benim 16 ocakta bitiyor raporum. 2.dönem başlayacağım..çalışan anneler şu 6 ay ucretlı ızın cıkmayacak galıba ,ben 25 aralıkta başlayacağım ıns raporla 1. dönemi bitirebilirim,siz ne zaman başlıyorsunuz bebişleri biraz buyutelım de oyle gıdelım ıslere ıns.
süt mevzuu açılmışken bende birşey danışmak istiyorum. dün sabaha karşı kızım biraz emdikten sonra 125 cc sağdım bu da benim için rekor:) daha sonra akşama doğru benim sütüm azaldığı için biraz emdikten sonra 10.30 gibi hepsini verdim içti de.. ama bi türlü uyumadı 1 buçuk saat sonra zor uyudu ve 3 saat sonra uyudu. ama mama verseydim aynı miktarda daha biberondayken uyurdu ve 5-6 saat uyudrdu. şimdi sormak istediğim acaba benim sütüm doyurucu mu değil* kafama bu takıldı yani sütün doyurucu olup olmaması diye birşey var mıdır?
süt mevzuu açılmışken bende birşey danışmak istiyorum. dün sabaha karşı kızım biraz emdikten sonra 125 cc sağdım bu da benim için rekor:) daha sonra akşama doğru benim sütüm azaldığı için biraz emdikten sonra 10.30 gibi hepsini verdim içti de.. ama bi türlü uyumadı 1 buçuk saat sonra zor uyudu ve 3 saat sonra uyudu. ama mama verseydim aynı miktarda daha biberondayken uyurdu ve 5-6 saat uyudrdu. şimdi sormak istediğim acaba benim sütüm doyurucu mu değil* kafama bu takıldı yani sütün doyurucu olup olmaması diye birşey var mıdır?
çalışan bi arkadaşım bundan yakınıyodu, sağmak bebeğin emmesi gibi değil, sütü azaltıyo diye.
evde olduğun sürece emzir. biberonla içtiğini göğsünden içse süt üretimini de uyarır bebeğin emmesi.
boşver 50 gün sonrasını, şimdi emzir sütün çoğalsın. işe başlayınca sağarsın.
ben de eylül annesiyim, sütü artırmanın tek yolu emzirmek. istersen aç gez. su içmek ve emzirmek.
benim kızım memede uyuyor,sonra da yatağına yatırıyorum..şöyle birşey aldım,gündüz de çoğunluk burada yatıyor
http://www.bebehits.com/Convers-Cibinlikli-Sallanir-AnaDizi,PR-6971.html uyanırsa çoook hafif sallıyorum titretir gibi..bazen tokken uyuyamadığında kucağıma alıyorum ninniyle uyuyor..
sağlık ocağına sor istersen. 15.gün başlamıştık yanlış hatırlamıyorsam..herkes 3 damla kullanıyor.monovit adı..
çay içiyorum demişsin.humana stilltee ve hipp içtim ben..bir de tahin helvasının faydasını gördüm...
ben daha hiç sağmadım süt..ne kadar geliyor bilmiyorum ama emzirmeden önce ve sonra sıktığımda baya süt çıkıyor.. benim de kafamı kurcalayan şey internette hep birindeki süt bitsin diiğerine geçin gibi cümleler var.. benim kızım doymasına rağmen öyle süt bitmesi gibi bir durum olmuyor..rahatsız edici bir durum da yok.. göğüslerim yumuşak oluyor genelde..bazen dolgun oluyor ama hiç bir zaman sert değil..illa ki sağmam mı gerekir?
çalışan anneler şu 6 ay ucretlı ızın cıkmayacak galıba ,ben 25 aralıkta başlayacağım ıns raporla 1. dönemi bitirebilirim,siz ne zaman başlıyorsunuz bebişleri biraz buyutelım de oyle gıdelım ıslere ıns.
Merhaba hanimlar
Yine sut muhabbeti olmus benimde hala cogalmadi iki memeden 40 cc cikiyor tabi kizim onunla mumkun degil doymuyor 90 cc lik mama veriyorum bir de oyle doyuyor istahli da maasallah yapacak bisey yok onemli olan doymasi benim sutum de vitamin niyetine icecek iste geldigi kadar
Emzige alistirmaya calisiyorum elimde nuk ve aventin emzikleri var nuk un ki cok kivrik onu almayi beceremiyor oguruyor garibim aventin ki biraz daha siskin onu daha rahat kavradi simdi ona alistirmaya calisiyorum. Arkadaslarimin bebeklerinin agzinda hep emzik var bir de wee nin askisisni almislar ustlerine takmislar emzik dusmesin diye emzik buyuk rahatlik bir iki kere karni doyduktan sonra verdim tabi ac karnina vermiyorum emzigi verip uyutmak istiyorum oyle uyudu bir iki kere cogu kez agzindan dusuruyor bende yine veriyorum bakalim alisicak insaallah
bende emzik kullansin istiyorum ama atiyor agzindan öguruyor, uyurken veriyorum o da 5dk sonra dusuruyor. valla denemedigim emzik kalmadi
canım ne güzel tarihinizi koymuşsunuz inş. hayırlısıyla atlatırsın...bizde ananeyi ve babanneyi bekliyoruz onlar gelsin inş. bizde yapacağız,,Rabbim nasip ederse kendim okuyacağım oğlumu kucağıma alıp baş köşeye kurulupinş. benim oğlumda uslu durur annesinin kucağında ama yine de huysuzlanırsa ablalarımızdan biri devam eder mevlüdümüze,,gerçi Kuran okurken sakinleşiyor, aslında hamileyken sürekli okuduğumda karnımda kıpır kıpır hareket ederdi,,şimdi ise yüksek sesle okumaya başladığımda sanki ona tanıdık geliyor gibi gözlerime bakıyor sakinleşiyor ve dinliyor paşam.
ben ılk gunden berı sagıp dolaba koyuyorum ve sutum azalmadı herkese gore degısebılır bence denemekte fayda var ben ıse gıdınce daha fazla sute ıhtıyac olacak sonucta...
mama veren anneler ne marka veriyorsunuz?
kabizlik ve gaz sorunu yapiyor mu mamaniz birde vucutta kizariklik yapiyor mu?
canım aventin damla emzik diye bir modeli varmış onu aldık bizde maşallahh alıştı, emzik almayan hınzır bebekler için ideal
doktor göbeği düşmeden yıkamayın dedi.15 gün oldu hala düşmedii.ıslak bezle siliyorum kuzumu.
prima kullanıpta bebeği pişik olan anneler hangi bezi kullanıp memnun kaldınız prima benim bebeğimede pişik yaptııı:26::26::26::26::26:
Kizlqr bugun dr gittik asilarmiz oldu kuzum cok agladi sut meseledini dr ile gorustumm sen 50 sagoyorsan bebek 100 cekiyordur dedi sut sagma ile bebek emmesi ayni degildir o yuzden yanilgiya dusme dedi birde gece uyusa bile uyanfur emzir dedi gece sut artarmis birde krsinlikle biberon verme dedi simdi olmasa bile 1 2 ay sonra memeuo birakir biberon yuzunden dedi bende nuby nin kasikli biberonunu akdim memnunum tavsiye ederim kuzum 2300 dusmustu sarilik yuzunden simdi 2 ayligiz 5 kilo olmusuz tabi dr iki aylik olarak gormuyor erken dogum oldugu icin 1 olarak bakiyor kizim artik agulaea seslere basladi.haaa birde bugun gittim humana cayini sokta satilan maltanadan aldim ins ise yarar
Bende saglik ocagina kesinlikle guvenmiyorum ama pesimizi birakmiyorlar telefonla tacizler,gelin demeler.
Bizim hastanemizde asi yapilmiyormus illa saglik ocaginda yapilacakmis anlamadim ben bu isi.
Bir de soyle bir duyum aldim Saglik Bakanligi bu asi olayina cok hassas davraniyormus Saglik Ocagi asilari hep tazeymis yani duyda inanma
Saglik Ocagi olayi canimi cok SIkIyor.
prima kullanıpta bebeği pişik olan anneler hangi bezi kullanıp memnun kaldınız prima benim bebeğimede pişik yaptııı:26::26::26::26::26:
Arkadasim sen simdi kasikla mi vericeksin sutu doktorlarimiz ayni gorusteymis te benim bebek aciktigi anda katiliyor havada kapiyor biberonu onlugunu zor takiyorum agziyla onlugu kapiyor fakat is memeyi almaya gelince katiliyo bu arada bende aptamil pre veriyodum bulamadim aptamil 1 aldim yanaklarinda kulak arkasinda kirmizi kabarciklar oldu agir mi geldi acaba 1 numara gerci o da dogumdan itibaren yaziyo uzerinde ama bilemedim doktora mamalari sormustum hangisini tavsiye edersiniz diye hicbirinin birbirinden farki olmadigini soyledi biz aptamildeki iminafortis var falan dedigimizde hepsinde var ama isim patenti aptamilde demisti.
merhabalar güzel annişler
kuzucum 46 günlük oldu bugün itibariyleartık evimizdeyiz, biraz önce annanemizle dedemizi gönderdik oğluşumla başbaşa kaldık
gündüzleri bebeklerinizi nasıl uyutuyosunuz kızlar? benim oğlum gece çok şükür emiyor yatağında uyuyor, 12de 3de ve 6da emiyor geceleri hemen uykuya dalabiliyor
öğlene kadar mızmızlığımız tutuyor genelde pek uyku olmuyor
öğleden sonra ise bir akrabamız hediye olarak evtipi olan anakucaklarından almıştı, annemlerdeyken ona alıştı oğlum ve sürekli sallanmak istiyor
ara ara açıp gözlerini kontrol bile ediyor başında biri var mı diye uyanık şirinböyle olunca ne bir iş yapabiliyorum ne dinlenebiliyorum. sallanmadan kendi kendine uyusun istiyorum ama olmuyor
akşam 6-7den sonra da kolik sancılarımız tutuyor kıyameti kopartıyoruz, cuma günü doktora götürdüm inflacol verdi biraz daha sakiniz çok şükür cumadan beri
bir de burun tıkanıklığı var onun içinde sprey ve otri bebe aldık, rahatladı çok şükür. diğer türlü olan aspiratörlerden kullanıyordum onları tavsiye etmedi doktorumuz
benim oğlumda da pişik olmuştu zeytinyağlı sabunla temizlemeye başladıktan sonra geçti pişik çok şükür, bir de zeytinyağ sürdük bikaç kez poposuna
benim primadan şikayetim sızdırması ,çiş oluyor her yanı oğlumun ,bekletmiyorum bile ben bezi uzun süre sık değiştiriyorum ama kimi zaman bir bakıyorum ıslanmış üstü başı
huggies'e geçmeyi düşünüyorum
Sanki benim kizi tarif etmissinbizde de oyle bir agliyor ki sanki etinden et kopuyor acikinca o mamayi hazirlayana kadar catliyor ki oncesinde meme vermisim onune onlugu zor takiyoruz onlugu yiyecek ellerini tutamiyorum cildiriyor iyi ki biberon isiticim var elim ayagim resmen kizim cok sabirsiz
Kizlqr bugun dr gittik asilarmiz oldu kuzum cok agladi sut meseledini dr ile gorustumm sen 50 sagoyorsan bebek 100 cekiyordur dedi sut sagma ile bebek emmesi ayni degildir o yuzden yanilgiya dusme dedi birde gece uyusa bile uyanfur emzir dedi gece sut artarmis birde krsinlikle biberon verme dedi simdi olmasa bile 1 2 ay sonra memeuo birakir biberon yuzunden dedi bende nuby nin kasikli biberonunu akdim memnunum tavsiye ederim kuzum 2300 dusmustu sarilik yuzunden simdi 2 ayligiz 5 kilo olmusuz tabi dr iki aylik olarak gormuyor erken dogum oldugu icin 1 olarak bakiyor kizim artik agulaea seslere basladi.haaa birde bugun gittim humana cayini sokta satilan maltanadan aldim ins ise yarar