2012 Ekim bebekleri büyüyor

oglusum12 asude teşekkürler kızlar şükürler olsun sonunda aranizdayiz sag salim :)
evet göğüs ucu icin bu denilen ilaçları alayım bakalım gercekten cok zor yarayken emzirmel :KK43:
Göğüs pompası lansinoh çiftli elektrikli valla cok memnunum göğüslerin yara olduğu icin ilkten sağlarken acıyor ana sonra hissizlesiyor
Tahin helvası cok iyi gercekten 3 gündür süt icin neler yemiyorum ki :) humana , hosaflar , kuru dut maydanoz dere otu neysemi arttı şükür. Ama şimdi de göğüslerim tas gibi bakalım ne olacak :S
Kilo olarak 58 le doguma girdim şimdi 50 yim 2 kg fazlam kaldı cokta mühim değil kg ya onlar iyi olsunda ..
Musumiyet ben korse kullanıyorum ama cok sıkı değil bütün gün giyemiyorum yine de gunün 3 de birinde bakalım ins ise yarar ..
Bu arada kızlar bugün SAGLIK Ocağı'na topuk kanı icin gittik aldırdık ( cok zordu :KK43: anne olmak cok zormus bee:KK43: ) sonra orada iyi çıktı hersey rengi biraz sarı dedi Dr bi baksa her ihtimali karşı iyi olur dedi gittik cocuk drumuza tahlil yaptı sonuc cok iyi çıktı şükür :) sonra kg 10 gr almış bu demek ki sütun yetiyor dedi devam et dedi şutum yettiğini anlamk icin illa her bezde cis kaka olmasına gerek yok dedi gazı sordum zaten 3 ay sıkıntılı donem ilaç isimleri verdi ama kulanmadan çıkartsanız daha iyi dedi oyle mutlu mutlu geldik cok şükür :))

Kizlar korse kullaniyor musunuz gobuslerimizin kuculmesi icin? Ben giyiyorum ama bir kac saat sonra cikariyorum cok bunaltan bisey

Ben gİyilen degilde gobege sarilan cirtcirtli var ama ben 2-3 saat bile dayanamiyorum yarim saat sonra atiyorum...

Kizlar 1. Soru;su gobegimizde boydaaaann boyaaa cikan ve hamileyken bayildigimiz cizgi varya ne zaman gidecek ay gordukce kendimden soguyorum:)))

2. Soru;agda durumunu nasil yapicaz be zamandan sonra olabiliyor????

slm ekim annişleri (eylül de doğuranlar da dahil :KK1: )
yeni gördüm topikimizi hayırlı olsun
bebişler iyidir umarım ben bi garip oldum anne olduktan sonra sosyal yaşantım kalmadı sanki nete bile zor giriyorum
emzir altını temizle gaz çıkar banyosu bilmem nesi :KK1:
allah yardımcımız olsun
benim sütüm de bazen yetmiyo gündüz bazen çok sık emiyo
ilk 4 gün emmedi kızım 5. gün hastanede sağdırdım sonra lansion un sağma makinesini aldım ama çok kullanmıyorum
göğüslerim parçalandı ilk günler
asudecim ssğol canım garmastan çok iyi geldi şimdi rahatladım doktorum da aynısını yazdı zaten ama ben almıştım

doğumdan 1 hafta sonra tartıldım 61 geldim yani 7 kilo vermişim toplamda 13 kilo almıştım
göbüş hala var
inşallahh kalmaz korseyi doktorum yasakladı ama ilerleyen günler de takar mıyım bilmem dikişlerime de bağlı

kızlar hiç kafanıza takmayın bebişinizle ilgili olaylarda.En büyük şans bebekleriniz yanınızda huzurlu .Benim bebeğim kaç ay hastanede kalacak.Yaşam tehlikesi var.İçim acıyor bunları yazarken.O kadar özeniyorum ki burdaki annelere.Allah Bebeklerinize uzun ömürler versin.

kızlar hiç kafanıza takmayın bebişinizle ilgili olaylarda.En büyük şans bebekleriniz yanınızda huzurlu .Benim bebeğim kaç ay hastanede kalacak.Yaşam tehlikesi var.İçim acıyor bunları yazarken.O kadar özeniyorum ki burdaki annelere.Allah Bebeklerinize uzun ömürler versin.

Allah acil sifalar versin canim insaallah yakin zamanda sende kavusursun melegine saglikla

Slm anneler bende persembe gunu gelicem araniza insallah doktor dogumu baslayalim dedi suni sanci ve rahime hap konacak acilsin diye

Ben mevlut sekerlerini gitti gidiyor dan aldim memnun kaldim hemen geldi kirilir diye korkmustum ama cok guzel paketleyip gondermisler tanesini 1.40 a aldim ciciler 110. Sayfadada resmi var

şekerlerini çok beğendim..kaç günde geldi acaba sipariş ettikten sonra..bir de bunlar magnetli mi ben buzdolabına yapıştırılanlardan yaptırmak istiyorum

canım benım Allah senın bebısınede sağlıklı uzun ömur versın merak etme toparlanıp gelecek annesının yanına bız onları kucucuk zannedıyoruz ama çok gucluler..Allah a guven dua et bızde senın ıcın dua ederız lohusaların duası kabul olur mus....sende buradan yazacaksın sütüm az gazı var napacaaammmm diye :))

Son düzenleme:
kızlar bu burun aspıratoru nasıl kullanılıyor mothercaeden bakım seti almıstım ıcınde aspırator var ondan kullanan var mı?fızyolojık serum kullanıyorum ama mukus var hala delıklerınde...:KK37:

İyi akşamlar hanımlar...Oğlum uyurken fırsat bu fırsat bir bakayım dedim :21:

Kilolardan sanırım hepimiz kurtulduk çok şükür,,benimde aldığım 9 kilo gitti ve emzirmeden kaynaklı olduğunu düşünüyorum fazladan 3 kilo daha verdim...Eşim sürekli söyleniyor suratın çöktü biraz daha yee diye :KK1:

Kızlar birde süt konusu konuşulmuş,, çocuk doktorumuz bana son kontrolde söylemişti,,gebelikteki gibi beslenmene önem ver sadece sıvı alımını arttırman tek başına yeterli olmaz demişti...Ayrıca gıdanı kuvvetli aldığında sütünün artması bir yana bebeğinde uzun süre uyur çünkü sütün yağlı olur tok tutar demişti...Kızlar su ve ayran örneği ile durumu anlattı kısaca,,bir bardak su içmek var dedii birde suya iki kaşık yoğurt katıp ayran yapıp içmek var dedi...

Kısacası ben yediklerime gebelikteki gibi devam ediyorum,,sık sık tatlı şeyler yemiyorum mesela helva falan hiç yemedim...Tatlı yersem baklava ve sütlü tatlı tüketiyorum...Humana ve ımnu aldığım gibi duruyor daha hiç içmedim...Birde pirinç pilavı tavsiye etmişti,,ayrıca beyaz ekmek onu da doktorun tavsiyesi üzerine yemeye başladım tam buğday ekmeğini bıraktım...Etini,sebzeni meyveni bol bol tüket her gün duş al ve rahat ol demişti...Laf aramızda rahat ol tavsiyesini sürekli eşime karşı kullanıyorum :))

Kızlar son olarak bakliyat yiyebilirsin demişti ama içine kimyon kat demişti denedim hiç gaz yapmadı oğluma...Balık, kestane kesinlikle uzak dur demişti bende hiç yemeyi düşünmüyorum...

Son düzenleme:
kızlar bu burun aspıratoru nasıl kullanılıyor mothercaeden bakım seti almıstım ıcınde aspırator var ondan kullanan var mı?fızyolojık serum kullanıyorum ama mukus var hala delıklerınde...:KK37:

senin oğlunda benim ki gibi sümüklü mü kızz :KK53:

Rabbim bebeğine şifa versin canım...İnşallah sende bebeğini sağlıkla sıhhatle alıp evine getireceksin burada bizlerle güzel paylaşımlar yapacaksın..

Canım geçmiş olsunnn... haberim yoktu inşallah bebeğini sağlıcakla en kısa zamanda alırsın sen de yanına... acil şifalar diliyorum

sümüklü valla teyzesi :KK53::KK53: fışır fışır fışırdıyor emerken :KK1: napacam ben :26:

bizimde oluyor canım yaa kuruyor birde,, emerken fır fır ses çıkarıyor paşam benim...cuma kontrolümüz var bakalım doktorumuz ne diyecek:KK55: bizde serum fizyolojik gifrer kullanıyoruz ama yine de oluyor işte..geçenlerde iyice ucundaydı,,kendi kulak çubuğu ile aldım epey rahat etti

sümüklü valla teyzesi :KK53::KK53: fışır fışır fışırdıyor emerken :KK1: napacam ben :26:

ahhahh ne evhamlı olduk yaaa... ben de bebeğin gözünde capak oluşmuş,rengi sararmışmı ne,burnumu tıkalı hırlıyomu,doyuyomu,sütüm arttımı ki.. bu sorular ve evhamlarla kafayı yicem yakında..
eşim bugün evde bir kasvet var bunu atmamız lazım dedi evet ya o ortamı ben yaratıyorum eşim oyunlar oynuyo kızımızla, fotograflar videolar cekiyo, konusuyo.. bense paranoyak gibiyim öpmeye bile kıyamıyorum:KK19:

atmam lazım bu tedirginliği üzerimden.. yardım pleaseeeeeeeeeee:KK52:

Kızlar bu günleri de gördük şükür.. Oğluma gelince :nazar: gündüzleri uyandırıp uyandırıp emzirmek zorunda kalıyorum. Burnu sıkıyorum falan emsin diye. Gece ise allahım memeden indiği anda başlıyor mıkmıklanmaya. Tabiki sonra da feryat figan ağlıyoruz. Bütün gece durmadan emmek istiyor. Gündüz de uyur tabi. Aynı karnımdaki gibi düzeni. Gündüzleri sakin gece kuduruktu. Bakalım ne olacak halimiz... Sizin bebekler ilk günler nasıldı? Benimki bugün 4. günü çok mu uyuyor diyorum bazen. Yani gündüzleri. Bir oynaşamadık bu yüzden oğlumla. Sarılığımız biraz varmış ama çocuk dr.u çok çok az dedi. Perşembe tekrar bakalım artmaz ise önemli değil dedi. Sizin bebekler ilk gnler böyle miydi? Bütün gün uyuması gibi yani ???

Kızlar bu günleri de gördük şükür.. Oğluma gelince :nazar: gündüzleri uyandırıp uyandırıp emzirmek zorunda kalıyorum. Burnu sıkıyorum falan emsin diye. Gece ise allahım memeden indiği anda başlıyor mıkmıklanmaya. Tabiki sonra da feryat figan ağlıyoruz. Bütün gece durmadan emmek istiyor. Gündüz de uyur tabi. Aynı karnımdaki gibi düzeni. Gündüzleri sakin gece kuduruktu. Bakalım ne olacak halimiz... Sizin bebekler ilk günler nasıldı? Benimki bugün 4. günü çok mu uyuyor diyorum bazen. Yani gündüzleri. Bir oynaşamadık bu yüzden oğlumla. Sarılığımız biraz varmış ama çocuk dr.u çok çok az dedi. Perşembe tekrar bakalım artmaz ise önemli değil dedi. Sizin bebekler ilk gnler böyle miydi? Bütün gün uyuması gibi yani ???

evet cnm normal ama dikkat et bol bol emzir ki artmasın sarılığı canımm...

Canim cok gecmis olsun,cok zordur eminim ama gecicek,bebegin karninda ne gucluklere dayandi,bunu da atlatacaktir...

Ben gİyilen degilde gobege sarilan cirtcirtli var ama ben 2-3 saat bile dayanamiyorum yarim saat sonra atiyorum...

Kizlar 1. Soru;su gobegimizde boydaaaann boyaaa cikan ve hamileyken bayildigimiz cizgi varya ne zaman gidecek ay gordukce kendimden soguyorum:)))

2. Soru;agda durumunu nasil yapicaz be zamandan sonra olabiliyor????
Evet o Korse daha iyi galiba ama benim oyle olan çok kalındı o yüzden kilotlu olanı giyiniyorum. Kahve çizgi bende de var ama cok kötü değil geçer herhalde . Ben gebelikten one lazer yaptırmıştım cok iyi olmuş Yaa ağda zor olurdu sanırım.
İyi akşamlar hanımlar...Oğlum uyurken fırsat bu fırsat bir bakayım dedim :21:

Kilolardan sanırım hepimiz kurtulduk çok şükür,,benimde aldığım 9 kilo gitti ve emzirmeden kaynaklı olduğunu düşünüyorum fazladan 3 kilo daha verdim...Eşim sürekli söyleniyor suratın çöktü biraz daha yee diye :KK1:

Kızlar birde süt konusu konuşulmuş,, çocuk doktorumuz bana son kontrolde söylemişti,,gebelikteki gibi beslenmene önem ver sadece sıvı alımını arttırman tek başına yeterli olmaz demişti...Ayrıca gıdanı kuvvetli aldığında sütünün artması bir yana bebeğinde uzun süre uyur çünkü sütün yağlı olur tok tutar demişti...Kızlar su ve ayran örneği ile durumu anlattı kısaca,,bir bardak su içmek var dedii birde suya iki kaşık yoğurt katıp ayran yapıp içmek var dedi...

Kısacası ben yediklerime gebelikteki gibi devam ediyorum,,sık sık tatlı şeyler yemiyorum mesela helva falan hiç yemedim...Tatlı yersem baklava ve sütlü tatlı tüketiyorum...Humana ve ımnu aldığım gibi duruyor daha hiç içmedim...Birde pirinç pilavı tavsiye etmişti,,ayrıca beyaz ekmek onu da doktorun tavsiyesi üzerine yemeye başladım tam buğday ekmeğini bıraktım...Etini,sebzeni meyveni bol bol tüket her gün duş al ve rahat ol demişti...Laf aramızda rahat ol tavsiyesini sürekli eşime karşı kullanıyorum :))

Kızlar son olarak bakliyat yiyebilirsin demişti ama içine kimyon kat demişti denedim hiç gaz yapmadı oğluma...Balık, kestane kesinlikle uzak dur demişti bende hiç yemeyi düşünmüyorum...
Evet katılıyorum canım sütun kalitesi emekle ilgili kesinlikle. Çökme olarak benimde yüzüm çoktu rengim kacik bugün bira allik sürdüm dayanamadım ruh gibiyim :S
Canım sonunda doğurduk şükürler olsun :) maşallah bebeğine :nazar: benim ikinci gün öyleydi gündüz uyandıramadım ama şimdi iyi gecede hep memede uyumak istiyor bende koyamıyorum ama annem kızıyor alışırsa cok zorlanırsın diyor :S
Sarılık emerk atar annesi merak etme :) bu arada sütun var mı canım ?

arkadaşlar göğüs pompalarınızı nerden aldınız lütfen cevapppp bir de marka ve memnuniyetiniz nedir.

X