Bu durum bazı anne adaylarında lohusalıkta aşırı terlemeye neden olabilir.

kızlaaaar livanın kakası sarı turuncuydu ama birkaç gündür sarı yeşil,yeşili çoğunluk,nedir bu?

Canim bizimkinin de sag gozunde hep sari capak oluyor,pamuk ve serum fiz le siliyorum ben de.sen napiyosun?bir de hic disari cikmiyoruz surekli aman soyle mi aman boyle mi doydu mu emdi mi sari mi bilmem ne demekten biraz bunalima girdik galiba,evdeki kasvet bu yuzden bence.biraz ele gelseler de azicik disari ciksak:26:
kızlaaaar livanın kakası sarı turuncuydu ama birkaç gündür sarı yeşil,yeşili çoğunluk,nedir bu?

Cimikcim bizin eve bebe hemsiresi gelmisti dedi ki yediklerinle alakali olarak bebegin kakasinin rengi degisebilir ornegin ispanak yedin daha yesil olabilir demisti.yesil bisey yedin mi?

yedim evet nette hep üşütmekle veya sütün miktarıyla ilgili şeyler yazıyor,sağol valla..bu arada benim kızın sol gözünde çapak oluyor kaynamış ılımış su ve pamuk kullanarak siliyorum,kıçını yırtıyor..en çok o zamanlar ağlıyor..kış geliyor geceler uzadı..ben de gecelerden sıkılmaya başladım.otur otur otur saate bak daha 9

kızlar benim oğlum 1 haftada 400 gr almış maaşallah

benım oğlumunda sağ gozunde capak oldu kaynamıs ılıtılmış su ve pamukla sılıyordum.dun saglık ocagına goturdum benden kan alacaklarmıs cağırıp duruyorlardı bebeğe de baktılar bır damla verdı,bırde dedıkı ılık cay ve pamukla sil dedi..annem çayla sil dese olur mu öyle şey ya falan derim doktor deyınce denedım işe yaradı gibi

dün oğlum butun gun uyudu dolayısıyla gece oturdu arada bırde gazı geldı cıglıgı bastı ,,herkes gunduz uyutma dıyor :26: bır bebek gunduz nasıl uyutulmaz arkadaslar ??

annem hep çaylı pmukla silelim diyor bir de anne sütü damlatıp pamuğa öyle silelim diyor hayır dedim ama deniyim birini...

dün oğlum butun gun uyudu dolayısıyla gece oturdu arada bırde gazı geldı cıglıgı bastı ,,herkes gunduz uyutma dıyor :26: bır bebek gunduz nasıl uyutulmaz arkadaslar ??

merhabalar benim kızımda gündüz çok uyuyor hiç uyanmadan en az 4 saat uyuyor ama mecburen kaldırıyorum emzirmek için ama bazen kalkmıyor bile emdikten sonra yine uyuyor uyuya uyuya büyüyecekler

Ben kendimi bazen çok yetersiz hissediyorum ya annem kalıyor yardım için daha yeni yeni bebeğimle ilgilenmeye başladım dikişim çoktu kalkamadım sanki annem gidince beceremeyecekmişim gibime geliyor :26:ödüm kopuyor annem gidince çok ağlayacak nasıl sakinleştireceğim diye sizde öyle misiniz:26:iyi bir anne değil miyim diyorum kendi kendime

uyusun ama en geç 2 saate bir beslenmeli,uyku arasında da olsa besle...yenidoğan 16- 20 saat arası uyur yazıyor nette..uyuyacak tabi....

annem hep çaylı pmukla silelim diyor bir de anne sütü damlatıp pamuğa öyle silelim diyor hayır dedim ama deniyim birini...

aynısını benım annemde dıyordu yapmadım doktor deyınce yaptım işe yaradı annemede haklıymıssın dedım gonlunu aldım

yaklaşık 1 aylık bir anneden naçizane tavsiyeler

- gaz için hergün rezene veriyorum, bunun yanısıra yarım fincan kaynamış suya çaykaşığının ucuyla kimyon ve 1/4 kesme şeker

- altını değiştirirken 2 tane ılık su hazırlıyorum, birine zeytinyağlı sabunla bir bez, diğeri de durulama suyu oluyor

önceleri ıslak mendil kullandım pişik oldu oğluşumun poposu, pişikten zeytinyağlı sabunla kurtulduk

ara sıra da poposuna zeytinyağ sürün kızlar

hamileyken zor diyorduk ama şimdi de zormuş ama değer paşama

asudem monalısam senın paşa kolik oldumu erkek cocuklarda daha sık olurmus denılıyorda 3.haftadan sonra mı ne baslıyormus senınkı bızden 10 gun falan buyuk sorayım dedım..bızım bugun 2. haftamız doldu çok şükür..arada gaz gelıyor cıglıgı basıyor sonra susuyor ama kolık oldugunda susmuyormus..cok korkuyorum kolık olmasından o agladımı bende aglıyorum korku ve panıkten..ama illede kolik olacak diye bir şey yok heralde dimi ??

anam bizim hatunlar burdaymış biz çok uzak kalmışız oğluşumla

annanedeyiz 10 gündür, bayramda babamız gelcek evimize gitçez inşallah

yukardaki msjı diğer topiğe yazmıştım burayı sonradan gördüm kopyalıyım dedim

nasılmış güzel anneler tatlı bebişler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…