2012 Ekim bebekleri büyüyor

benim 16 ocakta bitiyor raporum. 2.dönem başlayacağım..

canım anne sütünün sindirilmesi mamaya göre çok daha kolay ve önce oluyormuş..ondan öyle oluyor.. daha çabuk acıkıyor,onun için öyle..hatta sadece anne sütü içen ve mama alan bebeklerin kakası bile farklı..endişelenmene gerek yok...

Benimde sutum doyuruculugunu yitirdi zannedersem sagdigim sutu veriyorum ornek 40 cc sanki hic onu icmemis gibi ardindan maam istiyor doktorum da bir o kadar karsi mamaya birakin mamayi sagip vermenin bile cok yanlis oldugunu dusunuyor hatta bana son kontrolumde dedigi sey kesinlikle biberonu kes emecek mutlaka olmadi sutunu kasikla ver ama 1 aylik bebek kasikla sut icmeyi artik yer mi ki ? 1 hafta boyle deneyelim dedi ama ben hala denemedim bile cunku sut o kadar cok degil doktorun dedigi annelerin yaptigi en buyuk yanlis emzirdikten sonra bebegin doymadigini dusunmemizmis oyle bisey olmazmis bebek hep emmek istermis evet her istediginde de verecekmisiz bebek buyutmek kolay degil dedi bana bebegin agzina elini sok dedi ya da bi bez parcasida soksan emer diyo o refleksle dogarlar diyo eger emzirmez sagarsan sut 2-3 aya biter dedi bilmiyorum dogrumu ama benim sutte ciddi azalma var cunku ben pek emzirmeyi beceremedim cunku bebegim 2 kg 400 gram dogdu ve amacim aman ac kalmasin aman zaten cok kucuk bide sarilik f alan olmasin diye emmeyi istemedigi zamanlarda cok fazla zorlamadan sagdim verdim hep hic aglatmadim biliyorum cok yanlis yaptim ama dedigim gibi cok kucuk oldugu icin acliktan aglatmaya kiyamadim simdi ise kesinlikle acken memeyi tutmuyo tokken tutuyo ben de mecburen unutmasin diye oyle yapiyorum ama dedigim gibi emmedigi icin sutte inanilmaz azalma var ilk zamanlar tek gogsumden 125 cc cikiyodu ayrica gogus pedimi de siktigim da yere akiyodu simdi ise 2-3 saatte bir sagdigimda 40 cc falan mecburen mama veriyorum ozellikle geceleri. Doktorum ise mamanin M sinin bile lafini yapmiyor. Utanmasam karsinda emziricektim al sen tuttur diye ama adam da hakli bisey diyemiyorum.

ben ılk gunden berı sagıp dolaba koyuyorum ve sutum azalmadı herkese gore degısebılır bence denemekte fayda var ben ıse gıdınce daha fazla sute ıhtıyac olacak sonucta...

benımde hıc bıtmıyor sonra dıger taraf sısıyor bende onu verıyorum napıyım,beynıme sınyal gonderıyodur ınsallah yıne:)))

7 ocak maaleseff(((

ben wee damaklı verdım her zaman almıyor ama bazen yapısıp bırakmıyor...

bende emzik kullansin istiyorum ama atiyor agzindan öguruyor, uyurken veriyorum o da 5dk sonra dusuruyor. valla denemedigim emzik kalmadi

ben ucunu verıyorum ıstemedıgı zaman oguruyor bazen alıyyorrrr..

masallah ne guzel annesını sesınden dınleyecek oglusun,ınsallah uslu durur kuzubben namaza baslamak ıstıyorum bakalım bugun deneyecegım ınsallah bırakmadan devam ederım...

kızlar cok mutsuzum kızım dun ogleden sonra 4 te uyandı ve sabah 6 ya kadar uyumadı her emdıgındede kustu ve bembeyaz.bugunde nerdeyse hıc mama yemedı ve sureklı uyuyor uyanmıyor.hıc boyle olmazdı cok korkuyorum.bırazdan doktora gıdıcez ama ne yapıcagımı sasırdım

ben ılk gunden berı sagıp dolaba koyuyorum ve sutum azalmadı herkese gore degısebılır bence denemekte fayda var ben ıse gıdınce daha fazla sute ıhtıyac olacak sonucta...

sütün zaten bolsa sıkıntı yok tabi, bebeğin emip doyuyodur kalanını sağarsın.
süt azlığı yaşayanlar için söyledim ben sağmak azaltır diye. bebek emmeli ki süt üretimi uyarılsın.

mama veren anneler ne marka veriyorsunuz?
kabizlik ve gaz sorunu yapiyor mu mamaniz birde vucutta kizariklik yapiyor mu?

Ben aptamil pre veriyorum canim kizariklik falan da yapmiyor

canım aventin damla emzik diye bir modeli varmış onu aldık bizde maşallahh alıştı, emzik almayan hınzır bebekler için ideal

Valla modelini tam bilemiyorum bunlari esim amerikadan getirmisti burda da var gerci saydam boyle emzik kismi biraz siskin damlaya benziyor sanki

doktor göbeği düşmeden yıkamayın dedi.15 gün oldu hala düşmedii.ıslak bezle siliyorum kuzumu.

her doktor farklı şey mi söylüyor bu konuda? biz hastaneden çıkıp eve geldik hemen yıkamıştık oğlumu ,hergün yıkandı doğduğundan beri oğlum

merhabalar güzel annişler

kuzucum 46 günlük oldu bugün itibariyle artık evimizdeyiz, biraz önce annanemizle dedemizi gönderdik oğluşumla başbaşa kaldık

gündüzleri bebeklerinizi nasıl uyutuyosunuz kızlar? benim oğlum gece çok şükür emiyor yatağında uyuyor, 12de 3de ve 6da emiyor geceleri hemen uykuya dalabiliyor

öğlene kadar mızmızlığımız tutuyor genelde pek uyku olmuyor

öğleden sonra ise bir akrabamız hediye olarak evtipi olan anakucaklarından almıştı, annemlerdeyken ona alıştı oğlum ve sürekli sallanmak istiyor

ara ara açıp gözlerini kontrol bile ediyor başında biri var mı diye uyanık şirin böyle olunca ne bir iş yapabiliyorum ne dinlenebiliyorum. sallanmadan kendi kendine uyusun istiyorum ama olmuyor

akşam 6-7den sonra da kolik sancılarımız tutuyor kıyameti kopartıyoruz, cuma günü doktora götürdüm inflacol verdi biraz daha sakiniz çok şükür cumadan beri

bir de burun tıkanıklığı var onun içinde sprey ve otri bebe aldık, rahatladı çok şükür. diğer türlü olan aspiratörlerden kullanıyordum onları tavsiye etmedi doktorumuz

bebişlerin kilo durumu nasıl bu arada kızlar? kaç kilo doğdular ,kaçıncı günde kaç kilolar?

prima kullanıpta bebeği pişik olan anneler hangi bezi kullanıp memnun kaldınız prima benim bebeğimede pişik yaptııı:26::26::26::26::26:

prima kullanıpta bebeği pişik olan anneler hangi bezi kullanıp memnun kaldınız prima benim bebeğimede pişik yaptııı:26::26::26::26::26:

benim oğlumda da pişik olmuştu zeytinyağlı sabunla temizlemeye başladıktan sonra geçti pişik çok şükür, bir de zeytinyağ sürdük bikaç kez poposuna

benim primadan şikayetim sızdırması ,çiş oluyor her yanı oğlumun ,bekletmiyorum bile ben bezi uzun süre sık değiştiriyorum ama kimi zaman bir bakıyorum ıslanmış üstü başı

huggies'e geçmeyi düşünüyorum

Kizlqr bugun dr gittik asilarmiz oldu kuzum cok agladi sut meseledini dr ile gorustumm sen 50 sagoyorsan bebek 100 cekiyordur dedi sut sagma ile bebek emmesi ayni degildir o yuzden yanilgiya dusme dedi birde gece uyusa bile uyanfur emzir dedi gece sut artarmis birde krsinlikle biberon verme dedi simdi olmasa bile 1 2 ay sonra memeuo birakir biberon yuzunden dedi bende nuby nin kasikli biberonunu akdim memnunum tavsiye ederim kuzum 2300 dusmustu sarilik yuzunden simdi 2 ayligiz 5 kilo olmusuz tabi dr iki aylik olarak gormuyor erken dogum oldugu icin 1 olarak bakiyor kizim artik agulaea seslere basladi.haaa birde bugun gittim humana cayini sokta satilan maltanadan aldim ins ise yarar

Arkadasim sen simdi kasikla mi vericeksin sutu doktorlarimiz ayni gorusteymis te benim bebek aciktigi anda katiliyor havada kapiyor biberonu onlugunu zor takiyorum agziyla onlugu kapiyor fakat is memeyi almaya gelince katiliyo bu arada bende aptamil pre veriyodum bulamadim aptamil 1 aldim yanaklarinda kulak arkasinda kirmizi kabarciklar oldu agir mi geldi acaba 1 numara gerci o da dogumdan itibaren yaziyo uzerinde ama bilemedim doktora mamalari sormustum hangisini tavsiye edersiniz diye hicbirinin birbirinden farki olmadigini soyledi biz aptamildeki iminafortis var falan dedigimizde hepsinde var ama isim patenti aptamilde demisti.

bende öyle duydum saglık ocagındaki aşılar sürekli sürkilasyon oldugu için tazeymiş,birde bu aşılar ithalmiş hastanelere sağlık bakanlığı veriyormuş yani Türkiyedeki bütün iğneler aynı yerden aynı iğne yapılıyormuş :26:

Son düzenleme:

Biz canbebe kullaniyorz burda fabrika satis magazasi var ve 30 tanesi 3,5 lira cok sukur hic pisik yapmadi simdilik cok memnunum sizdirmada yasamadim ben.

Sanki benim kizi tarif etmissin bizde de oyle bir agliyor ki sanki etinden et kopuyor acikinca o mamayi hazirlayana kadar catliyor ki oncesinde meme vermisim onune onlugu zor takiyoruz onlugu yiyecek ellerini tutamiyorum cildiriyor iyi ki biberon isiticim var elim ayagim resmen kizim cok sabirsiz

herkese merhaba..bayadır giremedim topiğe.oğluşumlabirbirimize alışmaya çalışıyoruz.

canım bizim oğlanın sağı solu elli değil...bazen 12.30 gibi uyuyro gece..emzirirlen tam yerine koyuyorum uyanıyoır..tekrar emziriyorumn koyuyorum gene uyanıyor..göğsümde uyumak istiyor..bende alışmasın diye yatırmıyorum..şöyle birçözüm buldum..emzirip kayın valdeme veriyorum..sevi bebenin yastığına yatırıyoruz onunla diğer odada 2 saat uyuyor..2 saat sonra kendiğinden kalkıyor.kayınvaldem getiriyor tekrar emzirip ekrar aynı şeyi yapıyorum..böyle böyle 2-3 gündür rahatım..ondan önce gecelri kafayı yiyecek gibi oluyordum hiç uyumuyordu..gündür 15.30 17.30 arası kesintisiz uyuyoruz..bu saatlerde kaynvaldme bırakıp dışarı çıkıyorum. gezip geliyorum..bir ton para verdim yatak aldım kendi yatağından çok sevi bebenin yyan yatış yastığında yatıyor..salonu mekan belleid kendine:))

canm bence sık degiştirmeyi dene prima mükemmel bir bez

Aynen bizde de biberon isiticisi var zor yetistiriyorum sutu o sekilde isitiyodum dolaba istifleyebildigimde tabi fakat simdi mama isini nasil cozdum biliyomusun sabahtan bir caydanlik suyu kaynatiyorum termosa dolduruyorum gece de yatak odasina nevaleleri tasiyorum :) tepsiye dolduruyorum biberonlar mama ve termos mik mik yapmaya baslayinca hoop kalkiyorum termos tam kurtarici oldu acikcasi tabi doktora boyle soyleyemiyorum orasi ayri off offf doktor bu persembe bekliyo onun dedigini uygalayip gitmemizi bekliyo. Kilosuna bakacakmis ben onun dedigini yapsam oturdugumuz blok kapiya dayanir cocuga iskence yapiyoruz diye ama bidahaki gidisimde karsisinda emzirmeye caliscam bide o bi tutturma formulu gostersin gerci adam gosterdi uzun bi bezle kollarini bagla diyo :) kollarini baglasam vucudunu geri ittiriyo bana tam 3 kisi lazim biri kafasini memeye yapistiricak biri kollarini biri de benim memeyi :))))

canım doktor banada bıberon kullanma dedı bende bebedorun kasıgını aldım ama nerrdeeeee beceremedım sağdıgım sutlerın yarısını bebiş yarısını yer yedı..bu nuby nın kasıklı bıberonu yarı akıskan gıdalar ıcın dıyor anne sutu rahat verılıyormu kullanımını bıraz anlatır mısın ??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…